Sada je: sub 05 ruj, 2026 5:14 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 231 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Sljedeća
 kako smo nastali 
Autor/ica Poruka
Ensign
Ensign

Post Re: kako smo nastali
maX je napisao/la:
prihvatili bi ga bez predrasuda.. dok ne bi vidili dokaze

please kakve dokaze

pet 12 lis, 2007 8:51 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

pa da je alien! ...jer ako je, onda se to moze vrlo lako dokazati bez nekog izmotavanja... ak nije onda bi 100% doslo do nekog izmotavanja :D

(tipa DNA analiza.. eto to je jedna ne-invazivna metoda.. ili vađenje krvi i slicno..)

pet 12 lis, 2007 9:09 pm
Profil ICQ
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
modesty blaise je napisao/la:
haha...ne evoluciju kemije kao znanosti nego u evoluciji postoji termin kemijska evolucija - to je ovo što sam opisala, nastanak kemijskih elemenata i spojeva. ona je preduvjet za biološku evoluciju - nastanak živih bića, a prije kemijske evolucije bila je kozmička evolucija - tu se misli na nastanak Svemira.

što se tiče metoda pokušaja i pogrešaka, što misliš kako je otkriven penicilin i sl.? :P

Pa neznam za nikakvu "kemijsku evoluciju" ti mislis ..!? :?

Ja jedino sto znam a moglo bi imat veze s "kreaciom" organskih spojeva je kemijsla sinteza ...sad ..mozda su nasi jezikoslovci u medjuvremenu to "prekrstili".. !?..:mrgreen:

Cuj u Zimbabveu je jedan znastvenik bia ubijedjen da je nasa cjepivo protiv AIDSa i sto mislis da je koriatia tvoj model "pronalazastva"...kak bi se svrsilo ...po puk u testu..!?..razmisli malo onim ispod kose prije nego sto nesto takog napises...!..uredu !? :wink:
To "ocajnici" i oni koji ne kuze stvari tako rade ..penicilin -- 1 svj rat mnogo ljudi umiralo u rovovima od "trovanja krvi" -- i sto mislis zasto se dozvolilo takvo "experimentiranje " i na kome "bilo bi zanmljivo znat ....!? #-o

Pozdrav

Mengeleova 2

Tehnika Pucanstvu !

pet 12 lis, 2007 11:18 pm
Ensign
Ensign

maX je napisao/la:
pa da je alien! ...jer ako je, onda se to moze vrlo lako dokazati bez nekog izmotavanja... ak nije onda bi 100% doslo do nekog izmotavanja :D

(tipa DNA analiza.. eto to je jedna ne-invazivna metoda.. ili vađenje krvi i slicno..)

ha ha ha tako sam i mislio ajmo ga otvorit da vidimo šta ima u nutra.
btw šta misliš koliko vrsta Aliena ima koji posjećuju Zemlju i da li su prisutni među nama (ne tražim dokaze)

pet 12 lis, 2007 11:39 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

eraser je napisao/la:
btw šta misliš koliko vrsta Aliena ima koji posjećuju Zemlju i da li su prisutni među nama (ne tražim dokaze)
pa DNA anliza je upravo test di ne trebas otvarat nikog -prakticki bi bilo dovoljno dotaknut ga nekim stapicem za usi cisto da uzmes neku stanicu s njega
(kolko se sjecam -kad ljudi idu na dna testiranje radi potvrde ocinstva npr. -samo im uzmu malo sline i to je to)
Tak da -nitko ne trazi ne znam kakve dokaze -al trazimo bar malo!

sto se tice mog misljenja... (a vjerojatno mislis na inteligentne aliene, a ne na mikrobe koji mogu past s meteorom :) )
Ne znam dal su prisutni trenutno, al mozda su bili prisutni tokom povijesti... Jednostavno sam cuo za previse prica, arheoloskih dokaza (na NRZ) i nerijesenih misterija u svijetu, a premalo logicnih (znanstvenih) objasnjenja za iste... tako da vjerujem da u tome ima neceg. No recimo -za NLO-e ne mogu biti siguran dal su stvarno alieni ili su to nekad prirodne pojave...

sub 13 lis, 2007 12:27 am
Profil ICQ
Environmentalist
Environmentalist

eraser je napisao/la:
misliš kozmetička revolucija.fino ušminkana i dozirana evolucija

hm...

sub 13 lis, 2007 2:35 am
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

NLO i covijecanstvo..postanak...isl....
Zanimljivo , to se vrti vec desetljecima u znanstvenim i poluznanstvenim krugovima , u ozbiljnim i "manje ozbiljnim" casopisima..!

No cinjenica je da bar jedan dio ljudi vjeruje da je nemoguce da smo bas eto mi "zemljaci " jedini u tom nevijerojatnom prostranstvu svemira , iako najveci broj nazalost vijeruje obrnuto tj skepticno je i nesklono takvom razmisljanju !
Za vecinu je svemir zapravo potpuno nejasan pojam ili imaju krivu "predodjbu"!
I sad kad sve to stavite na kup ..hmm.. postaje zanimljivo ...pobornici "NLO evolucije " koriste on staru Denikenovsku postapalicu:

" kako nema dokaza , ima ih sigurno to sto mi nismo sve pretrazili [ arheolozi , geolozi] ne znaci da nas nisu posjecivali , ajmo prekopat svaki metar zemlje i sigurno cemo nac dokaze da su bili ..." !

To je otprilike prepricana verzija te postapalice koju je Daniken , i sljedbenici , vrlo mudro koristio u raspravama za ili protiv tj kad je netko od znanstvenika zatrazio konkretan dokaz ..!
Ja san citao pokusaje da mu se odgovri , medjutim svaki pokusaj da se na tako lukavo postavljeno "pitaje/odgovor" odgovori rezultiro je samo negativnim efektom ...! :P

Vi na taj nacin mozete branit koju god hocete hipotezu ..naprosto nepostiji hipoteza koju nemozete obranit na taj nacin !..hmmm...
Ima je on jos par dobrih "pitanja/odgovora " koji veoma su vjesto onemogucavale ozbiljniji dijalog tj propitivanje dokaza !

Tako eto ja sad npr. mogu rec da smo deevoluirali , samo to sto trenutno neman dokaze ne znaci nista , ak budemo prekopali zemlju uzduz i porijeko sigurno cemo ih nac !.
.hmm.. gle stvarno nije losa hipoteza ! :mrgreen:

Pitanje tj odgovori na neke nerijesene "misterije" nemoraju i mogu znacit da je bilo ili nije bilo utjecaja "sa strane" ..
Znanstvenici prihvacaju cinjenicu da jos mnoge pojave ne razumijeno , procese u nasem vlastitom organiznu ne razunijemo bas najbolje , ali to nemora znacit da ako mi ne razumijemo proces da je to sigurno maslo "vanzemaljaca" ...to vec gramici sa gluposcu !.. :wink:

Uglavnom je poanta te price NLO/ vanzemaljci povezana sa nepoznatim i branjena najpoznatijom postapalicom ikad smisljenom za te prilike !

Vec san jednom rekao da Denikenu treba cestitat na tome da je pokrenija lavinu rasprava na tu temu i ukljucija velik broj ljudi u to iz raznih znanstvenih disciplina u raspravu za ili "protiv" ....!

Po meni je to njegov , i njegovih sljedbenika , najveci doprinos znanosti kako god to paradoksalno zvucalo ..bar nekima ! :wink:

@max ako budes trazio logicko objasnjeje hmm... tesko ces ga nac jer je i ono ograniceno na postojeca "znaja i praksu" .
Za tako sto treba zaista imat "otvoren" um ..jer i danasnja znaja ljudima drevnih civilizacija vijerojatno izgledaju "nelogicna i nemoguca" sto ne znaci da su ih donijeli vanzemaljci ali iz njihove prespektive sto mislis dal bi to tako izgledalo ?.. :?
Uostalom u ST serijalu je to lijepo obradjeno u nekim epizodama !

Pozdrav

Marsovska 77

Tehnika Pucanstvu !

sub 13 lis, 2007 1:39 pm
Ensign
Ensign

maX je napisao/la:
eraser je napisao/la:
pa DNA anliza je upravo test di ne trebas otvarat nikog -prakticki bi bilo dovoljno dotaknut ga nekim stapicem za usi cisto da uzmes neku stanicu s njega
(kolko se sjecam -kad ljudi idu na dna testiranje radi potvrde ocinstva npr. -samo im uzmu malo sline i to je to)
Tak da -nitko ne trazi ne znam kakve dokaze -al trazimo bar malo!

sto se tice mog misljenja... (a vjerojatno mislis na inteligentne aliene, a ne na mikrobe koji mogu past s meteorom :) )
Ne znam dal su prisutni trenutno, al mozda su bili prisutni tokom povijesti... Jednostavno sam cuo za previse prica, arheoloskih dokaza (na NRZ) i nerijesenih misterija u svijetu, a premalo logicnih (znanstvenih) objasnjenja za iste... tako da vjerujem da u tome ima neceg. No recimo -za NLO-e ne mogu biti siguran dal su stvarno alieni ili su to nekad prirodne pojave...

gle nemrem vjerovat da su svi ovi silni ljudi koji malo malo snime nešto (slika video)šalju na net ili pijani ili bolesni ili izmišljaju NLO.
iu nekim piramidama,hramovima (maja ili inka), u starim indijskim pismima vedama(ili nešto slično tome)nalaze se crteži letjelice i nekakvih malih zelenih ili reptila kako izlaze iz njih.ili ih im se klanjaju ili već nešto.zar je to toliko teško prihvatit Nismo sami ,niti smo ikad bili

sub 13 lis, 2007 6:26 pm
Admiral
Admiral

A da se malo spustiš na Zemlju sa ovom tvojom "teorijom"? O.K. nismo sami u Svemiru, ali ova tvoja "teorija" stvarno je BEDASTA!

sub 13 lis, 2007 7:26 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Kunić je napisao/la:
A da se malo spustiš na Zemlju sa ovom tvojom "teorijom"? O.K. nismo sami u Svemiru, ali ova tvoja "teorija" stvarno je BEDASTA!

hmm..mozda je covik u "time shiftu" ..pa mi ne vidimo ca on vidi ...! :wink:

Pozdrav

Svete Inkvizicije 5

Tehnika Pucanstvu !

sub 13 lis, 2007 8:33 pm
Inquisitor
Inquisitor

eraser je napisao/la:
zar je to toliko teško prihvatit Nismo sami ,niti smo ikad bili

jel ti to pripremas neku svoju vjeru... di ces ti biti glavni bog?

citat sa 2. stranice "eraserove biblije":
i Eraser rece : " Nismo sami ,niti smo ikad bili " i bijase tako. Svi ucenici padose na zemlju jer su im se oci otvorile i oni vidjese pravu istinu.
:)

pon 15 lis, 2007 12:40 am
Profil Web stranica
Environmentalist
Environmentalist

možda je mislio na ...you never walk alone... B.B.B. :wink:

pon 15 lis, 2007 2:08 am
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

eraser je napisao/la:
maX je napisao/la:
Ne znam dal su prisutni trenutno, al mozda su bili prisutni tokom povijesti... Jednostavno sam cuo za previse prica, arheoloskih dokaza (na NRZ) i nerijesenih misterija u svijetu, a premalo logicnih (znanstvenih) objasnjenja za iste... tako da vjerujem da u tome ima neceg.

gle nemrem vjerovat da su svi ovi silni ljudi koji malo malo snime nešto (slika video)šalju na net ili pijani ili bolesni ili izmišljaju NLO.
....zar je to toliko teško prihvatit Nismo sami ,niti smo ikad bili
gle pa upravo sam reko da i ja nemrem u to vjerovat.
...ali tesko je to prihvatiti, jer ne vjerujem da je objasnjenje koje ti ljudi nude jedino!
Sva ta videnja NLO-a bi u biti mogli biti prirodni fenomeni (tipa ball lightning i ostale stvari koje jos ne razumijemo)

uto 16 lis, 2007 8:15 pm
Profil ICQ
Dai-zvizda
Dai-zvizda

@max pa i bilo bi neobicno za mislit da smo sami u tom beskraju zvijezda , galatika ..i ca ja znan....
Da je bilo "neobicnih" pojava , zapazanja pilota civilnih i vojnih zrakoplova ..bilo je ...!

Tesko je za te ljude tvrdit da su neuki i da tesko razlikuju stvari , bar su vojni piloti dobro opremljni i obuceni za promatranje i prepoznavanje "meteo balona" , "light balla" i sl fenomena ..

Tako da je tesko opravdat neke zaista omalovazavajuce izjave dane javnosti od strane raznih vlada i "akademija nauka" ...tu su uprskali stvar pogotovo u pocetku ..cjle price o NLOima ...

A znas kad se jednom slazu ljudi i oni to "namirisu" ..tesko poslije vjeruju i kad se istina zbori ...i tako , sad smo u situaciji da iskreno nitko nikom vise ne vjeruje oko "cudnih nebeskih pojava"....

To nemora znacit automatski ni da sve sto nemozemo objasnit da je odma Vanzemaljski "starship"..ali kazen jos jednom ..najvise su konfuziji i nepovijerenju doprinjeli bas oni koji su po prirodi stvari to trebali iskreno pokusat objasnit ..
No oni su da zadovolje pozicije i politiku izabrali laz u koju su se sami brzo zapetljali ..naravno to su docekali neki kojima su neke druge stvari u naumu a ne NLO i iskreni dijalog , promatranje , rasprava ..vec novac , osobna promocija ...isl. , i tu smo di smo .... nigdi ni na nebu ni na zemlji ....

@Max nemozes od odgovornosti za nastalu konfuziju eskapolirat "svoje ljubimce" [ idole ] iz znanstvnih kruoga ..previse su lagali i to besramo i arogatno ka da su ostali bas toliko glupi ...i eto sad im se bas i ne vjeruje
na svaku rijec .....sto je normalno.... :?

A u tvojin postovima nisan primjetiaja ni jednu rijec koja bi dala i naznaku sumlje u gresku " idola" zato se nemoj iscudjvat @eraseru sta on svoje idole isto tako grcevito brani ka i ti svoje ....istina je njegdje oko vas , tko zna ....!? :wink:

Pozdrav

Denikenova 5

Tehnika Pucanstvu !

uto 16 lis, 2007 8:39 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
The X Files are here,

but,

"The truth is out there"...somewhere :lolsmjeh:

uto 16 lis, 2007 11:03 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 231 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: