Sada je: ned 31 svi, 2026 3:04 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
 RPG na nasem forumu? 

sto mislite o prijedlogu
slazem se s idejom o RPGu i zelim sudjelovati 42%  42%  [ 5 ]
slazem se s idejom, ijako mislim da trenutno nebi mogao sudjelovati 50%  50%  [ 6 ]
nesviđa mi se ideja, i tako nesto me ne privlaci 8%  8%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 12

RPG na nasem forumu? 
Autor/ica Poruka
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Post RPG na nasem forumu?
evo, ponukan T'Grelovim nastojanjima da poveca aktivnost foruma dosao sam i ja na jednu ideju.
---sljedi ideja:
sto kazete da pokrenemo jedan RPG ovdje na forumu (odmah sada odmah :lol: )
bio je prije nekog vremena slican topic, ali nije bas bio aktivan, ali tu su bile i one price sa dodavanjem po par rijeci koje su dosle dosta daleko tako da mislim da ideja ima potencijala.
a evo i kako ja zamisljam cijelu tu stvar*:

1. sam RPG bi bio puno "organiziraniji". svi bi predstavili svoje likove, dogovorili bi vrijeme i mjesto radnje, okvirno bi ustvrdili kamo hocemo da prica ide, u naprijed bi dogovorili misije...

2. postovi u samoj prici bi bili duzi. u njima se nebi iznosili samo dijalozi i banalne aktivnosti (npr. otisao sam na most) nego bi se i opisivala atmosfera u prostoriji, navodila razmisljanja, slutnje likova, opisivao bi se ambijent...

3. svatko bi imao svojeg lika kojeg bi sam izmislio, ali i u svojim postovima smjeli "koristiti" i tuđe likove, ali bez da pritom donosite neke presudne odluke u vezi tuđih likova (npr. ako je kapetan tvoj lik ti mozes napisati da je kapet izdao neku naredbu i da ju je XO proveo, ili cak i kako ju je prokomentirao, ali nemozes napisati da je organizirao pobunu i ubio kapetana ako se s tim neslaze onaj tko je izmislio lik prvog casnika)
mogu postojati i neki likovi koji "ne pripadaju nikome", odnosno s kojima se svi mogu slobodno sluziti (to bi mogli biti recimo neki nizi casnici i slicni koji u biti i nemaju neki veliki utjecaj na radnju)

4. RPGu bi se posvetio jedan podforum na kojem bi se nalazile samo stvari povezane sa RPGom
- tu bi bio topic za predstavljanje likova
- topic za predstavljanje mjesta radnje (broda)
- topic za rasprave o tome kamo bi radnja okvirno trebala ici (+ jos bilo kakvi dodatni komentari)
- topic sa pricom (mozda svaka misija u svom posebnom topicu, ali to se jos mozemo dogovoriti)
- topic sa timelineom (u kojem bi bile upisane sve prijasnje misije, ali i događaji vec ustanovljeni tokom trek serija)

eto, to bi nekako bio okvir moje ideje, pravila jos mozemo promjeniti/prilagoditi nekim vasim prijedlozima.

a sad, evo i mog prijedloga o vremenu/mjestu radnje:
predlazem da se radnja događa u doba dominijskog rata, jer mi se to cini kao jedno od potencijalno najsirih dijelova treka, odnosno razdoblja u kojem se moze najvise toga dodati, a da s druge strane je ipak dobro definirano i zanimljivo. mogli bi poceti negdje na pocetku rata, i onda kako bi prica napredovala mi bi "rjesavali" misije, neke od njih bi sami izmislili, a neke bi se poklapale sa onime sto smo vidjeli u DS9u (tako bi na primjer imali neke misije tipa izviđanje neprijateljskog teritorija ili cuvanje granice, a imali bi i misije u kojima bi sudjelovali u velikim bitkama DS9a).
sto se mjesta radnje tice, ja bi najrađe da se smjestimo na brodu Akira klase. sama klasa je dosta slabo opisana u samom treku tako da bi imali puno prostora za inoviranje i kreativnost, a opet ono sto znamo o Akiri (15 fotonskih torpeda, veliki hangari koji joj pruzaju mogucnost transportiranja i koristenja fightera) pruzaju dobre temenje za razne borbene misije kroz koje bi mogli prolaziti, ali i za raznolikost likova (mogli bi imati recimo i nekog pilota fightera).

i sad na kraju vas molim da glasujete u anketi, i da se izjasnite o mom prijedlogu (o ideji RPGa na prvom mjestu, a prijedlog vremena i mjesta radnje nije bitan, njega sam dao samo kao primjer i jos ce se vrlo vjerojatno promjeniti).
volio bih da sto veci broj ljudi glasa, jer ako na kraju ispadne da ima manje od 10ak zainteresiranih onda nema bas smisla pocinjati tako nesto jer bi ubrzo moglo postati dosadno i pretvoriti se u unakrsno dopisivanje nekolicine nas sto nebi bilo zanimljivo za nikoga drugoga, a i nama bi nakon nekog vremena ponestalo ideja.

*mala napomena za kraj: ja nikad nisam sudjelovao u nekom RPGu ove vrste (prvenstveno nisam imao vremena) tako da ako netko ima iskustva ili jednostavno neke ideje neka ih slobodno napise u ovom topicu, bio bih vam zahvalan

čet 11 sij, 2007 4:52 am
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Što se sudjelovanja tiče, mislim da, bar u početku neću moći sudjelovati, ali sama ideja mi se jako sviđa. Ideja kao takva bi mogla privući popriličan broj sudionika, kao što je slučaj i na drugim forumima, jer su forumski brodovi uvijek vrlo posjećena okupljališta forumaša. U potpunosti podržavam ideju jer mislim da će pridonijeti oživljavanju foruma.

čet 11 sij, 2007 12:41 pm
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...neznam za koju bi opciju glasovao,
...i neznam dal ću imat vremena sudjelovati...

čet 11 sij, 2007 12:56 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: VOY
Opis Stanja: Care to buy my ship?
Koje si vrste?: Ferengi
Iako bi to trebali malo opustenje raditi kao npr ovo

http://board.monstersgame.co.uk/viewtopic.php?t=10415

I kakva je radnja
(ovo nije isti topic ali mislim da cete shvatiti)
http://board.monstersgame.co.uk/viewtopic.php?t=10869

9. Prilika + instinkt = zarada.
10. Pohlepa je vjecna.
48. Sto je veci osmjeh, to je ostriji noz
95. Prosiri posao ili umri.
190. Cuj sve, ne vjeruj nista.
285. Niti jedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno.

čet 11 sij, 2007 1:44 pm
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
I kakva je radnja

za radnju se mozemo jos dogovoriti, vazno je da se dovoljno ljudi izjasni da bi voljemi sudjelovati.
ja sam okvirno dao svoj prijedlog okruzenja, a pojedinacne misije mozemo jos dogovoriti svi skupa, tako da svima bude zabavno.

čet 11 sij, 2007 5:52 pm
Profil ICQ Web stranica
Mister 47
Mister 47

Naj Serija: ENT
Naj Film: ST: IV
Slažem se i ako bude išta bilo, ja svakako hoću sudjelovati. :D

čet 11 sij, 2007 7:29 pm
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

odlicna ideja... cak zasluzuje, IMHO, i podforum

sto se mog sudjelovanja tice... mozda, u malim kolicinama (a tko zna, mozda se zakacim pa pocnem masovno postat :) )

pet 12 sij, 2007 2:33 am
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

Mi smo htjeli jedan rPG na DBZHQ ali je bio preskup. Sada imamo neki losiji...

So tell all the boys and girls!!!

pon 15 sij, 2007 8:34 pm
Inquisitor
Inquisitor

pon 15 sij, 2007 10:52 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.