Mudd... comic relief TOSa... još jedna epizoda koje ne bi išla u "best of TOS" makar je donekle šaljiva. Dat ću 6 jer ima poneku smješnu scenu...
Miki je napisao/la:
Ko Data su. Samo što su iz druge galaksije i spremni da budu SLUGE. Imaju umjetnu inteligenciju, nadmoćni humanoidima u svakom pogledu; čak imaju i plan kako osvojiti galaksiju (tako da budu sluge svima

)
Čudni su putevi androidni
Ona prva epizoda s androidima mi je bila puno puno bolja, ova je nekoliko stepenica ispod. Ne volim tu nekosistentnost kvalitete TOSa, gdje su neke epizode baš dobre, na tragu modernih ST serija, da se o njima promišljati, dok druge (veći dio) jedva imaju neku kvalitetu...
Miki je napisao/la:
Kirk ga pita TKO SI TI, a Norman podigne majicu i otkopča trbuh i pokaže da je mašina. Još jednom... PODIGNE MAJICU I OTKOPČA TRBUH I POKAŽE DA JE MAŠINA. To je ko da kad mene netko pita tko sam, skinem hlače i pokažem pimpek. Ono, bez riječi. Ja ti pokažem nešto, pa si ti misli.
Slično je i Terminator napravio u drugom filmu nekih 25 godina kasnije. Meni se i ne čini da je situacija bila toliko čudna. Naime, u kontekstu da oni znaju tko su ljudi i emuliraju ih, jedno od jednostavnih načina da pokažu da su mašine - je da pokažu mašineriju

Miki je napisao/la:
Ali ipak... zar je kultnost serije i franšize stvarno bazirana na ovakvim majmunarijama???
Izgleda da imamo dosta slično mišljenje o TOSu.
Moj dojam je da postoji nekolicina epizoda koje su dobar Trek na temelju kojeg su nastavili franšizu, no većina epizoda su ili ovakvi cirkusi, ili traljavo napravljene ili imaju okej ideju ali užasnu realizaciju.... no ajd, daju se pogledati ... jednom