| Autor/ica |
Poruka |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
modesty blaise je napisao/la: pitanjce u vezi sa teleportriranjem i onom dosadnom reklamom za trovremenski taft:
može li trovremenski taft izdržati uz kišu, vjetar i sunce još i teleportriranje?
trovremenski taft bi se prilikom teleportacije kvalificirao kao biohazard i automatski unisti
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 26 svi, 2007 11:47 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
to onda znači da pri teleportaciji dolazi do automatske dekontaminacije biološki opasnih organizama i spojeva ili se oni naknadno uništavaju nakon detekcije?
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| ned 27 svi, 2007 12:23 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
automatski se detektiraju nepozeljne stravi (bio to virus, bakterija ili skriveno oruzje) i onda ih se izdvoji i njih se ne rematerijalizia
|
| ned 27 svi, 2007 12:30 am |
|
 |
|
Environmentalist
|
a, onda i odstrani radioaktivne izotope ako je netko ozračen?
još pitanjce:
kako to da u star treku nije rješen onaj problem koji je bio kod filadelfijskog projekta - mora se mirno stajati pri teleportiranju (oni koji su se uspaničarili za vrijeme filadelfijskog projekta ugradili su se u zidove)?
|
| ned 27 svi, 2007 12:35 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
modesty blaise je napisao/la: kako to da u star treku nije rješen onaj problem koji je bio kod filadelfijskog projekta - mora se mirno stajati pri teleportiranju (oni koji su se uspaničarili za vrijeme filadelfijskog projekta ugradili su se u zidove)?
pa ne moraju biti mirni... pomaze da budu mirni... ali ne moraju biti mirni... pa nekoliko puta su ljudi bili teleportirani u pokretu (trku)
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 27 svi, 2007 3:26 am |
|
 |
|
the Red Viper
|
u biti koliko god se covjek trudio da bude miran, da nemice rukama i sta ti ja znam, molekule od kojih se sastoji tesko da ce biti mirne (a ako to i postanu onda doticni ima veceg problema od neuspjesne teleportacije) tako da na kraju dođe na vise manje isto.
|
| ned 27 svi, 2007 6:15 pm |
|
 |
|
Environmentalist
|
hm? koja je mogućnost da prestanu titrati molekule oko ravnotežnih položaja?kako bi se to moglo napraviti
pomicanje molekula je ipak manje od pomicanja ruke ili trčanja 
|
| ned 27 svi, 2007 11:59 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 17 pro, 2006 2:34 am Postovi: 584 Lokacija: bie you tian di
|
modesty blaise je napisao/la: hm? koja je mogućnost da prestanu titrati molekule oko ravnotežnih položaja? Nula. Citat: kako bi se to moglo napraviti
Dovesti ih na apsolutnu nulu.
pozdrav
_________________ BATracer
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her
I like your flowers...
|
| pon 28 svi, 2007 12:06 am |
|
 |
|
Environmentalist
|
da. kako? nemoguće!
|
| pon 28 svi, 2007 12:08 am |
|
 |
|
the Red Viper
|
modesty blaise je napisao/la: da. kako? nemoguće!
zato i kazem da bi, u slucaju da ti se to dogodi, imala vecih problema na umu 
|
| pon 28 svi, 2007 12:59 am |
|
 |
|
Environmentalist
|
nisam na to mislila kad sam pitala. zanima me sa znanstvene strane kako bi to bilo moguće i kojim metodama misliste bi se to moglo napraviti.
btw. ne postoji apsolutna nula  uvijek postoji niže/manje moguće. može biti samo relativna nula. jer bi onda po toj vašoj teoriji pri toj aposlutnoj nuli trebalo biti potpuno odsustvo gibanja atoma i molekula, recimo pri temperaturi 0'K iliti -273,15 'C. čak se pri toj temperaturi gibaju molekule i atomi unutar molekula - zbog heisenbergovog principa neodređenosti, tzv. gibanje oko nulte točke. ali molekule se gibaju čak i u najnižem vibracijskom stanju i imaju stalnu energiju jer se ta energija ne gubi, a ta energija je energija stanja ili kako nas uče potencijalna energija. koji bi teoretski uvjeti trebali biti zadovoljeni za to zaustavljanje čestica? vakuum? kao u Svemiru. onda bismo se po toj teoriji mogli s određenih mjesta u Svemiru prenositi negdje drugdje. poznato?
|
| pon 28 svi, 2007 1:17 am |
|
 |
|
Admiral
|
modesty blaise je napisao/la: nisam na to mislila kad sam pitala. zanima me sa znanstvene strane kako bi to bilo moguće i kojim metodama misliste bi se to moglo napraviti. Ne bi se moglo. Citat: btw. ne postoji apsolutna nula  uvijek postoji niže/manje moguće. može biti samo relativna nula.
Ne, treći zakon termodinamike. Entropije svih sustava idu u nulu kako temperatura ide prema određenoj minimalnoj temperaturi.
pozdrav
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
I like your flowers...
|
| pon 28 svi, 2007 1:29 am |
|
 |
|
Environmentalist
|
|
| pon 28 svi, 2007 1:32 am |
|
 |
|
Admiral
|
modesty blaise je napisao/la: no, ako pretpostavimo da je gibanje molekula i atoma uređen sustav i da se može predvidjeti računski, što onda?
Onda to lupiš u računalo tipa Deep Thought i radiš što hoćeš  .
pozdrav
I like your flowers...
|
| pon 28 svi, 2007 1:42 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Neznam sto bi zakon o odrzanju energije rekao..No atomi su makro tvari u fizici cestica pa , kad kazes atom .... spominjes slozen sustav cestica i raspodijele enerigije i mase ... mislim stvar bas i nije tako "jetnostavna"..da bi se dalo pojasnit spustanjem ma neku granicu nazvanu abs. nulom...tj "umrtvit" takav jedan sustav...
Molekule su prica za sebe ionako , i kad se tu jos doda prica o atomima iz kavnte fizike ili fizikalne kemije ..ludnica ...

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 28 svi, 2007 3:09 pm |
|
 |
|