Sada je: sub 01 kol, 2026 5:51 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 
 "ALFA I OMEGA" 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Post "ALFA I OMEGA"
Na istrakonu ce se ove godine organizirati jedna igra u kojoj bi mogli sudjelovati kao udruga, ali se za to prvo moramo dogovoriti :)
(zato sam temu stavio tu, a ne pod konvencije)

O cemu se radi?

"Nakon skoro 2 godine razmišljanja o nekoj vrsti igre koju bi gosti Istrakona mogli igrati od samog početka do kraja konvencije, konačno ove godine u program za eksperimentalnu realizaciju na Istrakonu 2008, ulazi igra sa nazivom "ALFA I OMEGA", za koju bi se moglo reći da spada u politički LARP.

Radi se o sljedećem: "Odlukom Ujedinjenih Naroda (UN) rezolucijom SGH 1007-4M, donešenoj na sjednici dana 13.09. 2309 godine, donesena je odluka za ljudsku kolonizaciju planeta unutar Alpha Centauri A sistema, na "Terran" planeti Ghellhonus. Prva ljudska kolonija na Ghellhonusu nazvana je kolonija "Alfa", koja je udaljena 4.3 svjetlosne godine od Zemlje. Vrhovno državno tijelo je sabor "Omega", čiji sabornici donose tamošnje zakone, kao i odluke...

O svim detaljnim informacijama uskoro na Istrakonskim stranicama!

Uglavnom, svaki gost Istrakona koji je legalno kupio istrakonsku akreditaciju ima sljedeći izbor:

A ignorirati politički LARP "Alfa i Omega", kao da i ne postoji

B jednoj od postojećih političkih stranaka, na izborima dati svoj glas

C u dogovoru sa drugim gostima Istrakona (minimalno 5) osnovati
vlastitu političku stranku, čiji članovi onda automatski postaju članovi
parlamenta, sa onoliko glasova koliko je stranka osvojila na izborima

Svaka stranka dobija 5 random osnovnih načela stranke od 30 mogućih, a prije svake od predviđenih sjednica sabora "Omege", stranka može jedno načelo, internim dogovorom zamijeniti s nekim od željenih. Osnovnih 5 načela stranke ne smiju biti dva ista ili dva kontradiktorna.

Osnovna načela su:

ZA SOCIJALNU SIGURNOST/ PROTIV
ZA VOJNO JAKU DRŽAVU - MILITARIZACIJA/PROTIV
ZA GENETSKI MODIFICIRANU HRANU – GMO/PROTIV
ZA INDUSTRIJSKI NAPREDAK/ PROTIV
ZA AGRESIVNU BORBU PROTIV TERORIZMA/PROTIV
ZA POVEĆANJE PLAĆA RADNICIMA/PROTIV
ZA JEDNAKOST SVIH LJUDI I ANDROIDA/PROTIV
ZA GENETIČKI INŽINJERING I KLONIRANJE LJUDI/PROTIV
ZA POVEĆANJE DRŽAVNIH POREZA/PROTIV
ZA ZNANSTVENI NAPREDAK/PROTIV
ZA NUKLEARNU ENERGIJU/PROTIV
ZA PRAVOSUDNI SUSTAV I BORBU PROTIV KORUPCIJE/PROTIV
TRADICIONALIZAM
LIBERALIZAM
ZA POLJOPRIVREDNI NAPREDAK/PROTIV
ZA OČUVANJE OKOLIŠA/PROTIV

Svaka odluka ili zakon donesen u vrhovnom saboru "Omega" u skladu sa stranačkim načelom, donosi stranci posebne bodove, koji joj na kraju donose extra glasace.

Postoje tri vrste izbora:
1) KONSTITUCIJSKI
2) PREDSJEDNIČKI
3) PARLAMENTARNI

Glavni cilj igre je na parlamentarnim izborima sastaviti vladu s 51% glasova, a pritom ugrabiti što više "fotelja" za stranku, koje donose konačne i pojedinačne pobjednike.

Sva pravila biti će uskoro objavljena na glavnim stranicama Istrakona, a organizatori će primjera radi prijaviti "SOCIJAL-DEMOKRATSKU STRANKU ANDROIDA".

Ukoliko imate koje pitanje u vezi ove igre, možete ga postaviti ovdje, a ukoliko želite prijaviti svoju stranku za izbore, možete to učiniti na moris@ipazin.net.

Veliki pozdrav, Moris!!"

DAkle -ajmo osnovat stranku! :D

čet 28 vel, 2008 6:01 pm
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

Post Re: "ALFA I OMEGA"
dakle ime stranke bi trebali izmisliti... neko ime koje ce nagnati ljude da glasaju za nas...
moj prijedlog...
Komunistička partija Federacije (KPF) ... ime ce, nadam se, privuci pozornost i nasmijati
ili mozda
Stranka demokratskih nacella (SDN) .... da , sa 2 slova l :)

ak ne dobijemo ova načela onda cu se necu moci u potpunosti unijeti u borbu za nasa nacela :)
ZA ZNANSTVENI NAPREDAK
ZA JEDNAKOST SVIH LJUDI I ANDROIDA

čet 28 vel, 2008 6:49 pm
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Ime s puno inicijala nebi bilo pamtljivo, ali bi izazvalo dulje buljenje u eventualni promotivni materijal, zato predlažem ime stranke "DPIRGV", što znači: Demokratska Partija za Istraživanje Ruda i Gubljenje Vremena.
:lolsmjeh:

čet 28 vel, 2008 7:10 pm
Profil ICQ Web stranica
Captain
Captain

zgodna igra, no nema veze sa ovogodishnjom temom istrakona.

a i zbilja mi je prekomichno gledat shto sve ljudi trpaju u danashnje doba pod LARP...LRP mozhda...no tu fali onaj A - action dio...

a i brijem da nece uzeti nekog maha...jedino nakon detaljnijih posjeta bree innu mozhda bude politichkih sukoba (insert random referencu o tuchnjavi u nekom parlamentu u danashnjem svijetu)

tako da...ovo chu propustiti...vjerojatno.

eventualno chu dat neki svoj blesavi komentar, i glas nekome.

FOR THE EMPEROR!

pet 29 vel, 2008 8:30 am
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

istrakoni imaju temu? :)

ma i ja kazem... i ja imam istu filozofiju... imam 2 stvari koje mi se svidjaju u zivotu i ne planiram nista novo probati ... jer kaj ce mi... te 2 stvari su cist dosta...
:roll: :roll:

Black_Raven je napisao/la:
tako da...ovo chu propustiti...vjerojatno.

god forbid you try something new :roll:

da li se i inace bojis probati nekaj novo? ili je stvar u soranju sa spuzvastim macevima? :P :)

pet 29 vel, 2008 1:07 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

nemre svaka stvar na istrakonu bit vezana uz temu (egipat ove godine)

ovo je vezano uz good old SF (a istrakon i slovi kao SF(&F) konvencija)

pet 29 vel, 2008 2:31 pm
Profil ICQ
Captain
Captain

Chaky je napisao/la:
istrakoni imaju temu? :)

ma i ja kazem... i ja imam istu filozofiju... imam 2 stvari koje mi se svidjaju u zivotu i ne planiram nista novo probati ... jer kaj ce mi... te 2 stvari su cist dosta...
:roll: :roll:

god forbid you try something new :roll:

da li se i inace bojis probati nekaj novo? ili je stvar u soranju sa spuzvastim macevima? :P :)

oh, ne...zapravo imam na umu josh puno toga isprobati po konovima...ovo je samo po najavi jedna od onih stvari koja se (pick as many as you like of the following):

1) neche odrzhati iz nekog od x uchestalih razloga
2) zavrshit che u chudnom terminu iz nekog od x uchestalih razloga
3) bit che pre mali interes za ishta konstruktivno
4) ispast che pre loshe

naravno...uvijek postoji shansa da sam u krivu, no moram na nechemu pochet ispoljavati svoj cinizam prema konovima u hrvata. Istrakon je zapravo svijetla tochka u tom mrachnom tunelu, no vec sam se navikao da uvijek ochekujem da ce sve bit koma i sucky, tako da se ponekad i ugodno iznenadim...a i uvijek ostaju popularne cijene alkohola u bree-innu, if all else fails.

moj post je imao prije svega poantu korigirati labeliranje svega i svachega (ukljuchujuchi i "sjedimo za stolom, glumimo vampire, pijemo sok od borovnice (krv), i prichamo ko je kog pojeo/popio u zadnjih par dana") kao LARP.

zahvaljujem se svekolikom puchanstvu na pozornosti, gg.

FOR THE EMPEROR!

pet 29 vel, 2008 3:03 pm
Profil ICQ
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

predlazm: androidsko-narodnu socijalisticku stranku :) stranka za ravnopravnost robota i ljudi te vanzemaljaca naravno.

http://www.kmt-ts.com

pet 29 vel, 2008 3:10 pm
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
kako dobra ideja!!! \:D/

ok, a sad kako vidim da je u modi to predlaganje imena, predlazem nesto u stilu:

ASS!!! (androidska samostalna stranka)
ili...
BOOBS!!! (borgovska organizacija za ostvarenje boljitka svemira)
ili...
TITS!!! (tradicionalisticka industrijsko-teritorijalisticka stranka)

ili tako nesto.

(samo zamislite promiđbeni plakate koji bi se dali napraviti za tako nesto... :mrgreen: )

pet 29 vel, 2008 4:21 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
I'm in!!! Miks politike i SF-a... kud ces bolje?! :)

Kad se budu birala nacela, ja sam za ovakva:

ZA SOCIJALNU SIGURNOST/ PROTIV
-> ZA - gradimo bolji utopisticki svijet! Ova stavka bi nam trebala biti Prime Directive i njoj podrediti sve ostalo.

ZA VOJNO JAKU DRŽAVU - MILITARIZACIJA/PROTIV
-> ZA, ali ne bas totalni militarizam, nego toliko da imamo high tech vojsku za dobru obranu / preventivni napad protiv mogucih agresora koji ce se polakomiti za nas mali Galakticki Raj.

ZA GENETSKI MODIFICIRANU HRANU – GMO/PROTIV
-> u principu ZA, morati cemo uzgajati hranu u vrlo specijalnim uvjetima, i vjerujem da nema "biljke vulgaris" koja bi se uspjesno adaptirala za takve uvjete... to nije pitanje odabira - jer ako zelimo nahraniti koloniste morat cemo posegnuti za modifikacijama...

ZA INDUSTRIJSKI NAPREDAK/ PROTIV
-> ZA, zar ima stranka koja je protiv toga?! :) Go hug a tree, Hippie :P

ZA AGRESIVNU BORBU PROTIV TERORIZMA/PROTIV
-> ZA, u najboljoj maniri Edo-anaca :twisted:

ZA POVEĆANJE PLAĆA RADNICIMA/PROTIV
-> nasi ljudi ce zivjeti toliko dobro da im place prakticki i nece biti potrebne 8)

ZA GENETIČKI INŽINJERING I KLONIRANJE LJUDI/PROTIV
-> ZA odredjene vrste genetickog inzinjeringa, u principu protiv kloniranja ljudi (makar nisam 100% cvrst u tome stavi, nikad ne znas kada bi tako nesto bilo potrebno... moguce je da me netko uvjeri u suprotno)

ZA POVEĆANJE DRŽAVNIH POREZA/PROTIV -> Porezi?! U nasoj Utopiji?! :)

ZA ZNANSTVENI NAPREDAK/PROTIV -> ZA (trebam li obrazloziti zasto?! :) )

ZA NUKLEARNU ENERGIJU/PROTIV -> ZA

ZA PRAVOSUDNI SUSTAV I BORBU PROTIV KORUPCIJE/PROTIV -> ZA, a nakon sto nam zavrsi mandat pravosudni sustav ce biti vise kao ukras, a korupcija nece postojati...

ZA POLJOPRIVREDNI NAPREDAK/PROTIV
-> Tko je protiv poljuprivrednog napretka?! Biljke nemaju pravo glasa! :mrgreen:

ZA OČUVANJE OKOLIŠA/PROTIV
-> Za stvaranje Utopije i svih blagodati nabrojanih gore, treba nesto i zrtvovati. Za pocetak 0% sredstava/zakona/paznje za dobrobit okolisa (osim naravno za paziti na stvari koje bi mogle naskoditi kolonistima!) Kasnije kad "stanemo na noge" ostat ce jos cijeli kontinenti da ih proglasino turbomegaparkovima prirode :)
A novi narastaju kasnije ionako nece znati da je na mjestu Megalopolisa i Maringrada ikada bilo zelenila :twisted:

ZA JEDNAKOST SVIH LJUDI I ANDROIDA/PROTIV
-> Ovo sam namjerno ostavio za kraj.
ZA jednakost ljudi, PROTIV jednakosti za androide
Zasto?
E pa ako zelimo Galakticki Raj, treba ga netko i izgraditi! Davanjem bilo kakvih prava robotima, kompjutorima, bilo kakvim naprednjijim organizmima na planetu i ostalima, samo si stvaramo nepotrebne probleme.
Androidi ce biti tu da stvore novo, bolje drustvo u kojem nece biti izrabljivanja ljudi. U pocetku cemo potrositi dosta tresursa za izradu specijaliziranih androida, ali kasnije ce nam se to visestruko isplatiti....
Sve teske, i za ljude opasne ili nezdrave poslove obavljat ce roboti. Pri tome mislim uglavnom na tesku industriju, rudnike, izgradnju gradova i sl... nastojat ce se da imaju sto manje kontakta s populacijom. I da se ne dogodi kakva pobuna (ako im neki hippie usadi cudne ideje u memoriju ("breaking the programming") i da mladji naivni kolonisti ne postavljaju previse pitanja o moralnosti istog.
Naravno, androide cemo u stili Azimovih robot-pravila programirati tako da im najveci gust u "zivotu" bude sluziti ljudima i raditi... (na cela im mozemo napisati i nesto tipa "Arbeit Machts Glück" or samting :) )
Time ce kolonisti biti siti, a androidi zadovoljni... win-win situation :)

To je ukratko moje stajaliste za osnivanje stranke. (Za istrakon mogu napisati i predizborni govor)
Je li netko uz mene da osnujemo stranku po tim nacelima, ili jos bolje,
Max-> da li bi se moji stavovi podudarali s tvojom eventualnom strankom?

Ideja za ime stranke: Stranka Naprednih Namjera, ali vjerujem da ce biti i boljih ideja za ime.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 29 vel, 2008 5:10 pm
Inquisitor
Inquisitor

cvicek... procitaj ovaj dio ponovno :)

maX je napisao/la:
Svaka stranka dobija 5 random osnovnih načela stranke od 30 mogućih, a prije svake od predviđenih sjednica sabora "Omege", stranka može jedno načelo, internim dogovorom zamijeniti s nekim od željenih. Osnovnih 5 načela stranke ne smiju biti dva ista ili dva kontradiktorna.

pet 29 vel, 2008 5:15 pm
Profil Web stranica
luda baba
luda baba

ja podrzavam Komunisticku partiju Federacije :biggrinlove:
slika

pet 29 vel, 2008 5:20 pm
Profil ICQ
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Chaky je napisao/la:
cvicek... procitaj ovaj dio ponovno :)

Procitao sam. Dobit ce se njih 5.
Pretpostavljam da cemo moci birati da li smo ZA ili PROTIV izmedju tih 5 inace to sve nekak nema smisla... tak da se treba pripremiti za bilo koju od tih 10ak...
Koja je fora kad bi dobili da smo npr. protiv poljoprivrede ili znanstvenog razvoja?!

Samo takav kratak komentar na moj post... razocaran sam :P :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 29 vel, 2008 5:52 pm
Inquisitor
Inquisitor

Lucrezia BORGia je napisao/la:
ja podrzavam Komunisticku partiju Federacije :biggrinlove:

tak imamo duplu nerealnu utopiju u imenu stranke :)

pet 29 vel, 2008 6:33 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
Moram priznat zanimljiva rasprava :-k
idemo za "VOJNO JAKU DRŽAVU - MILITARIZACIJA"