| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 2x16 - Shadowplay
''Shadowplay'' (Igra sjenki)Sezona: 2 Epizoda: 16 Datum premijere: 02.20.1994 Prikazana na HRT-u: 26.11.2008 Scenaristi: Redatelj: Robert Scheerer Gostujuci glumci: Kenneth Mars as Colyus Kenneth Tobey as Rurigan Noley Thornton as Taya Philip Anglim as Vedek Bareil Stardate: 47603.3 Kratki sadržaj: (preuzeto sa STC-aU Gama kvadrantu, Dax i Odo detektiraju neobično čestično polje na površini neistraženog planeta. Teleportirajući se na površinu, pronalaze tuđinsko naselje i nekakav reaktor koji emitira čestično polje. Međutim bivaju optkriveni i uhvaćeni od strane Colyusa, pripadnika osiguranja kolonije. Izlazi na vidjelo kako se radi o yaderskoj koloniji. Colyus objasni kako se dolazak Dax i Oda poklapa s misterioznim nestancima 22 osobe, Odo i Dax suosjećaju s Colyusevim položajem i nude mu pomoć u rješavanju zagonetke. Susreću se s Ruriganom, starijim čovjekom čija je kćer najnovija žrtva. Detaljnije informacije:memory alpha
| pon 24 stu, 2008 3:53 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: 2x16 - Shadowplay
Omikron čestice privuku Dax i Oda na neki planet, te ih lokalci zarobe... no kad ih Jadzia i Odo razuvjere da nisu negativci, te da im žele pomoći u pronalasku njihovih nestalih stanovnoka sve bude ok...
(Telariti se spominju i na DS9)
Taya mi je poznata odnekud...
...zanimljivo, stanovnici su zapravo hologrami... ...ogodio sam da je onaj najstariji to sve napravio... Dominij je uništio njegov dom, pa on kreira svoju iluziju... Jadzia popravi uređaj i vrati nestale holograme... (koji su otišli van polja dokle pokriva uređaj) ...i svi su na okupu...
..mislim da ta shema s hologramima ima u svim serijalima...
8
| pon 24 stu, 2008 3:55 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
nije ta epizoda tek u srijedu?
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| pon 24 stu, 2008 8:29 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
MacGyver je napisao/la: nije ta epizoda tek u srijedu? ...pa i piše u anketi da je 
| sri 26 stu, 2008 11:52 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Mr.bobo je napisao/la: MacGyver je napisao/la: nije ta epizoda tek u srijedu? ...pa i piše u anketi da je  Ali zašto, Bobo, žuriš s aneketama? Staviš anketu dva dana ranije?!?!?  Daj kad prođe epizoda onda postavi epizodu. Daj malo pogledaj kako to drugi rade. 
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 26 stu, 2008 3:06 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Odo se bas sprijateljio sa onom hologramskom djevojcicom Inace danas je bila zadnja referenca na dominij prije njihovog predstavljanja u epizodi jem hadar Bilo mi je zao kolonista koji je izgubio sve u napadu dominija , ali na kraju je ipak stvorio sebi novi dom , zao mi je i sto polje holograma ne obuhvaca cijeli planet 7
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 26 stu, 2008 5:26 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Dajem devetku zbog odnosa Oda i Taye. Taya je baš slatka i epizoda je genijalna, ali mi onaj dio koji se događa na postaji nije baš sjeo. Naježila sam se kad sam shvatila da je Odo pomogao čovjeku čiji je dom uništila njegova vlastita vrsta. Zamislite da onaj deda to sazna.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sri 26 stu, 2008 5:41 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
A da Ali foundere rijetko tko zna , njihovo sluzbeno lice su karenme , jem hadari i vorte 
|
| sri 26 stu, 2008 5:49 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Mr.bobo je napisao/la: Taya mi je poznata odnekud... Glumila je malu Claru Sutter u TNG epizodi Imaginary Friend.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 26 stu, 2008 6:29 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Uistinu , meni je to promaklo 
|
| sri 26 stu, 2008 6:33 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
T'Grel je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: MacGyver je napisao/la: nije ta epizoda tek u srijedu? ...pa i piše u anketi da je  Ali zašto, Bobo, žuriš s aneketama? Staviš anketu dva dana ranije?!?!?  Daj kad prođe epizoda onda postavi epizodu. Daj malo pogledaj kako to drugi rade.  ...bar sam tebe naveo da postaš ovdje... ...još jednom, ne vidim ništa loše u tome 
...samo treba čitati... 
| čet 04 pro, 2008 10:22 pm |
|
 |
|