|
Sada je: uto 28 srp, 2026 3:39 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
1x07 - What Are Little Girls Made Of
| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
| uto 09 stu, 2010 1:00 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
 Re: 1x07 - What Are Little Girls Made Of
Epizoda za pamćenje prvenstveno zbog antologijske scene sa Kirkom i ogromnim "kurcem",te po gostovanju lika koji je u originalnoj Obitelji Addams glumio Lurcha (btw. i drugi Lurc - Karel Struycken, je također gostovao u Treku, kao Mr: Homn).  
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| uto 09 stu, 2010 1:21 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Ovo mi je bila jako zabavna epizoda. Dva redshirtsa umiru, što je naznaka njihove sudbine kroz ostatak serije. A radnja je vrelo motiva za Terminatora, Matrixe, ostale Trek serije, Galacticu i par epizodi Stargatea. Ono, bili jednom neki 'Stari' koji su stvorili androide koji su počeli misliti svojom glavom, pa su ih se uplašili i počeli ih terminirati, pa se androidi pobunili i pobili sve stare. Otud to dakle dolazi  . A valjda i ideja za Datu, suprotnost Ruku u svakom psihičkom pogledu. Andrea je zgodnaaa  . Jedino mi nije bilo jasno po kojoj su se logici na kraju androidi potamanili? Andrea je nešto bila zbunjena sa dva Kirka, pa kao voli me - ne voli me zbunjenost, ona nije za to programirana pa upuca sebe i Doktora.  I androida Kirka prije toga. Ruk mi je zakon, baš je onako mrcinski zamišljen. 9 Edit - kakve veze ima radnja ove epizode sa malim curicama u naslovu? 
|
| sub 13 stu, 2010 5:36 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
| sub 13 stu, 2010 7:01 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Broj poginulih redshirtova - 2, ... +2 "rock penis" ... +1 Kirk poljubio žensku ... +1 Realna ocjena - 8, +4 = 12 Šalim se, ne ocjenjujem ja tako epizode. Osmica ko kuća. Sve u svemu, vrlo dobra epizoda. Čini se da je Dr. Noonien Soong bio amaterčina naspram rase koja je stvorila ove androide. Kao što je Bobo rekao, stroj za dupliranje je  Čovjek bi kod onako brze vrtnje morao trpit opake G sile, a na Kirku baš i nismo vidjeli neke znakove muke. Plus, scena kad Ruk doživi prosvjetljenje je totalni FAIL! 
|
| pon 15 stu, 2010 10:44 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Vezano uz naslov epizode  : Citat: ■The title comes from the children's nursery rhyme: "What are little girls made of? Sugar and spice and everything nice".
Jedna zanimljivost vezana uz Shata i ovu epku  : Citat: ■William Shatner (Kirk) kisses Sherry Jackson (Andrea) so hard that when she pulls away you can see that her lipstick is all over his lips. You can also see that her lips are swollen from the very rough kiss. In 1998, the Sci-Fi Channel aired all the original Star Trek series episodes in their complete, non-syndicated format, with added interviews from some of the series stars, guest stars and production people. It was called "Star Trek Insights". Sherry Jackson said in her interview, "I must say when he kissed me on screen, he really kissed me!"
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| uto 16 stu, 2010 8:48 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Nategnuta Devetka  Kako je i Miki napisao, to je u mnogočemu još jedna od arhetip epizoda Treka i SFa općenito, i unatoč smiješnim stvarima (pretvorba robota i sl) zaslužuje počasno mjesto. Opet Kirk radi ono što još nitko nije uspio - ovaj puta pobuđuje osjećaje u androidici 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 19 stu, 2010 6:55 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
9. Negdje mi varira epka između 7 i 10 al nisam se mogla odlučit.  U biti i nije nešto, nego mi je postalo jasno otkud Cameronu ideja za Terminatore, i Cameron u The Sarah Connor Chronicles. Sličnosti između nje i Andree je nepobitna. A glupi/inteligentni strojevi koji ubijaju svoje stvaratelje... ono... klasik... A inače je zanimljiva dilema oko vječnog pitanja besmrtnosti. Nekome. Meni nije. 
| uto 07 pro, 2010 3:41 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 8. Zanimljiva epizoda.
|
| sub 22 sij, 2011 8:55 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
_Oz je napisao/la: Čini se da je Dr. Noonien Soong bio amaterčina naspram rase koja je stvorila ove androide. Ne bih se složila. Data je sposoban riješiti dileme bez pregorijevanja spojeva i čipova. On je prvi android kojeg se vidi u ST da ne okiki kad mu netko postavi nelogičan problem za rješit.
| ned 23 sij, 2011 4:52 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|