Sada je: pet 01 svi, 2026 6:09 am.

Forum je zaključan Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4 post(ov)a ] 
 Moderatorski bonton 
Autor/ica Poruka
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Citiraj (i odgovori)
Post Re: Moderatorski bonton
ok, evo ljudi, potaknut danasnjim događajima sastavio sam ovih par pravila kulturnog ponasanja.

za njih nema nekakvih propisanih sankcija (kao sto i naslov topica kaze, to je pitanje bontona, pristojnog odnosa prema drugim moderatorima, "internet odgoja")

dakle, mogu se samo nadati da cete ih najprije procitati pa onda i malo o njima promozgati i na krjau ih imati na unu pri moderiranju.

i za kraj, zahvala Dejaniri za lektoriranje (svi znamo na sto moji postovi inace lice)

i poziv svima: ako vam na pamet padne jos koje pravilo slobodno recite pa cemo i njega uvrstiti.

PS i evo vam odmah dva prakticna primjera pristojnog moderiranja:
1. ako imate na umu neko novo pravilo javite meni pa cu ga ja sam ubaciti u vlastiti post, a nemojte editirati moj post bez da me prethodno pitate ako on sam po sebi ne krsi neka pravila foruma
i 2. nemojte odmah ici spajati ova moja dva posta za redom, premda je neko kao opcenito pravilo da se dupli postovi spajaju, ocito je da sam ovdje namjeravao napraviti razliku u sadrzaju, stilu i funkciji između ovih postova.

sri 20 svi, 2009 7:21 pm
Prijavi post
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Citiraj (i odgovori)
Imam jednu "kritiku" na tvoj post:

Zašto je u trash binu?

Što se mene tiče, preporuke su odlične i mogu biti kao "važna" tema postavljene u Q space :)

Večina nas je vjerojatno pogriješila na neku od gore napisanih točaka, i odlična je ideja da se napiše moderatorski bontonom / smjenicame za moderiranje :thumbs2:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 20 svi, 2009 10:59 pm
Prijavi post
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Citiraj (i odgovori)
originalno topic nije bio smjesten u trashu.
i drago mi je sto ti se svidio.
frenky ga je, pretpostavljam, pobrisao kako se moderatori (zvonko i bobo vjerojatno) ne bi nasli prozvanima ili nesto slicno. (sto, napominjem nije bio moj cilj)

sto se mene tice, ja sam samo malo razmisljao i ovo bi bio moj pokusaj pomoci i starim i novim moderatorima, pokusaj da ukazem na neke situacije o kojima mozda ne razmisljamo uvijek, a trebali bi, i svima bi nam zajedno bilo lakse i ugodnije obavljati moderatorske poslove.

zamislio sam ga kao nesto sto bi novi moderatori mogli procitati kad dođu q space, kao neke osnovne smjernice, kao nekakvi mini tutorial, ne pravila moderiranja vec bas kako naslov kaze, nekakav bonton. i kao topic u kojem bi mogli zajedno poraditi na međusobnom odnosu. ako netko ima jos koju slicnu preporuku, ili zamolbu, komentar.

mislim da se precesto događa da u svojim moderiranjima ne mislimo jedni na druge. istina, nas je posao brinuti se za korisnike i pravila, ali to ne znaci da nemozemo pritom paziti i jedni na druge. nema smisla da si međusobno zagorcavamo zivote, pogotovo ne iz ciste nepaznje. zato sam pokusao dati par opcenitih i dobronamjernih smjernica bez nekog pretjeranog filozofiranja.

čet 21 svi, 2009 2:06 am
Prijavi post
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Citiraj (i odgovori)
OK

Ja sam za :)

Kad se čujem s frenkijem i shadowmasterom nadam se da ćemo blagosloviti takvu temu :)

offtopic:
Ovaj put nisam gledao logove... pa sam još s nelagodom išao replyat preko zaključane teme - a koja između ostalog govori o tome da nije okej da moderatori otključavaju teme koje je netko zaključao :lolsmjeh:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 21 svi, 2009 2:06 am
Prijavi post
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Forum je zaključan Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4 post(ov)a ] 
Odgovori
Korisničko ime:
Potvrdni kod:
Veličina fonta:
Stilove je lako, brzo i jednostavno primijeniti na tekst... 
Smajlići
:D :) :( :o :shock: :? :scratch: :| 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;) =D> :mrgreen: #-o [-X [-o< :-# :-s \:D/ :-$ :-& =; [-( :-k 8-[ =P~ O:) :inlove: :zubo: ](*,) :lolsmjeh: :thumbs2: :thumbs3: :zgrožen: :hallo: :baeh: :sesir2: :beee: :joj: :evilwait: :happy: :skok: :whatever: :eureka: :vrazicak1: :neznam: :zaljubljen: :naughty: :zbunj: :hail: :s_clap: :zzz: :plakanje: :omgy: :bier: :wtf:
Ostali smajlići
Citiraj prethodnu poruku
Citiraj selektirano

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: