|
Sada je: čet 01 lis, 2026 7:51 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
 1x05 - The Last Outpost
"The Last Outpost" (Posljednja postaja)Sezona: 1 Epizoda: 05 Prvi put prikazana: 19. 10. 1987. Prikazana na HRT-u: 7. 1. 2008. Scenaristi: Herbert Wright Redatelj: Richard Colla Stardate: 41386.4 Gostujuci glumci:Armin Shimerman - Letek Jake Dengel - Mordoc Tracey Walter - Kayron Darryl Henriques - Portal 63 Mike Gomez - Tarr Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)Enterprise ostane bez energije iznad nepoznatog i tajanstvenog planeta za vrijeme misije tijekom koje je trebao vratiti ukradeni pretvarač energije T-9 od ferengijskih kradljivaca. Detaljnije informacije - link
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 07 sij, 2008 6:20 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
 Re: 1x05 - The Last Outpost
Četvorka... Opet sam zaspala ( to sve govori, kaj ne... )
_________________ It's me. Dax !
|
| pon 07 sij, 2008 6:37 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
4 ufff što ne volem ferengije... samo zbog tolike količine njih u epizodi ne mogu joj dati veću ocjenu 
_________________ njanjanja
|
| pon 07 sij, 2008 6:45 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
5 ili 6? 5 ili 6?
jako dobra epizoda, da nema jedne stvari: iritantnih ferengija. pocetak jako dobar, ideja jako dobra, suradnja sa svemircima, cak i Picardov pacifizam. ali onda kad ferengiji pocnu skakat okolo ko copor majmuna...
ma nek bude ipak sestica, bolja je epka od predhodne.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 07 sij, 2008 8:30 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
ma i meni je super bila picardova vjera u dogovor s njima, pokusaji suradnje do kraja...ali kad patuljasti kreteni (kako worf rece  ) samo cekaju da te zaebu.
_________________ njanjanja
|
| pon 07 sij, 2008 8:33 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Solidna šestica. PRVI susret sa jednom od, u DS9, viđenijih rasa Treka i sa Portalom 63, možda jedinim ostatkom davno nestale,a nekada moćne tkonske civilizacije. Dvostruki First contact - vrlo dobro za istraživački duh. Dosta me živciralo što su Ferengije prikazali kao nekakve retardirane trolove, a kao glavni interes im je trgovina (kasnije smo vidjeli da su vrlo sofisticirani poznavatelji ekonomije, što je nevjerojatna evolucija za nekoliko godina, nije li?). Deannina empatska nekonzistentnost (zapravo scenaristička) je početnička pogreška. Mislim, odlučite se već jednom mogu li empati/telepati "čitati" Ferengije, odnosno njihove žaruljolike glavurde, ili ne mogu. Fasciniralo me Datino istraživanje ljudskosti, ovoga puta sa kineskom prstolomkom.  Igrao se on tako i na sastanku, dok je prezentirao informacije o Tkonima, a Riker i Geordi umirali od smijeha. Picard je samo nešto progunđao i izvadio mu prste iz "zamke".  Joj, kako bi ga Sisko izbacio iz sobe... Jedna IMHO glupa situacija dogodila se u strojarnici. Nešto "ždere" energiju iz svih brodskih sustava pa ne radi ni veza pa Picard pošalje kormilara Geordia da provjeri stanje i "cipelcugom" donese izvješće. Kad se ne javi neko vrijeme, pošalje Rikera za njim. Nakon toga, u sceni u strojarnici, vidimo samo njih dvojicu i još 2-3 neka crewmana, a za onim centralnim kontrolnim stolom i okolnim konzolama nikog živog (a ni mrtvog, da ne bi bilo zabune)! WTF!? Federacijski flagship je u škakljivoj situaciji, a where the f**k is chief engineer i pun kufer ostalih službujućih u strojarnici? Beru jagode? Da ne kritiziram previše, vrlo dobra epizoda (Riker saves the day) sa nekoliko očitih propusta, ali ne neoprostivih, ipak ima dobrih argumenata za moju krilaticu "Ent nije Trek". 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 08 sij, 2008 12:28 am |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Solidna epka, jedino sto su ferengiji prikazani kao debili...petica.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| uto 08 sij, 2008 2:05 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
meni je sve 5... tocnije... sve 10...  osim ferengija i standardnih prvosenzonskih djidjabaja (ugodjaj, efekti, glazba)... frag it... ja dajem 7
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 08 sij, 2008 2:07 am |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: uto 20 stu, 2007 11:02 pm Postovi: 56 Lokacija: Vila Magic
|
od mene 5.epizoda nije losa ali ni nista posebno.
|
| uto 08 sij, 2008 1:20 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...hm, na trenutke zanimljiva epizoda, Data je bio najbolji... ...Raiker me razočarao što je dopustio ferengijima da trkelje gluposti , ali se koliko toliko izvukao na kraju...
...kraj je dobar, i to spašava epizodu da dobije 5 od mene...
| uto 08 sij, 2008 1:21 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
|
Dajem peticu iz tri razloga:
1. Ferengiji kao totalni debili a imali su WARP tisuću godina prije bladi humana 2. Riker kao nepoj...ivi faker koji se ne boji ničega, pa ni toga 3. Worf kao cmizdravi neurotik s PTSP-om.....
| uto 08 sij, 2008 2:04 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Picard je napisao/la: Dajem peticu iz tri razloga:
1. Ferengiji kao totalni debili a imali su WARP tisuću godina prije bladi humana nadam se da to nije iz knjige 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 08 sij, 2008 4:33 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
|
Ne nego iz DS9....
| uto 08 sij, 2008 4:33 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Dajem 5 zbog Shimermana.
| uto 08 sij, 2008 4:43 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
Picard je napisao/la: Ne nego iz DS9.... ipak je u pitanju 10000 godina... Their governing body, known as the Ferengi Alliance, was formed over a period of ten thousand years, beginning with the establishment of a system of currency, to their purchase of warp technology, and finally to its state in the 24th century. (DS9: "Little Green Men") pa eto kupili su warp tehnologiju... nisu je izmislili a i predbacivati TNGu zbog necega sto je DS9 naknadno dodao nema bas smisla 

|
| uto 08 sij, 2008 5:08 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|