Sada je: pet 18 ruj, 2026 12:33 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 1x11 - The Nagus 

Ocjena:
Anketa je završila: čet 06 stu, 2008 4:56 pm.
10 0%  0%  [ 0 ]
9 10%  10%  [ 1 ]
8 40%  40%  [ 4 ]
7 10%  10%  [ 1 ]
6 20%  20%  [ 2 ]
5 10%  10%  [ 1 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 10%  10%  [ 1 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 10

1x11 - The Nagus 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post 1x11 - The Nagus
"The Nagus"
(Nagus)

Sezona: 1
Epizoda: 11
Datum premijere: 21.03.2008.
Prikazano na HRT-u: 16.10.2008.

slika

Scenaristi: Ira Steven Behr (teleplay), David Livingston (story by)

Redatelj: David Livingston

Gostujuæi Glumci:
Max Grodénchik - Rom
Lou Wagner - Krax
Barry Gordon - Nava
Lee Arenberg - Gral
Aron Eisenberg - Nog
Tiny Ron - Maihar'Du
Wallace Shawn - Zek

Stardate: nepoznat (2369)

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)
Na DS9 stiže voda Ferengija Grand Nagus Zek u pratnji svog sina Kraxa i hupirijskog sluge Maihar'dua. Odmah po dolasku na postaju Nagus posjeti Quarkov kafic. Smrtno preplašeni, Quark i Rom pokušavaju što bolje ugostiti Naguasa nudeci mu besplatan provod u Quarkovim holoapartmanima. I dok se Nagus zabavlja u holoapartmanu Quark se ne može osloboditi od pomisli kako je Nagus došao u posjet da otkupi njegov bar po izuzetno niskoj cijeni. U tom trenutku Nagus izade iz holoapartmana vidno zadovoljan te pozove zbunjenog Quarka na veceru.

Detaljnije informacije: Memory Alpha

Kompletan scenarij: ST Minutae

Dodatne informacije:
# The working title of this episode was Friends & Foes
# This episode features the first appearance of Wallace Shawn as Zek and Tiny Ron as Maihar'du.
# Krax may be Zek's son, but is not mentioned or seen again after this episode.
# Referenced Ferengi Rules of Acquisition:
1. Once you have their money, you never give it back.
6. Never let family stand in the way of opportunity.
# The scene where Quark meets Nava is an homage to the opening scene of Francis Ford Coppola's 1972 movie The Godfather. Quark's Corvan gilvo, the way he scratches his ear, the blinds on the windows, even the dialog ("Yet now you call me Nagus") are all taken from that famous movie.
# This episode is the directorial debut for David Livingston, who later went on to direct episodes such as "Crossover" and "The Visitor".
# A rivalry between two Ferengi businessmen, Hoex and Turot, over Volchok Prime is mentioned, but neither of them are credited as making an on screen appearance.
# This episode is the first to mention the Fire Caves on Bajor (home of the Pah-wraiths), although Sisko calls them the "Fire Caverns".
# The Ferengi face seen on the Grand Nagus' staff was originally sculpted to resemble Armin Shimerman's Quark.
# Morn is seen laughing in this episode, he never opened his mouth again throughout the series.
# Interestingly, none of the crew seemed to be aware of the Nagus's arrival, nor even to have cared, beyond ensuring a lack of disruption, once they did become aware. This is an unusual reaction to the visit of a powerful foreign head of state.
# Chief Miles O'Brien returned in this episode. His last appearance was in "Q-Less" after which he and Keiko O'Brien went on visiting Earth. (This is mentioned in the episode "Dax".) O'Brien returned sooner than his wife since he took over her class in school while she was gone.
# At the beginning of Act 1, there appears to be a model each of a Miranda-class and a Nebula-class vessel in the rear of the school room. The two models lack the upper hull attachments that usually adorn the respective ship classes. There is also a poster containing dorsal views of the five USS Enterprise vessels commissioned by the Federation Starfleet to date along with two other unknown diagrams.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 16 lis, 2008 4:56 pm
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 1x11 - The Nagus
6
Osim sto je rom htio ubit quarka , nista zanimljivo danas , jake se pokazao kao dobar prijatelj a upoznali smo nagusa zeka
Kod ferengija postoji izrazena linija gnjavaze , primjer toga je bilo da quark maltretira roma a onda se ovaj iskali na jadnom malom nogu :|

čet 16 lis, 2008 5:28 pm
Ensign
Ensign

8 nije loše iako nevolim ferengije :mrgreen:

čet 16 lis, 2008 5:58 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
…konačno je i veliki ''naguz'' došao… (ružna spodoba koja se iritantno smije)

…zanima me koja je uloga Morna na postaji? (osim što je on redoviti gost kod Quarka)
…radi li on gdje?

LOL Quark kao veliki nagus…

…ona životinja koju je Quark imao kod sebe u jednoj sceni… bila je i u TNG-u…
(epka s Aleksanderom, i spomenulo se da su jako rijetki , pa mi je sad čudno kako je ovaj jednog mogao imati na postaji kao ljubimca… )

…u cijeloj epozodi jedino mi je Jake-Nog priča bila zanimljiva…

...3...

čet 16 lis, 2008 11:44 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

8
Mr.bobo je napisao/la:
…zanima me koja je uloga Morna na postaji? (osim što je on redoviti gost kod Quarka)
…radi li on gdje?
U epizodi "Who mourns for Morn?" Odo će spomenuti da Morn ima svoju vlastitu prijevozničku firmu.
Mr.bobo je napisao/la:
…ona životinja koju je Quark imao kod sebe u jednoj sceni… bila je i u TNG-u…
(epka s Aleksanderom, i spomenulo se da su jako rijetki , pa mi je sad čudno kako je ovaj jednog mogao imati na postaji kao ljubimca… )

Pogodio si. To je u biti Zekov korvanski gilvo i pojavljuje se u TNG epki 5x10 "New ground", a Alexander je skoro stradao u požaru zbog njega.
Ferengiji su poznati po svojoj pohlepi, ne samo za latinumom, nego i za rijetkim stvarima i ljubimcima. Zato nije čudo što ferengijski vođa ima tako nešto.

pet 17 lis, 2008 1:49 pm
Profil ICQ Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

9
ma zanimljivo je vidjet kak oto ide kodnjih..osobito to kako se je Quark bojo da bude Nagus otkupi njegov bar po izuzetno niskoj cijeni....

Zekov korvanski gilvo ja bi to volijo imat za kučnog ljubimca....

"Danas su oružja utihnula. Velika je tragedija došla kraju. Spoznali smo gorčinu poraza i ushit trijumfa. Iz obojeg smo naučili da nema povratka. Moramo kročiti naprijed, da u miru očuvamo ono što smo stekli u ratu"

pet 17 lis, 2008 2:36 pm
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
6

Mozda bi bilo manje ali epizoda je imala par zanimljivih trenutaka, i upoznali smo se s Nagusom.

Sve to s Ferengijima je na trenutke zbilja pocinjalo izgledati kao atmosfera iz Kuma :)

Kako to da Rom nije ispastao za pokusaj ubojstva Quarka? Odo je to zanemario? Nije tu bio samo airlock - nego i navodeci projektil koji je eksplodirao usred postaje....

Prica s Nogom i Jakeom - bezveze.
Kazu da je Nog jos uvijek nepismen i da kao edukacija ferengijima ne treba. Pa bas bi im trebala da nauce dobro racunati, i citati i pisati - da proucavaju ugovore i sl. Sve mi to nekak nema smisla...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 17 lis, 2008 2:36 pm
Make it so
Make it so

Nit meni nema smisla kako jedna rasa koja putuje svemirom , netreba skolu ?
Bas mi je ta misao pala za vrijeme komentiranaj ove epizode (ali na SF centru ne tu) , kako ferengiji racunaju , grade brodove , postavljaju elektro0 instalacije i slicno , ako nisu nit skolovani , pa barem minimalno , nikako mi to nije jasno :|

pet 17 lis, 2008 2:40 pm
Lieutenant
Lieutenant

oni su svu svoju tehnologiju kupili...imo sam negdje zapisan koje točno godine se je to desilo.....a imali smo par puta priliku vidjet da baš i nisu oni za tehnologiju....

"Danas su oružja utihnula. Velika je tragedija došla kraju. Spoznali smo gorčinu poraza i ushit trijumfa. Iz obojeg smo naučili da nema povratka. Moramo kročiti naprijed, da u miru očuvamo ono što smo stekli u ratu"

pet 17 lis, 2008 2:59 pm
Make it so
Make it so

Kako su je kupili ako su na svom planetu bili nerazvijeni , kad se zbio prvi kontakt , sto su tog dobrog imali za ponudit svemircima koje su sreli ?

pet 17 lis, 2008 3:08 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
captain je napisao/la:
Kako su je kupili ako su na svom planetu bili nerazvijeni , kad se zbio prvi kontakt , sto su tog dobrog imali za ponudit svemircima koje su sreli ?

...ništa im nisu ponudili... tj. jesu... ''mačka u vreči''...
...tj. iskoristili su naivne otevši im tehnologiju... i eto ... nastavak priče znamo... :)

sub 18 lis, 2008 1:49 am
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Toliko naivne aliene :? , pa nisu im valjda pakledi iz buducnosti prodali tehnologiju :-k

sub 18 lis, 2008 10:53 am
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

captain je napisao/la:
Nit meni nema smisla kako jedna rasa koja putuje svemirom , netreba skolu ?
Bas mi je ta misao pala za vrijeme komentiranaj ove epizode (ali na SF centru ne tu) , kako ferengiji racunaju , grade brodove , postavljaju elektro0 instalacije i slicno , ako nisu nit skolovani , pa barem minimalno , nikako mi to nije jasno :|

Prilično je šašava ta ideja da im ne treba škola kao institucija jer smatraju da kroz "životnu" školu nauče sve što im treba, a za to imaju dovoljno vremena jer žive prilično dugo (S obzirom na to kako izgleda, Zek ima sigurno oko 150 godina. Sam je rekao da nije bio na godišnjem odmoru više od 80 godina otkako je postao nagus, dakle do proboja na vladajuću funkciju je imao dovoljno godina da nauči sve što mu treba).

No, ta ideja bez škole je još blesavija kad vidimo da su neki od Ferengija poprilični znalci na nekim znanstvenim područjima.

Sjetimo se dr. Arridora iz TNG-a, kod pregovora oko Barzanske crvotočine ili još dosta sposobnijeg dr. Reyge koji je prvi uspio skemijati metafazne štitove.
Oni su sigurno završili neke više škole, a prije toga su morali imati i neki niži stupanj. Apsurdno je u bilo kojem vremenu da te netko primi na neki faks, sveučilište ili institut ako do tada imaš samo određeni broj godina "životne škole".

sub 18 lis, 2008 9:32 pm
Profil ICQ Web stranica
So Say We All

Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
7
Cijela ta priča oko Ferengija mi nije dobro objašnjena kroz sva tri serijala koja se njima bave. No ruku na srce ovo dosta dobra epizoda, Čuli smo Morna kako se smije (to se rijetko može čuti). Mislim da je po prvi puta prikazana i Siskova Baseball loptica.
Sviđa mi se Zackovo ponašanje, pravi je čovjek za takvu poziciju, lukav i zna sve svoje podanike i neprijatelje držati pod kontrolom. Dok Quark s druge strane jedva izvuče živu glavu u prvom danu svog šefovanja.

Najsmješnija scena je kada Rom pita Quqrka hoće li mu predati svoj bar, a Quark se na smije tako da mu piće izleti kroz nos. :lolsmjeh: :lolsmjeh: , mislim da je to bila kap koja je Romu prelila čašu. Zabavna epizoda sa puno humora i ferengijske pohlepe na djelu.

Btw tko je ova zgodna Vulkanka??
slika

Jake i Nog su ostali bez texta, kao i ja.
slika

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

pon 20 lis, 2008 11:54 pm
Profil ICQ
Lieutenant
Lieutenant

hm......neznam..ali...dobra je... :thumbs2: :thumbs2: :thumbs2: =D> :lol:

uto 21 lis, 2008 7:48 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: