|
Sada je: sub 18 tra, 2026 3:37 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 1x02 - Charlie X
Charlie X Sezona: 1 Epizoda: 02 Datum premijere: 15.9.1966. Scenarist: D.C. Fontana Redatelj: Lawrence Dobkin Stardate: 1533.6 (2266) Gostujući Glumci: * Robert Walker - Charles Evans * Charles J. Stewart - Captain Ramart * Dallas Mitchell - Nellis * Don Eitner - the Navigator * Patricia McNulty - Tina Lawton * John Bellah - Crewman I * Garland Thompson - Crewman II * Abraham Sofaer - "The Thasian" Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Kako Charlie Evans, jedini preživljeli sa ekspedicije na planet Thasus, dolazi na Enterprise sa S.S. Antaresa, kapetan Ramart kontaktira Kirka u vezi Charlija, no prije nego li mu išta javi, Antares biva iznenadno uništen. Charlie pokazuje ne samo nepoštovanje prema njegovim starateljima, nego i nemar za njihovu smrt. Jedina stvar koja mu nešto znači je kako će ga nova sredina prihvatiti. No nažalost hormoni tinejdžera i njegova dosadašnja izoliranost stvaraju velike probleme.Čudne stvari se počinju događati kada je Charlie bijesan - jeomanica Rand nestaje kada ga ispravlja i potkopava njegovo napredovanje, Spocku lomi noge kada ga pokušava disciplinirati te ozljeđuje svakoga za koga misli da mu se smije. Detaljnije informacije: Memory AlphaTranskripti epizode: Chrissie's Transcripts Site
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 26 lis, 2010 3:29 pm |
|
 |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
 Re: 1x02 - Charlie X
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| uto 26 lis, 2010 10:25 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Sjajna epizoda, baca malo na Twilight Zone.
Charlie je jedan od all-time naj negativaca u Treku, a scena sa Uhurom je jedan od klasičnih Trek trenutaka.
Ocjena 8
|
| uto 26 lis, 2010 10:28 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
A Kirk u crvenim tajicama? 

|
| uto 26 lis, 2010 10:40 pm |
|
 |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
T'Rapavi je napisao/la: A Kirk u crvenim tajicama?  grrrrrrrrrrr,to namijerno nisam rekla da ne bi ispalo da sam samo to zamijetila u epizodi 
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| uto 26 lis, 2010 10:47 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
8 Tak-tak epizoda koju spašava nekoliko klasičnih trek trenutaka - spockovo sviranje nekakve harfe, Uhurino pjevanje, Kirk bez majice u tajicama i sl Ajme kak je taj Charlie iritantan lik, ne znam da li je ta smušenost gluma ili se glumac nije najbolje snašao. Face koje je radio su prebolesne, kad sam otvarao anketu mislio sam staviti jednu od njih ali mi se nije dalo tražiti savršen frejm... Radnja... blah... bar iz današnje perspektive. I s obzirom da su ovotjedne epizode tematikom osobe koja dobiva super moći, dosta srodne. Vidi se da je za sljedeću potrošeno puno više novaca i truda, što nije čudno s obzirom da je "Where no man..." bio kandidat za pilot epizodu. Klinac koji je večinu života proveo sam, puštaju ga da radi po brodu šta želi umjesto da ga dočeka tim stručnjaka i psihologa koji će mu pomoći da se prilagodi Umjesto toga dobijemo Kirkove i druge pokušaje glumljenja očinske figure... Dajem 8 zbog "jedna od prvih Trek epizoda, klasika" efekta
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 28 lis, 2010 5:58 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Je, taj Charlie je iritantan, ali i trebao bi biti iritantan kad vidi žene po prvi put u životu, a taman je u toj životnoj dobi kad mu hormoni divljaju. Dodaj još tome nadnaravne moći koje su mu dali alieni da preživi, i imaš pravu napast kojoj je ravan samo Kirkov ego. Još ono kad sam ugledao Kirka u crvenim tajicama i crnim čarapama, i još mu vire nekakve smeđkaste gaće, odlijepio sam  . Pored onih TNGovskih časnika u crvenim suknjama, jedna od najubitačnijih modnih kombinacija u Treku. Nego, Charlie ima baš turbo moći. Natjerao je Uhuru da prestane pjevat. Natjerao je Spocka da recitira pjesmicu  . Okačio je Randine slike na karte. Natjerao je kapetana i časnika Antaresa da ga nahvale kako je on divan dečko, iako jedva čekaju da ga se riješe... Pa onda kako nije istom metodom mogao natjerati Randicu da kaže 'uzmi me Charlie, tvoja sam'? Jer očito ima takve mindfuck sposobnosti da utječe na ljudsko ponašanje i emocije. 8
|
| pon 08 stu, 2010 7:05 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
_Oz je napisao/la: Sjajna epizoda, ... Ocjena 8 Cvicek je napisao/la: 8
Tak-tak epizoda Uhm... Que? 
|
| pon 08 stu, 2010 7:11 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
_Oz je napisao/la: Uhm... Que?  Vadiš stvari is konteksta, dodao sam da epku spašavaju klasični trek trenuci, iako epizoda sama po sebi nije bog zna što.
|
| uto 09 stu, 2010 3:44 pm |
|
 |
|
bubica
|
Cvicek je napisao/la: _Oz je napisao/la: Uhm... Que? Vadiš stvari is konteksta, dodao sam da epku spašavaju klasični trek trenuci, iako epizoda sama po sebi nije bog zna što. Missing the point. Dali smo istu ocjenu, ali nam se ukupan dojam bitno razlikuje, što znači da potpuno različito percipiramo težinu ocjene 8.
|
| uto 09 stu, 2010 4:23 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Da ti pojasnim na drugačijim način: Realna ocjena: 5-6 Spock svira harfu +1 Uhura pjeva +1 Kirk u tajicama +0.5 = cca 8 
|
| uto 09 stu, 2010 5:11 pm |
|
 |
|
bubica
|
Cvicek je napisao/la: Da ti pojasnim na drugačijim način: Realna ocjena: 5-6 Spock svira harfu +1 Uhura pjeva +1 Kirk u tajicama +0.5 = cca 8 Je*** ti logiku. Dakle, slažeš se da epizoda za ocjenu 8 u principu treba bit sjajna, osim ako nema nekih okolnosti (poput harfe) zbog kojih zalužuje kredit?
|
| uto 09 stu, 2010 5:41 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Epizoda za 8 treba biti vrlo dobra, ako je sjajna to je onda 9 ili 10...
I ovo naše komentiranje je sve više offtopic pa mogući reply prebaci u pravu temu...
|
| uto 09 stu, 2010 6:15 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ja dajem 7...
...pa ono dečko dođe na brod... ovi koji su ga doveli izgledali su ko da ga se žele riješiti...
...Spock i Uhura su bili cool u svojim nastupima... ...baš si dobro pašu... ...a Spock se čak i smijao...
Charlie voli lupad po guzi... odmah sam se sjetio Matiasa... ...njih dvoje imaju nešto zajedničko...
Charlie samo želi dobiti malo pristojne pažnje... ali ne shvaća previše svijet oko sebe... ...što se događalo na Antareasu... hmm je zagonetka... ...no svjestan je on svojih moći te se ne libi koristiti ih ako ga netko ismijava i ne smatra ozbiljno...
Kirk je bio smiješan kad mu je objašnjavao stvari... 
...nekoliko ljudi je nestalo... nitko nezna gdje...
...pa se Charlie malo igrao s posadom... sve dok Tazijanci nisu došli... i sredili stvari...
| sub 13 stu, 2010 4:15 am |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Ček ček, ti Thesijanci su nešto kao Q ili? Meni je bila ok epka, sad mi je jasno odakle su vadili ideje za neke kasnije ST epke. Uglavnom, da se zaključiti, bilo human ili alien, kad poludiš moraš zakolutat očima. 
| sub 04 pro, 2010 6:23 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|