Re: 1x26 - Errand of Mercy
Navučena desetka.
Jedva sam čekao da ta epizoda dođe na red, jer sve to oko Organijanaca se često spominje na Memory alpha i razgovorima o treku...
Prvo pojavljivanje Klingonaca mi je dosta slično kao i prvo pojavljivanje Borga - pomalo nespretno izvedeno, pogotovo u svjetlu činjenice da su Klingonci za scenarij bili opisani samo da su zlokobnog orijentalnog izgleda... šteta što se nisu više potrudili da izgledaju drugačije. Ali dobro, ionako je priča najbitnija.
Priču samo za sebe ne treba nešto puno komentirati, jer je jedna od najpoznatijih iz Treka a i Miki je to dobro iskomentirao. I ja sam namjeravao dati usporedbu s Noxima i onda vidio da me Miki već pretekao

naj qote:
"War. We didn't want it, but we've got it."
"Curious how often you Humans manage to obtain that which you do not want." (Kirk & Spock)
Miki je napisao/la:
- Kirk kaže kako je Federacija uložila mnogo novaca u njihovu obuku, što je u kontradiktornosti sa uobičajenom mišlju kako novac ne postoji u Federaciji.[/color]
To je i meni upalo u oko i bio sam "WTF?!?!"
Ja bi sad najradije Ozasto konstatirao da je to greška kakvih ima puno u TOSu i da o tome nema smisla raspravljati. Ili komentirati da se Kirk loše izrazio ili šalio (kao npr. često spominjanje da je netko tko je dobro obavio posao "upravo zaradio tjednu plaču"