Sada je: sub 29 kol, 2026 7:00 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 231 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Sljedeća
 kako smo nastali 
Autor/ica Poruka
Ensign
Ensign

Post Re: kako smo nastali
buco je napisao/la:
Covijek "otvorenog uma" ne "podrazumijeva nista" i nista ne stavlja u kategoriju "amen" [ vi bibioljupci to cete razumit] .!

vjerojatno si mislio biblioljupci.nisam ateist sam,
no u starom zavjetu piše da su sodoma i gomora gradovi na bliskom istoku uništeni atomskim oružjem iz zraka

buco je napisao/la:
@eraser i kak van ide projekt ? .. kad ce besplatna struja ..ovaj HEP mi je vec posta dosadan i preskup..... :mrgreen:

Pozdrav

laicka 33

što se tiče projekta sporo i mukotrpno postoje rezultati ali nisu zadovoljavajući.prije par godina naletio sam na magnetni motor sa prilično lošim skicama i detaljima.napravili smo(govorim u množini jer nas na tom projektu ima više)šest,sedam modela i ovaj zadnji obećava

pon 08 lis, 2007 1:28 pm
Ensign
Ensign

maX je napisao/la:
ja preporucam eraseru da si pogleda dokumentarce od Richarda Dawkinsa ili procita bar neku njegovu knjigu (kao i drugima uostalom pa da malo dublje shvate teoriju evolucije)
...a onda se mozemo upustiti u debate i argumente o alternativnim teorijama nastanka covjeka
po meni -teorija evolucije je zasada uvjerljivo najkonzistentnija i najlogicnija znanstvena teorija koja daje najbolje objasnjenje o postanku i raznolikosti zivota na zemlji (ukljucujuci covjeka)

copy paste

ČELJUST ORANGUTANA I LOBANJA ČOVJEKA

Fosil Piltdownskog čovjeka, koji je obmanjivao svijet znanosti tokom više od 40 godina, bio je ustvari znanstvena prevara počinjena od strane evolucionista kombiniranjem dvije kosti koje su pripadale kosturima dvaju raličitih vrsta - majmunskoj i ljudskoj.

Lijevo je lažni fosil i ilustrirani imaginarni Piltdownski čovjek baziran na njemu.

U detaljnim analizama upotpunjenim od strane Weinera ovaj falsifikat je javnosti otkriven 1953. Lobanja je pripadala 500 godina starom čovjeku, a donjočeljusna kost je pripadala nedavno uginulom majmunu! Zubi su nakon toga bili specijalno smješteni u niz i dodani čeljusti, a zglobovi su bili napunjeni u namjeri da podsjećaju na zglobove čovjeka. Onda su svi ovi dijelovi obojeni kalijum-dihromatom da bi dobili zastarjeli izgled. Ova boja počela je nestajati kada su dijelovi fosila bili umočeni u kiselinu. Le Gros Clark, koji je bio član tima koji je razotkrio falsifkat, nije mogao sakriti svoje zaprepaštenje i rekao je da "tragovi" umjetne abrazije odmah upadaju u oči. Ustvari, toliko su bili očigledni da sa pravom možemo pitati - kako to da su izmakli pažnji ranije?58 Nakon svega ovoga "Piltdownski čovjek" je žurno premješten iz British Museuma gdje je bio izložen više od 40 godina.

pon 08 lis, 2007 1:31 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
Znaci Ameri su nam malo prekrojili povijest , Plank i drustvo su "obicne varalice "..a ..mi obicni ..ma ka "stedise ljubljanske banke" :mrgreen

Dal mores navest citat i starog zavjeta gdije izrijekom pise "atomsko oruzje" ili nesto sta bi nedvojbeno upucivalo na to da se o takvom oruzju i radi pri unistenju grdova .

Sto se projekta tice.. zanima me koji je nacin prijenosa te energije , koji su moguci gubitci u sustavu .. ili se radi o ideji da se zaobidje , ne bukvalno , brojilo ... ja sam imao jednu ideju "zaobilazenja" al san previse ljen da je pokusan testirat ...a i iman drugog posla ....pa i ne stignem .

A sto se dokaza tice o "Piltdownski čovjek" , "jedna lasta ne cini proljece" , tako ni jedan "krivi dokaz" ne mora cinit cijelu teoriju neispravnom kao ni ispravnom ....! :?
Uvijek je bilo i bit ce manipulacije "znanstvenom istinom" , nazalost , no kad se postavlja hipoteza [ ova vasa nova ili kak vec] dobro je navest svoje fakte a ne tudje propuste , jer ce njih uvijek bit to je nemoguce izbijec kako nenamjerne tako i namjerne ...! :wink:

Pozdrav

Via fakti 1

Tehnika Pucanstvu !

pon 08 lis, 2007 2:02 pm
Inquisitor
Inquisitor

eraser... jel mogu ja dobiti odgovor na ovaj post? Nije ti valjda preneugodan?

Chaky je napisao/la:
eraser je napisao/la:
ti bi sad da ti ja u dvije ,tri rečenice objasnim svoje nazore,shvaćanje života,smrti. teško u kratkim crtama gubi se bit

ne ... ja nebi to...
ja bi da mi odgovoris na sljedeca pitanja:
- od kud ti "opće je poznato da ljudsko oko vidi ispod 1% spektra boja a samim time i ostale informacije vezane"?
- u slucaju da je ova gore tvrdnja ( o 1% spektra) istinita, zasto je to dokaz da su nas vanzemaljci napravili?
- s kim ti to radis na projektu besplatne energije?

3 vrlo jednostavna pitanja... nema veze sa tvojim nazorima (ajde, mozda drugo ima... ali prvo i trece nemaju), tvojim shvaćanjem zivota itd.
Valjda nije tesko odgovoriti na njih? ;)

eraser je napisao/la:
ali stari zavjet ne biblija u sebi sadrži tekstove poput opisa sodome i gomore(da ne prepričavam pročitaj)

kao prvo...da si ti sam to proucavao dao bi mi lokaciju di se nalaze ti opisi u bibliji... bar za bibliju to nije tesko (npr. Knjiga Postanka 2:10)... dakle imas samo neku generalnu nerazradjenu ideju ideje u glavi
kao drugo... kakve sad veze imaju sodoma i gomora sa dokazima da su ljude napravili vanzemaljci (nadam se da mi i dalje pricamo o tome... da nisi jedan od onih koji skacu sa teme na temu)

eraser je napisao/la:
karika koja nedostaje?
kad su i dali su našli prelazni oblik iz "majmuna " u "čovjeka"

opet informacija iz popularne kulture (vjerojatno neki strip koji si nedavno citao)...
nema jednog prijelaznog oblika... ima ih vise

evo popisa tranzicijskih fosila od neljudskih majmuna do modernog covjeka
* Pierolapithecus catalaunicus
* Ardipithecus
* Australopithecus
* Homo rudolfensis
* Homo habilis
* Homo erectus

link

eraser je napisao/la:
zašto su orangutani i čimpanze ostale na ovom stupnju razvoja

opet djecije pitanje... jesi ti uopce pokusao sam naci odgovore na ta pitanja?
tko kaze da su orangutani i cimpanze ostali na ovom stupnju razvoja?
oni su se takodjer razvijali... i dalje se razvijaju kao i covjek... oni su se paralelno razvijali od zajednickog predaka koji je davno nestao... nije covjek nastao iz cimpanze ili orangutana...

eraser je napisao/la:
energija
sve što god vidiš oko sebe je vrsta energije i sve se svodi na energiju

opet cu biti dosadan sa pitanjem... ali... "kako to pokazuje da su ljudi nastali od vanzemaljaca"?

e sad dolazi onaj dio kad ti kazes... "ma to su sve gluposti. Ja znam da to nije tako." a ja pitam "kako znas da to nije tako" a ti odgovoris "zbog novozelandskih klizaca" a ja pitam "kakve veze novozelandski klizaci imaju sa tvojom teorijom da su ljudi nastali od vanzemaljaca" i tako u krug :roll:

pon 08 lis, 2007 2:12 pm
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

buco je napisao/la:
Dal mores navest citat i starog zavjeta gdije izrijekom pise "atomsko oruzje" ili nesto sta bi nedvojbeno upucivalo na to da se o takvom oruzju i radi pri unistenju grdova .

Da ne ispadne da ulijećem kao padobranac, neću previše raspravljati o nekim dubokoumnim stvarima, iako sam pročitao sve postove. Osvrnut ću se za sada na ove zadnje misli o Sodomi, Gomori i "atomskom oružju kojim su ih alieni uništili". Ne želim zvučati ni kao vjerski fanatik jer to nisam, samo ću iznijeti činjenice.
Imam Bibliju pri ruci pa ću citirati:
Knjiga Postanka 19,1: "Kad oba anđela uvečer dođoše u Sodomu, upravo je tad sjedio Lot na sodomskim vratima."

Da ne quotam sve jer je puno pisanja, Lot je primio anđele u svoju kuću, a "dobronamjerni" susjedi se okupili kao razularena masa i htjeli se obračunati s njima koji su se usudili doći suditi "dičnim građanima".

Nastavak )Post 19,12-13: "Nato dva čovjeka rekoše Lotu: "Ako imaš ovdje još koga svoga, zeta, svoje sinove i kćeri, ili još koga drugoga u gradu, izvedi ih iz ovog mjesta! Jer mi ćemo zatrti ovo mjesto. Teška se tužba digla protiv njih pred Gospodinom. Zato nas posla Gospodin, da ih zatremo.""

Svanulo je i Lot je pobjegao sa obitelji u grad Soar, a tada...
Post 19,23-26: "Sunce je upravo granulo, kad je Lot došao u Soar. Tada pusti Gospodin na Sodomu i Gomoru dažd sumpora i ognja, od Gospodina, s neba. I uništi te gradove, svu nizinu sa svim stanovnicima tih gradova i sve što je raslo na poljima. A kad se njegova žena iza njega obazrela, postade stup od soli."

Atomsko oružje u Bibliji? Yeah, right.

pon 08 lis, 2007 2:35 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG
Buco ovo nije privatni topic. ako Ereaser zeli odgovoriti odgovorit ce i potpuno se slazem sa Maxxx-om trebalo bi pogledati sve dokumentarce pogotovo Penn & Teller: Bullshit koji mi je do sada bio najbolji... :)

pon 08 lis, 2007 2:43 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

eraser je napisao/la:
što se tiče projekta sporo i mukotrpno postoje rezultati ali nisu zadovoljavajući.prije par godina naletio sam na magnetni motor sa prilično lošim skicama i detaljima.napravili smo(govorim u množini jer nas na tom projektu ima više)šest,sedam modela i ovaj zadnji obećava

Dal bi mogao navesti ime doticnog motora (tj. originalnog izumitelja... posto ima hrpa takvih pokusaja) i linkove di ste nasli skice
Nije da nisam nacitan o toj temi (magnetni motori, a i besplatna energija opcenito, tesla&stuff..) pa bi volio vidit sto ste to pokusavali napravit (makar vam nije uspijelo do sad... ili mozda je... uuu uuu :shock: )

pon 08 lis, 2007 2:54 pm
Profil ICQ
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Dali je moguce da mislite na tkzv . "teslinu turbinu" motor cija "jezgra" su dva diska i koji bas i nije elektricni ...ako se ne varam ...!? :shock:

@shadovm pa ocito nije privatni ali neki red , kulture komunikacije radi , bi treba bit postivan ..! :wink:

Pozdrav

Jamahina 51

Tehnika Pucanstvu !

pon 08 lis, 2007 3:05 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG
buco je napisao/la:
@shadovm pa ocito nije privatni ali neki red , kulture komunikacije radi , bi treba bit postivan ..! :wink:

Inace Buco za to postoji Qoute samo ti to ocito neznas... da se zna nastavit di se stalo... ali smim odgovaranjem na ovo radim OT...

... turbine.. da da... meni je jednom Bak rekao da je nuklearna enegija ustvari najčišća energija makar to neki ne misle. Ja sam ipak ljubitelj hidroelektrana... a ovo o cemu Maxxx prica mi je cisti sf.. pa cu nastaviti citati... :mrgreen:

pon 08 lis, 2007 3:13 pm
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

"..meni je jednom Bak rekao da je nuklearna enegija ustvari najčišća energija .."

Pa ocito da poveznicu materije i energije cini atom bolje rec njegov nulkleus i elektronski omotac.., kad promijenite orbitu elektrona u omotacu dobijete zracenja vrlo visokih freqvencija i energije zracenja , ovizi o razini promijene .
Kad "rekombinacijom" nukeida dodje do porasta ili smanjenja broja istih u nukeusu atoma , pucki receno osin novog elementa dobijete i A bombu , fizionu ili fuzionu ... ! :wink:

Pozdrav

Plankova 6

Tehnika Pucanstvu !

pon 08 lis, 2007 3:33 pm
Ensign
Ensign

maX je napisao/la:
eraser je napisao/la:

Dal bi mogao navesti ime doticnog motora (tj. originalnog izumitelja... posto ima hrpa takvih pokusaja) i linkove di ste nasli skice
Nije da nisam nacitan o toj temi (magnetni motori, a i besplatna energija opcenito, tesla&stuff..) pa bi volio vidit sto ste to pokusavali napravit (makar vam nije uspijelo do sad... ili mozda je... uuu uuu :shock: )

ovo je jedan od linkova
http://freeenergynews.com/Directory/Mag ... index.html
ima dvije vrste motora
1.samo neodimski magneti
2.el.magnetne špule

bedinijev motor
parendev motor
grey motor

pon 08 lis, 2007 4:00 pm
Ensign
Ensign

TerNek je napisao/la:
buco je napisao/la:

Da ne ispadne da ulijećem kao padobranac, neću previše raspravljati o nekim dubokoumnim stvarima, iako sam pročitao sve postove. Osvrnut ću se za sada na ove zadnje misli o Sodomi, Gomori i "atomskom oružju kojim su ih alieni uništili". Ne želim zvučati ni kao vjerski fanatik jer to nisam, samo ću iznijeti činjenice.
Imam Bibliju pri ruci pa ću citirati:
Knjiga Postanka 19,1: "Kad oba anđela uvečer dođoše u Sodomu, upravo je tad sjedio Lot na sodomskim vratima."

Da ne quotam sve jer je puno pisanja, Lot je primio anđele u svoju kuću, a "dobronamjerni" susjedi se okupili kao razularena masa i htjeli se obračunati s njima koji su se usudili doći suditi "dičnim građanima".

Nastavak )Post 19,12-13: "Nato dva čovjeka rekoše Lotu: "Ako imaš ovdje još koga svoga, zeta, svoje sinove i kćeri, ili još koga drugoga u gradu, izvedi ih iz ovog mjesta! Jer mi ćemo zatrti ovo mjesto. Teška se tužba digla protiv njih pred Gospodinom. Zato nas posla Gospodin, da ih zatremo.""

Svanulo je i Lot je pobjegao sa obitelji u grad Soar, a tada...
Post 19,23-26: "Sunce je upravo granulo, kad je Lot došao u Soar. Tada pusti Gospodin na Sodomu i Gomoru dažd sumpora i ognja, od Gospodina, s neba. I uništi te gradove, svu nizinu sa svim stanovnicima tih gradova i sve što je raslo na poljima. A kad se njegova žena iza njega obazrela, postade stup od soli."

Atomsko oružje u Bibliji? Yeah, right.

hvala na pomoći,no
prije par godina mislim da su slučajno ameri satelitom slikali ostatke gradova i stručnjaci koji su vršili iskapanja naišli su na debeli sloj još uvijek malo radioaktivnog pepela i stijene staljene tako da je sve sličilo na ostatke poslije nuklearne explozije

http://freeenergynews.com/Directory/Mag ... index.html

pon 08 lis, 2007 4:08 pm
Ensign
Ensign

Chaky je napisao/la:

Chaky je napisao/la:
eraser je napisao/la:
ti bi sad da ti ja u dvije ,tri rečenice objasnim svoje nazore,shvaćanje života,smrti. teško u kratkim crtama gubi se bit

ne ... ja nebi to...
ja bi da mi odgovoris na sljedeca pitanja:
- od kud ti "opće je poznato da ljudsko oko vidi ispod 1% spektra boja a samim time i ostale informacije vezane"?
- u slucaju da je ova gore tvrdnja ( o 1% spektra) istinita, zasto je to dokaz da su nas vanzemaljci napravili?
- s kim ti to radis na projektu besplatne energije?

3 vrlo jednostavna pitanja... nema veze sa tvojim nazorima (ajde, mozda drugo ima... ali prvo i trece nemaju), tvojim shvaćanjem zivota itd.
Valjda nije tesko odgovoriti na njih? ;)

eraser je napisao/la:
ali stari zavjet ne biblija u sebi sadrži tekstove poput opisa sodome i gomore(da ne prepričavam pročitaj)

kao prvo...da si ti sam to proucavao dao bi mi lokaciju di se nalaze ti opisi u bibliji... bar za bibliju to nije tesko (npr. Knjiga Postanka 2:10)... dakle imas samo neku generalnu nerazradjenu ideju ideje u glavi
kao drugo... kakve sad veze imaju sodoma i gomora sa dokazima da su ljude napravili vanzemaljci (nadam se da mi i dalje pricamo o tome... da nisi jedan od onih koji skacu sa teme na temu)

eraser je napisao/la:
karika koja nedostaje?
kad su i dali su našli prelazni oblik iz "majmuna " u "čovjeka"

opet informacija iz popularne kulture (vjerojatno neki strip koji si nedavno citao)...
nema jednog prijelaznog oblika... ima ih vise

evo popisa tranzicijskih fosila od neljudskih majmuna do modernog covjeka
* Pierolapithecus catalaunicus
* Ardipithecus
* Australopithecus
* Homo rudolfensis
* Homo habilis
* Homo erectus

link

eraser je napisao/la:
zašto su orangutani i čimpanze ostale na ovom stupnju razvoja

opet djecije pitanje... jesi ti uopce pokusao sam naci odgovore na ta pitanja?
tko kaze da su orangutani i cimpanze ostali na ovom stupnju razvoja?
oni su se takodjer razvijali... i dalje se razvijaju kao i covjek... oni su se paralelno razvijali od zajednickog predaka koji je davno nestao... nije covjek nastao iz cimpanze ili orangutana...

eraser je napisao/la:
energija
sve što god vidiš oko sebe je vrsta energije i sve se svodi na energiju

opet cu biti dosadan sa pitanjem... ali... "kako to pokazuje da su ljudi nastali od vanzemaljaca"?

e sad dolazi onaj dio kad ti kazes... "ma to su sve gluposti. Ja znam da to nije tako." a ja pitam "kako znas da to nije tako" a ti odgovoris "zbog novozelandskih klizaca" a ja pitam "kakve veze novozelandski klizaci imaju sa tvojom teorijom da su ljudi nastali od vanzemaljaca" i tako u krug :roll:

teško mi je razgovarat sa ljudima koji kad postave pitanje već imaju gotov odgovor i ne čuju nikog drugog osim sebe

pon 08 lis, 2007 4:11 pm
Inquisitor
Inquisitor

eraser je napisao/la:
Chaky je napisao/la:

teško mi je razgovarat sa ljudima koji kad postave pitanje već imaju gotov odgovor i ne čuju nikog drugog osim sebe

hehehehe... znaci ipak ti je neugodno odgovoriti na ta pitanja i dati konkretna obasnjenja za svoje tvrdnje i stavove

klasika... zivis u svom malo hermetickom svijetu i nakon bilo koje malo jace kritike... "ma necu razgovarati sa njim"
pa hoce li se pojaviti jednom covek koji voli altentaivne stvari ali da ima muda razgovarati sa kriticarima konkretno o svojim idejama
uvijek se takvi razgovore svedu na to da oni iznesu svoje ideje kao bogom dane... usput izvrijedjaju mainstream znanost kao glupu (i ne daju razlog zasto je ona glupa) ... i onda odu

gle... ja bi stvarno zelio vjerovati u takve stvari... pa boze moj... gutam marti misteriju od davnog djetinjstva, citam i gledam SF... volim teme sa ruba znanosti i nitko sretniji od mene kad nesto sa ruba znaosti predje u samu znanost
no tipovi poput tebe koji iznose ideje za koje nemaju ni trunku dokaza (vanzemaljci stvorili ljude) i tvrde dalje da je to istina samo zato jer su se oni sjetili toga, onda oni koji stvarno pokusavaju progurati nove ideje i koncepte i koji imaju konkretne dokaze (ne bibliju ili stargate ;) ) za svoje tvrdnje budu takodjer smatrani budalama

pon 08 lis, 2007 5:09 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

eraser je napisao/la:
prije par godina mislim da su slučajno ameri satelitom slikali ostatke gradova i stručnjaci koji su vršili iskapanja naišli su na debeli sloj još uvijek malo radioaktivnog pepela i stijene staljene tako da je sve sličilo na ostatke poslije nuklearne explozije

Sad to oko radioaktvnog pepela !?.. mislin sto ako je to prirodna radioaktivnost toga podrucja !?

A oni motori s one stranice ..hmm.. jedan me dio njih podsjeca na tkzv. Halov moror .. posto nisam cito text , detalje jel mozes rec koji princip rada koristi vas model na testu [ projektu] ?..
Zar na toj stranici nije bila postavljena shema onog Teslinog "balona" ka izvor besplatne energije !?
Zapravo koja je osnovna ideja te konverzije energije, na cemu se ona bazira , " iz prirode" u vidim omiljenu elektromagnetsku energiju !?
Jer ak je slicana ideji , tj. provedbi , "Teslinog balona" malo je nezgodna za upotrebu u stvarnosti ! :?

Pozdrav

Vanderklifova 77

Tehnika Pucanstvu !

pon 08 lis, 2007 6:44 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 231 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: