Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
Re: Sto ce biti 2012 godine?
Mislim da se nista senzacionalno nece dogoditi.... isto kao za stotine proslih "prorocanstava o Smaku Svijeta"... Doci ce taj datum, naivci ce biti malo razocarani, i za par mjeseci ce varalice smisliti neku novu godinu.. tipa 2025 or samting i nastaviti prodavati svoje knjige i DVDe o tom novom smaku Svijeta...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
Mislim da se mislilo da čovjek koristi tek manji dio MOGUĆNOSTI koje mozak ima..... Koristimo 100%, ali na razini manjeg "broja okretaja"...
A da se vratimo na topic, trenutno me više okupira što će se događati slijedećih 10 dana...ili do kraja ove godine. Zbilja ne vidim nikakvog smisla razmišljati o nećemu što možda neću ni doživjeti. Ili da parafraziram: Živi kao da ćeš sutra umrijeti. Jednom ćeš biti u pravu. 2012. će bit 2012., u očekivanju 2013. Bilo nas ili ne. Ili cca 4.000.000.012, givitortejkit par tisuća godina
Dana 21.12.2012. u 11:11 GMT, doći će do vrlo rijetke i još neviđenog poravnanja, odnosno povezivanja zvijezda i planeta što označava završetak Mayanskog kalendara i povratak Bogova na Zemlju. Riječ je o iznimno bliskom poravnanju Sunca zimskog solsticija sa ekvatorom Mliječne staze i same elipse kojom Sunce putuje. Cijeli taj događaj se već tisućama godina odvija i sada napokon prilazi svome vrhuncu. Zatvorit će se trinaesti krug B'ak'tuna što je ujedno i, mistična, početna točka novog ciklusa.
Sam događaj za "obične" ljude neće značiti puno (bit će to još jedan, savim običan dan) jer je riječ o duhovnim i spiritualnim silama. Naravno, radi općeg stanja na Zemlji može doći i do drugih događanja.
Imajte na umu da ovaj zapis nije proročanstvo već činjenica (astronomska) jer ne poriče ništa već označava kraj kozmičkog ciklusa.
ja jedino znam da 23.12.20012. bude se pojavijo Nibiru... tako kažu babilonic..a ja njima vjerujem....
_________________ "Danas su oružja utihnula. Velika je tragedija došla kraju. Spoznali smo gorčinu poraza i ushit trijumfa. Iz obojeg smo naučili da nema povratka. Moramo kročiti naprijed, da u miru očuvamo ono što smo stekli u ratu"
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
woot je napisao/la:
Riječ je o iznimno bliskom poravnanju Sunca zimskog solsticija sa ekvatorom Mliječne staze i same elipse kojom Sunce putuje.
kako misliš poravnjanju: 1. Ekliptika-znači prividna staza po kojoj se giba Sunce i "planeti" je pod inklinacijom od 22.5 stupnjeva 2. Galaktički ekvator-predstavlja prividnu liniju povučenu kroz središnji dio naše galaktike je pod inklinacijom od 62 stupnjeva i nema šanse da govorimo o kakvom poravnanju to je nonsense tj. Sunce se svake godine nađe u položaju (2x) u kojem presjeca liniju galaktičkog ekvatora i to na ljetni i zimski solsticij
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
Ant je napisao/la:
El Zvonko je napisao/la:
tj. Sunce se svake godine nađe u položaju (2x) u kojem presjeca liniju galaktičkog ekvatora i to na ljetni i zimski solsticij
pa u cemu je onda problem?! ne da necemo imati smak svijeta 2012., nego cemo ga imati cak dva puta!
i to svake godine
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
Vjerojatno se ne misli na nesto sto se dogadja 1-2 puta godisnje, nego na neki rijedji fenomen, jer inace bi ova teorija "smaka svijeta" ili "novog doba" bila prelako pobijena (nije ni da mi i ovako djeluje vjerojatnom )
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
Krenut ce vec neka nova teorija za neku drugu godinu izvadjena iz ko zna kojih spisa nekog naroda, i ta proglasena novom godinom apokalipse
Hocemo li i mi za 30ak godina polako poceti proglasavati 2063. pocetkom novog doba?
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
Da malo opet ozivim ovu temu... sjecate se kad sam je zapoceo eto vam filma:
Pridružen/a: pon 25 ruj, 2006 1:37 pm Postovi: 1032 Lokacija: Deep space Spol: Muški Naj Serija: VOY Opis Stanja: Care to buy my ship? Koje si vrste?: Ferengi
Biskup je napisao/la:
ja jedino znam da 23.12.20012. bude se pojavijo Nibiru... tako kažu babilonic..a ja njima vjerujem....
Nije babilonac vec sumeran A razlika je VELIKA Babilonci su naslijedili sumeransku kulu Tj kulu koju mi nazivamo babilonska
I 2012 ce ljudi dozivjeti veliko posvjetljenje kako kazu maje I nadam se da ce to biti to
Zapravo se nadam vanzemaljcima
_________________ Mind is terible thing to waste
9. Prilika + instinkt = zarada. 10. Pohlepa je vjecna. 48. Sto je veci osmjeh, to je ostriji noz 95. Prosiri posao ili umri. 190. Cuj sve, ne vjeruj nista. 285. Niti jedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno.
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Shadowh86 je napisao/la:
Zapravo se nadam vanzemaljcima
LOL ... dobra... ...pa da, mogli bi nam se već jednom predstaviti... ti maleni koji se skrivaju po nebu u okruglim brodovima...
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.