Sada je: uto 18 kol, 2026 1:25 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 81 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
 Übermoral 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Re: Re:
revan je napisao/la:
Max ta federacija o kojoj ti pricas je stvarno primamljivo mjesto za život ali zaista teško ostvariva jer mi ljudi kao rasa smo prilicno sebicni da bi mogli nešto takvo i ostvariti.

ti isto tak mislis jer gledas na to ko da bi federacija trebala past s neba...
prezivi 3. svetski rat, zivi malo u postapokalipsi pa onda odradi first contact... pa bumo pricali :)

normalno da je nama iz ove tocke u vremenu tesko zamisljat takvu buducnost jer smo odgojeni s ovom kapitalistickom ideoalogijom... no svakakve ideologije su vec propadale u ratovima pa bi mogao i kapitalizam...
(i nacisti su vjerojatno vjerovali u svasta dok gubitak rata nije istrijebio nacizam kao masovnu ideologiju... a i komunisti takoder su vjerovali u sve i svasta pa je opet i toj ideologiji dosao kraj... da li ce se kapitalizam odrzat zauvijek?... ne znam... vjerojatnije mi je da ce se njegovi efekti akumulirati dok svijet ne postane pregadan i svi ne popizde... a onda je vrijeme za neku novu ideologiju :wink: (ne nuzno ubermoralnu) )

ned 02 pro, 2007 2:43 pm
Profil ICQ
Admiral
Admiral

Post Re: Re:
maX je napisao/la:
revan je napisao/la:
Max ta federacija o kojoj ti pricas je stvarno primamljivo mjesto za život ali zaista teško ostvariva jer mi ljudi kao rasa smo prilicno sebicni da bi mogli nešto takvo i ostvariti.

ti isto tak mislis jer gledas na to ko da bi federacija trebala past s neba...
prezivi 3. svetski rat, zivi malo u postapokalipsi pa onda odradi first contact... pa bumo pricali :)

.. a onda je vrijeme za neku novu ideologiju :wink: (ne nuzno ubermoralnu) )

@Max, moram priznati da razumijem Revana.... Ta Federacija u kojoj on živi dijametralno je suprotna od one koju bi mi (pa i on, vjerovatno) htjeli... A onaj užas od '92-'95 u toj i takvoj Federaciji ostavio je postapokaliptično društvo.... Ako je kod nas loše, nabaci neku potenciju na to i možda shvatiš njegov...fatalizam.

A ideologija, nova ili stara, izvor je svih zala, jednako kao i religija.... Utopija ST-a satoji se baš u tome da NEMA ideologije...i sve su tu.

@Buco: Uebermoral je možda iritantan, ali svi (OK, barem ja, i neki meni bliski ljudi) pokušavamo živjeti na način da prevaziđemo današnji tzv. moral.... S neke točke gledišta i to je oblik Uebermorala. Zbog toga se nemam namjeru nikome ispričavati... Donekle je u mojim (tada) mladim godinama i TNG utjecao na neke moje odluke, koje su se, barem za sada, pokazale ispravnima. Uebermoral pod svaku cijenu? Ne. Izdići se iznad današnjeg nemorala? Smatram da MORAMO pokušati.

Confusion wil be my Epitaph!

pon 03 pro, 2007 10:38 am
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
Post Re: Übermoral
@Picard ka sta si i reka ubermoral ni "izdizanje" is trenutnog uporabnog morala nekog drustva vec zamisljeno savrsenstvo .. a oni nema mane nema alternative ..jel tako !?
Ali .. poto smo mi ipak taki kaki jesmo [ ili .. . kakim nas je Bog stvorija]... misin da je uber moral jos jedna u nisu utopistickih filozofija ...kojima covijecanstvo ni oskudjevalo ali.... neke nikao da se ostvare....
Cudno rekli bi vi ..ak primjetih dobro ... !
@max zar 2 svijetska i ko zna koliko jos gorih ratova ni bilo dovoljno tim filozofijama o utopiji , svi happy , da dodju do izrazaja ? ..

Zasto mislis da treba bas bit 3 svjetski pa da ljudi shvate kak se bez utopistickih idela nemre !? ..ili je to cist zato ca si to vidia u USA seriji zvanoj ST ... koja ima zanimljiv odnos glede morala ali na njihov nacin ..svaka minuta serije ce te na to podsjecat i gotovo svako ime u njoj ... i vazna mjesta u "Federaciji" .....zanimljiv taj ubermoral.... na ST nacin....

A onda ti nesto sinulo u glavi kak ce kapitalizam sigurno propast i kak tome mora doc kraj ..zanimljivo ...?.. :shock:
Dobro da nije spomenut usput u analizi i arapski svijet ... nebi bilo nelogicno.. rusi koji su presavsi na kapitalizam opet poceli da jacaju samo ovi put imaju i beci...[novac] ....pa Kinezi..isto puni love [ drzava ai pojedinci kak se cuje]...

Svaka baba more bubnut pa vjerojtno ce kapitalizam propast ...i sta onda .. ocemo joj vjerovat...?
Ocemo li vijerovat tvojoj hipotezi baziranioj na STu da mora doc 3 svejtski rat pa ce onda ljudi skontat kak je lipo bit ubermoralan i zivit u utopiji .....!?....mislin..lipo je sanjat al je ruzno sanjat na javi...

Mozda se sve ta vase zelje i ostvare , tko zna ? ka i snovi "Garaka" is price koju pisen.... :wink:
Mislin da je na tom podrucju , kad je o ljudskoj prirodi rijec , najbolja djela napisao , ne ni jedan psiholog , ni jedan psihijatar ..pa cak ni Nitsze ... nego zamislite H.C.Andersen ......

Pozdrav

Andersenova 44

Tehnika Pucanstvu !

pon 03 pro, 2007 8:44 pm
Inquisitor
Inquisitor

je... i jos jedan pisac prica za malu djecu je pisao slicne stvari ... price sa glupostima poput podmornica i puta na mjesec... mislim da se zvao Jules Verne
zamisli samo da su postojale budale koje bi povjerovale da je takvo sto moguce... zamisli samo to...
:)

pon 03 pro, 2007 9:38 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Zelio sam natuknuti da veliki dogadaji mogu promijeniti mentalitet ljudi.
Ti veliki dogadaji mogu biti ala susret s vanzemaljcima, 3. svjetski, katastrofe od globalnog zatopljenja, putovanje na mars... itd. i mislim da mjenjaju covjekov pogled na svijet... prisilno!
I kazem, ne mijenjaju nuzno prema ubermoralu, ali je moje misljenje da nekim puzevim korakom kroz ovih par tisuca godina polako postajemo sve ubermoralniji... ili je to bar moja nada :)

pon 03 pro, 2007 10:25 pm
Profil ICQ
Dai-zvizda
Dai-zvizda

@Max Razumljivo je da tako razmisljas.. da ce eventulano velike promijene mozda moc utjecat na promjene u nekon od pravila ponasanja u drustvu , kakvo god ono bude..nakon toga ..
Ali vec je bio poprilican broj jako velikih promijena tijekon ljudske povijesti ...,zaista velikih , kako gledanju na stvari i prirodu tako i onih drustvenih .. uzroci su razliciti kao sto smo naucili iz povijesti ...
Ali ni jedan jos tako veliki "poremecaj" nije ljudski rod okrenuo od iskonskog , onog genetstog ca covik ima u sebi ugradjeno ....da je predator ....

Nemora to bit borba na zivot ili smrt ili nasilno nametanje svojih stavova ili vjere , puna ih je povijest, ili cisto barbarsko/pljackaskog pohoda ...jel tako ..

Danas se ratuje mozda jos i gore nego nekad jest da direktno ne padaju glave , inirektno nazalos da ... a mi tupimo kak se poboljsa moral ..... i kak smo moralniji ...

Dali je nase drusto moralnije od starogrckih civilizacija , i zasto , ako mislis da je ..?
A dijeli nas porilican period vremena ...

Meni se cini da smo cak i nazadovali , tj svakog dana nazadujemo ..jer sve sto se smisli i napravi i gotvo najbolji ljudski resursi svakod dana , pace svake minute smisljaju nacin kak da sto bolje i sto kvalitetnije istrijebe ostatak "nepodobnih" ..ako je to sad neki napredak u moralu... volio bih da mi pojasnis mozda ja to ne uspijevan pohvatat , razumit .... :?

Mislin da ni 5 ti svijetski rat nebu pomogal covijeku da se "preobrati"... mozda jedino geneticari urade ne zomboidne primjerke ....tko zna !?

Ako se dobro sjecan podataka jos tamo 80'tih je receo da je nuklearni potencijal tad dviju supersila bia toliki da more planetu ka ca je Zemlja 6 x rasturit ..sad cisto sumljnam da se u medjuvremenu smanija ..moga se samo povecat .....

Zar ti mislis ako bi pocea 3 svijetski da bi se neko preda a da ne ispali sav "arsenal" , ja u to nevirujen ..... a dovoljno je da samo jedan ispali sve sto ima ..i nema nas ....
Tako da te Hollywood filmske price o 3 svj ratu bazirane na snazi prve A-bombe ne drze vodu ....na zalost , dosta je par minuta 3 svj rata ...i fajront ...

Dodano: Sjeti se samo istrazivanja 3 x Nobelovca i humaniste L. Paulinga koliko je ljudi [ njvise djece] stradalo samo od sekundranog zracenja od nuklearnih pokusa u atmosferi 60tih godina ...nakon cega su uz peticiju znastvenika siron svita dvije supersile dogovorile zabranu pokusa na otvorenim poligonima ...
Ca mislis .... ca bi bilo u ton tvom 3 svjetskon ratu ...di nisu pokusi i di su oruzja po znazi iefikasnosti mogostruko jaca od onih kad je Pauling vrsija ispitivnja ....

Vis mozda si upravu ak nestanu ljudi mozda bi tad zavlada ubermoral , nebi ga ima tko krsit ..... :wink:

Pozdrav

Treca sreca !

Tehnika Pucanstvu !

uto 04 pro, 2007 12:33 am
Inquisitor
Inquisitor

buco je napisao/la:
Danas se ratuje mozda jos i gore nego nekad

krivo
pogledaj:
http://www.ted.com/index.php/talks/view/id/163

to sto ti ponavljas... "danas je gore nego ikad" su klasicne babske price... jednostavno prigovaranje na svijet oko sebe koje smo naucili od nasih mama i baka
...stalno je gore i gore... bash
i sad kad jos pridodas danasnje novinarstvo koji forsira negativne price dobijes jednog pesimisticnog covjeka... nazovimo ga buco... koji "kuzi" stvari i koji uvjerava da je stanje gore ikada... i to sa argumentomima tipa "pa pogledaj oko sebe" :)
mediji i obitelj... tesko se tome oduprijeti...

uto 04 pro, 2007 3:29 am
Profil Web stranica
Environmentalist
Environmentalist

dodala bih da su ljudi danas toliko otupili da nikakav događaj, pa bio on veliki ne može djelovati na njihovu razinu svijesti :mrgreen: :| svaka čast pojedincima, ali oni su u manjini. nekolicina ne može postati osvještena za većinu. osim ako je potplati. nietzsche je tu ispao naivac: ljudi ne postaju bolji. možda im život postaje lakši, ali u svojoj srži i ljudskoj prirodi se ništa ne mjenja na bolje. pohlepa i predaja niskim strastima (dakle, ne samo eros, da se lijepo izrazim, nego i ljubav prema novcu, neumjerenost u svemu). ljudi postaju sve više i više psihički stješnjeni. većina ne može prihvatiti i pridružiti se struji brzog razvoja. zašto? sa svih strana ih se uvjerava da će biti sretniji ako kupe ovo, piju ono, jedu nešto deseto. pij coca colu i život će ti biti ljepši, jedi mentos i postat ćeš pametniji, kupi ovu maskaru imati ćeš trepavice kao penelope cruz. nije sve tako instant kako kažu u reklami, ali ljudi sve to manje shvaćaju.

kopipejstat ću tekst koji sam jednom prije napisala, a uklapa se ovdje u temu:

Čovjek teži napretku - to je u njegovoj biti postojanja, bitku. Civilizacija teži nazadovanju (princip: puno baba, kilavo dijete) jer se kao takva ne može razvijati i napredovati. Pojedinac može opstati sam za sebe, ali poludi. Ili ne poludi. Samo razvije svoj svijet neovisan o drugim ljudima. U velikoj zajednici kao civilizacija se izgubi. Previše je pojedinaca koji imaju svoju viziju napretka. Napredak, kao takav je danas dvojak: za dobrobit samog sebe i za dobrobit čovječanstva. Ovo drugo daje velika djela i izume. Ovo prvo daje komercijalne proizvode tipa kruha i igara, koje zabavljaju masu i izdvajaju pojedince koji su se spremni izlagati ruglu, radi novca i radi prolazne slave.

Danas nema pravih junaka. Tražimo ih svugdje gdje ne bi trebali. Idealizirani su ljudi koji izlože djelić svoga tijela, a pojedinci koji posvete svoj život usavršavanju nekog svog talenta žive u pozadini.

Recimo, vještina pjevanja gubi svoj smisao. Glas je kompjuterski obrađen, a dionice svedene na stenjanje i većinom polugovorenje - polustenjanje. Zašto ulagati u sebe kad se to danas ne traži?

Čemu trenirati kad postoji brži način? Sve i pod cijenu svog zdravlja, zdravlja svog srca. Umjetne tvari mogu ubrzati neke procese u našem tijelu, koje će se razviti u Michelangelovu skulpturu.

Naša civilizacija je postala instant kultura: instant kava, instant juha, instant krumpir pire, instant rajčica, instantboja za kosu, instant diploma, instant suho povrće, instant umjetnost, instant ljubav, instant glazba, instant prijatelji, instant zdravlje.

Težimo odvajanju od životinjskog svijeta, a Životinju u sebi ne može istjerati instant Čovjek kojeg smo stvorili živeći u famoznoj Civilizaciji.
Životinja nastoji zadovoljiti svoje osnovne potrebe:
Jedi.
Pij.
Spavaj.
Razmnožavaj se.
Brini se za potomstvo.
Da bi jelo,
pilo
i spavalo.
Čovjek ne jede - jer je debljina stanje nesavršenosti. Stanje bolesti. Kosti su instant tijelo moderne civilizacije. Instant obučeno, navučeno, zarobljeno. Potomstvo mu nije cilj života. Cilj je instant užitak, instant prijatelji, instant ljubav, instant obrazovanje, instant prijatelji, instant posao, instant zdravlje, instant tjelesni dodaci.

Instant život.

uto 04 pro, 2007 4:10 am
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

i onda dodje 3. svjetski rat i sve to promjeni ;)

uto 04 pro, 2007 5:17 am
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

Jel se meni čini, ili se ovo pretvorilo u dvije frakcije? Jedna: Buco, Modesty, kaže da je čovjek nesposoban napraviti korak dalje. Druga, ja, Max i Chaky kaže da želi vjerovati da je.... OK, možda ćemo na duge staze i mi ispasti naivci, ali....

Nije cijeli svijet USA. Makar bi neki to htjeli. I ne jedemo svi instant hranu. I ne živimo instant živote. Odbijam to.

Ako bi željeli malo ozbiljniju filozofsko-sociološku analizu ove teme, bojim se da bi zanemarili osnovno pitanje ovog cijelog topica, a to je Bucina averzija prema TNG-u.... :twisted: I nema nikakve ni posredne veze sa ikakvim teže filozofskim pitanjima...

Confusion wil be my Epitaph!

uto 04 pro, 2007 10:07 am
Dai-zvizda
Dai-zvizda

MB je napisao/la:
....a Životinju u sebi ne može istjerati instant Čovjek kojeg smo stvorili živeći u famoznoj Civilizaciji.

Bas dobra recenica ...!...
Neki ljudi ne zele prihvatit cinjenicu da u svakom od nas "lezi" predator i to najopasniji kojeg je zemlja ikad imala ...i to je dio njegovog genetskog ustrojstva , njegov "iskonski ja " ....
Nezgodno je kad covijek to zaboravi i stane fantazirat o nekom utopisticm drustvu di su svi fini , lipi , krasni ... ma nebi mrava zgazili , radje da oni ginu i njihova dica nego da najokrutnijen neprijatelju fali dlaka na glavi ....[ TNGovski ubermoral ]...

Jel vi stvarno vjerujete u to ....!?.. :shock:
Jel stvarno za vas scenario 3 svj. rata ..? ! ...prekratnica u genetskom ustrojstvu covjeka ....! :?

Ni covik predator jer mu je tak doslo , prihvatija taku neku tamo filozofiju ... vec je tako ustrojen a kasnije je pocea "filozofirat" .......i mastat i izmisljat utopije , rajeve , pakao ... i ostale modele "zlocina i kazne " , i nagrade --> religije ili neke ciste utopije kao svi lipi , fini , krasni .. ne lazu , ne kradu , ne zele tudje ... uostalom @MB je to divno opisala ....

@Picard ni moje razmisljane o ubermoralu bazirano na steriliziranoj versiji prica iz "1001 noci" oli ti TNGu .. vec na onom ca jesmo genetski ....a ubermoralni ocito nismo... i to trebamo prihvatit ....
A usput , lako je moguce da san vise put od tebe pogleda TNG seriju ..tako da ti primjedba bas i nije na mjestu da iman averziju toliku kako ti mislis .. :wink:

Pa ponasa bi se ka T'Grel koji ENT nije ni gleda a prica kak' ne valja ..i spominje neke kanone usput..!?... :D

Pozdrav

Bambijeva 5

Tehnika Pucanstvu !

uto 04 pro, 2007 4:20 pm
Environmentalist
Environmentalist

a, ne kažem ja da čovjek nije sposoban krenuti dalje na bolji put. Čovjek sa velikim Č kao predstavnika čovječanstva. no, sagledaj malo čovječantsvo...tone u svojoj pohlepi za novcem, užitkom i materijalnim dobrima. vjeruj, bilo bi mi jako drago kad bi sve išlo prema bolje, ali ne miriše na to. čemu da se Čovjek odriče da bi bio bolja osoba kad si može biti dovljno dobar ako sve prigrli. Sve što mu se nudi. A, upravo to radi jer se osjeća Nadčovjekom. Nadčovjekom onako kako mi ne bismo htjeli. Malen je broj onih koji su žedni znanja i napretka, a velik je broj onih koji su željni zadovoljavati svoje hedonističke porive.

btw. ni ja ne jedem instant hranu. čak ne pijem ni kapućino, ni nes, niti što slično, nego si fino skuham kavu. pravu. sa socem. :D a, instant juhu sam dosad jela samo 1 put u životu i to prije godinu dana. nije me se posebno dojmila.

uto 04 pro, 2007 6:04 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Đizus ljudi... pa ja ne znam o cemu vi pricate? Zasto bi se covjek trebao mijenjati?
Pa "ubermoral" u star treku NE dolazi od genetske strukture covjeka ili toga sto su ljudi nadisli svoje zivotinjske instinkte!

molim vas da mi objasnite kak ste to zakljucili?

Ljudi u STu su i dalje predatori i zivotinje u dusi -sto se vidi svaki put kad ostanu sami, ogoljeni od tehnologije i u nekoj po zivot opasnoj situaciji...

Ubermoral se javlja zbog odgoja -koji ne znam kak nitko ne ferma, a koji definitivno ima odlucujuci utjecaj na stvaranje osobnosti (odgoj je nesto cega kod zivotinja nema -i ne pricajte mi o dresuri, jer dresura nije isto sto i odgoj)

I javlja se zbog zakona koji su propisani u federaciji
Pa mislim ono, ljudi, da nema zakona i mi bi se jos uvijek medusobno klali kao pracovjeci, jer kak kazete i idalje smo predatori i zivotinje, sto ja uopce ne osporavam! No zakaj se onda ne koljemo i ne soramo cijelo vrijeme, kad smo vec predatori kakvi smo oduvijek bili?
I ne kenjajte da se u biti koljemo i soramo, a da su oni koji se ne kolju i ne soraju u biti iznimka, te da samo pogledam svijet oko sebe jer pogledajte prvo vi koji je to postotak ljudi koji se kolje i sora!!! Onda ako se vise od 90% covjecanstva ne kolje i ne sora, tj. vise od 90% covjecanstva je iznimka, onda to nije iznimka!

Ljudi ne lazu , ne kradu , ne zele tudje, ne ubijaju.. jer za to postoje posljedice, postoji zakon -postoji nesto sto to sprijecava (a nije bog :) nego nes konkretno, opipljivo)
I to ih jos dodatno "odgaja" I zbog toga postaju "ubermoralni", a ne zato jer su nadisli svoju predatorsku narav ili zivotinjske nagone!

buco je napisao/la:
di su svi fini , lipi , krasni ... ma nebi mrava zgazili , radje da oni ginu i njihova dica nego da najokrutnijen neprijatelju fali dlaka na glavi ....[ TNGovski ubermoral ]...

pa prećero si ga... itekako cuvaju svoje

MB je napisao/la:
dodala bih da su ljudi danas toliko otupili da nikakav događaj, pa bio on veliki ne može djelovati na njihovu razinu svijesti
mislim da nigdje nisam komentirao "razinu svijesti"... i nisam siguran sto to znaci :)

i dobro da si napomenula da se ljude moze mjenjati i puno jednostavnije, a ne samo velikim dogadajima... moze se jednostavno manipulirati ljudskom psihom cisto prek medija! I nismo otupili, nazalost, upravo suprotno -upravo zbog nasih "gena" koje tolko spominjete smo svi jednako podlozni manipulaciji -gledaj malo Darren Browna ako mislis da smo otupili... ne bi mu ni jedan trik upalio da smo otupili...

uto 04 pro, 2007 7:50 pm
Profil ICQ
Dai-zvizda
Dai-zvizda

MB je napisao/la:
...btw. ni ja ne jedem instant hranu. čak ne pijem ni kapućino, ni nes, niti što slično, nego si fino skuham kavu. pravu. sa socem. a, instant juhu sam dosad jela samo 1 put u životu i to prije godinu dana. nije me se posebno dojmila.

Kak to lipo zvuci ..cuj jel bi ja moga doc poli tebe na kavu i juhu..!?.. :shock:

Max je napisao/la:
.... pa ja ne znam o cemu vi pricate?

Izgleda....!?. :?
Max je napisao/la:
...Ubermoral se javlja zbog odgoja ......

Hmm zanimljiv obrat..a zbog cega je onda nuzan [ u dosadasnjim tvojin izlaganjima ] 3 svjetski rat..ako je to samo stvar odgoja ....?.. :shock:

Odgoj kazes ...zar i njega ne provode oni ca nisu "zavrsenstvo bez mane" ili ti imas neke druge ideje ... ka i neki upovijesti kad je odgoj djece u pitanju ....?
Sve je to slabo moj prijatelju .... uzor je nestabilan ..razumis ..."covik" !

Max je napisao/la:
... javlja se zbog zakona koji su propisani u federaciji ..

Cuj zar ti to ni smijesno i po mnogin religijama i zakonima sadasnjeg svita , mi bi tribali bit ubermoralna bica ..paa cini mi se da je neko fula metu .. oli zakoni oli samo cinjenica da te zakone ne sprovode Androidi ili Borgoidi vec ljudi...

I tu je jedan od velikih problema u pokusaju da se zakonima nesto uredi..tj poboljsa covika kao bice u pravcu moralnosti i odgovornosti za svoje postupke...

To si malo sme s uma ...da zakone cak i te tvoje utopisticke tribaju provodit ljudi bas oni predator koji cuci u nami ceka svoju priliku ....njega si zaboravia ...

I danas ima dobrih zakona al nazalost... nima svejedno ubermorala jel to to ca govori... !?

Max je napisao/la:
....I ne kenjajte da se u biti koljemo i soramo,

Ja razumin tvoju napetost ali ni l;ipo tako zborit ..jos ti ka nas "Furer" .. :wink:

Nije samo fizicko nasilje nasilje vec iono drugo .psihicko ..ak se ne varan ..a ono se dogadja svakodnevno.. cak i tu .. ti si upravo da jedan primjer .... :?

Da dalje ne komentiran .....izvini ali mislin da si pobrka loncice oko zakonodavstva i odgoja , da nisi reka da si na FERu mislia bi da si sigurno neki maldi nadobudni pravnik...koji viruje da svijet kup zakona koji svi tribaju postivat.... :wink:

Pozdrav

Zakonodavna 44

Tehnika Pucanstvu !

uto 04 pro, 2007 8:15 pm
Inquisitor
Inquisitor

modesty blaise je napisao/la:
btw. ni ja ne jedem instant hranu. čak ne pijem ni kapućino, ni nes, niti što slično, nego si fino skuham kavu. pravu. sa socem. :D a, instant juhu sam dosad jela samo 1 put u životu i to prije godinu dana. nije me se posebno dojmila.

hehehehe... nikad nitko za sebe nece reci da voli instant ovo ili ono... ali su svi spremni reci da su svi ostali takvi... da je drustvo takvo... samo eto, oni su drugaciji
a tako svaki covjek razmislja... "ja sam ok... ali svi ostali...joj...bolje da ti ne pricam"
to su klasicne "babske" price... NHF ;)

buco je napisao/la:
Max je napisao/la:
...Ubermoral se javlja zbog odgoja ......

Hmm zanimljiv obrat..

obrat?
to, da sve ovisi o genetici, ti tvrdis... a ne max... ;)

buco je napisao/la:
Nije samo fizicko nasilje nasilje vec iono drugo .psihicko ..ak se ne varan ..a ono se dogadja svakodnevno..

hehehe... aha ... sad se zapravo prica o psihickom nasilju... oprosti... nismo znali di si htio skociti sa temom... :)
zanimljiv obrat ;)

meni se sve cini da se buco hvata za slamke ... kao gentika je odgovorna za sve, pa onda malo ignoriranja dijelova maxovog posta, pa prosirivanje teme... itd. itd.
buco zivi u svom malom svijetu mrznje, svadja i nepravde ... i jedino sto ga tjesi je "cinjenica" da su zapravo svi ljudi takvi a ne samo on... da su geni krivi za sve... da je to jednostavno jace od njega... uh ti prokleti geni :)
i sad smo mi dirnuli i posumnjali u tu "svetu" misao... i buco je na "ratnoj stazi"... i nema te misli, te logike, tog stava, tog fakta koji ce mu stati na putu :)
jer savjest mora biti mirna ;)

uto 04 pro, 2007 9:37 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 81 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: