Sada je: čet 30 srp, 2026 2:04 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 PILOT - The Cage 

Ocijeni epizodu
Anketa je završila: sri 17 stu, 2010 1:49 am.
10 70%  70%  [ 7 ]
9 20%  20%  [ 2 ]
8 10%  10%  [ 1 ]
7 0%  0%  [ 0 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 10

PILOT - The Cage 
Autor/ica Poruka
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
 PILOT - The Cage
The Cage (Kavez)

SEZONA: PILOT
EPIZODA: 00
DATUM PREMIJERE: 4 October 1988

Scenarist: Gene Roddenberry
Redatelj: Robert Butler

ZANIMLJIVOSTI:
The captain's name was changed constantly throughout the writing of the story and script. First it was Robert M. April, then it was Christopher Pike, then as late as 20 November 1964, in the Second Revised Final Script, it was James Winter. Seven days later, when filming began, it had been changed back to Christopher Pike.

Reportedly the episode title was changed in production from "The Cage" to "The Menagerie," however when the two-part episode went into production with that title, the title of the actual pilot episode reverted to "The Cage."

Glumci:
Jeffrey Hunter - kapetan Christopher Pike
Majel Barett Roddenbery - prva Enterpriseova časnica
Susan Oliver - Vina
Michael Dugan - Kalarac
Peter Duryea - poručnik Jose Tyler
Laurel Goodwin - jeomanica J.M. Colt
Clegg Hoyt - zapovjednik teleportera Pitcairn
John Hoyt - dr. Phillip Boyce
Leonard Mudie - preživjeli br. 1.
Anthony Jochim - preživjeli br. 2.
Georgia Schmidt - Talosijanac br. 1.
Robert C. Johnson - glas Talosijanca br. 1.
Serena Sande - Talosijanac br. 2.
Jon Lormer - dr. Theodore Haskins
Ed Madden - Enterpriseov geolog
Joseph Mell - trgovac sa Zemlje
Robert Phillips - časnik
Janos Prohaska - majmunoliko stvorenje/humanoidna ptica
Adam Roarke - C.P.O. Garison
Meg Wyllie - Čuvar
Malachi Throne - Čuvarov glas

Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA)
Trinaest godina prije nego li je kapetan James T. Kirk preuzeo zapovjedništvo nad Enterpriseom, kapetan Christopher Pike i njegova posada primaju signal sa planeta Talosa IV te se teleportiraju dolje kako bi to istražili. Prateći signal, ekipa nailazi na ostatke nestale znanstvene ekspedicije, a među preživljelima nalaze i prekrasnu ženu Vinu. Pike je zabrinut za Vininu sigurnost, ali se usput i zanosi njezinom ljepotom te ga zarobljavaju Talosijanci, koji žive ispod površine planeta.

Detaljnije informacije: Memory alpha

Transkript: The Cage

QUOTE:
"What the devil you putting in there? Ice?"
"Who wants a warm martini?"
"What makes you think I need one?"
"Sometimes, a man'll tell his bartender things he'll never tell his doctor."

- Pike and Boyce, as the doctor arrives in Pike's quarters

pon 18 lis, 2010 2:29 am
Profil ICQ Web stranica
PARTIJA

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Post Re: PILOT - The Cage
E, ova epizoda mi je bila baš zakon...Super mi je sjela, ne bi mi uopće bio problem da je Pike ostao kapetan...
Zanimljiva radnja s tim bićima pod zemljom i jedan kontinuirani mindfvck u cijeloj epizodi...Isto tako, prvi put vidimo šablonu "random pica - kapetan - obostrano vlaženje"...

10

pon 18 lis, 2010 10:45 am
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: manipulative and psychotic
jedna od najboljih epizoda treka uopće :inlove:

zanimljiva priča + preprepreprezgodni Pike :inlove: :inlove: :inlove:

10

edit: moram učit... pa eto, da jos nest napišem xD

spock se smije :inlove:

i super mi je onaj doktor koji kapetanu ide pravit martini :lolsmjeh:

i koriste papire :zubo: to je cool :zubo: i efekti su mi sasvim ok... tipa ti talosijanci imaju bas fora maske :) i onak, žile im pulsiraju :) ili sam ja to gledala remasteriranu verziju? :lol:

pogledala sam pola prve sezone i ovo mi je ustvari zasad jedina zbilja dobra epka... ono, jedina epka koju sam pogledala u komadu, bez da sam 5 puta pauzirala i išla pogledat šta ima novo na forumu :zubo:

e da, i Vina mi je baš lijepa :inlove: pogotovo kao orionka :naughty:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

pon 18 lis, 2010 1:52 pm
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Genijalna epizoda, definitivno jedna od najboljih. Gledam malo i divim se Enterpriseovom mostu, koji izgleda mnogo ozbiljnije i futurističkije od one šarene varijante iz kasnijih epizoda.

Kormilo, konzole, turbolift, glavni ekran... Sve izgleda izvrsno za to vrijeme. I kapetanova kabina, pa i soba za teleportaciju izgledaju izvrsno. Sviđaju mi se i one jakne za away misije.

pon 18 lis, 2010 6:29 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Ocjena 1000. Jer ovo je ipak prva epizoda Treka UOPĆE. A i progresivna je. Majka svih mindfuckovanja.

Radnja je pomalo usporena, tipično za ono doba. Talosijanci imaju pulsirajuće žiletine na glavi i guzice umjesto tjemena. :D Al dobro su osmišljeni; onako onižeg rasta i samo bleje u Pikea, traže od njega da uživa u mindfucku; kojeg on u startu odbija i brzo je skužio da su agresivne misli jedina obrana protiv talosijanske telepatije.

Cijelo vrijeme je Pike izmoren, spominje se da je posada izmorena i izranjavana, na Memory Alphi vidim da su se pofajtali na Rigelu; čak i Spock šepa dok se teleportira na planet; no to ga nije spriječilo da se nasmije dok miluje plešuće lišće. :lol:

Bobo, mogao si prevesti zanimljivosti, ima ih gro. Primjerice, da vidimo NAOČALE u Treku, da je u ovoj epizodi glumac koji je prvi umro od svih Trek glumaca, da vidimo Eisenhowera, Kennedyja i Johnsona kad Talosijanci skidaju podatke, i sl...

Nego, svo ovo mindfuckanje u svrhu Pikeovog opuštanja u namjeri da ostane na Talosu i da nastani planet svojim potomcima mi se ne čini logičnim ako je Vina stara baba; što se na kraju pokaže. Osim ako je nekim čudom i dalje plodna. Budući da je vrlo izgledno da nije, eventualni suživot sa Pikeom bi bila iluzija, jer ne bi bilo djece. U tom slučaju Talosijanci nisu trebali uopće forsirati Pikea da se zbliži sa Vinom, već sa Lwaxannom ( :lol: ) ili malom crvenom yeomankom. Obje se pale na njega.

Plus:
Citat:
MAGISTRATE: ... The factors in her favour are youth and strength, plus unusually strong female drives.

Mislim da je to progresiva. Reći 'ženski nagon' :lol: Tada još seksualna revolucija nije počela kako spada, ne znam je li to prouzročilo pokoju reakciju konzervativnih gledatelja.

pon 18 lis, 2010 6:39 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Miki je napisao/la:
Bobo, mogao si prevesti zanimljivosti, ima ih gro. Primjerice, da vidimo NAOČALE u Treku, da je u ovoj epizodi glumac koji je prvi umro od svih Trek glumaca, da vidimo Eisenhowera, Kennedyja i Johnsona kad Talosijanci skidaju podatke, i sl..

... :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh: ... kako bi me tek onda razapeli...
...vidiš kakva graja je nastala samo zbog jednog slova...
...pobrao bi dva slika u jednom danu... :cry: :oops:

pon 18 lis, 2010 7:31 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Jedna od najačih TOS epizoda uopće, početak franšize. Da ne spominjemo kako ima baš onaj pravi western duh ("wagon to the stars" :D ), a što se ogleda i u imenima likova tipa Josea Tylera i J.M. Colt. :zubo: A da ne spominjemo kauboja Pikea, koji voli jahat mustange. :mrgreen:

Većina ekipe je rekla najbitnije o epizodi, pa se ne bih previše ponavljao. Jedino ću napomenuti kako Talosijanci uistinu imaju pulsirajuće žile na glavi i u originalnoj verziji, a jakne za away misije kasnije su nadahnule one ENT jakne za away misije.

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

uto 19 lis, 2010 9:02 am
Profil Web stranica
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Prva epizoda Treka (makar ne i prva emitirana) i šta drugo dati nego 10... tko da manje taj je protiv treka! :zubo:

Iako mi je bilo pomalo " :whatever: " kad sam vidio da s nekakvim telegramom dobijaju naredbe, ipak kako i drugi kažu, to je bilo neko drugo vrijeme. Vjerojatno hrpu stvari viđenih u epizodi jednostavno ni ne doživljavamo kao nešto što je šezdesetih bilo SF, tada nije bilo ni modernih faks uređaja, a kamoli nečeg naprednijeg... tada su čak i pokretna vrata bila nešto na čemu se tek počelo raditi i tek kasnije ušlo u masovnu uporabu.

Bacio sam još jednom pogled na most i stvarno izgleda nešto modernije nego kasnije u seriji... šteta što su se radi novotarije zvane TV u boji odlučili na kičastiju, nerealniju verziju...

Fora mi je da je i Miki dao 10 iako se večina epizoda zasniva na tome što on zove "mindf**k" :lol:
No o samoj epizodi i nekim konceptima u njoj bi se dalo napraviti nekoliko zasebnih tema pa ću to za sada preskočiti :)

Inače, imam i "extended" verziju sa Geneovim komentarima, pogledat ću i to ovih dana...

Inače trenutačno gledam remasteriranu verziju i na njoj ću temeljiti svoje buduće komentare. (a gledao sam cca sezonu i pol orginalne, neremasterirane verzije prije više godina)

@Dejanira i @Miroslav, i meni se čini da su pulsirajuće glave bile takve i u orginalu... zbilja fora napravljeno :thumbs2:

Miki je napisao/la:
Nego, svo ovo mindfuckanje u svrhu Pikeovog opuštanja u namjeri da ostane na Talosu i da nastani planet svojim potomcima mi se ne čini logičnim ako je Vina stara baba; što se na kraju pokaže. Osim ako je nekim čudom i dalje plodna. Budući da je vrlo izgledno da nije, eventualni suživot sa Pikeom bi bila iluzija, jer ne bi bilo djece.
Mislim da to nije točno. Ona JE mlada, jedino je doživjela nesreću, Talosijanci su je pokrpali, ali kako sama kaže, nikad nisu vidjeli kako izgleda ljudsko biće pa su failovali s estetske strane.

Iako, to mi je pomalo bezveze - napredna rasa bi trebala imati mogućnost pomoću DNA "izvaditi" podatke kako bi točno netko trebao izgledati, pa ju po na temelju tih podataka srediti.
A i s obzirom da su i sami humanoidi, trebali bi znati i da je ljudsko tijelo skoro pa simetrično, a ne da Vina bude pogrbljena na jednu stranu...

I da, svjestan sam i dalje da je to prva epizoda Treka, lako je govoriti "trebalo je tako i tako" nakon pogledanih 27 sezona, 11 filmova i hrpe serija koje se furaju na Trek (SG, B5 i sl) :mrgreen:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sub 23 lis, 2010 7:05 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Šefe, ima i odličnih mindfuck epizoda ne samo u Treku, već općenito u SFu; no meni idu na jetru jer se većina svodi na halucinacije, bljeskove iz prošlosti, bljeskove od neke druge ličnosti, ili na kraju krajeva, najbrutalnije rečeno jebanje u zdrav mozak. Čast izuzecima kao što je ovo.

Gledam i ja TOS-R, te imam i Geneove komentare, al kajjaznam, preskočio sam to, jer mi je to nekak totalno nezanimljivo.

Cvicek je napisao/la:
Ona JE mlada, jedino je doživjela nesreću, Talosijanci su je pokrpali, ali kako sama kaže, nikad nisu vidjeli kako izgleda ljudsko biće pa su failovali s estetske strane.

Iako, to mi je pomalo bezveze - napredna rasa bi trebala imati mogućnost pomoću DNA "izvaditi" podatke kako bi točno netko trebao izgledati, pa ju po na temelju tih podataka srediti.
A i s obzirom da su i sami humanoidi, trebali bi znati i da je ljudsko tijelo skoro pa simetrično, a ne da Vina bude pogrbljena na jednu stranu...

A zo, ja mislio da je stara baba.

U tom slučaju ima smisla jer je rečeno u epki da su Talosijanci se toliko posvetili razvijanju svojih mentalnih-telepatskih-kognitivnih-kakvihveć sposobnosti do te mjere da im nije bila potrebna hrana, a pritom su zaboravili apsolutno sve, uključujući i popravljanje tehnologije. Zbog toga nisu znali kako 'pokrpati' Vinu pa su joj dali privid da izgleda zgodno, i zbog toga su htjeli da Pike i Vina repopulariziraju Talos sa potencijalnom radnom snagom koja bi radila na mindfuck pogon - obave neki popravak za Talosijance i ostatak vremena žive ko Fedsi u holodeku. Ima smisla. :thumbs2:

ned 24 lis, 2010 6:01 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

...pogledao je to jedva u crno - bijeloj verziji....

...muzika brutalna... :lolsmjeh:

Pike osjeća prevelik teret za sve živote na brodu...

...pa iluzije na planetu...

...pa se Pike odupirao svim nebulozama koje su si Talosijanci zamislili...

...pa mu ih je na kraju bilo žao...

...i hapy end...

...a neznam što da mislim... za ono vrijeme to je bilo fantastično ostvarenje... ali... ali... 9 ne kredit...

... jedna od dvoje epizode u TOS u u kojima se Spock smije... (ako se ne varam)
...ono, plastičnom cvijeću... :joj:

čet 28 lis, 2010 12:48 am
Profil ICQ Web stranica
Kingslayer
Kingslayer

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Mr.bobo je napisao/la:
... jedna od dvoje epizode u TOS u u kojima se Spick smije... (ako se ne varam)
...ono, plastičnom cvijeću... :joj:

Spick = križanac Spocka i Pikea? :zubo:

čet 28 lis, 2010 12:54 am
Profil Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

...kako me loviš za slova... to nije normalno... :lolsmjeh:
...a bar sam si žarulju novu stavio da vidim kaj tipkam... :-k

...uglavnom Spock... ;)

čet 28 lis, 2010 1:25 am
Profil ICQ Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Imam pitanje? Ako ona ženska, plava, Vina (jel? 8-[ ) je bila stvarna, kako su je onda u jednom trenutku, dok ona vrišti da je ne kazne (jel? 8-[ ) onako izbrisali kao da nije stvarna nego isto samo iluzija? Jel u tom trenutku ona bila iluzija ili ne? 8-[

Epizoda je fora, i sad mi je jasno odakle u South Parku ljudi s face-ass (ili ass-face) sindromom. :lolsmjeh:

Još jedna u nizu kojoj ne mogu dat ocjenu. :(

Da, i Spock se nešto stalno smješkao u ovoj epizodi. 8-[

P.S. Pike... =P~ =P~ =P~

ned 05 pro, 2010 8:07 pm
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Spet je napisao/la:
Imam pitanje? Ako ona ženska, plava, Vina (jel? 8-[ ) je bila stvarna, kako su je onda u jednom trenutku, dok ona vrišti da je ne kazne (jel? 8-[ ) onako izbrisali kao da nije stvarna nego isto samo iluzija? Jel u tom trenutku ona bila iluzija ili ne? 8-[
Da, pomalo čudna scena, nisam siguran kako protumačiti :-k

Možda je sve to bilo djelovanje telepatije, da je samo mislio da je ona nestala...

Možda i neka vrsta teleportacije :-k

Ne bih znao :scratch:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sub 11 pro, 2010 5:13 pm
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Cvicek je napisao/la:
Spet je napisao/la:
Da, pomalo čudna scena, nisam siguran kako protumačiti :-k

Možda je sve to bilo djelovanje telepatije, da je samo mislio da je ona nestala...

Možda i neka vrsta teleportacije :-k

Ne bih znao :scratch:

Jučer sam gledala The Menagerie i primjetih da se to u više navrata dogodilo. Postoji mogućnost da stvarno to nije bila ona, ali da oboje dijele istu fantaziju/iluziju? :-k Jer u The Menagerie onaj treći kapetan, komodor ili šta već, je isto tako bio iluzija, i svi su ga podjednako vidjeli. Isto je bilo i u ovoj epizodi kad je No.1. mislila da nisu probili ulaz u podzemni kompleks. Svi su vidjeli da je tako, a to je bila također iluzija.

sub 11 pro, 2010 5:17 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: