|
Sada je: pet 18 ruj, 2026 9:37 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 1x13 - Battle Lines
"Battle Lines" (Prva crta)Sezona: 1 Epizoda: 13 Datum premijere: Prikazano na HRT-u: Scenaristi: Hilary J. Bader (story), Richard Danus & Evan Carlos Somers (teleplay) Redatelj: Paul Lynch Gostujući Glumci: Camille Saviola - Kai Opaka Paul Collins - Zlangco Jonathan Banks - Shel-la Co-Star Majel Barrett - kompjutorov glas Stardate: nepoznat (2369) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Kai Opaka, bajoranski duhovni vođa, nenadano posjećuje DS9 - njeno prvo putovanje daleko od doma. Sisko, Kira i Bashir prave joj društvo u razgledavanju postaje i premda Kai izgleda zabrinuto, izražava želju da prođe kroz crvotočinu. Sisko prihvaća njen zahtjev i Kai Opaka putuje Yangtzee Kiangom zajedno sa troje časnika na njemu kroz veličanstvenu anomaliju u Gama Kvadrant. Međutim, iako je impresionirana, Kai Opaka još je na nekoj distanci. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: ST MinutaeDodatne informacije: # The original concept involved a group of Humans and Cardassians, although this was changed to the Ennis and the Nol-Ennis so it would not look like the main characters had chosen sides. (Star Trek: Deep Space Nine Companion) # The writers had also considered creating a new character to be killed and resurrected (see redshirt) but this was changed to Kai Opaka as she was considered to be the most expendable recurring character. (Star Trek: Deep Space Nine Companion) # The original series episode "Day of the Dove" was one source of inspiration for this episode for the late Hilary J. Bader, although mainly due to it showing the futility of war, not as a new concept. Indeed, the primary focus of Bader's pitch was to expose war as utterly pointless. This is emphasized in the fact that the Ennis and the Nol-Ennis don't even remember why they are fighting. According to Bader, "there must have been a more meaningful cause for this battle, but it's so long ago that it's not the issue anymore; it's not what they're fighting about. They're fighting about "You're this and I'm not!"...the point was that it didn't really matter why they fought. The act itself is more important than the issue that started it." (Star Trek: Deep Space Nine Companion) # Bader also comments that "there are certain themes that reoccur in Star Trek, and the fact that war is pointless is one of them." (Star Trek: Deep Space Nine Companion) To a certain extent, this seems to predict the final episode of the series, "What You Leave Behind", when Sisko and Admiral Ross refuse to share a celebratory drink with General Martok as they stand in the middle of a devastated Cardassia. # This episode seems to draw on the legend of Hedin and Högni from Norse mythology.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 20 lis, 2008 5:02 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 1x13 - Battle Lines
Kai opaka nema srece , otisla malo vidjet crvotocinu i splet okolnosti je odveo do planeta na kojem je umrla pa ozivjela i mora sada tamo ostat vjecno  Enisi i nol enisi su nelogicni i zatupljeni mrznjom , jbg kad vec nemos umrijet , zasto to ne iskoristit u pozitivne svrhe , nego sta bi bilo da izgube ruku ili da im netko okine glavu , dal bi tada umrli ? ps sad dolazi kai winn 7
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 20 lis, 2008 5:33 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Glupo mi je sta vise nikad nismo vidjeli Opaku, mislim nije mi bila neki posebno dobar lik, al bilo bi logicno da ju je Sisko nekad posjetio, pogotovo nakon sto je saznao da je on stvarno izaslanik
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| pon 20 lis, 2008 5:38 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
joj, Kira mi je isla na zivce u ovoj epki. pogotovo ono kad je pocela zavijati kad je Opaka na pocetku poginula. fakat mi je bezveze bila ta scena, bila bi uzasna da nije toliko smjesna. inace, ideja ovako nekakve kaznjenicke kolonije je fakat zakon, i jedna je od boljih strana epizode. ćif je opet technobabbleom rijesio stvar, ajde nek mu bude. (mora i on nesto raditit. a i nije da meni takve stvari smetaju  ) i Bashir mi je bio OK u ovoj epki. a sto se Opake tice, fora je ta neka misticnost oko nje, vidi se da nije postala kai tek tako. steta sto toga nije kasnije bilo, mozda bajoranska religija ne bi ljudima bila tolko iritantna da smo imali nju jos koju sezonu.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 20 lis, 2008 5:55 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
Ono Kirino zavijanje mi je isto na k... išlo, preforsava se. U cijeloj epki mi je oke to kaj uoreš na onom planetu i oživiš.... Tako, tako - prosječna epka
_________________ It's me. Dax !
|
| pon 20 lis, 2008 7:17 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
Davno sam gledao epizodu, ali je se dobro sjećam... Svidjela mi se epizoda... Likovi ubiju jedni druge, ožive i opet se međusobno poubijaju, ožive.... Lijepo porikazano da od rata gotovo nikakve koristi... neka bude 10 
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| pon 20 lis, 2008 8:54 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
5 Kira je bila katastrofalna u ovoj epizodi. Slaboumna reakcija na podcjenjivanje njezinih terorističkih "zasluga" i preusiljeno kmečanje kad je kai umrla skoro su me natjerali da se ispovraćam, a to ne može ni pozamašna količina alkohola. Žao mi je što su se ovako rano riješili kai Opake, totalno bezveze su je potratili. Kad pomislim da ćemo od epizode 1x16 "In the hands of the Prophets" skoro redovito gledati glupu babuskaru Winn umjesto nje, opet me nešto zažulja u želucu. Zanimljiva je situacija sa Enisima i Nol-Enisima. Smrtna kazna za neki zločin je jedna stvar, no kad si kažnjen tako da umreš, ali ponovo oživiš i stalno iznova proživljavaš svoj jad, to je nešto sasvim drugo. Samo zbog toga što me se ta priča dojmila dajem peticu, inače bi bilo jedva 2 ili 3.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 21 lis, 2008 12:41 am |
|
 |
|
Lieutenant
|
ok.. radnja jako zanimljiva..samo ono zavijanje...sve mi je mačke u kući splašile...a zlatna ribica mi je bila malo u šoku.... 
_________________ "Danas su oružja utihnula. Velika je tragedija došla kraju. Spoznali smo gorčinu poraza i ushit trijumfa. Iz obojeg smo naučili da nema povratka. Moramo kročiti naprijed, da u miru očuvamo ono što smo stekli u ratu"
|
| uto 21 lis, 2008 7:54 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
8 Nije neka vrhunska epizoda, ali je poprilicno dobra. Opet se pojavljuje tema kako je rat beskorisan - da zaraceni prije ili kasnije moraju sjesti za pregovaracki stol inace ce zauvijek ratovati, i to tako dugo da se vise nece ni sjecati radi cega je sukob uopce i poceo... captain je napisao/la: Kai opaka nema srece , otisla malo vidjet crvotocinu i splet okolnosti je odveo do planeta na kojem je umrla pa ozivjela i mora sada tamo ostat vjecno  To s Opakinom smrcu je preisforsirano.... ko da su scenaristi smislili plan "idemo Opaku odvest negdje u pripizdinu Gama kvadrata, i tamo je se rijesiti.... MacGyver je napisao/la: Glupo mi je sta vise nikad nismo vidjeli Opaku, mislim nije mi bila neki posebno dobar lik, al bilo bi logicno da ju je Sisko nekad posjetio, pogotovo nakon sto je saznao da je on stvarno izaslanik I to je poprilicno nelogicno... Kira Opaku gleda slicno kao sto vjernici gledaju na Papu ili neku slicnog crkvenog poglavara, svi smo culi Kirino zavijanje... Opake nije bilo 2 sata duze, i vec su se s Bajora poceli javljati zabrinuti ljudi.... I da se onda nakon toga vise nikada (osim u Siskovim vizijama) Opaka ne pojavi... Gdje je slozni narod koji ce traziti istrazivanje tog mjeseca, onesposobljavanje zastite i dovoljenje medicinske ekipe koja ce istrazivati nacine da se Opaka ziva vrati na Bajor  Ili sljedbenici koji ce doci tamo hodocastiti (i pripaziti da ne nastradaju od Ennisovaca ili Nolovaca  ) Lore je napisao/la: Likovi ubiju jedni druge, ožive i opet se međusobno poubijaju, ožive.... Cudno je to ispalo.... Svaki dan se malo posoraju, a onda se i jedni i drugi povuku odmoriti pa sutra ponovo?! Da se mrze toliko da se zele totalno unistiti, zar ne bi na kraju borbi trebao ostati barem jedan ziv, koji ce onda klat sve koji su se poceli "buditi"? I smisljati kako 100% pobjediti drugu stranu, pripremiti im nekakvu duboku jamu iz koje nema izlaska... pa ih tamo zacementirati... ili tak nesto... fakat nisu mastoviti naspram toga koliko mrze jedni druge  Netko je u epizodi spomenuo, vjerojatno vodja, da im je standardno oruzje preslabo. A opet, poginuli se nisu dezintegrirali, kao sto se dezintegriraju s najjacim settingom od phasera.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 21 lis, 2008 3:41 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Kai Opaka na postaji...
...neeeeee... mrtva... (no ne zadugo)
...smotan planet... smotana situacija...
...no , barem je Opaka na neki način živa...
...kako su u startu uništili potencijalno dobar lik...
...3...
| pon 27 lis, 2008 10:57 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Mr.bobo je napisao/la: ...kako su u startu uništili potencijalno dobar lik... pa nisu ju unistili. ona je upravo jedna od dvije stvari koje valjaju u epizodi. i bas je dobro napravljena, i bas ima tu neku auru oko sebe. to sto se nije dalje pojavljivala nikako ne umaljuje njen lik.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 27 lis, 2008 1:58 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Ant je napisao/la: to sto se nije dalje pojavljivala nikako ne umaljuje njen lik. ...ajd dobro... barem tri ''stvari valjaju''... ...u tome je i problem... neće se više pojavljivati...
...i doći će ona kreštača na njezino mjesto...
| pon 27 lis, 2008 3:19 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Ant je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: ...kako su u startu uništili potencijalno dobar lik... pa nisu ju unistili. ona je upravo jedna od dvije stvari koje valjaju u epizodi. i bas je dobro napravljena, i bas ima tu neku auru oko sebe. Ovaj put je Bobo u pravu Sto se mene tice s obzirom da se vise nikada nije pojavljivala u seriji kao lik (iako je to kao sto sam gore pisao nelogicno) - unistili su je kao lik iz serije. Kasnije se je pojavljivala samo u Siskovim vizijama...
|
| uto 28 lis, 2008 6:36 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|