Sada je: ned 13 ruj, 2026 6:58 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 66 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
 Putovanje kroz vrijeme 
Autor/ica Poruka
Ensign
Ensign

Post Re: Putovanje kroz vrijeme
e Ant :) Gram–Schmidt ortoganliziraj vremenske petlje u Goedelovom svemiru :mrgreen: imas toliko linearne u potpisu da bi ispuno cijeli Hilbertov prostor :mrgreen:

sri 06 svi, 2009 9:06 pm
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
dr.sc je napisao/la:
e Ant :) Gram–Schmidt ortoganliziraj vremenske petlje u Goedelovom svemiru :mrgreen: imas toliko linearne u potpisu da bi ispuno cijeli Hilbertov prostor :mrgreen:

ah, sta cu... mlad i nadobudan. :mrgreen:
i gledao SF dok je trebalo uciti linearnu...
pa iz nekakve mjesavine inspiracije i potisnute griznje savijesti nastaje tako nesto.

čet 07 svi, 2009 2:15 am
Profil ICQ Web stranica
Trekker

Lore je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:
Vremenska linija bi se promijenila. Nebi se stvorio novi svemir, iz jednostavnog razloga, nova materija i energija se ne može stvoriti iz ničega. A novi svemir bi značio novu materiju. :)

A tko kaže da je svemir materijalan. Možda su prostor i vrijeme samo iluzije. Kao što je rekao Immanuel Kant, mi ne znamo kakav je svijet. Mi ovaj svijet gledamo kroz jedne naočale koje nikako ne možemo skinuti.
-Slažem se sa ovim,jer nama se sve može činit tako stvarno,a sjetite se Matrixa,dakle sve ovo može biti i računalna simulacija,daleko od toga,ali
ako ćemo se ravnati prema fizici iz našeg svemira,onda svakako materiju,vrijeme i energiju treba shvatiti ozbiljno.

A sada da se vratim na svoje postavljeno pitanje. Prema mojoj teoriji, a mislim da je i Hawkingova slična, ili je možda moja slična Hawkingowoy... :zubo: ... nebitno...

Kada bi se vratili i ubili Hitlera, od te točke bi se stvorio novi paralelni svemir. Znači, ovaj naš današnji svemir bi nastavio postojati, ne bi nestao, ali bi se stvorio jedan od milijune drugih vremenskih pravaca.
-Po meni,točno i netočno. Prvo da bi se vratili u vrijeme Hitlera,potrebno je cijeli svemir vratit natrag u vrijeme Hitlera,a to mi se ne čini baš mogućim. A da to i uspije,ionako ne bi znao postojao,jer te tamo nije ni bilo,a sad uzmimo,i da te bude tamo,opet ne bi bilo moguće,jer bi "zaboravio" da će Hitler pobiti milijune židova. Uglavnom neizvedivo :) Ali slažem se da bi svako uplitanje u prošlost promjenilo tok budućnosti.

U Star Treku je bila prisutna ona raitarina teorija koja je totalno glupo izvedena. Jer kad se npr star trek ekipa vrati u prošlost, ona ne mora ubiti neku bitnu osobu da bi promijenila budućnost. Samo njihovo pojavljivanje na nekoj lokaciji mijenja budućnost, jer u dotadašnjoj izgrađenoj budućnosti oni na toj lokaciji nisu bili.
-Apsolutno se slažem,sa tom teorijom...

I mislim da su paralelni svemiri... Hmm suviše egzotični. Po meni je prije vjerojatno da će pronaći način za putovanje brže od svjetlosti,nego dokaz da paralelni svemir postoji. A šta se tiče rupa i Hawkingove teorije da veže paralelne svemire,e pa tu se ja ne bih složio s njim :) lol Mislim da je to jednostavno express veza između 2 prostora u našem svemiru...

pon 18 svi, 2009 4:32 pm
Ensign
Ensign

Ovako da budemo savršeno jasni, fizičari još ne razumiju što je to vrijeme. Točka.

Ako je npr. interpretacija kvantne mehanike u terminima paralelnih svemira ispravna onda moramo izbiti iz glave da promjena u prošlosti nešto mijenja nego samo odabire drugu granu vjerojatnosti.
Točka.

Pustimo filozofe i izraze Moja Teorija. Fucka se svemiru za nas i što mi mislimo svemir je puno ljepše kompliciranije mjesto nego što to naš ograničeni mozak može zamisliti.

pon 18 svi, 2009 5:57 pm
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
dr.sc je napisao/la:

Pustimo filozofe i izraze Moja Teorija. Fucka se svemiru za nas i što mi mislimo svemir je puno ljepše kompliciranije mjesto nego što to naš ograničeni mozak može zamisliti.

Zašto da pustimo filozofe? :mrgreen:

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

uto 19 svi, 2009 7:39 pm
Profil Web stranica
Ensign
Ensign

Zato što filozofija je ok, ali koristi nas mozak koji je proizvod evolucije. Svijet ne slijedi nasu logiku on ima svoju strukturu i to je tako ... sadasnja paradigma znanosti fino dijeli znanost i filozofiju.

sri 20 svi, 2009 11:27 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
Bolest sta kazete na ovo ?

http://www.net.hr/planet-x/page/2010/04/20/0290006.html

uto 20 tra, 2010 12:49 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Tema je morala započet sa Hitlerom :roll:

Putovanje kroz vrijeme sucka, a evo i zašto

http://www.cracked.com/article_18564_6- ... about.html

:lol:

čet 29 srp, 2010 10:24 pm
Admiral
Admiral

Spol: Ženski
Pa bilo bi fora vratiti se kroz vrijeme just for fun :D :D
Zanimljivo bi bilo da sa ovom "pameti" vratim se u proslost i mozda napravim jos gore shitove nego prije :zubo: :zubo:

Cal Lightman: Now you're talking!

pon 02 kol, 2010 9:34 pm
PARTIJA

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Miki je napisao/la:
Tema je morala započet sa Hitlerom :roll:

Putovanje kroz vrijeme sucka, a evo i zašto

http://www.cracked.com/article_18564_6- ... about.html

:lol:

:lolsmjeh: Fora članka, zajebantski...

Jedino što nema nikakve osnove je ovaj dio kako ne bi imao novaca jer moderni novci ne vrijede...Well, guess what, zlato i srebro je uvijek vrijedilo :)

I druga stvar koja je glupa je kao "nemaš nikakve isprave, broj zdravstvenog osiguranja itd." :facepalm: Dođeš u srednji vijek u Pariz i netko te traži osobnu, a? Prije bi umro od konstantnog povraćanja od smrada fekalija i mrtvih tijela što se širi svuda, nego što bi nekom bio sumnjiv kao stranac...

uto 03 kol, 2010 4:58 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Da, Cracked je poznat po tome da dosta toga banaliziraju, al većinu stvari pogode. Pročitaj još neke članke koje god želiš, ima ih hrpa i visit ćeš satima cerekajući se.

Zlato i srebro se čak ni ne mora ponijeti, već one pozlaćene lančiće i ostalu bižuteriju, te komade kromiranih pipa i podvalit ih pod srebro, jer hej, nije zlato sve što sija; siju i pipe. No opet, tu je problem komuniciranja i odjeće.

uto 03 kol, 2010 8:22 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
http://www.net.hr/planet-x/page/2010/10/25/0099006.html

Nove neobjasnjive snimke .
Sta mislite jel to v. putnik ili istrazivac iz svemira .

pon 25 lis, 2010 8:27 pm
fluffy

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
4 od 1 je napisao/la:
http://www.net.hr/planet-x/page/2010/10/25/0099006.html

Nove neobjasnjive snimke .
Sta mislite jel to v. putnik ili istrazivac iz svemira .

hehe, nisam vidjela da je ta tema već stavljena :mrgreen:
...sve je to ful čudno, netko je napisao da je žena bila kod zubara pa da se vjerojatno drži za zub a kao priča nešto mužu naprijed hehe :zubo: ma tko će to znati, možda je čak i vremenska putnica :roll: nakon toliko serija i filmova o tome svašta je čovjek u stanju pomisliti 8-[

uto 26 lis, 2010 12:58 am
Profil YIM Web stranica
Lieutenant Junior Grade
Lieutenant Junior Grade

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: Vulkanka
Imam teoriju.
Mozda se moze putovati kroz vrijeme, ali ako nesto slucajno promjenis u proslosti vise se nikada neces vratiti u svoj tjek vremena.

Nego se samo stvara jos jedan vremenski put, i ako odes u buducnost, to ce biti buducnost tog vremena.

Uglavnom, vjerojatno ako putujes kroz vrijeme.... nikad neznas da li si se vratio kuci... svojoj kuci. Osim ako ne izmisle nesto sto te drzi za tvoj tjek vremena.

Putnici kroz vrijeme ce morati biti oprezniji neko sto smo mislili

U buducnost, kazu, se jedino ne moze putovati... ali ako bi putovala, to bi bila buducnost....

čet 28 lis, 2010 9:22 am
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Vulcan girl je napisao/la:
Imam teoriju.
Mozda se moze putovati kroz vrijeme, ali ako nesto slucajno promjenis u proslosti vise se nikada neces vratiti u svoj tjek vremena.

Nego se samo stvara jos jedan vremenski put, i ako odes u buducnost, to ce biti buducnost tog vremena.

Žao mi je što te moram razočarati, ali... Nisi jedina kojoj je to palo na pamet. Producenti zadnjeg ST filma forsiraju tu teoriju odavno.

čet 28 lis, 2010 12:00 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 66 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: