| Autor/ica |
Poruka |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
 Re: Što je izvan svemira !?
Chaky je napisao/la: Gul Remal je napisao/la: @Chaky: I opet neces nista dokazati dok ne pokusas otici tamo. ali ovdje se postavlja pitanje: da li "tamo" uopce postoji? ... a ne sto je "tamo"? Da i? Kako ces dokazati da li "tamo" postoji? Sjedenjem i postavljanjem pitanja? Zato i kazem da treba pokusati.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| uto 30 lis, 2007 11:31 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 27 srp, 2006 5:16 pm Postovi: 706 Lokacija: Sl.Brod
|
LOL citam ove postove i umirem od smijeha od vasih teorija....
Ja kazem da iza svemira ima svemir.. znaci beskonacan.... uvijek ga ima.. neogranicen
| uto 30 lis, 2007 11:59 am |
|
 |
|
|
Marsonia je napisao/la: LOL citam ove postove i umirem od smijeha od vasih teorija....
Ja kazem da iza svemira ima svemir.. znaci beskonacan.... uvijek ga ima.. neogranicen Ma ovo ti je "nabijanje postcounta" topic. Ja i Chaky mozemo ovako do sutra 
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| uto 30 lis, 2007 12:02 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Gul Remal je napisao/la: Da i? Kako ces dokazati da li "tamo" postoji? Sjedenjem i postavljanjem pitanja? Zato i kazem da treba pokusati. pa ima i drugih nacina zakljucivanja... ne mora se uvijek nesto gledati uzivo da bi se zakljucilo nesto o tome
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 30 lis, 2007 2:50 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
@chaky kak onda znas da je tamo? to sto se ne mora gledati uzivo!!!...jer vec znam da oces pitat >>sto?<<
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| uto 30 lis, 2007 4:01 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
gledajuci efekte toga na stvari oko toga... kao sto su crne rupe skuzili uff... ali se izvlacim 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 30 lis, 2007 4:12 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Ali nema nekog efekta koji bi dokazao da nesto postoji izvan svemira. Ako idemo od pretpostavke da se svemir siri u obliku sfere od "big banga" i da se ce se neprestano tako siriti, niti najbolji radio teleskopi ne mogu doprijet do "kraja svemira" te neke barijere za koju se vjeruje da radi taj pozadinski sum svemira...no to je vec vise filozofija nego znanost
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| uto 30 lis, 2007 5:38 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
maX je napisao/la: @chaky kak onda znas da je tamo? to sto se ne mora gledati uzivo!!!...jer vec znam da oces pitat >>sto?<<Izracuna je .... metodom "racionalizacije"...a ca drugo ..? ka i..oni..hmmm .. @predsjednice moga bi preformulirat pitanje u isto tako ..."mitsko" ..."koliko andjela more plesat na usici igle.."....=====" big bang i sirenje svemira"....stvar vjere .....i naravno znanstvenog pristupa u oba slucaja .... Pozdrav Cuspajzova 55

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 31 lis, 2007 12:12 am |
|
 |
|
|
Chaky je napisao/la: Gul Remal je napisao/la: Da i? Kako ces dokazati da li "tamo" postoji? Sjedenjem i postavljanjem pitanja? Zato i kazem da treba pokusati. pa ima i drugih nacina zakljucivanja... ne mora se uvijek nesto gledati uzivo da bi se zakljucilo nesto o tome A u ovom slucaju taj nacin jest...?
|
| sri 31 lis, 2007 1:22 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
Gul Remal je napisao/la: A u ovom slucaju taj nacin jest...? e sad bi ti nacin...  pa ja ga trenutno ne znam... ali znam da se nece moci dokazati tako da "odemo" tamo ... jesam se uspio odrzati na zivotu u ovoj raspravi? 

|
| sri 31 lis, 2007 2:19 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Chaky je napisao/la: ali znam da se nece moci dokazati tako da "odemo" tamo ... ...ili makar vidimo sto je tamo. Što "leži" iza zvijezda. 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| sri 31 lis, 2007 2:27 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...to se neće dogoditi za našeg životnog vijeka... ...a ni još tisućama godina unaprijed... 
| sri 31 lis, 2007 2:51 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
Mr.bobo je napisao/la: ...to se neće dogoditi za našeg životnog vijeka... ...a ni još tisućama godina unaprijed...  sto se nece dogoditi?

|
| sri 31 lis, 2007 2:53 pm |
|
 |
|
|
Chaky je napisao/la: e sad bi ti nacin...  pa ja ga trenutno ne znam... Ali ako dovoljno prekopamo cijelu Zemlju mozda nadjemo svemirski brod... Citat: ali znam da se nece moci dokazati tako da "odemo" tamo ...
A to si zakljucio na temelju cega...? Citat: jesam se uspio odrzati na zivotu u ovoj raspravi?  Jedva...
|
| sri 31 lis, 2007 5:33 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
Gul Remal je napisao/la: Chaky je napisao/la: ali znam da se nece moci dokazati tako da "odemo" tamo ... A to si zakljucio na temelju cega...? znao sam da mi slijedi to pitanje... ko kad u sahu na kraju nakon poteza ocajnika slijedi mat  na temelju nicega... pretpostavio sam to ... nista vise 

|
| čet 01 stu, 2007 4:38 am |
|
 |
|