|
Sada je: sri 24 lip, 2026 8:15 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 5x23 - I, Borg
"I, Borg" (Ja, Borg)Sezona: 5 Epizoda: 23 Datum premijere:11.05.1992. Prikazano na HRT-u: 01.07.2008. Scenarist: René Echevarria Redatelj Robert Lederman Gostujući Glumci: * Jonathan Del Arco as Third of Five/Hugh * Whoopi Goldberg as Guinan Stardate: 45854.2 (2368) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra) Picard šalje izvidni tim da pregleda malu srušenu letjelicu na površini jednog planeta, u blizini koje pronalaze mladog Borgovog drona. Iako mu u početku nije želio pomoći, doktorica Crusher uspijeva nagovoriti kapetana da teleportiraju radilicu na brod, usprkos činjenici da bi njegovo prisutstvo na Enterpriseu moglo uzbuniti ostatak njegove vrste. No, doktorica isključuje usadak koji mu omogućuje komunikaciju sa ostatkom kolektiva. Troi osjeća ljutnju kod Picarda, kojeg je Borg pred dvije godine oteo, ali on o tome ne želi razgovarati. Ti osjećaji dolaze na površinu kad ga Crusherova pita da li La Forge može konstruirati nove usatke koji će zamijeniti pokvarene u mozgu. Picard shvaća da, ako La Forge može promijeniti strukturu mozga ove radilice, može tako uništiti cjelokupni kolektiv preko mreže kojom su svi međusobno povezani. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: I, Borg
| čet 03 srp, 2008 11:30 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
 Re: 5x23 - I, Borg
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| čet 03 srp, 2008 11:52 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Hugh je legenda 10 Eto prvi put vidimo kako se borg ponasa kad nije dio kolektiva Malo mi nije jasno zasto ga nisu ostavili na planetu s obzirom da bi na taj nacin uklonili mogucu borg prijetnju svom brodu Picard kao i cijela posada je bila na pocetku dosta neprijateljski raspolozena prema radilici cak nit guinan nije htjela razgovarat s hughom kad je poceo davat znake nekakve djetinje dobrocudnosti Smijesno je bilo kad je stalno govorio we are borg , we are hugh i tako , jadan nije znao sta je individualnost ali je s vremenom dobio i poceo imat nekakvu osobnost Prvo se sprijateljio s geordiem kasnije je cak i guinan pocela sumljat u svoje neke misli o tom borgu Koji kad nije dio kolektiva se ponasa potpuno bezopasno , skoro kao dijete Picard ga je upoznao na nagovor guinan i na neki nacin testirao ali kad je vidio da unatoc tome sto ga radilica prepoznaje kao locutusa i sto bi po svoj logici trebala asimilirat geordia , ona odbija to ucinit i kaze kako nece i kako geordi ne zeli bit asimiliran Meni je to legendarna scena opcenito ne samo u ovoj epizodi Hugh je na kraju cak i odbio ostat na brodu kako bi zastitio enterprise od borga jedno pitanje , dal bi vi iskoristili hugha kao oruzje ili se ponijeli kao picard i propustili tu sansu da se borgu zada smrtni (mozda) udarac ?
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 04 srp, 2008 12:11 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ajd, nategnuta 9. ... ...neki djelovi su me iznenadili...
...Guinan je opet bila odlična... ...kako je samo prvarila Picarda u mačevanju...
Nije mi jasno kako je Hugh prepoznao Picarda , a nije oznaku rase Guinan?
...jel Hughova samosvijest početak unimatrice 01?@MG...Hugha bi iskoristio kao oružje... ...i Icheb je bio oružje...
| pet 04 srp, 2008 12:50 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Dobra epizoda, iako mi je ponasanje borga, a kasnije posade malo nerealno.
Mislim, logicno bi bilo da ih borg zaskoci cim su mu usli u celiju, a kasnije cijela posada zaboravi da im je to najopasniji neprijatelj samo zato jer im je simpatican i zao im je preko njega unistiti borga. Ljudi su fakat glupi
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| čet 10 srp, 2008 1:32 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
8 Dobra epizoda. Bilo je zanimljivo vidjeti posadu kako se polako privikava na Hugha kao individuu. Prva je bila Crusherica koja ge nije htjela ostaviti na planetu... a na kraju su cak i Picard i Guinan (koji imaju teske traume od iskustava s Borgom) takodjer nadisli mrznju, i prihvatili Hugha kao osobu, a ne samo kao Borga. Dirljivo je bilo kada su se on i Geordi vratili na planetu, i dok je Hugh bio teleportiran, na trenutak pogledao Geordija... captain je napisao/la: jedno pitanje , dal bi vi iskoristili hugha kao oruzje ili se ponijeli kao picard i propustili tu sansu da se borgu zada smrtni (mozda) udarac ? Bez gledanja epizode - definitivno da. Na pocetku epizode isto tako, ali pred kraj... uffffff... Default odgovor bi bio da... ali bi se nadao da ne bih ja morao biti taj koji ce dati tu naredbu u stilu "needs of the many..." Da bas ja moram odluciti - fakat ne znam da li bi ili ne bi...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 10 srp, 2008 4:26 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
Mr.bobo je napisao/la:
...jel Hughova samosvijest početak unimatrice 01?
zanimljiva teorija... znamo da se unimatrica pojavila negdje u ovo vrijeme... ali ne znamo kad... znamo i da je anika posjećivala dok je bila u kolektivu.... pa moglo bi biti...
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| čet 10 srp, 2008 4:43 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Mr.bobo je napisao/la: ...jel Hughova samosvijest početak unimatrice 01?
je
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| čet 10 srp, 2008 5:58 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
Hugh će se još pojaviti u 6x26 i 7x01 - Descent. Lore je našao borgovsku kocku u kaosu, jer je kroz svakog borga prošao trenutak svijesti.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| čet 10 srp, 2008 8:03 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 4. I to najviše zbog glupe teorije da je Borga moguće uništiti nekakvom matematičkom zagonetkom, jednažbom. 
|
| sri 28 lis, 2009 8:37 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: uto 26 sij, 2010 2:35 am Postovi: 87 Naj Serija: VOY Naj Film: ST: II
|
Jedinica. Uzasno glupa i nelogicna epizoda. U ovoj su epizodi degradirali borga jako...
|
| čet 11 vel, 2010 12:24 am |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Joj, dajem ocjenu 9 jer je stvarno dobra epizoda, ali me Crusherica taaaaaaaaaako naživcirala jojjjjjjjjj...Zbog istih razloga mi je Bones često išao na živce u TOS-u, moralizira kad nije ni mjesto ni vrijeme za to...Ajme, nisam se trebao prisjećat ove epizode, sad sam opet tako ljut....grrrrrr... ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
| čet 11 ožu, 2010 3:46 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Meni isto odlična epka. Fora mi je bio Hugh i kako se sprijateljio s ekipom, posebno Geordijem.

|
| čet 11 ožu, 2010 6:22 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|