NLO i covijecanstvo..postanak...isl....
Zanimljivo , to se vrti vec desetljecima u znanstvenim i poluznanstvenim krugovima , u ozbiljnim i "manje ozbiljnim" casopisima..!
No cinjenica je da bar jedan dio ljudi vjeruje da je nemoguce da smo bas eto mi "zemljaci " jedini u tom nevijerojatnom prostranstvu svemira , iako najveci broj nazalost vijeruje obrnuto tj skepticno je i nesklono takvom razmisljanju !
Za vecinu je svemir zapravo potpuno nejasan pojam ili imaju krivu "predodjbu"!
I sad kad sve to stavite na kup ..hmm.. postaje zanimljivo ...pobornici "NLO evolucije " koriste on staru Denikenovsku postapalicu:
" kako nema dokaza , ima ih sigurno to sto mi nismo sve pretrazili [ arheolozi , geolozi] ne znaci da nas nisu posjecivali , ajmo prekopat svaki metar zemlje i sigurno cemo nac dokaze da su bili ..." !
To je otprilike prepricana verzija te postapalice koju je Daniken , i sljedbenici , vrlo mudro koristio u raspravama za ili protiv tj kad je netko od znanstvenika zatrazio konkretan dokaz ..!
Ja san citao pokusaje da mu se odgovri , medjutim svaki pokusaj da se na tako lukavo postavljeno "pitaje/odgovor" odgovori rezultiro je samo negativnim efektom ...!
Vi na taj nacin mozete branit koju god hocete hipotezu ..naprosto nepostiji hipoteza koju nemozete obranit na taj nacin !..hmmm...
Ima je on jos par dobrih "pitanja/odgovora " koji veoma su vjesto onemogucavale ozbiljniji dijalog tj propitivanje dokaza !
Tako eto ja sad npr. mogu rec da smo deevoluirali , samo to sto trenutno neman dokaze ne znaci nista , ak budemo prekopali zemlju uzduz i porijeko sigurno cemo ih nac !.
.hmm.. gle stvarno nije losa hipoteza !
Pitanje tj odgovori na neke nerijesene "misterije" nemoraju i mogu znacit da je bilo ili nije bilo utjecaja "sa strane" ..
Znanstvenici prihvacaju cinjenicu da jos mnoge pojave ne razumijeno , procese u nasem vlastitom organiznu ne razunijemo bas najbolje , ali to nemora znacit da ako mi ne razumijemo proces da je to sigurno maslo "vanzemaljaca" ...to vec gramici sa gluposcu !..
Uglavnom je poanta te price NLO/ vanzemaljci povezana sa nepoznatim i branjena najpoznatijom postapalicom ikad smisljenom za te prilike !
Vec san jednom rekao da Denikenu treba cestitat na tome da je pokrenija lavinu rasprava na tu temu i ukljucija velik broj ljudi u to iz raznih znanstvenih disciplina u raspravu za ili "protiv" ....!
Po meni je to njegov , i njegovih sljedbenika , najveci doprinos znanosti kako god to paradoksalno zvucalo ..bar nekima !
@max ako budes trazio logicko objasnjeje hmm... tesko ces ga nac jer je i ono ograniceno na postojeca "znaja i praksu" .
Za tako sto treba zaista imat "otvoren" um ..jer i danasnja znaja ljudima drevnih civilizacija vijerojatno izgledaju "nelogicna i nemoguca" sto ne znaci da su ih donijeli vanzemaljci ali iz njihove prespektive sto mislis dal bi to tako izgledalo ?..
Uostalom u ST serijalu je to lijepo obradjeno u nekim epizodama !
Pozdrav
Marsovska 77