| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
 Ideja za ST igru
Možda će ovo nekome zvučati ne zamislivo ali već dugo razmišljam o ideji za novu, veeeliku ST igru.
Naime, o čem se radi. Radi se o tome da bi ta igra bila tipa Bridge CommanderTM samo što se ne bi samo ograničavala na glavni zapovjedni most. Dakle, moglo bi se svuda ići: u kabine, strojarnicu, bolnicu, sobu za teleportaciju, hangare, kabine, kapetanov ured...., svugdje po brodu (naravno u tim prostorijama bi se odvijale operacije, svakakve radnje i sl.). I da se ide na away missions. E, DA I DA SE MOŽE U HOLODEK! Sve što je i inače u ST serijama prikazano, dakle, ne baš na svakom principu ali da možeš radi što te volja.
Tu su još aspekti: da se može birati želiš li biti zapovjednik broda, prvi časnik, znanstveni časnik, medicinski časnik, glavni brodski liječnik, kormilar, taktički časnik, operativni časnik ili koji bilo drugi člna posade.
Ali da se može i ići iz čina u čin, od ensigna na dalje. Dakle, napredovanjem do viših činova, pa čak i admirala.
Naravno, da i bude se admiral flote pa da se zapovijeda ogromnom flotom brodova.
Naravno da se mogu birati brodovi, da kapetan dolazi na neke konferencije, da se može zvat Stožer i da se ide tamo.
I da se pojavljuju vrste koje smo sretali u ST svemiru.
I više ne znam što bi predložio ali zato ste vii tu.
Naravno da bi igra možda imala i 7 do 10 GB no nema veze. Samo što nitko takvo što neće napravit. Ili nemaju love ili im se ne da raditi toliko detalja.
I tako... ne znam više...
|
| sub 27 svi, 2006 2:53 pm |
|
 |
|
Mister 47
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 5:38 pm Postovi: 1609 Lokacija: Philadelphia, PA Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: ST: IV
|
ST Online 
| sub 27 svi, 2006 3:48 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Nije valjda da takvo nešto opsežno već postoji?
No, dobro ako je to takva igra gdje ju mogu iskušat/igrat?
|
| sub 27 svi, 2006 5:58 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: ned 23 tra, 2006 5:35 pm Postovi: 358 Lokacija: Vulcan
|
ST Online ti još nije izašo, ja ju jedva čekam 
_________________ http://s5.gladiatus.com/game/c.php?uid=141511
|
| sub 27 svi, 2006 8:27 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Prema staretrek. com, igru radi tvrtka Perpetual Entertainment. Igra je u fazi razvoja od 7. mjeseca 2005. godine, a gospoda očekuju da će to potrajati 2 godine, znači nema ni bete do polovice 2007. god. Također kažu da će se za igranje plaćati i mjesečna naknada. Nadam se sam bio od pomoći, za ostalo pogjedajte na http://www.startrek.com
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 27 svi, 2006 8:44 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: pet 21 tra, 2006 1:11 am Postovi: 59 Lokacija: Planet Earth Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: III Opis Stanja: Logical Koje si vrste?: Human-Vulcan mix
|
Ideja je za 10, ali ne pitaš da za to nije dovoljno imati kompjutere. Treba imati i ljude koji znaju posao...a oni neće raditi zabadava...
_________________ =A= Live long and prosper! =A=
|
| ned 28 svi, 2006 11:19 pm |
|
 |
|
Markoo
|
Ja cu po ljetu uciti C++ kad naucim pokusat cu raditi na tome . Samo ne mogu to raditi sam trebamo biti ekipa.
Naravno pri pocetku nece biti toliko funkcialno da se bude moglo sve raditi. Za to treba puno toga organizirati. Treba napraviti editor za takvu igru tak da bude imala poseban svoj izgled.
|
| pon 29 svi, 2006 1:55 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Naravno da neće moći to pokrenuti loš kompjutor.
Nadam se da ćemo se složiti, ja kao idejni začetnik, programeri, kompjutorski stručnjaci, stručnjaci za Star Trek igre i ostali.
Naravno da neće bit zabadava. I trebat će dosta vremena ali to će biti hrvatska ST igra.
MI TO MOŽEMO I MI TO HOĆEMO.
|
| pon 29 svi, 2006 12:46 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
nije da bi vam htio pokvariti zabavu, ali mozda bi bilo bolje da si za pocetak odredite neke manje zahtjevne ciljeve. recimo nesto tipa TNZ.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 29 svi, 2006 11:14 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: pet 21 tra, 2006 1:11 am Postovi: 59 Lokacija: Planet Earth Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: III Opis Stanja: Logical Koje si vrste?: Human-Vulcan mix
|
 .
.
|
| uto 30 svi, 2006 2:27 pm |
|
 |
|
Mister 47
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 5:38 pm Postovi: 1609 Lokacija: Philadelphia, PA Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: ST: IV
|
[-X Ništa nije nemoguće, samo malo vjerojatno!
Koja će biti razlika između prve i druge trivie?
| uto 30 svi, 2006 2:30 pm |
|
 |
|
Ensign
|
 .
.
_________________ =A= Live long and prosper! =A=
|
| uto 30 svi, 2006 2:36 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
evo jedne ideje za (nesto manje zahtjevnu) trek igru koju bi se mozda i dalo napraviti:
nesto u stilu civilizationa (neki nizi broj).
igra se odvija na poteze.
igrac na pocetku odabire rasu i onda krece razvoj.
pri tome mora donjeti neke kljucne odluke koje na temelju kojih se njegova rasa razvija sukladno sa trekom, ili krece nekim drugim smjerom. (npr. izbor: da li razvijate transwar ili ne? ili da li prihvatiti savez sa romulancima i dati im d7 krstarice u zamjenu za cloack ili ne?)
mogu postojati i neke manje rase koje je moguce osvojiti ili uci u savez s njima (ovisi igras li kao federacija ili npr. klingonci)
...
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 30 svi, 2006 8:07 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Ah, radna verzija Trivie 2 je gotova. Ponosan sam.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| uto 30 svi, 2006 8:14 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
I ja također.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 30 svi, 2006 10:31 pm |
|
 |
|