| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
 1x10 - Hide and Q
"Hide and Q" (Q-skrivalica)Sezona: 1 Epizoda: 10 Prvi put prikazana: 23. 11. 1987. Prikazana na HRT-u: 15. 1. 2008. Scenaristi: C.J. Holland (priča), C.J. Holland i Gene Roddenberry (teleplay) Redatelj: Cliff Bole Stardate: 41590.5 (2364) Gostujuci glumci:John de Lancie - Q Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)Dok su žurili pomoći unesrećenima u teškoj eksploziji, Enterprise zaustavlja opasno biće ''Q'' koje se već uplelo u njihovu misiju na Farpointu prije nekoliko mjeseci. Detaljnije informacije - link
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| uto 15 sij, 2008 9:28 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 1x10 - Hide and Q
Dobra epizoda Izvlacim iz nje par zakljucaka : klingonci imaju uzasno nasilan sex , Q moc pretvara ljude u arogantne dobricine u sekund i napokon smo skuzili da i Q-a netko moze kaznit 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 15 sij, 2008 9:35 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
Fora mi je bilo vidjeti Weasleya velikog i odraslog i La Forgea s normalnim očima. A epizoda ko epizoda, nije me se baš dojmila...
_________________ It's me. Dax !
|
| uto 15 sij, 2008 10:00 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
wesley is not nice as a adulth 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 15 sij, 2008 10:04 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
mislim da ide: an adult no nema veze...
Meni je baš tada naočit... No dobro... Da nebi o Weasleyu počeli pričati da čujemo druge kaj misle.
_________________ It's me. Dax !
|
| uto 15 sij, 2008 10:08 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Evo sedmica od mene. Epizoda nije nešto spektakularno, ali mi je bila dobra. Picard se otpočetka "muški" postavio na Q-ovo vrijeđanje i podcjenjivanje, parirao mu je i u recitiranju Shakespearea i sklopio je dobru okladu zbog koje je Q prisiljen kloniti se hew-mona, bar na neko vrijeme, a i jako dobro je procijenio reakcije posade na Rikerove "poklone" i napravio ga budalom, što je bilo nužno da shvati pouku da moć kvari ljude i da svatko, koliko god u duši bio dobar, može podleći iskušenju i biti njome opijen. Piksi je čak pokazao i da žena može pasti na njegov šarm (citiram Tashu: "Oh, kapetane. Da niste kapetan,..."), no Q je svojim uletom spriječio bilo kakvu moguću "akciju". Iako nisam fan Q-ovog prenemaganja, zgodno mi je bilo dobacivanje Worfu: "Macrohead with microbrain". Svakako najbolji trenutak epizode mi je bio kad je jedan "vicious animal thing", kako ih je nazvao Worf, bajunetom probio Vizlija i ubio ga, bar na tih pola minute.
@MacGyver - kod nas je naslov epizode (bar se tako vidjelo na telki) u prijevodu glasio "Q-a i igara"
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 16 sij, 2008 12:29 am |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Epizoda s Q-om. Sto vise da kazem 
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| sri 16 sij, 2008 12:52 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Sve epizode sa Q-om zaslužuju 10, stoga 10. Predobro mi je za vidjeti Picarda kako se mršti dok gleda Q-a u svojoj stolici s nogama na stolu?
| sri 16 sij, 2008 1:52 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
+ wesley proboden, klingonski sex, Q, Picard nadmudruje Q-a (kak ga je samo potjerao citirajuci shakespeare  ) - mjuza, brza promjena rikerovog karaktera, wesley ozivljen  , lose slozen planet (stvarno im nejdu ti setovi koji bi trebali predstavljati otvoreni prostor) zanimljivo mi je to da je sada picard nagovarao rikera da bude ustrajan po pitanju nekoristenja Q-ovih moci... cak ni po cijenu spasavanja zivota djeteta... a s druge strane Picard je odstupio od svojih principa kad je wesley bio u frci na edo svijetu... epizodi bum dao 8
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 16 sij, 2008 2:32 am |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
10 od mene, super mi je epizoda...a već sam mislila da nema q epizode koja mi ne ide na živce lijepo je pokazano kako moć kvari ljude... picarda je bilo fora vidjet na sto različitih načina...i kad gleda q-a u svojoj stolici, i kad ga riker oslovljava 'jean-luc', i kad si dopušta intimni trenutak i tješenje taše, i kad ponosno govori o ljudskoj rasi... i riker je totalno kul - ali ne kao q i worfovo yebanje pogledima s klingonkom je bilo zanimljivo ne kužim samo zakaj je riker prevario geordija da mu je dao dobar vid... da je to istina, ovaj bi malo realnije komentirao tašu 
_________________ njanjanja
|
| sri 16 sij, 2008 2:35 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ajde konačno epizoda vrijedna poštovanja... ...Picardovo najbolje izdanje do sad...
...smiješna, malo napeta, Q je genijalan... sve je ok... ...i moram dati 10... ...jer sam uživao u epizodi... 
| sri 16 sij, 2008 11:07 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
|
Ja dajem 8. Makar sam veliki poštovatelj lika i djela....hm...svog....i dalje mislim da je cijela prva sezona za neku stvar...makar ova epizoda daje naznake onoga što slijedi kasnije....
| sri 16 sij, 2008 11:17 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Lil'Mee je napisao/la: ne kužim samo zakaj je riker prevario geordija da mu je dao dobar vid... da je to istina, ovaj bi malo realnije komentirao tašu  Fakat. Uglavnom, prva desetka u TNGu. Malo konkretniji i ozbiljniji izazov Q-a u odnosu na prethodni; zanimljivi razgovor uz limunadu, te uz Šexpira. Moć kvari. To je jedna jedina poanta ove epke. Premda se Riker nije u potpunosti pokvario, samo je postao arogantniji.
|
| sub 19 ruj, 2009 1:37 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 2. Još jedna katastrofalno loša epizoda TNG-a. Ova mi je među najgorim Q epizodama uopće.
|
| uto 20 lis, 2009 9:08 pm |
|
 |
|