|
Sada je: pet 01 svi, 2026 6:09 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 4 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
 Re: Moderatorski bonton
ok, evo ljudi, potaknut danasnjim događajima sastavio sam ovih par pravila kulturnog ponasanja.
za njih nema nekakvih propisanih sankcija (kao sto i naslov topica kaze, to je pitanje bontona, pristojnog odnosa prema drugim moderatorima, "internet odgoja")
dakle, mogu se samo nadati da cete ih najprije procitati pa onda i malo o njima promozgati i na krjau ih imati na unu pri moderiranju.
i za kraj, zahvala Dejaniri za lektoriranje (svi znamo na sto moji postovi inace lice)
i poziv svima: ako vam na pamet padne jos koje pravilo slobodno recite pa cemo i njega uvrstiti.
PS i evo vam odmah dva prakticna primjera pristojnog moderiranja: 1. ako imate na umu neko novo pravilo javite meni pa cu ga ja sam ubaciti u vlastiti post, a nemojte editirati moj post bez da me prethodno pitate ako on sam po sebi ne krsi neka pravila foruma i 2. nemojte odmah ici spajati ova moja dva posta za redom, premda je neko kao opcenito pravilo da se dupli postovi spajaju, ocito je da sam ovdje namjeravao napraviti razliku u sadrzaju, stilu i funkciji između ovih postova.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 20 svi, 2009 7:21 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Imam jednu "kritiku" na tvoj post: Zašto je u trash binu? Što se mene tiče, preporuke su odlične i mogu biti kao "važna" tema postavljene u Q space  Večina nas je vjerojatno pogriješila na neku od gore napisanih točaka, i odlična je ideja da se napiše moderatorski bontonom / smjenicame za moderiranje 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 20 svi, 2009 10:59 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
originalno topic nije bio smjesten u trashu. i drago mi je sto ti se svidio. frenky ga je, pretpostavljam, pobrisao kako se moderatori (zvonko i bobo vjerojatno) ne bi nasli prozvanima ili nesto slicno. (sto, napominjem nije bio moj cilj)
sto se mene tice, ja sam samo malo razmisljao i ovo bi bio moj pokusaj pomoci i starim i novim moderatorima, pokusaj da ukazem na neke situacije o kojima mozda ne razmisljamo uvijek, a trebali bi, i svima bi nam zajedno bilo lakse i ugodnije obavljati moderatorske poslove.
zamislio sam ga kao nesto sto bi novi moderatori mogli procitati kad dođu q space, kao neke osnovne smjernice, kao nekakvi mini tutorial, ne pravila moderiranja vec bas kako naslov kaze, nekakav bonton. i kao topic u kojem bi mogli zajedno poraditi na međusobnom odnosu. ako netko ima jos koju slicnu preporuku, ili zamolbu, komentar.
mislim da se precesto događa da u svojim moderiranjima ne mislimo jedni na druge. istina, nas je posao brinuti se za korisnike i pravila, ali to ne znaci da nemozemo pritom paziti i jedni na druge. nema smisla da si međusobno zagorcavamo zivote, pogotovo ne iz ciste nepaznje. zato sam pokusao dati par opcenitih i dobronamjernih smjernica bez nekog pretjeranog filozofiranja.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 21 svi, 2009 2:06 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
OK Ja sam za  Kad se čujem s frenkijem i shadowmasterom nadam se da ćemo blagosloviti takvu temu  offtopic: Ovaj put nisam gledao logove... pa sam još s nelagodom išao replyat preko zaključane teme - a koja između ostalog govori o tome da nije okej da moderatori otključavaju teme koje je netko zaključao 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 21 svi, 2009 2:06 am |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 4 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|