|
Sada je: uto 18 kol, 2026 9:06 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sve dobre TREK teme su mrtve
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
 Re: Sve dobre TREK teme su mrtve
Suiko, Iznenađen sam što si prozvao Oz-a i captaina, ne znam čemu su oni to krivi…. No volio bih da ostaneš na forumu pa da ga pokušamo koliko toliko sa ostalima održavati. Sjećam se dobro tvojih rasprava koji su bili konstruktivni, zapravo zajedno smo branili Ent i Voy koji su znali biti osporavani. A i ovim putem pozivam T'Grela i Mr.bobu na „forumsko pomirenje“. Svaki forumaš je važan, dapače ovaj je forum toliko kreativan da nam prepucavanja ne trebaju. Toliko postoji tema (načina) da si možete dati oduška na druge načine, ovisno tko šta voli i drži se toga. Odavno se nismo čuli sa Sovom, nadam se da je dobro i da će se vratit brzo, kao i svi ostali  Hvala 
|
| sub 31 pro, 2011 9:50 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Možda jesam malo preburno reagirao te se ovom prilikom onda svim oštečenim stranama ispričavam. Mislim da mi je ono što se dogodilo u ovom trenutku bio kao neki ispušni ventil gdje sam na neki način morao izbacit određene frustracije, a Oz i Captain su se tu našli kao žrtve. Tako da još jednom se oba dvojici ispričavam.
A i neki događaji koje sam doživio davno prije s jednog drugog foruma koji je zamro me je naveo da su se stvari počele odvijati na jednak način kao ovdje gdje je postao previše personaliziran od strane par pojedinaca, sve više i više tema je postalo neaktivno i vrijeme je jednostavno učinilo svoje.
No, došla je i još jedna Nova godina, a kako kažu stare Maje 2012. je presudna godina u kojoj će se dogodit velike promjene. Pa ajmo se onda zajedno potruditi da ako ništa drugo to bude presudna godina barem ovdje na foruma, i da je tjekom ove godine vratimo.
Kako si i sam spomenuo, svi smo već stariji, svi imamo već i neke druge prioritete u životu, tako da kao i sve i sam forum se valjda neibježno mijenja.
| ned 01 sij, 2012 12:49 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
a da netko prestane jadikovat i oživi te dobre ST teme ili otvori nove? BTW... Sretna Nova! 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| ned 01 sij, 2012 3:56 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: pon 19 pro, 2011 3:33 am Postovi: 66 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: U vezi Koje si vrste?: Trill
|
Ajde...
|
| ned 01 sij, 2012 8:22 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: ned 31 srp, 2011 12:26 pm Postovi: 82 Spol: Muški Naj Serija: ENT Koje si vrste?: hjuman
|
Uh, sjećam se vremena kad je ovaj board (forum za svekoliko pučanstvo) bio baš pravi. Otvarale su se brojne zanimljive teme o ST-u i stvarima vezanim uz njega. Nedostaje mi staro društvo. Dobro, bilo je tu, i uvijek će bit, i osobnih rasprava. Mislim da se, ako se to želi, mogu nastaviti već započete teme, ako se netko nemože sjetiti nove. I najraspravljanija rasprava se da raszpraviti. 
_________________ Today's scientists have substituted mathematics for experiments, and they wander off through equation after equation, and eventually build a structure which has no relation to reality. - Nikola Tesla
|
| pon 02 sij, 2012 10:37 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: pon 19 pro, 2011 3:33 am Postovi: 66 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: U vezi Koje si vrste?: Trill
|
Ja se fakat trudim pronaći neki zanimljiv detaljčić o Treku... I kad ga stavim na forum nitko ne komentira, UISTINU forum je jedno interno igralište. Zar ste Trekkiji samo kad je Trek aktualan, ha pa dragi moji tad je najlakše biti Trekkie! Tad ima materijala, sad je pravi izazov biti Trekkie, budite jedan, vi se ne ponašate kao pošteni Trekkie, ne znam jel to od lijenosti ili nezainteranosti I nemojte mi molim vas držati prodike jer sam novi član, nisam klon sam jednog starog računa koji ima veoma puno postova (zaboravila sam lozinku ili nešto tako...) 
|
| sri 04 sij, 2012 12:15 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Kapetanica je napisao/la: Ja se fakat trudim pronaći neki zanimljiv detaljčić o Treku... I kad ga stavim na forum nitko ne komentira, UISTINU forum je jedno interno igralište. Zar ste Trekkiji samo kad je Trek aktualan, ha pa dragi moji tad je najlakše biti Trekkie! Tad ima materijala, sad je pravi izazov biti Trekkie, budite jedan, vi se ne ponašate kao pošteni Trekkie, ne znam jel to od lijenosti ili nezainteranosti I nemojte mi molim vas držati prodike jer sam novi član, nisam klon sam jednog starog računa koji ima veoma puno postova (zaboravila sam lozinku ili nešto tako...)  Vidi se da te dugo nije bilo jer te inače ovo nebi čudilo ili ljutilo te. Dobro je poznata stvar da je ovaj forum bogat pragmatičnim trekkijima, tako da ajde barem su pokupili jednu osobinu od jednog od glavnih ST likova. Ja sam isto tako neko vrijeme prije pokušavao oživiti i vrtiti trek teme ali isto tako nisam ostavio pretjeranog odjeka. Par ljudi je našlo uključit se u rasprave ali nedovoljno za išta ozbiljnije pa sam s vremenom i sam izgubio interes. Tko zna, možda sad ti ponešto promjeniš ali mislim da neće biti nikakvih velikih promjena osim ako se "glavni članovi" foruma ne uvuku u rasprave... jer samo oni mogu potaknuti ostale.
| sri 04 sij, 2012 12:55 am |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Kad pokušaš oživjeti Trek teme ili potaknuti nove, dobiješ 2-3 odgovora i onda sve ponovno zamre, a ti odustaneš. Kroz to svako malo neki novi član prođe i tako se vrtimo u krug. I ja sam prošao tu fazu.
Što je najgore, forum više nije ni interna zajebancija. Forum je mrtav.
|
| sri 04 sij, 2012 2:01 am |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
Imam volje i vremena dokazati da forum nije mrtav shirajzl, usput, tako me živcira kad netko kaže 'forum je mrtav'. Dramatiziranje je potpuno bespotrebno. ali, gle, što se ja čudim, pa mi jesmo najdramatičniji forum.
_________________ It is smaller on the outside!
|
| sri 04 sij, 2012 2:35 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Mimi Sky je napisao/la: Imam volje i vremena dokazati da forum nije mrtav shirajzl, usput, tako me živcira kad netko kaže 'forum je mrtav'. Dramatiziranje je potpuno bespotrebno. ali, gle, što se ja čudim, pa mi jesmo najdramatičniji forum. Nije to nikakvo dramatiziranje, samo najjednostavniji način da se opiše trenutna situacija na forumu. Mrtav u ovom kontekstu ne znači kraj priče jer forumi imaju sposobnost oživljavanja. Činjenica jest da ovaj forum u zadnjih mjesec-dva izgleda kao napušteni gradić koji je nekad vrvio životom, a sad tu vrluda samo poneki pas lutalica. 
|
| sri 04 sij, 2012 4:33 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
shirajzl je napisao/la: Činjenica jest da ovaj forum u zadnjih mjesec-dva izgleda kao napušteni gradić koji je nekad vrvio životom, a sad tu vrluda samo poneki pas lutalica. Tomu u prilog posebno govori činjenica da sam u prosincu ja bio top spammer sa svega 60 postova. Usporedbe radi, u prosincu 2010. top spammerica je bila Spet sa 948 postova.
|
| sri 04 sij, 2012 5:18 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ajme kakvih li se ovdje sve teorija neće naći Ukratko, mislim da je tu najviše problem zasićenosti rasprava od strane starih, i nedostatak novih članova u kombinaciji s neprikazivanjem starih i nesnimanjem novih epizoda Treka, centraliziranja i prebacivanja online aktivnosti na Facebook, kao i općenitog opadanja snimanja SFa i interesa za isti koji traje već nekoliko godina (ni drugi srodni forumi nisu na nekoj visokoj razini aktivnosti, apsurna je činjenica da se mi u usporedbi čak i okej držimo  ) Za teorije o privatiziranju foruma i lobijima i slično, mislio sam da su više u domeni zafrkancije a ne ozbiljnog shvaćanja istog. Možda nisam bio u pravu, barem što se određenih pojedinaca tiče Interne spike mogu začiniti forum ako se radi o zajedničkim spikama vezanim uz ovu online zajednicu, dok se ni meni ne sviđaju interne spike tipa da dvoje ljudi nagovješta neke njihove (privatne?) stvari koje nisko drugi ne kuži, i misle si kako su cool što to rade. Na besmisao takvih spika sam već ukazivao. Glede oftopic tema - koncept ovog foruma je da je uz ontopic rasprave ujedno i mjesto za druženje SF fanova, ne nužno vezano uz SF tematiku. Iako i meni nije baš simpatično vidjeti odr. ljude da dođu i rade redaljku u playground temama, ne vjerujem da bi ukidanje takvih tema za rezultat imalo ikakvo značajno povećanje aktivnosti u SF temama. Toliko od mene 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 11 sij, 2012 1:06 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: ned 31 srp, 2011 12:26 pm Postovi: 82 Spol: Muški Naj Serija: ENT Koje si vrste?: hjuman
|
A da se ponovo pokuša porenuti RPG (tako nekako)? Zaista gdje je @Picard? Možda i fanfiction?! Ako već nema nastavaka ST serijala.  Bolje da se spameri raspisuju u takvom topicu nego u brbljaonicama. Što se tiče topica u stilu: Što ste jeli? Što ste pili? Što ste jeb**i? i sl. to sigurno ne doprinosi ST-u u nikakvoj formi. Ali ... Kako bi se nabijao broj poruka? shirajzl je napisao/la: Kad pokušaš oživjeti Trek teme ili potaknuti nove, dobiješ 2-3 odgovora i onda sve ponovno zamre, a ti odustaneš. To je već dugo tako, nije od prošle godine, ni pretprošle. Mislim da je to počelo od dana nakon naglog priliva spamera sa SFC-a. Ko invazija Borga! Nažalost. Nisu tu došli, čast izuzetcima, da bi raspredali o ST-u, to im je zadnja rupa na svirali, već su ih neki članovi dovukli radi stvaranje nereda u vrijeme izbora za šefove udruge a i boarda. Tad dolazi do otvaranja ogromnog broja gore navedenih tipova topica (Što ste...? Što niste...? itd.) i relativizacije USSC foruma. To je činjenica. Lako ju je provjerit uvidom u broj i tip postova tih, tada, novopridošlih. Ja od njih ne očekujem ništa dobrog za ovaj board. Njihov cilj i nije da mu bude dobro i da se priča o ST-u. Mislim da je to više nego jasno svakome tko pozna ovaj board, i zna što je bilo prije najezde njih. Dosta je da pogledate gdje ti ljudi najviše pišu, u kojim topicima, i što pišu. Pozdrav Nečastivog 33
_________________ Today's scientists have substituted mathematics for experiments, and they wander off through equation after equation, and eventually build a structure which has no relation to reality. - Nikola Tesla
|
| pon 16 sij, 2012 2:39 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ne podržavam te teorije o "njima" koji su došli da bi radili bedastoće. U jedno doba, kraj 2008. početak 2009., nakon par mjeseci sličnih ovima sada, došlo je do naglog porasta broja novopridošlih, moglo bi se reći zlatno vrijeme foruma, jer bilo je puuno novih tema i postova dnevno, i omjer i nije bio loš u korist SFičnih tema (omjer je u stvari sličan još od početka...)
Vjerojatno je i veći broj došao iz raznih drugih izvora, uz "SFCovaca" poput Oza, Raitare i pahuljice došli su i drugi novi poput Hrčke, Mirne, Ogamera, Točkice, Sovereigna, Matiasa, Mimi i sl). Kako je jedan od čelnika SFCa napisao, ekipa sa SFCa je primjetila procvat, pa su se pridružili (koji je razlog bio da im se nije dalo na SFC pisati, o tome bi se dalo raspravljati), i tada smo imali one zajedničke akcije (na kraju uspješno realizirane) za otkup SF serija od strane HTVa i to nas je furalo još neko vrijeme... sve donedavno...
Nakon prošlog "umrtvljenja" imali smo nekolicinu ljudi koji su imali volje za dizanje aktivnosti, pitanje je da li će je biti i sada... s obzirom na stanje koje sam opisao u prošlom postu.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 16 sij, 2012 9:59 am |
|
 |
|
PARTIJA
|
Kad sam ja došao na forum, ima sad već dvije godine, (  ) atmosfera je bilo vrlo...hmm...privatna, ajmo reći. Za novog člana to je vrlo odbojno. Istina, na početku dobiješ proceduralne poruke dobrodošlice, ali teško se uključiti u neke rasprave kad u pozadini svega leže osobne nesuglasice, insajderske fore i sl. Mene je na početku držalo čitanje more starih tema u kojima se raspravljalo isključivo o Treku...a kako sam došao do 1400 i nešto postova još uvijek ne znam.
|
| pon 16 sij, 2012 1:01 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|