|
Sada je: pon 28 ruj, 2026 2:05 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
 Re: 01x01 Emissary, Part I
..."in the meantime"... kaj ste tak nabrijani protiv Picarda nemojte p.s. zaboravih glasovat
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| ned 05 lis, 2008 7:16 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ja nisam , meni picard super 
_________________ Surviving the new decade
|
| ned 05 lis, 2008 7:23 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 Re: 1x01 - Emissary, Part I
8 I tako počinje. Što reći o prvoj epizodi, ocjena 8 iz dosta razloga: Bitka kod Wolf 359 iz druge perspektive (više akcije nego u TNG-U), savršena scena dolaska na postaju, pogled sa broda na njene lukove izaziva divljenje i izvrstan je pokazatelj da postaja čeka da ispriča svoju priču. Tu je i uvod u religijski dio priče vezane za Siska, postaju i svih budućih događaja. Da ne zaboravim i verbalni sukob Siska i Picarda i Picardovo hladno "Dismissed". Vidjeli smo i uzajamnu ljubav Ode i Quarka i puno toga što je upečatljivo za pilot epizodu kao Bashirovo ponašanje, Kirina živčanost, Jadzijina mudrost i td.
| pon 06 lis, 2008 1:24 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
BrickTop je napisao/la: 8 ... ocjena 7 iz dosta razloga:... nesto si mi kontradiktoran...
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 06 lis, 2008 1:29 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Ant je napisao/la: BrickTop je napisao/la: 8 ... ocjena 7 iz dosta razloga:... nesto si mi kontradiktoran... Hvala na upozorenju, greške se dešavaju:D
| pon 06 lis, 2008 1:31 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Ako može MacGyver nezasluženo dati jedinicu, mogu i ja "cenera". Što da kažem, ovo je početak moje najdraže i najbolje Trek serije. Pojavljuje se budući najbolji kapetan, a i kad sam prvi puta gledao epizodu jako me se dojmila prvi kadrovi sa Odom (i shapeshiftanje glave stotinku prije naleta buzdovana, i nastup prema Sisku: "Who the hell are you!?"). Šteta što se Odo raspekmezio kad je profurao sa Kirom, ovakav je puno bolji. Ćif Milivoj O'Brien je napokon dobio položaj koji shodno svojim sposobnostima zaslužuje (iako je to moglo biti i popraćeno adekvatnim činom, npr. lt. cmdr.), a drugi član budućeg "dinamičnog dua" Mustafa Bashir mi je bio nekako iritantan, ponaša se kao balavi dječarac. Kad se Sisko otresao na Picarda, naježio sam se, to je bio prvi znak da lik ima potencijala. Ostalo ste sve već rekli.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 06 lis, 2008 2:00 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
Dao sam ocjenu 9 da mogu dao bi -9par mi se stvari ne sviđa…. jedna od njih je što su proroci uzeli lik Sisko žena da se javlja u njegovim vizijama ..to mi nije baš nešto, a malo mi je Sisko onak na početku loše legao…kasnije mi je posto super lik…a da napričam o ratu…to mi je baš super…ljepo u to sve smislili…osobito ona epizoda gdje Sisko uvlaci Romulasko carstvo u rat….
_________________ "Danas su oružja utihnula. Velika je tragedija došla kraju. Spoznali smo gorčinu poraza i ushit trijumfa. Iz obojeg smo naučili da nema povratka. Moramo kročiti naprijed, da u miru očuvamo ono što smo stekli u ratu"
|
| pon 06 lis, 2008 2:01 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Mislio sam dati 8... Dosta dobar pocetak serije. Zaista je sada bilo lakse pohvatati sve te detalje koji se spominju, sto je vrlo tesko ako se susreces sa serijom po prvi put. Vec se u prvoj epizodi spominje da ce Sisko postati Izaslanik, nagovjestaji sukoba sa Kardasijancima, i sl. Zbilja je serija relativno dobro zaokruzena.... jedino, ako je vjerovati Memory Alpha, tek su naknadno smislili tko su Odovi sunarodnjaci.... captain je napisao/la: :lolsmjeh: Sisko je izgledao ko bijesni pas a ono s locutusom je bilo i prebolno za picarda , cim nije htio nista rec u vezi toga Da, i meni je ta scena bila mocna. Skoro i nisu nista rekli, ali toliko toga je ostalo u zraku nekon Siskove opaske "da, susreli smo se kod wolf 359" ... Nije bilo potrebe da idu u raspravu "da znam da nisi bio kriv, Borg te asimilirao" ili "nemam nista protiv tebe, ali me podsjecas na najgori dan mog zivota" i sl.... nespominjanje koje govori vise od rijeci... Takodjer mi je odlican i ostatak razgovora i siskov quote "In the meantime, I'll do the job I've been ordered to do to the best of my ability, sir!" Kira zbilja ima grdi stav... iskreno, pomalo me podsjeca na mene, i ja u nekim trenucima vodim diplomaciju na takav nacin  Biskup je napisao/la: ljepo u to sve smislili…osobito ona epizoda gdje Sisko uvlaci Romulasko carstvo u rat…. Mislim da odmah mogu pretpostaviti da ce "In the pale moonlight" bili jedna od epizoda koja ce dobiti najvise desetki? MacGyver je napisao/la: Lore je napisao/la: P.S. tko je dao jedinicu?  Ja, los pocetak jos gore serije Drzite me da ne poludim Jedinica bi znacila da je epizoda bila totalno smece, jedna od najgorih epizoda treka ikad... Da li to znaci da smatras da je ta konkretna epizoda epizoda _totalno_ smece?! Zbog toga mjenjam svoj glas u 10... 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 06 lis, 2008 2:24 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Cvicek je napisao/la: Jedinica bi znacila da je epizoda bila totalno smece, jedna od najgorih epizoda treka ikad... Da li to znaci da smatras da je ta konkretna epizoda epizoda _totalno_ smece?! Ne smatram da je ova epizoda totalno smece, ali smatram da je DS9 totalno smece pa sam zato simbolicki dao ovoj epizodi jedinicu. Razmisaljao sam cak da svakoj epizodi dam jedinicu (osim par koje su mi bile dobre), ali sam ipak odlucio da necu nego da necu uopce glasati ili da da cu dati ocjenu po sjecanju, za one epizode kojih se sjecam Ona jedinica drugom dijelu nije moja
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| pon 06 lis, 2008 8:15 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
evo, ja necu davati ocjene na osnovu drugih ocjena. ja dam ovoj epki 6.
jedan od losijih pocetaka u trek fransizi. TNG je poceo losije. DS9 duplo bolje. (Voy jos bolje, ali to je prica za sljedecu anketu)
uglavnom, par stvari mi smeta na pocetku. prva je Sisko. ne sjeda mi nikako u pilotu. ona faca kad mu Dukat dođe u posjet je bila za strgat se od smjeha. kao, Dukat kaze da ce njegovi ljudi doc na postaju, a Sisko izvuce facu kao da pokusava ubiti induciranim napadom smjeha. također mi je pokvario i onu scenuu Saratogi kad vidi mrtvu zenu i onaj plavi ga izvalci iz sobe, sve je u vatri, a Sisko onako nekako smjesno vice "we can't just leeeeave her" onda je tu i Bashir koji mi je ipak malo predjetinjast. Kira mi također ide na zivce sa svojim stavom. ja bi to poslo doma na Bajor da se tamo duri ako joj se na postaji toliko nesviđa. fora je bila ona prva scena između nje i Siska, tu mi se svidjelo kako je on reagirao na nju. i Odo je bio dobar, ijako nije imao neku vecu ulogu u epki.
sto se tice same radnje nije mi nesto posebno. nema ou neku udarnu atmosferu kao, recimo, Caretaker, a ni cijela ta prica oko Prophetsa mi nije bas najdraza. al' ajde, morali su nekako pronaci crvotocinu i morali su najprije postaviti temelje na kojima ce kasnije izgraditi seriju.
kai Opaka je cool, steta sto ju kasnije zamjene.
i, dakako, najbolji dio epizode je sam pocetak. najveci fight u treku do tada (pa i jos neko vrijeme, ako se nevaram), bitka kod wolfa 359. uzeli su si ljudi fakat dosta truda to tako ljepo prikazati, puno specijalnih efekata, modeli brodica, vatra po hodnicima, puno razlicitih interijera (saratoga, Enterprise, onaj brod na kojem Sisko dođe na stanicu)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 06 lis, 2008 8:45 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Emissary je napravio ono sta BOFBW nije uspio , a to je prikaz wolf 359 bitke , stvarno steta sto to nije bilo u TNG prikazano 
|
| pon 06 lis, 2008 8:55 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
TerNek je napisao/la: Kad se Sisko otresao na Picarda, naježio sam se, to je bio prvi znak da lik ima potencijala. Ostalo ste sve već rekli. Imao je potencijala, steta sta se kasnije pretvorio u placljivu curicu
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| pon 06 lis, 2008 9:11 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
MacGyver je napisao/la: TerNek je napisao/la: Kad se Sisko otresao na Picarda, naježio sam se, to je bio prvi znak da lik ima potencijala. Ostalo ste sve već rekli. Imao je potencijala, steta sta se kasnije pretvorio u placljivu curicu Mislim da si malo fulao, da je bilo upravo suprotno - u pocetku je mozda mrvicu i licio na "placljivu curicu" radi trauma iz Wolf359, ali s vremenom je postajao sve odlucniji, sve veca faca.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 06 lis, 2008 9:21 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Placljive curice su opasne , katica place sa torpedima ,a tek kad dobije PMS , onda razara svemir cijeli  , dok borg kraljica asimilira pokoji planet kad je lose volje 
|
| pon 06 lis, 2008 9:26 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Cvicek je napisao/la: MacGyver je napisao/la: TerNek je napisao/la: Kad se Sisko otresao na Picarda, naježio sam se, to je bio prvi znak da lik ima potencijala. Ostalo ste sve već rekli. Imao je potencijala, steta sta se kasnije pretvorio u placljivu curicu Mislim da si malo fulao, da je bilo upravo suprotno - u pocetku je mozda mrvicu i licio na "placljivu curicu" radi trauma iz Wolf359, ali s vremenom je postajao sve odlucniji, sve veca faca. Tam negdje u petoj-sestroj sezoni, kad su Proroci i Pah utvare dobili malo vecu ulogu, plakao je u skoro svakoj epizodi i radio one svoje grimase za koje vjerojatno misli da je gluma
|
| pon 06 lis, 2008 9:29 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|