Sada je: sri 29 srp, 2026 5:31 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 1x08 - Miri 

Ocjeni epizodu
10 17%  17%  [ 1 ]
9 17%  17%  [ 1 ]
8 0%  0%  [ 0 ]
7 17%  17%  [ 1 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 50%  50%  [ 3 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 6

1x08 - Miri 
Autor/ica Poruka
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
 1x08 - Miri
Miri

SEZONA: 1

EPIZODA: 8

DATUM PREMIJERE: 27.10.1966.

Scenarist: Adrian Spies

Redatelj: Vincent McEveety

Stardate: 2713.5

Gostujući glumci:
Kim Darby - Miri
Michael J. Pollard - Jahn

Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA)
Enterprise odgovara na stari poziv u pomoć kako bi otkrio planet koji je indentična kopija Zemlje 60-ih godina 20. stoljeća. Nakon što se tim teleportira na površinu planeta, otkrivaju da su stanovnici 300 godina prije radili na eksperimentima da produže život, no umjesto toga stvorili su ubojiti virus. Virus je ubio sve odrasle naglim starenjem i ludilom, dok je djeci usporio proces starenja, ostavljajući ih u pubertetu stoljećima.

Detaljnije informacije: Memory alpha

Transkript: Miri

QUOTE:
"Blah! Blah! Blah!"
"No blah! Blah! Blah!"

- Redheaded Onlie and Kirk

"Who will understand the medical mind?"

- Spock, on McCoy's risky self-injection
-

"I never get involved with older women, Yeoman."

- Kirk to Rand, on Miri

uto 16 stu, 2010 4:54 pm
Profil ICQ Web stranica
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: 1x08 - Miri
Ajme meni, preloša epizoda. Na kraju nisu ni pokušali objasnit otkud taj planet koji je egzaktna kopija Zemlje...

3

uto 16 stu, 2010 5:56 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Fenomenalan početak - pronađu IDENTIČNU Zemlju, po svim mogućim karakteristikama - treći planet, N2 O2 atmosfera, kontinenti, sve...samo što je postapokalipsa, bez odraslih sa djecom koja se igraju tristotinjak godina sve do puberteta. Misterij sa moralom o ljudskoj želji za vječnim životom, pa se ta želja obila čovječanstvu u obliku višestoljetnog djetinjstva, pa paranoidna bolest i umiranje.

Traljava sredina - djeca prelako ukradu komunikatore, Kirk se nabacuje klinki...premda nije klinka, već je barem 5-6 puta starija od njega.

Nedorečen kraj - hepi end jer Bones otkrije lijek i eksperimentira na sebi, svi su izliječeni. A rješenja o tome otkud takva ista Zemlja u tom području svemira...NIGDJE. Al hej, na kraju epizode kažu kako su javili u HQ, pa će poslati učitelje i pedagoge. :? A antropologe, astronome, pa i filozofe...? [-X

A na početku epizode kažu nešto tipa 'nalazimo se stotinjak ly od Zemlje', pa u idućoj sceni kažu 'otkud druga Zemlja tako daleko u galaksiji'? :lolsmjeh:

Zbilja ne znam što reći za ovu epizodu. Odličan start, kasnije se to nekako razvodnilo.
Iako pretpostavljam da je ovo prva epizoda sa nekim 'alienskim planetom' koji podrazumijeva 'aliene' - u ovom slučaju djecu. Jer dosad smo imali samo davno izumrle civilizacije. Pa su se kasnije gazde sjetili i rekli 'HEJ pa ajmo raditi takve moralne epizode, samo šta umjesto Zemlje u šezdesetima imamo PRAVE aliene'. :lol:

Nek bude devetka. Jer početak mi je super, i zapravo cijela epizoda mi je vrlo zabavna, samo što je taj kraj nedorečen i presladunjav.

Edit - a netko dao desetku?

uto 16 stu, 2010 6:03 pm
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: manipulative and psychotic
3

prevelika koncentracija dječurlije da bi bila veća ocjena :joj:

i još ne bilo kakve dječurlije :joj: one najgore :joj: neodgojene dječurlije :joj:

što se tiče ostalog... kao što je već napisano... dobar početak epke... katastrofa kraj :roll:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

uto 16 stu, 2010 9:45 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Miki je napisao/la:
Edit - a netko dao desetku?

...ja sam dao 10... jer mi se cijelokupna priča sviđa...

...oko genetičkog inžineringa te zaustavljanje starenja...

...pukus je uspio ali u dva smijera... dijeca su prestala stariti... no na odrasle je pokus dojelovao virulentno, te nisu uspijeli napraviti antidot... te je cijela odrasla civilizacije umrla...

...a djeca prepuštena sama sebi... te osuđena na preživljavanje...

...da se sad ta priča ispriča sigurno bi bila zanimljivija... i puno efektivnija ali za kraj 60-tih... cijela zamisao je meni genijalna...

...malo podsjeća na THE TRIBE Novozelandsku dječju seriju...

... + Kirk si je strgao majicu :mrgreen:

uto 16 stu, 2010 9:56 pm
Profil ICQ Web stranica
MINDFVCK

Jao Bobo, mali Isus plače dok čita tvoju gramatiku i tipfelere :smrc:

Al na kraju nisam skužio jednu stvar. Pazi sad...

Dakle Bones je pronašao lijek, right?
Dao je klincima, right?
Klinci neće umrijeti kad dođu do puberteta, right?
A na tom planetu zbog pokusa klinci ostare mjesec dana svakih sto godina, right?
To bi značilo da ti klinci neće umrijeti idućih štajaznam milijun godina, right?
A planet je nepoznat, to vidimo na početku, iako je Zemlja.

Je li Bones prekršio Prvu zapovijed kad je dao cjepivo klincima, na taj način im produživši životnu dob do nepojmljivosti i nepodnošljivosti? Neovisno o tome što se radi o 'Zemlji', to je ipak neki drugi svijet, nepoznat posadi.

uto 16 stu, 2010 11:29 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Miki je napisao/la:
Jao Bobo, mali Isus plače dok čita tvoju gramatiku i tipfelere :smrc:

...zatvori onda oči dok čitaš... :P :P :P :P :P

Miki je napisao/la:
Dakle Bones je pronašao lijek, right? :

...da, možda malo prebrzo ili ye imao to mutch lucky...

Miki je napisao/la:
Dao je klincima, right?:

...dao je klincima antidot da sprijeći letalne posljedice genetskog inženjeringa... koje se javljaju kao posljedica ulaska tijela u pobertet...

Miki je napisao/la:
Klinci neće umrijeti kad dođu do puberteta, right?:

...tako je...

Miki je napisao/la:
A na tom planetu zbog pokusa klinci ostare mjesec dana svakih sto godina, right?:

...pa ipak malo više od toga... ;)

Miki je napisao/la:
To bi značilo da ti klinci neće umrijeti idućih štajaznam milijun godina, right?:

...pa ono... prema činjenicama, živjet će jako dugo...

Miki je napisao/la:
A planet je nepoznat, to vidimo na početku, iako je Zemlja.:

...ma to je jedan od ljudskih kolonija slična Zemlji...
...samo su je malo zaboravili...
...ko npr Terra Nova iz Enta...

Miki je napisao/la:
Je li Bones prekršio Prvu zapovijed kad je dao cjepivo klincima, na taj način im produživši životnu dob do nepojmljivosti i nepodnošljivosti? Neovisno o tome što se radi o 'Zemlji', to je ipak neki drugi svijet, nepoznat posadi.

...hmmm teško je reći... zenuto...
...s jedne strane spasio je te klince od užasne bolseti...
...no ne zanmo da li će se kakve nuspojave još dogoditi tijekom odrastanja... možda mogu imati starilnost ili maximalnu starost do naših šta ja znam 30 godina... tako da mora biti neki limitator... nakon kojeg će se sve završiti...
...tako da ne vjerujem da je BOnes prekršio prvu zapovijed... ;)

...no s druge strane su se umiješali u planetarni razvoj..ali umješali su se kad je kolonija i poslana tamo... tako da bi na Bonesovom mjestu ja napravio isto...

sri 17 stu, 2010 12:55 am
Profil ICQ Web stranica
MINDFVCK

Citat:
...ma to je jedan od ljudskih kolonija slična Zemlji...
...samo su je malo zaboravili...
...ko npr Terra Nova iz Enta...

[-X

:nebuislo:

Bones kaže kako ima puno antičke arhitekture sklepane u modernu arhitekturu, što mu se nije svidjelo. I još kažu da je u stilu 60ih godina. Zar ne bi arhitekti drugačije gradili gradove na kolonijama?
Za Terru Novu su znali. Za ovaj planet nisu znali uopće. Još su rekli da u blizini nema 'zemaljskih' kolonija i brodova.
Slična Zemlji? Identična Zemlji.

Ti kažeš da nije prekršio...ali ja mislim da je; jer se direktno umiješao u biologiju stanovnika na planetu koji ne pripada Federaciji.

sri 17 stu, 2010 12:56 am
Egzobiolog
Egzobiolog

...eh sad se hvataš za slamke propusta scenarista iz 60-tih... :roll: :roll:

...takvo analiziranje mi samo kvari eoizodu... sad da se zamaram nelogičnostima...
...ok u nekim epizodama su više no očite...

...ja gledam priču u globalu...

pa možda su arhitekti baš to htjeli... malo prisjećanje na Zemlju...

...ali valjda su se naselili iz druge kolonije pa se dogodio propust... :P ...netko nije poslao report... tj. htjeli su da bude tajna misija jer mislim da takvi experimenti nisu bili dozvoljeni...

...o đizus... zar ne vidiš da je skoro svaki planet isti samo drugačije boje... :roll: give me a breik...
...imaš prevelika tehnička očekivanja od TOS-a... :roll:

...a možda još negdje ima planeta koji su jaaaako slični Zemlji... :P

...možda ne pripada Federaciji... ali tamo su živjeli ljudi a ne alieni... ;) ...tako da je prime directive poštovana...

sri 17 stu, 2010 1:04 am
Profil ICQ Web stranica
MINDFVCK

Ne dam ti 'breik'. :lol:

Nisu se mogli doseliti sa druge kolonije, a pogotovo se ne slažem da je to bila 'tajna misija' iz više razloga:

- utvrdili su da se nesreća sa pokusom dogodila prije 300 godina. Prvi ljudski warp let se dogodio 200 godine prije TOSa.
- da je zbilja 'tajna misija' kolonizacije planeta, onda bi vjerojatno u kompjuteru bile kojekakve anomalije ili neprijateljski alieni; bilo koji element koji bi skrenuo bilo koji federacijski brod od tog planeta
- da je zbilja 'tajna misija' kolonizacije planeta, a posada je znala, jer su recimo na 'flag shipu', onda se ne bi toliko čudili karakteristikama planeta.

I opet, zašto govoriš da je ovo planet sličan Zemlji? U epizodi je rečeno da to JEST Zemlja, sa svim karakteristikama, u remasteriranoj verziji se baš vidi Amerika.

čet 18 stu, 2010 7:06 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Miki je napisao/la:
I opet, zašto govoriš da je ovo planet sličan Zemlji? U epizodi je rečeno da to JEST Zemlja, sa svim karakteristikama, u remasteriranoj verziji se baš vidi Amerika.

LOL

... pa na Zemlji bi onda postojala obavještajna agencija...
...koja bi opozvala brod zbog kritičnog stanja na planetu...

...zašto onda Vlasti nisu riješile situaciju... ?

...zašto su ostvaljeni od sviju između nigdje... ?

...naime ako nisi primjetio ljudska noga je kročila gotovo na svaki pedalj planete... tako da je malo vjerojatno da nitko ne bi reagirao ukoliko se... iz te kolonije od jednom više nitko ne javlja... ;)

pet 19 stu, 2010 1:16 am
Profil ICQ Web stranica
MINDFVCK

Bobo, ja stvarno mislim da ti misliš kao i ja, samo što ti misliš na neki 'pomaknut' način i drugačije se izraziš i tipfailuješ tak da ispadne nešto sasvim deseto.

Primjer:

Citat:
...zašto su ostvaljeni od sviju između nigdje... ?

:shock: :lolsmjeh:

Uglavnom, intrigantna epizoda i zbilja šteta što nisu dali objašnjenje otkud ta druga identična Zemlja, zapela u 1960ima.

pet 19 stu, 2010 8:06 pm
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
7

Okej epizoda, isto jedna na temelju kojih će kasnije biti hrpetina varijacija na temu.

Da, to sa kopijom Zemlje sam još prvi puta dok sam gledao komentirao kao najveći fail u TOSu do sada.
Prečesto u radnju TOS epizoda uvedu takvu stvar koaj nema veze s vezom glede radnje ostatka epizode...
Epizoda super počne, misterij zduplane zemlje... odmah budi asocijacije na "Autostopera", jednu priču iz Marti Misterije i sl,.. i onda ništa, sve zaboravljeno već sa idućom scenom... ](*,)
Čitao sam dodatne informacije o epizodi, i u orginalu je scenarij trebao puno više ličiti na ENT epizodu "Terra Nova", no izabralo se je ovo, po meni lošije rješenje.

Bobo... jojjj :joj:
Ne znam da li da idek komentirati to što u informacijama o epki nije dodao sliku osobe čije ime nosi i naziv epizode i koja je poprililno bitna za radnju, ili iritantno silovanje engleskog ili komentare da nema smisla raspravljati o detaljima epizode :joj:

Što se tiče izgleda kolonije... mislim da su ga izabrali zato jer su pri ruci imali scenografiju iz nekog drugog filma, što se je dobro uklopilo jer je izgledalo puuuuno realnije od dosadašnjih epizoda sa away misijama... pomalo me podsjeća na omiljenu mi igricu "Fallout 3" :inlove:

Glede virusa i budućnosti djece - mislim da sve ovisi o tome kako je virus i antivirus djelovao. Moguće je i da ako je virus kompletno uklonjen, da će djeca normalno nastaviti rasti i proživjeti još 50-100 godina, ali isto tako, ako je virus promjenio organizam da uspori starenje i ta posjedica nije uuklonjena s uklanjanjem virusa, onda će živjeti "viječno"
Također, moglo bi se dogoditi i to da nedostatak virusa ubrza, tj. nadoknadi usporeno starenje, pa svi skupa nastradaju... :-k
(Baš fali Modesty na forumu da da svoj stručniji komentar na ovakve stvari :| )

Što se tiče Prime directivea, ovaj puta su kao i mnogo puta u TOSU, jednostavno zaboravili na nju :neznam:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 19 stu, 2010 8:18 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Cvicek je napisao/la:
Moguće je i da ako je virus kompletno uklonjen, da će djeca normalno nastaviti rasti i proživjeti još 50-100 godina, ali isto tako, ako je virus promjenio organizam da uspori starenje i ta posjedica nije uuklonjena s uklanjanjem virusa, onda će živjeti "viječno"
Također, moglo bi se dogoditi i to da nedostatak virusa ubrza, tj. nadoknadi usporeno starenje, pa svi skupa nastradaju... :-k

Da to je i meni sad prošlo kroz glavu...
Scenario da virus doživi svoj boom kad tijelo uđe u pubertet.
McCoy je napravio antivirus, pa kad uzmu to dalje žive i razvijaju se normalno ko osobe... i dožive normalnu starost jer se poništi djelovanje virusa... \:D/ \:D/

pet 19 stu, 2010 9:09 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Mr.bobo je napisao/la:
McCoy je napravio antivirus, pa kad uzmu to dalje žive i razvijaju se normalno ko osobe... i dožive normalnu starost jer se poništi djelovanje virusa... \:D/ \:D/
Kako sam i napisao, ovisi o tome da li antivirus samo uništi virus, ili usput i poništi sve nastale nuspojave :-k

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sub 20 stu, 2010 1:30 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: