| Autor/ica |
Poruka |
|
Lieutenant Commander
|
 Jeste li možda čitali ''The ethics of Star Trek''???
Dakle knjiga nije prevođena i zove se The etics of Star Trek'' a autorica je Judith Barad, sa Ed Robertsonom
| pet 23 vel, 2007 1:47 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Sta se tu ima "citat" uzmes jedan kaubojski jedan CIA spasitelj svijeta i jednu od epki STa i sto im je zajednicko !??
Mos mislit !!!!  nadljudska etika i pozrtvovnost , empatija n 1100% .. ni dragi bog nebi moga konkurirat ....
Jos ameri trebaju solit pamet... opetovano !!!!!!! 

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 23 vel, 2007 1:57 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
o boze moj buco... ali si ga ti zabrijao na tu nadljudsku etiku... svaki druga u svakoj temi ti je nadljusko ovo, nadljudsko ono...
nisi ni vidio knjigu niti ne znas o cemu se radi a vec pljujes... stvarno postujes sva misljenja kao sto tvrdis
no da se vratim temi... ne nisam citao knjigu.. da li je mozda imas kao e-book? Ak da, daj mi ju please posalji jer me trenutno bas takve stvari u Treku zanimaju... malo dublje analize (nadam se da je ta kniga takva)
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 23 vel, 2007 4:01 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
@Chaky ja sam samo iznia misljenje o toj prevaznoj temi i usput napiso po n'ti put sto misim o tome !!
Ak se knjiga zove "etika Star Treka" sto bi to trebalo bit da neznam o cemu se radi !??  Pa nisan ja Klingonac !!!
Ak je to zabranjeno iznosit stavove o temi "etika u ST" u , izvinjavam se !!!!! 

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 23 vel, 2007 3:11 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
ja mislim da je buco prvi koji treba procitat tu knjigu
...pa da mozemo pravu raspravu raspucat
a i mene to ozbiljno zanima! -daj nek neko to skine/nabavi
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| pet 23 vel, 2007 7:23 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Posto cete vi to procitat a ja sam "vidovit" [ iman svoje vidjenje uber morala] a i nisam tako jak na engleskom vi cete nam prepricat naravno ne "zaboravljajuci" vazne stvari pa cemo polemizirat ak nemozemo s s autorima onda medjusobno !!!!
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 23 vel, 2007 8:00 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
no pa daj nek neko to potrazi na emuleu il necem slicnom... ja nemrem to!
com'on people
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| sub 24 vel, 2007 2:16 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
|
 Evo i mene!
Nećem komentirati bucin revolt, neka se ispuše, dođe i meni nekad. A chaky je kao i uvijek te kao i ja, mudar čovjek
Chaky nemam tu knjigu u e-book formatu ali ju imam u staromodnom 3D formatu, dobio sam je jučer za rođendan(ovaj rođendan je bio zbilja star trek rođendan jer sam od punca dobio enciklopediju) te sam ju odmah stao čitati. Danas sam saznao kako je naručena preko Amazona te ju možda jedini imam u lipoj našoj. No ne mora biti. Čini se vrlo zanimljiva, a sa mnom ćete podijeliti svi koji ste zagriženi trkkiji ono sve što je zanimljivo jer sam počeo pisati članak(koji će biti oko 6-7strana) za fanzin. Valjda će ga redakcija odobriti, a koji je dijelom temeljen na upravo toj knjizi i pitanjima koja potiče tj.obrađuje! Meni je poprilično zanimljivo a vjerujem da bi i tebi/vama moglo biti. Tema jeste dobokoumna a kao i uvijek zapakirana u zaigrano i živopisno ruho Zvjezdanih staza.
Ironično je kako će članak biti upravo o toleranciji jednih spram drugih(kulturološki relativizam), što je sam bucom odmah palo u vodu 
| sub 24 vel, 2007 6:58 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 Re: Evo i mene!
neeData je napisao/la: ... jer sam počeo pisati članak(koji će biti oko 6-7strana) za fanzin. Valjda će ga redakcija odobriti, a koji je dijelom temeljen na upravo toj knjizi i pitanjima koja potiče tj.obrađuje! Meni je poprilično zanimljivo a vjerujem da bi i tebi/vama moglo biti. Tema jeste dobokoumna a kao i uvijek zapakirana u zaigrano i živopisno ruho Zvjezdanih staza.
njam... jedva cekam 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 24 vel, 2007 9:50 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
eeeeeej zakon tema za članak! imaš moje odobrenje 
_________________ njanjanja
|
| ned 25 vel, 2007 12:32 am |
|
 |
|
Lieutenant Commander
|
 U ime oca i majke
Glavno da je papica(lil) dala svoj blagoslov