Sada je: čet 17 ruj, 2026 4:51 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
 1x20 - In the Hands of the Prophets 

Ocjene
Anketa je završila: sri 26 stu, 2008 11:19 pm.
10 29%  29%  [ 2 ]
9 0%  0%  [ 0 ]
8 29%  29%  [ 2 ]
7 14%  14%  [ 1 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 14%  14%  [ 1 ]
4 14%  14%  [ 1 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 7

1x20 - In the Hands of the Prophets 
Autor/ica Poruka
So Say We All

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Post 1x20 - In the Hands of the Prophets
"In the Hands of the Prophets"
(U rukama Proroka)

Sezona: 1
Epizoda: 20
Datum premijere: 20.06.1993.
Prikazano na HRT-u: 04.11.2008.
slika
Scenarist: Robert Hewitt Wolfe
Redatelj: David Livingston

Gostujuci Glumci:
* Rosalind Chao as Keiko O'Brien
* Robin Christopher as Neela
* Philip Anglim as Bareil Antos

Special Guest Star
* Louise Fletcher as Winn Adami

Stardate: Unknown (2369)

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)
Dok Keiko O'Brien podučava svoje učenike o znanstvenim aspektima crvotočine, bajorska žena u religijskoj odjeći, vedek Winn, promatra razred i mirno prigovara Keikinoj metodi znanstvenog pristupa. Prema Winn, brodovi ne prolaze crvotočinom sigurno zbog znanosti, nego zbog "ruku Proroka", a Keikine riječi su krivovjerje koje Bajorci ne smiju dopustiti. U OS-u, Sisko shvaća Keikinu zabrinutost, ali Kira podržava Winn, tvrdeći da je podučavanje bajorske djece samo o znanstvenom aspektu crvotočine, bez vjerskog konteksta, jednako nametanju neke filozofije.

Detaljnije informacije: Memory Alpha

Kompletan scenarij: In the Hands of the Prophets

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

sri 05 stu, 2008 11:19 pm
Profil ICQ
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
Post Re: 1x20 - In the Hands of the Prophets
Kad kai Winn ne bi imala koristi od bajorske religije, Kira bi možda imala i pravo, ali Winnini su motivi mnogo profaniji nego što je znanost.
Winn me živcira, 4.
Jadna Keiko. Hoće napraviti nešto dobro, a potkapaju je. :thumbs3:

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

sri 05 stu, 2008 11:23 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Ova kai winn je babetina prve klase , odavna me nijedan lik nije iznervirao kao ona , stvarno nema joj ravne kad je iritantnost i smutljivost u pitanju
Da i ne govorim kako se putem vjere pokusava dokopat visoke religijskopoliticke pozicije , njezino djelovanje na postaji je uzasno slicilo na inkviziciju i na kontroliranje povodljive mase u svrhu vlastitih interesa a jos jednom se pookazalo koliko ortodoxna religija moze bit pogubna
Cijelu epizodu mozemo doslovce sagledat kroz danasnji svijet i kroz religijsku netoleranciju i xenofobiju

Sami bajoranci (barem dio njih) je ispao kao bezvezna primitivna masa koja u svrhu vjere ne vidi istinu , koja slusa svaku otrcanu frazu , izrecenu od strane tad jos vedekinje winn
Onaj drugi vedek je glas razuma i nekakva logicna struja unutar bajoranske religijske organizacije , ali da nije bilo njega , cisto sumljam da winn nebi uspijela u svojim naumima
Scena u kojoj prodavac odbija prodat milesu nekakav sladoled , je bas simptomaticna za ovakve događaje , ksenofobija bez razloga i nasilje u ime vjere , bas krasno :(

I tako pokazana je danas crna strana religije

-Zabrana slobode govora i zatiranje znanosti (ono sa crvotocinom)
-Neprijateljstvo prema svima koji nisu domorodci i nisu ortodoxni
-Psihologija straha i nasilje u ime vjere , uzimanje krivih stvari kao moralnh vodilja i izvlacenje na cinjenicu da su proroci sve to zeljeli
-Uklanjanje politickih protivnika

Vjerojatno ima tog i jos , sve u svemu zanimljiva ali jako iritantna epizoda

Po zanimljivosti epizoda zasluzuje 4 ili 5 ali zbog teske teme zasluzuje 10 , neznam tocno sta da stavim u anketu jer i ta losa ocijena i ona dobra , imaju svoje razloge , ali mislim da cu ipak stavit nekakvu ocijenu između 5 i 10 jer ima i boljih epizoda , onih koje zasluzuju desetku

čet 06 stu, 2008 12:58 am
Lieutenant
Lieutenant

epizoda nije nimalo loša...pokazuje koliko može vjera utjecat na čovjeka...a jedan od najbolij prizora je kad je vedek stigo na postaju i sad kad je ulazijo...znate kome je prvom pružijo ruku???

"Danas su oružja utihnula. Velika je tragedija došla kraju. Spoznali smo gorčinu poraza i ushit trijumfa. Iz obojeg smo naučili da nema povratka. Moramo kročiti naprijed, da u miru očuvamo ono što smo stekli u ratu"

čet 06 stu, 2008 8:25 am
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...LoL slatkiš Džumdžina...
...evo nam ludare... (vadekinja Winn)... odmah kad je došla već je počela mudrovati...
...jedino što na toj 'babi' valja je njezim kostim...

Zakaj si Miles ne replicira džumdžin?

Vedek Bareil mi je zanimljiv... imamo slične interese... 

... biljka koju je Bareil držao u rukama je iz porodice Bromelija... i naziva se GUZMANIJA...
...i ima je u svim svječarnicama... pa, ako hoćete dašak Bajora u stanu... možete je nabaviti...
(jesam li ja exobiolog ili ne ? )

...razgovori između Siska i Winn su vrlo zanimljivi... uvijek ju nekako poklopi... 

...od početka sam sumnjao na mladu bajoranku Neeku kao atentatoricu... djelovala je nekako 'quilty' ... ne kužim kako tako briljantan um može biti tako zaveden... ?

Kira je prokužila Winn i mislim da će nakon ovogbiti podnošljivija...

...odlična epizoda... 10

...DS9 ima dobre zaslone za gledanje... no ne sviđaju mi se baš kardasijanske konzole na postaji... mogli su barem dio zamjeniti s federacijskima...

čet 06 stu, 2008 11:44 am
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Desetka jer je epizoda stvarno dobra i stvarno "teška", kao naručena za finale sezone, a nakon nje slijedi još toga dobroga u kontinuitetu.

Odurna babetina Winn mi je otpočetka bila na vrhu liste za odstrijel, kasnije će biti još odurnija.
Od samog početka se ponaša teroristički sa svojim mutavim idejama: prvo trkelja o svetogrđu i "razumnom" pokušaju objašnjavanja i uvjeravanja drugih u ispravnost svojih ortodoksnih stajališta, a kad u tome ne uspije, krene sa riječi na djela i sredi razvaljivanje škole i pokušaj ubojstva vedeka Bareila.
Grozno, kao da gledam nekog od današnjih terorističkih vođa. "Krasi" je i jaka demagoška sposobnost. Roditelji bajoranskih školaraca su je bespogovorno slušali, a i Neelu je "izradila" da ide ubiti Bareila iako je ostala bez mogućnosti bijega, i to na foru: "Dijete, Proroci traže žrtve, ali njihove nagrade traju vječno." Svaka slučajnost sa stvarnim događajima itekako je namjerna.

Jedina zamjerka koju imam na ovu epizodu odnosi se na Kiru, no ovoga puta neću zbog toga rušiti ocjenu epizodi. Kad je već sve tako fino posložila u glavi i prokužila stvarne namjere stare kozetine, mogla si je dati truda i vođena svojim izraženim osjećajem za pravdu istražiti dublje pozadinu Winn i njezinog "ortodoksnog" reda. Možda bi uspjela naći nekakve dokaze njenih prljavih rabota. Ovako mi je ispala preblesava, samo je naslonila glavu na konzolu u OS-u i jaukala zbog gubitka moralnog uzora. Blah!

ned 16 stu, 2008 1:43 pm
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...ja bi preporučio sada nakon odgledanje prve sezone da pogledate extrase sezone...
...puno zanimljivih stvari se može saznati... ;)

uto 18 stu, 2008 1:28 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: