Sada je: čet 24 ruj, 2026 10:05 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
 1x08 - Dax 

Ocjena:
Anketa je završila: uto 04 stu, 2008 3:03 am.
10 11%  11%  [ 1 ]
9 11%  11%  [ 1 ]
8 22%  22%  [ 2 ]
7 33%  33%  [ 3 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 11%  11%  [ 1 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 11%  11%  [ 1 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 9

1x08 - Dax 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post 1x08 - Dax
"Dax"

Sezona: 1
Epizoda: 08
Datum premijere: 13.02.1993.
Prikazano na HRT-u: 13.10.2008.

slika

Scenaristi: Peter Allan Fields (story), D.C. Fontana & Peter Allan Fields (teleplay)

Redatelj: David Carson

Gostujuci Glumci:
Gregory Itzin - Ilon Tandro
Anne Haney - Els Renora
Richard Lineback - Selin Peers
Fionnula Flanagan - Enina Tandro

Stardate: 46910.1 (2369)

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)
Dvojica nepoznatih humanoida, od kojih je jedan Trill, potajno promatraju Jadziu dok se priprema za povratak u svoju kabinu. Nakon što Trill potvrdi kako je to uistinu Jadzia Dax, drugi tudinac i njegova dva pomocnika ju otimaju. Bashir zacuje Jadzino zapomaganje i pokuša joj pomoci, ali ne uspijeva. Medutim, ipak uspije obavijestiti Siska i ostatak posade o otmici. Sisko, Kira i Odo pokušavaju ustanoviti u kojem se dijelu postaje nalaze Jadzia i otmicari.

Detaljnije informacije: Memory Alpha

Kompletan scenarij: ST Minutae

This story was conceived by the producers because they were keen to explore the character of Dax. They realized that she was an extraordinarily complex character, and they wanted to try to tap into some of that complexity. As Peter Allan Fields says, "There was something more we wanted - heart, character - 'Who is this Dax? Is she old? Is she young?' We were exploring ourselves." They were also trying to clarify for the audience some key aspects of Trill society

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 14 lis, 2008 3:03 am
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Post Re: 1x08 - Dax
Julian pokušava šarmirati Jadziu… toga ćemo se nagledati… 
hm… alieni dobro poznaju postaju…
…no na vučnu zraku nisu bili spremni… valjda nisu očekivali da postaja ima vučnu zraku…
(nisam ni ja očekivao)

Jadzia ima fora kabinu…
Odo uvijek na neki način zafrkne Quarka…

Ona ''sutkinja'' li što je već bila mi je bila odlična…
…oštra i pravedna…
…baš je napeto bilo saslušanbje u kojem se utvrđivalo jesu li Curson i Jadzia DAX iste osobe…
Odo i Sisko su to odigrali vrlo dobro…
…zanimljiv obrat na kraju… 8

uto 14 lis, 2008 3:13 am
Profil ICQ Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

zanimljiva tema..onako malo za promjenu....

"Danas su oružja utihnula. Velika je tragedija došla kraju. Spoznali smo gorčinu poraza i ushit trijumfa. Iz obojeg smo naučili da nema povratka. Moramo kročiti naprijed, da u miru očuvamo ono što smo stekli u ratu"

uto 14 lis, 2008 7:26 am
Trill symbiont
Trill symbiont

Naj Film: ST: XI
Ja ovo moram iskomentirati ali nisam mogla pogledati redovno pa si skidam, budem buuudem.

uto 14 lis, 2008 8:10 am
Profil ICQ
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
7
Izgleda da je u ovoj epizodi glumila osoba koja je utjelovila i liik datine majke u TNG_U

Uglavnom netko tko se usudi otimat ljude na bajoranskoj postaji nebi smio imat priliku da iznese argumente , nego bi trebao bit uhicen radi napada na postaju
Ali dobro to je sada nebitno , bitno je da saznajemo mnogo o trillovima i to se kosi sa TNG trilom , jer TNG trill ne integrira osobnost nego potiskuje tuđu a svoju stavlja kao jednu i jedinu , to je malo nejasno , barem meni
Inace okey epizoda 8)
I nakraju pitanje , kako gledate na osobnost jadzie dax , dal je ona ista osoba kao prijasnji daxevi ili nije ?
Da pojasnim , iako je jadzia posebna osoba , spajanjem sa simbiontom dobiva iskustva drugih osoba a ako je netko skup iskustava i gresaka onda bi po toj logici bio i ista osoba nakon smrti , u slucaju da se njegova iskustva nekako ucine zivima
Znaci iako jadzia nije fizicki curzon , mozda je ipak zbog njegovih iskustava ipak jednim dijelom curzon dax
Mene malo buni ta trill simbioza povremeno :?

uto 14 lis, 2008 1:10 pm
The Traveler
The Traveler

captain je napisao/la:
Ali dobro to je sada nebitno , bitno je da saznajemo mnogo o trillovima i to se kosi sa TNG trilom , jer TNG trill ne integrira osobnost nego potiskuje tuđu a svoju stavlja kao jednu i jedinu , to je malo nejasno , barem meni

To najviše zamjeram DS9-u.

Nisu trebali tu vrstu nazvati Trill. Vidjeli smo Trillove u TNG-u i razlikuju se i fizički i psihički od ovih.
TNG je upotrijebio prvi naziv trill.
DS9 je izmislio vrstu sa sličnim svojstvima i promijenio im izgled. Zašto ih je onda dovraga nazvao Trill. Da su dali neko drugo ime toj vrsti ne bi bilo nikakvih problema.

slika

uto 14 lis, 2008 1:20 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Mr.bobo je napisao/la:
…no na vučnu zraku nisu bili spremni… valjda nisu očekivali da postaja ima vučnu zraku…
(nisam ni ja očekivao)

Pa zar im nisu onesposobili vučnu zraku koju je Sisko kasnije osposobio i uhvatio brod?

captain je napisao/la:
I nakraju pitanje , kako gledate na osobnost jadzie dax , dal je ona ista osoba kao prijasnji daxevi ili nije ?
Da pojasnim , iako je jadzia posebna osoba , spajanjem sa simbiontom dobiva iskustva drugih osoba a ako je netko skup iskustava i gresaka onda bi po toj logici bio i ista osoba nakon smrti , u slucaju da se njegova iskustva nekako ucine zivima
Znaci iako jadzia nije fizicki curzon , mozda je ipak zbog njegovih iskustava ipak jednim dijelom curzon dax
Mene malo buni ta trill simbioza povremeno :?

Hm, ako meni osobno Jadzia i Ezri nisu iste osobe, onda mi valjda nit Curzon i Jadzia nisu iste osobe... A sad jel to ispravno il ne i što je ispravno, ne znam. :D No ovo je moje mišljenje.

sri 15 lis, 2008 12:16 am
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Mene jos jedna stvar zanima , kako je uopce doslo do simbioze trilla humanoida i trilla koji nije humanoid ?
Dal su nehumanoidni trillovi inteligentnio ili sluze samo za pohranu iskustava iz prijasnjih zivota ?

sri 15 lis, 2008 12:35 am
Trill symbiont
Trill symbiont

Evo pogledala sam Dax.

Epka mi je baš oke, ima i boljih s Daxom kao glavnom motivom...
Ne ide mi u glavu zašto zaboga Julian nije pozvao osiguranje u hodnik di je bio, nego on ide na 3 ljudi sam... Svašta

Suđenje je baš dobro bilo, puno dobrih argumenata ali ja sam za one Siskove. Iako je to Dax, to je sasvim nova osoba i meni je nelogično da ispašta za neš kaj je prije bilo. Da je tako onda bi Daxa ubili s Joranom koji je zaista ubojica.

sri 15 lis, 2008 12:43 pm
Profil ICQ
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
9

Svidjela mi se epizoda.... TNG tip epizode u DS9 stilu :D

Mr.bobo je napisao/la:
…no na vucnu zraku nisu bili spremni… valjda nisu ocekivali da postaja ima vucnu zraku… (nisam ni ja ocekivao)
Normalno je da postaja ima vucnu zraku :P
Na pocetku otmice su onesposobili vucnu zraku, ali Kira ju je nekako popravila.

Ali ono sto meni ne ide u glavu je sto konacno ne promjene sve te zastitne kodove.... svaku drugu epizodu frka s time... kodove zna cijela Kardassia, i Quark i njegova ekipa, i svaka druga rasa u susjedstvu :lol:

Mr.bobo je napisao/la:
Ona ''sutkinja'' li što je vec bila mi je bila odlicna…
…oštra i pravedna…
…baš je napeto bilo saslušanbje u kojem se utvrdivalo jesu li Curson i Jadzia DAX iste osobe…
Je, sutkinja je zbilja ispala iznadprosjecno fer.
Pitanje je sto bi bilo da je saslusanje otislo do kraja, na kraju nismo saznali sutkinjinu 'presudu' da li Jadzia mora odgovarati za bilo koji zlocin koji je Curson ili netko drugi napravio. Odova istraga je to pokvarila :|
captain je napisao/la:
Uglavnom netko tko se usudi otimat ljude na bajoranskoj postaji nebi smio imat priliku da iznese argumente , nego bi trebao bit uhicen radi napada na postaju
Slazem se, prvo su trebali saslusati njih :)
Na pocetku epizode su izgledali kao tipicna banda u ST svemiru koja ima ko zna koji zli cilj, a ne kao sluzbeni poredstavnici neke rase
captain je napisao/la:
To su iskustva od domacina, a ne od Jadzie, ona to dobiva zbog spajanja s trillom Daxom.

captain je napisao/la:
Nije ista osoba.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 15 lis, 2008 3:18 pm
So Say We All

Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
7
Ljubavna priča na Trilov način. Zanimljivo je to da Jadzija štiti nekadašnju Daxovu ljubav. Bila je spremna sebe žrtvovati za zaštitu drugog naroda.

Sisko je bio dobar kao Odvjetnik, netko bi rekao da pokušava da dostigne Picarda u tim stvarima.

Glupo mi je što je saslušanje / arbitraža morala održati kod Quarka u baru kao da nemaju drugih slobodnih prostorija na postaji.
I druga stvar, Sutkinja je rekla da želi da se do večere sve završi, a Odo je stigao otići na Klaestron IV, provesti istragu, vratiti se na DS9 sve u jednom danu. e vjerujem da je Klaestron IV u Bajoranskom sektoru ili negdje u bližem susjedstvu.

Ezri je napisao/la:
Ne ide mi u glavu zašto zaboga Julian nije pozvao osiguranje u hodnik di je bio, nego on ide na 3 ljudi sam... Svašta
Pa vrlo jednostavno, želi ispasti heroj pred Jadzijom, i sam bih tako reagirao. :mrgreen:

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

ned 19 lis, 2008 3:14 pm
Profil ICQ
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: