I'm in!!! Miks politike i SF-a... kud ces bolje?!

Kad se budu birala nacela, ja sam za ovakva:
ZA SOCIJALNU SIGURNOST/ PROTIV
-> ZA - gradimo bolji utopisticki svijet! Ova stavka bi nam trebala biti Prime Directive i njoj podrediti sve ostalo.
ZA VOJNO JAKU DRŽAVU - MILITARIZACIJA/PROTIV
-> ZA, ali ne bas totalni militarizam, nego toliko da imamo high tech vojsku za dobru obranu / preventivni napad protiv mogucih agresora koji ce se polakomiti za nas mali Galakticki Raj.
ZA GENETSKI MODIFICIRANU HRANU – GMO/PROTIV
-> u principu ZA, morati cemo uzgajati hranu u vrlo specijalnim uvjetima, i vjerujem da nema "biljke vulgaris" koja bi se uspjesno adaptirala za takve uvjete... to nije pitanje odabira - jer ako zelimo nahraniti koloniste morat cemo posegnuti za modifikacijama...
ZA INDUSTRIJSKI NAPREDAK/ PROTIV
-> ZA, zar ima stranka koja je protiv toga?!

Go hug a tree, Hippie

ZA AGRESIVNU BORBU PROTIV TERORIZMA/PROTIV
-> ZA, u najboljoj maniri Edo-anaca
ZA POVEĆANJE PLAĆA RADNICIMA/PROTIV
-> nasi ljudi ce zivjeti toliko dobro da im place prakticki i nece biti potrebne
ZA GENETIČKI INŽINJERING I KLONIRANJE LJUDI/PROTIV
-> ZA odredjene vrste genetickog inzinjeringa, u principu protiv kloniranja ljudi (makar nisam 100% cvrst u tome stavi, nikad ne znas kada bi tako nesto bilo potrebno... moguce je da me netko uvjeri u suprotno)
ZA POVEĆANJE DRŽAVNIH POREZA/PROTIV -> Porezi?! U nasoj Utopiji?!

ZA ZNANSTVENI NAPREDAK/PROTIV -> ZA (trebam li obrazloziti zasto?!

)
ZA NUKLEARNU ENERGIJU/PROTIV -> ZA
ZA PRAVOSUDNI SUSTAV I BORBU PROTIV KORUPCIJE/PROTIV -> ZA, a nakon sto nam zavrsi mandat pravosudni sustav ce biti vise kao ukras, a korupcija nece postojati...
ZA POLJOPRIVREDNI NAPREDAK/PROTIV
-> Tko je protiv poljuprivrednog napretka?! Biljke nemaju pravo glasa!
ZA OČUVANJE OKOLIŠA/PROTIV
-> Za stvaranje Utopije i svih blagodati nabrojanih gore, treba nesto i zrtvovati. Za pocetak 0% sredstava/zakona/paznje za dobrobit okolisa (osim naravno za paziti na stvari koje bi mogle naskoditi kolonistima!) Kasnije kad "stanemo na noge" ostat ce jos cijeli kontinenti da ih proglasino turbomegaparkovima prirode

A novi narastaju kasnije ionako nece znati da je na mjestu Megalopolisa i Maringrada ikada bilo zelenila
ZA JEDNAKOST SVIH LJUDI I ANDROIDA/PROTIV
-> Ovo sam namjerno ostavio za kraj.
ZA jednakost ljudi, PROTIV jednakosti za androide
Zasto?
E pa ako zelimo Galakticki Raj, treba ga netko i izgraditi! Davanjem bilo kakvih prava robotima, kompjutorima, bilo kakvim naprednjijim organizmima na planetu i ostalima, samo si stvaramo nepotrebne probleme.
Androidi ce biti tu da stvore novo, bolje drustvo u kojem nece biti izrabljivanja ljudi. U pocetku cemo potrositi dosta tresursa za izradu specijaliziranih androida, ali kasnije ce nam se to visestruko isplatiti....
Sve teske, i za ljude opasne ili nezdrave poslove obavljat ce roboti. Pri tome mislim uglavnom na tesku industriju, rudnike, izgradnju gradova i sl... nastojat ce se da imaju sto manje kontakta s populacijom. I da se ne dogodi kakva pobuna (ako im neki hippie usadi cudne ideje u memoriju ("breaking the programming") i da mladji naivni kolonisti ne postavljaju previse pitanja o moralnosti istog.
Naravno, androide cemo u stili Azimovih robot-pravila programirati tako da im najveci gust u "zivotu" bude sluziti ljudima i raditi...
(na cela im mozemo napisati i nesto tipa "Arbeit Machts Glück" or samting
)Time ce kolonisti biti siti, a androidi zadovoljni... win-win situation

To je ukratko moje stajaliste za osnivanje stranke. (Za istrakon mogu napisati i predizborni govor)
Je li netko uz mene da osnujemo stranku po tim nacelima, ili jos bolje,
Max-> da li bi se moji stavovi podudarali s tvojom eventualnom strankom?
Ideja za ime stranke: Stranka Naprednih Namjera, ali vjerujem da ce biti i boljih ideja za ime.