| Autor/ica |
Poruka |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 1x10 - Dagger Of The Mind
Sezona: 1Epizoda: 10Datum premijere: 3. 11. 1966.Scenarij: Shimon WincelbergRežija: Vincent McEveetyStardate: 2715.1 Gostujući glumci:James Gregory - Tristan Adams Morgan Woodward - Simon Van Gelder Marianna Hill - Helen Noel Susanne Wasson - Lethe Kratki sadržaj: Kada dr. Simon Van Gelder, član psihijatrijskog osoblja na Tantalusovoj kažnjeničkoj koloniji pobjegne na Enterprise, pokazujući znakove ludila, pobjesnjeli McCoy inzistira da Kirk istraži koloniju. Kapetan podsjeća McCoya na Tantakusovu izvanrednu reputaciju, ali McCoy ne mijenja mišljenje. Kirk i dr. Helen Nobel, Enterpriseova psihijatrica, posjećuju ustanovu. Otkrivaju kako je ravnatelj kažnjeničke kolonije, dr. Tristan Adams, koristio uređaj za ''pranje mozga'', neuronski neutralizator, ne samo kako bi kontrolirao kažnjenike, nego i svoje osoblje. Opširnije na ST Centar i Memory Alpha, a dijalozi su na Chakoteya. Zanimljivosti:- naslov epizode 'bodež uma' je preuzet iz Shakespearovog Macbetha. Kada Macbeth želi ubiti Duncana, kralja Škotske, pokušava uhvatiti bodež, za kojeg se ispostavlja da je samo plod njegove mašte - ovo je posljednja epizoda koju je Gene Roddenberry sâm producirao
|
| pon 15 stu, 2010 8:06 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
 Re: 1x09 - Dagger Of The Mind
I ja ću prvi. Ovo mi je najlošija epizoda do sada. Opet mindfuck, a ništa posebno. Ono, ludi znanstvenik je izumio stroj kojim zločince pretvara u zombificirane happy ljude; al ne želi nikome ništa reći, pa onda Kirka muči uz pregršt iritantnih zvukova, a ona psihologinja mu se želi zavući u gaće. Valjda opet. Dosta spora radnja i nezanimljiv zaplet.
2
I jel se meni čini ili je ovo jedina epizoda u Treku kojoj se spominje Božić?
|
| uto 16 stu, 2010 6:07 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miki je napisao/la: I jel se meni čini ili je ovo jedina epizoda u Treku kojoj se spominje Božić? Prilično sam siguran da nije. Također, tu je i "Generations". 
|
| uto 16 stu, 2010 6:10 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Ou jea  . A dobro, sva sreća pa nisu ljudski običaji izumrli u Treku, koliko god bili uzaludni nekima. Uglavnom gledamo alienske blagdane/svečanosti/obrede i sva sreća da je čovječanstvo donekle zadržalo svoj identitet. Doduše, to u Kirkovom slučaju znači barenje psihiloginje. 
|
| uto 16 stu, 2010 6:13 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Meni je ova epizoda baš okej. Ono, Kirk na Božićnom partiju zbario ženu koja se preziva Noel (Božić). Kako možeš ne voljeti takvo što? 
|
| uto 16 stu, 2010 9:41 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Mogu ne voljeti to jer mogu ne voljeti Božić. Al to u biti nema veze sa epizodom. Al simpatična je ta Noelka.
|
| uto 16 stu, 2010 11:32 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...pa meni ono totalno ravna epizoda... dajem 4
...neuronski neuralizator... ...ko je to zmislio... ...sve oko toga mi je malo bezveze... ko neka hipnoza...
Simon Van Gelder kako je taj lik lud... ja sam čekao samo da mu oći iskoče...
Kirk nije poderao majicu... 
Noel trza na Kirka... posije je i dobila i kiss kiss...
Spockov spoj umova je bio katastrofa... trebao bi ić Tuvoku na poduku... kako se to radi...
| sub 20 stu, 2010 4:07 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Vidim ovdje ima raznoraznih ocjena. No, meni se svidjelo. Pogotovo kad je Noel sprašila lika na struju (stvarno to nisam očekivala s obzirom na nivo kvalitete borbe TOS-u) i kad je Spock na kraju upalio sklopku i tako spržio zlom doktoru mozak. 10 Nije sad da odobravam njihove postupke. 
| uto 07 pro, 2010 8:04 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 10. Ova epizoda mi je draga. U Remasteriranoj verziji mi se sviđa kako pejzaži planeta izgledaju. 
|
| sub 22 sij, 2011 8:57 pm |
|
 |
|