|
Sada je: sub 22 kol, 2026 12:49 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
HD, DVBT i ostale signalne zavrzlame
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
 Re: 8.6. - Nedjelja - Planirate li doći na sastanak udruge?
Da Zvonko crepy kabelom sigurno ne, pa necu svako malo kupovati po metar kabela, pa za svaku poziciju antene imati po jedan kabel. Kupit cu odma 40-50 metara kabela i gotovo, pa kad se Land-Lord sjeti stavit antenu na krov samo treba povezati tocku A -> sa B...  Za to fakat nemoram biti rocket znanstvnik.... 
| pon 09 lip, 2008 2:14 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
sm je napisao/la: ...samo treba povezati tocku A -> sa B... Pa jos malo pa je diplomski gotov ! "Kako spojiti antenu u dva koraka i pokositi travu " FER smjer racunarstvo i komunikacije ! Pozdrav ETFova 77

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 09 lip, 2008 2:19 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Eh to ti je Buco kad nisi slusao predavanje o "piramida menandžmentu" za svaku malu stvar moraš tražit odobrenje onoga gore.... pa onaj iznad tebe to ne dopušta nemreš niš, preostaje ti ili sam izfinancirati projekt ili naci alternativu... a alternativa je ustvari samo postavljanje antene kada su neki veliki eventi poput ovog eura 2008 dok sve drugo antena može biti u ormaru ili u mojoj garazi...  Resursi nisu jednako podjeljeni ali zato si sproveo ideju, a to je ljudima omogucit glesanje utakmice u udruzi poslije to to sve ode u drugi plan i zaboravi se...
| pon 09 lip, 2008 2:22 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Shadowmaster je napisao/la: Kupit cu odma 40-50 metara kabela i gotovo, pa kad se Land-Lord sjeti stavit antenu na krov samo treba povezati tocku A -> sa B...  Za to fakat nemoram biti rocket znanstvnik....  hm, pa sto nije logicnije ici kupovati nekaj kad odobri "Land-Lord" ali to je samo moje misljenje.. ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| pon 09 lip, 2008 2:24 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
El Zvonko je napisao/la: Shadowmaster je napisao/la: Kupit cu odma 40-50 metara kabela i gotovo, pa kad se Land-Lord sjeti stavit antenu na krov samo treba povezati tocku A -> sa B...  Za to fakat nemoram biti rocket znanstvnik....  hm, pa sto nije logicnije ici kupovati nekaj kad odobri "Land-Lord" ali to je samo moje misljenje.. ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Nije jer onda nemas ostvaren projekt i potrosio si resurse koje kasnije vise nemozes ponovno iskorisiti nego taj kabel moras baciti i kupiti novi... 
| pon 09 lip, 2008 2:26 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
sm je napisao/la: ......tražit odobrenje onoga gore Jel to onaj s kljucevima , mislim "osoba C" ? Ona fantomska osoba koja se spominje u vasim postovima o udruzi !?  A sad kad sam dobio toplu vodu mogu fino ic spavat . Elektronicari laku noc i "Happy wieving" nogometa ! Pozdrav The Endova 55

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 09 lip, 2008 2:28 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pon 10 tra, 2006 9:00 am Postovi: 581 Lokacija: Zagreb
|
 Re: HD, DVBT i ostale signalne zavrzlame
@buco: problem je što to nije naš prostor. Recimo da smo mi tamo gosti, pa onda ne možemo sami odlučit i provest neke stvari. @zvonko: nemam povjerenja u pevcove kablove  u biti s Pevecom općenito imam jako loša iskustva. Tamo se mogu naći jeftine stvari i dio ih je skroz ok. Al isto tako, dio je istina jeftin, ali te na kraju dodje skuplje (jer ili trebaš opet kupovat svako malo ili na kraju ipak moras kupit skuplju varijantu drugdje). Treba naći taj shieldani kabel, malo usporediti cijene i uzeti jeftiniju opciju, ali ne baš iz Pevca 
_________________ - žena u bijeloj kutiji TM Thei'khaiell ssuin hw'aenevha
|
| pon 09 lip, 2008 8:24 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
zmajchek je napisao/la: @zvonko: nemam povjerenja u pevcove kablove  u biti s Pevecom općenito imam jako loša iskustva. Tamo se mogu naći jeftine stvari i dio ih je skroz ok. Al isto tako, dio je istina jeftin, ali te na kraju dodje skuplje (jer ili trebaš opet kupovat svako malo ili na kraju ipak moras kupit skuplju varijantu drugdje). Treba naći taj shieldani kabel, malo usporediti cijene i uzeti jeftiniju opciju, ali ne baš iz Pevca  Sinoć sam pričao sa Shadowmasterom i on tvrdi isto. Ja nemam nikakvih problema sa njihovim kablom. Onakav kabel kakav je na slici 10-ak postova iznad, koji Q naziva "malo bolji shieldani", sam ja kupio u Pevecu, i to 25 metara za 20 kuna (jedina je razlika što je izvana bijeli).
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 09 lip, 2008 10:10 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Ja znam da je ljudskom oku teško vidjeti "fi" bakrenog kabla i količinu žićica gore ali vjerujte mi cjene su tu sa razlogom, onda bi svi kupovali ove jeftine i mirna bosna... ali kazem ja isprobao i sam se uvjerio u efikasnost... 
| pon 09 lip, 2008 10:17 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
zmajček je napisao/la: .......problem je što to nije naš prostor. Recimo da smo mi tamo gosti......... Aha , pa iman odličan prijedlog : Posto ja iman šupu viška moga van je povoljno iznajmit ,za 1 kunu !  Ispretd je veliki kesten pa se dade lipo odmarat i uzivat , ima struje i WLAN ruter je dostupan I sta je najvažnije repetitor vidiš golin okom pa ne triba ni antena ni kabal , samo komad žice cca. 30cmm ! Posto je "TerNek vidin bia aktivan nocas i jutos , ponovih ponudu jer je pobrisana slucajno , naravno ! Ja se iskreno nadam da ovo nije OFFTPIC , dajte malo uozbiljte svog GMa @Terneka , ti @Cvicek i ti @zmajcek ,vec bi bilo vrijeme......opet se vratija na staro , primjenjue pravila ali samo na "osobu C"......... Potdrav Caritasova 99 P.S. Ovo je C P u vlastit trash.bin lako vratim ak "nestane"

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 09 lip, 2008 11:36 am |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
Imam Terratec Cinergy XS FM i stavila sam si Coreavc ili kak se voć zoove onaj kodek za mpeg4... S kojim programom mogu hvatati taj hd signal?
Fala
_________________ It's me. Dax !
|
| pon 09 lip, 2008 12:17 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Ovak da malo razjasnimo stvari, kakvu rezu imaš na monitoru, ak ti monitor nemre to podržati zaboravi HD kompletno. Sve ostalo je emulacija.
2. Hd mora ici direktno preko te tvoje kartice ili preko hdmi kabla ako je odvojena komponenta, neki monitori imaju hdmi ulaz.
3. Što se tice signala imas hrpu antena, no najednostavnije je probati ga hvatati sa logoritamskom ribljom kosti na krovu.
4. Ako nemas niti zemaljski niti satelitski HD, a imas telefonsku paricu koja podrzava 13 megabita/sek uzmi si MAXtv HD i gledaj preko njega. Naravno sve ti opet pada u vodu ako nemas monitor ili TV sa podrskom za HD rezoluciju.
5. Mislim da ti setnja u Ve-mil ili HG spot ne gine... tamo ces saznati sve o HD-u...
| pon 09 lip, 2008 2:20 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
@zmajchek-ok slazem se da se neke stvari ne kupuju u pevcu, ali kabel  ...come on ili pevec ili bauhaus...pa necu sad ici kupovat u tehnomax  Uostalom kaj radimo; obicnu antenu ili reportazna kola kaj se tice kvalitete u doticnom ducanu ni ja ne kupujem tamo vrijedniju tehniku, naglasak na VRIJEDNIJU @Ternek-to ti i kazem, isti kabel @Shadow-cijene su takve ne zbog promjera vodica, vec zbog ducana u kojem kupujes...naravno da ces skuplje proci ak kupujes u ilici neg u jankomiru @ezri-samo HRT2 mozes gledati za sada u HD-U 
|
| pon 09 lip, 2008 2:26 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
|
| pon 09 lip, 2008 2:29 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Zvonko da ti malo jednostavnije objasnim, ti mozes kupiti los kabel, mozes kupiti i najbolji, a mozes kupiti i srednji, pitanje je samo za sto ti treba. Recimo da li ces kupiti slusalice na placu za 10 kn ili ces kupiti npr Sonyjeve sa pozlačenim koneltorima za 800 Kn. Da li ces kupiti mirkofon ugljeni za 15 kn ili ces kupiti stereo studijski ili vokalni za 3000 Kn... to je na tebi i sa obzirom za sto ti treba. Udruzi nazalost ne treba jeftini kabel jer nije funkcionalan u to smo se svi uvjerili jucer. Imas slucajeva gdje to stvarno nije bitno to su ti recimo idealni uvjeti (vlastita kuca) no negdje gdje je signal jako uvjetovan vanjskim čimbenicima svaka sitnica se broji svaki los metar kabla doslovno guši signal... svaka loša slušalica daje loš zvuk i svaki loš mikrofon na kraju mozes baciti u smece... no kad se radio o 2-3 kn razlike ja ovdje moram povuci crtu jer kabel nije zlatan nego "shelded" i puno deblji od onog u Pevcu i radio sam snjim pa znam razliku, ti vjerojatno nikada nisi slusao mjuzu na skupljim pojačalima sa pozlacenim utorima, pa neznas cjeniti kvalitetu zato odustani, prvo probaj pa onda pametuj. Najbolje bi bilo da sad recimo ja i ti kupimo svaki po 40 metara kabla pa da imamo dvije antene da se ti uvjeris u razliku, ali zasto kad sam ja sam probao i razgovarao sa barem 7 stručnjaka u tom području, cak sam imao predmet u srednjoj gdje sam morao crtati kako kablovi izgledaju i profesor nam je uvjek govorio da prvo snimimo situaciju pa da onda odredimo kakav kabel trebamo. Najbolje bi bilo da sve spajamo optikom, no nismo jos toliko daleko dogurali... ako zelis moje strucno misljenje ja sam protiv jeftinih kablova koji se razlikuju u par kuna jer onda doslovno bacamo novac... isto ti je dali kupujes šrotne tenisice ili "nike" od prosle godine. Sigurno necu kupiti one iz ove godine pa platiti duplu cjenu nisam ni ja pao sa marsa, jos da mi ljudi prigovaraju da sam skrt... ja sam jucer skroz dobro snimio situaciju i zakljucio sam da treba bas taj posebni kabel koji se koristi inace za bolji prijenos i kod HD satelitskih glava. Zakljucak: Udruzni podrum zdere signal i ako kabel nije shelded svako malo ce se stvarati interferencije u signalu... dovoljno je da malo mobitelom pridzes blize tv-u i vidjeti ces o cemu ti pricam... sve to stvara smetnje a podrum ih guta.... i signali se odbijaju od zidova strasno... Evo sada sam bas zvao covjeka sa Tresnjevke, kaze da bi nama najbolje pasao kabel za 2,3 Kn po metru, jer kaze ako kupimo neki lošji kaže da vec nakon 20 metara počinje gušenje signala. Dakle recimo zvonko ako onaj tvoj kabel ima 100% gušenja na recimo 40 metara... onda bolji ima 50% gušenja dakle 50% više šanse da nam HD proradi... a ti se kockas sa losim kabelom... to ti nije pametno...  Eto ako ne vjerujes nazovi ljude: http://www.antene.com/joomla/index.php? ... t&Itemid=301/3668-247 tel. 01/3668-257
| pon 09 lip, 2008 2:43 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|