|
Sada je: uto 28 srp, 2026 2:21 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Ideje za nove ST filmove i serije
| Autor/ica |
Poruka |
|
Cadet 1st year
Pridružen/a: pet 12 kol, 2011 6:40 pm Postovi: 10 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: vulkanac
|
 Re: Ideje za nove ST filmove i serije
za st bi bilo najbolje da nastave tako gdje se stalo tj ds9 sa nekom novom postavom tu je ostalo puno pitanja  ..cijeli alfa kvadrant je ostao u rasulu,tko je preuzeo glavnu rijec,dali li se Kardasija izvukla,sta je sa tehnologijom koju je donjela kuja jane? st je i takodjer poznat i tenologiji pa bi bilo lijepo vidjet nova oruzja,brodove (tipa ENTERPRISE-J ), neki novi gadget 
|
| pet 26 kol, 2011 7:12 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Sovereign X je napisao/la: a isto tako i Ferengi koji nisu osvajački nastrojeni odjednom bi krenuli ratovat. Širenje teritorija -> Više resursa -> Više profita. Pravilo stjecanja br. 666 _Oz je napisao/la: Ja bih potpuno otkantao Ferengije, jer ih je DS9 već poprilično iscijedio. Umjesto toga bih seriju fokusirao na Romulance i... Tholiance. Definitivno. Romulance nisu iskoristili kako spada u TNG, cijelo vrijeme su nešto muljali, al nikad ništa konkretno od njih. Osim što su gurnuli Klingonce u rat, al i to je brzo propalo. Toliance isto da. Premda, oni su dosta zatvoreni, nisam siguran da je uopće spomenuto da Federacija ima ikakve odnose s njima. Romulanci imaju, u Nemesisu je jedna senatorica rekla da se ide nać sa tolianskim ambasadorom. slatkis86 je napisao/la: tu je ostalo puno pitanja  ..cijeli alfa kvadrant je ostao u rasulu,tko je preuzeo glavnu rijec,dali li se Kardasija izvukla,sta je sa tehnologijom koju je donjela kuja jane? st je i takodjer poznat i tenologiji pa bi bilo lijepo vidjet nova oruzja,brodove (tipa ENTERPRISE-J ), neki novi gadget Pa nije nešto previše pitanja ostalo.  Federacija je pobjedila i ostala je glavna, Kardasija je u rasulu, kuja Jane je postala admiralka, a tehnologija koju je dovukla će dodatno upumpati u federacijske brodove tak da će bit bogovi i batine kvadranta i šire, ne samo na diplomatskom polju. Enterprise J je iz 26. stoljeća i ružan je u vražju mater. 
|
| sub 27 kol, 2011 1:04 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Miki je napisao/la: Sovereign X je napisao/la: a isto tako i Ferengi koji nisu osvajački nastrojeni odjednom bi krenuli ratovat. Širenje teritorija -> Više resursa -> Više profita. Pravilo stjecanja br. 666 a da ziher! Uostalom i dalje se postavlja Cvičekovo pitanje. Jednostavno nebi imalo smisla da sad kad je Rom postao nagus da se vrate na staro. E sad jedino ako Rom ne prolupa, ili ako ga netko ne smijeni. Onda bi se još i moglo tak nešto dogodit Miki je napisao/la: _Oz je napisao/la: Ja bih potpuno otkantao Ferengije, jer ih je DS9 već poprilično iscijedio. Umjesto toga bih seriju fokusirao na Romulance i... Tholiance. Definitivno. Romulance nisu iskoristili kako spada u TNG, cijelo vrijeme su nešto muljali, al nikad ništa konkretno od njih. Osim što su gurnuli Klingonce u rat, al i to je brzo propalo. Toliance isto da. Premda, oni su dosta zatvoreni, nisam siguran da je uopće spomenuto da Federacija ima ikakve odnose s njima. Romulanci imaju, u Nemesisu je jedna senatorica rekla da se ide nać sa tolianskim ambasadorom. Pa da, Romulanci nisu dost razrađeni, a definitivno su jedna od najvažnijih rasa. Bilo bi lijepo da objasne kakvi su odnosi između njih i Federacije nakon Nemesisa, a isto tako i kakve posljedice je na Carstvo imalo uništenje Romulusa. Osim toga trebalo bi se i objasnit kolko štete je Nero učinio s uništenjem Vulkana i mijenjanjem timelinea općenito. Što se Tholianaca tiče njih smo nešto malo vidjeli u ENT-u i u to vrijeme su bili vrlo moćna rasa, al kasnije baš i nije bilo puno spomena o njima. Osim u Nemesisu Tholianci se spominju u Deep Space 9-u kad su potpisali sporazum o nenapadanju s Dominijem Miki je napisao/la: slatkis86 je napisao/la: tu je ostalo puno pitanja  ..cijeli alfa kvadrant je ostao u rasulu,tko je preuzeo glavnu rijec,dali li se Kardasija izvukla,sta je sa tehnologijom koju je donjela kuja jane? st je i takodjer poznat i tenologiji pa bi bilo lijepo vidjet nova oruzja,brodove (tipa ENTERPRISE-J ), neki novi gadget Pa nije nešto previše pitanja ostalo.  Federacija je pobjedila i ostala je glavna, Kardasija je u rasulu, kuja Jane je postala admiralka, a tehnologija koju je dovukla će dodatno upumpati u federacijske brodove tak da će bit bogovi i batine kvadranta i šire, ne samo na diplomatskom polju. Enterprise J je iz 26. stoljeća i ružan je u vražju mater.  Pa zapravo i nebi se složio da nije ostalo puno pitanja. Kardasija se vjerojatno oporavlja, a možda se i oporavila što možemo pretpostavit s obzirom da bi se radnja serije odvijala nakon uništenja Romulusa (dakle od 2383. nadalje). Od kraja Dominijskog rata pa dotad bi prošlo cca. 8 godina što je vrlo dugačak period i dotad bi se mogla Kardasija poprilično oporavit. Između ostalog Federacija im vjerojatno pomaže u obnovi tak da bi moglo past nekakvo savezništvo između Unije i Federacije (ako neće toga bit u novoj seriji bit će u knjizi koju pišem ). Klingoncima je isto flota bila dosta zrokana, al mislim da su oni svejedno u boljoj poziciji od Romulanaca i da su većinu flote dotad uspjeli obnovit plus još možda čak uvest neke nove klase brodova. Federacija kao što Miki kaže je u to vrijeme vjerojatno najmoćnija sila kvadranta s ozbirom da je najbolje od svih prošla u Dominijskom ratu, a i također je baba Janeway dovela te nove tehnologije koje bi mogli vidjet u nekom novom random okršaju protiv Borga, ili neke nove druge rase. Zamislite samo Sovereign klasu s takvim oklopom i transfaznim torpedima Osim toga kako je Federacija sklona stalnim uvođenjem novih klasa i dizajna vjerojatno bi mogli vidjet neke nove brodove, al i neke starije dobro poznate (tipa Sovereign, Prometheus, Defiant, Galaxy, Nebula, Akira, Intrepid, Nova, Norway, Steamrunner, Saber...). Što se pak tiče Enterprisa, vjerojatno ovaj Enterprise J nebi vidjeli već prije Enterprise F (moramo ić po redu jel) koji bi po meni trebao bit neka kombinacija Sovereigna, Prometheusa i Galaxyja. Inače nebi ja da taj Enterprise F bude u centru pažnje, već bi bilo bolje da bude neki drugi novi brod sa novom posadom i atraktivnom mladom kapetanicom Luna ili Akira klasa bi bili idealni za takvu seriju no može čak i Prometheus
Uglavnom da se puno toga napravit i bilo bi zbilja dobro da krenu s takvom nekom novom serijom koja bi zaokružila priču
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sub 27 kol, 2011 2:10 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
Ideja za film, mislim da bi dvije opcije koje se spominju među fanovima e sad ne znam koja bi više dobila glasova možda ovo vremensko razdoblje nakon DS9 i Voyagera i naravno opcija da se nastavi sa razdobljem J.Archera i njegove posade, mislim razvitak Federacije i borba sa Romulancima bilo bi zanimljivo, a i naravno post Voy i DS9 razdoblje opet bi bilo dobro vidjet nešto i sa Romulancima i tu. Serija pa također ista priča no sumnjam da će CBS odnosno Paramount imati sluha za nas fanove, osobno mislim što rade sa ovim novim filmovima veoma mi je žao što nisu uzeli nekoga iz stare ekipe pa barem Sussman ili Coto veoma arogantno od novog rukovodstva paramounta razumijem da možeš i želiš promijenit potpuno novo osoblje no ne imati nekoga od stare ekipe za barem kao kreativnog konzultanta je veliki promašaj, barem ja tako mislim.
|
| sub 27 kol, 2011 2:39 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Sovereign X je napisao/la: Što se Tholianaca tiče njih smo nešto malo vidjeli u ENT-u i u to vrijeme su bili vrlo moćna rasa, al kasnije baš i nije bilo puno spomena o njima. Osim u Nemesisu Tholianci se spominju u Deep Space 9-u kad su potpisali sporazum o nenapadanju s Dominijem Ima ih i u TOS. Al mislim da su oni ko i Breeni. Zatvoreni, nezainteresirani za odnose snaga velikih sila, iako su i oni sami sila, te imaju zanimljive brodove. Jedini način da u eventualnoj novoj seriji oni po pravo zažive, mora im se ponuditi neki veliki dio kolača, a to obično podrazumijeva veliki rat, a to smo već imali. Dominijski rat je tako uvukao Breene. Novi rat koji bi uvukao Toliance? Reciklaža. Sovereign X je napisao/la: Od kraja Dominijskog rata pa dotad bi prošlo cca. 8 godina što je vrlo dugačak period i dotad bi se mogla Kardasija poprilično oporavit. Kardasija je planet siromašan sirovinom, zato se i jesu širili i zato su iscijedili Bajor. Zbog sirovina. Nakon rata im je flota rasturena, planet u ruševinama, kolonije raštrkane. Kardasija na koljenima. Sovereign X je napisao/la: Što se pak tiče Enterprisa, vjerojatno ovaj Enterprise J nebi vidjeli već prije Enterprise F (moramo ić po redu jel) koji bi po meni trebao bit neka kombinacija Sovereigna, Prometheusa i Galaxyja. Ma ne znam, meni je dosta Enterpriseova. Mogli bi recimo nastaviti priču sa Rikerom kao kapetanom, on u Nemesisu konačno prihvaća kapetansko mjesto i ode nekud. Dok Picard ostaje na Enterpriseu E, kojeg su nekak dovukli iz zelene maglušine i popravljaju ga u orbiti Zemlje.  Frakes je dugo godina bio Riker, lik je relativno dobro okarakteriziran, ženskaroš, tak da Frakes apruva, Frakes voli SF, ima prste i u SF produkciji (poneki Trek film, ona teen alien sapunica Roswell, i možda još ponešto), tak da mooožda Frakes potegne ideju ako mu se sprdne. Al ništ od toga zasad. Valjda je i njemu dosta. ALF SUNCE TI KALAJSANO, daj stavi točku, zarez, ili lupi enter da odeš u drugi red, nemoj mi takvu kobasicu od rečenice stavit, oči si trgam.  alfa_Q je napisao/la: opcija da se nastavi sa razdobljem J.Archera i njegove posade, mislim razvitak Federacije i borba sa Romulancima bilo bi zanimljivo Apsolutno dobra ideja, jer ti ratovi sa Romulom se spominju i spominju, al kao i sve sa Romulom, ostalo je na spomenu, a ne na prikazu. Ali snimati još jednu seriju koja bi bila između ENT i TOS? Oštre reakcije su bile od strane playa hatera kako ENT nije Trek jer je namjerno drugačiji, a još jedna namjerna drugačijost prije TOS ere bi dodatno raspirila strasti. I zbunila neke koji nisu potpuno upućeni u Trek svemir. alfa_Q je napisao/la: a i naravno post Voy i DS9 razdoblje opet bi bilo dobro vidjet nešto i sa Romulancima i tu U tom slučaju AKO bi išla post VOY serija, bilo bi zgodno se nadovezati sa STXI, i ubaciti poneki arc o tom paralelnom svemiru. Ako to ne bude zasićenje sa paralelnim svemirima. Sovereign X je napisao/la: Zamislite samo Sovereign klasu s takvim oklopom i transfaznim torpedima 
|
| sub 27 kol, 2011 3:48 pm |
|
 |
|
Cadet 1st year
Pridružen/a: pet 12 kol, 2011 6:40 pm Postovi: 10 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: vulkanac
|
kada sam spomenuo Enterprise J (jest ruzan, sto jest jest) to je bilo u smislu da bi trebalo izmislit nesta novo..nes ti muke nacrtat brod ili napravit neku novu klasu ...to se u fotoshopu uradi zacas...sto se mene tice mogu napravit brod u obliku piramida samo nek bude nesto novo  i najvaznije: bilo bi vise vrijeme da se prestane prezvakavanje TOS-a ( mislim na J.J filmove sto treble biti ST a u stvari samo lice na ST ) i da se krene u buducnost
|
| sub 27 kol, 2011 7:16 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Po meni je originalni svemir prežvakavanje TOSa daleko više od Abramsovog reboota.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 29 kol, 2011 2:55 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Meni je abramsov reebot blizu naziva trash ..iako nije skroz trash S druge strane ovaj prijedlog o seriji koja se nastavlja nakon voyagera je super 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 29 kol, 2011 3:10 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
captain je napisao/la: Meni je abramsov reebot blizu naziva trash ..iako nije skroz trash LOL, ne znaš ti šta je treš. Idi gledaj "Andromedu" pa'š vidit treš. captain je napisao/la: S druge strane ovaj prijedlog o seriji koja se nastavlja nakon voyagera je super Jelda? Svi prijedlozi podrumaša koji su naučili vulkanski pozdrav prije nego vezat cipelu su automatski super. Neki Trekiji su toliko smiješni da njihova "smješnoća" prelazi granice apsurda. Daj im govno, lupi na njega pečat "prime universe", pojest će ga u tri zalogaja i na koljenima te molit za još. 
|
| pon 29 kol, 2011 4:41 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Šta hoćeš reć Oz?
|
| pon 29 kol, 2011 5:56 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miki je napisao/la: Šta hoćeš reć Oz? Da ova ideja za post-VOY seriju i nije baš tako super, kad malo razmisliš... Djeluje ko neko "for the fans, by the fans" kvazi-fanfic smeće.
|
| pon 29 kol, 2011 6:15 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Oz, na stranu jel ta ideja objektivno dobra ili nije, zanima me zašto si TI toliko protiv nje?
|
| pon 29 kol, 2011 8:38 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Na tren sam dobio dojam da Oz misli kako su Trek ljubitelji nolajferi i jadnici. Al samo na tren.
|
| pon 29 kol, 2011 8:54 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Ozu treba puknut ban zbog vrijeđanja na trek osnovi.  Šalu na stranu, ne vidim zbog čega bi serija koja se kronološki nastavlja na stari timeline bila automatski loša. Mogla bi, teoretski, biti i uspješna, samo kad bi se obhrvala podrumaški nastrojenoj trek fanbazi koju Oz spominje.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 29 kol, 2011 9:01 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Ant je napisao/la: Mogla bi, teoretski, biti i uspješna, samo kad bi se obhrvala podrumaški nastrojenoj trek fanbazi koju Oz spominje. Ne, nego bi se trebala obhrvati (  valjda odhrvati) boljkama koje su pokopale, ili barem stavile u hibernaciju franšizu - a to je slabo razrađivanje likova i arcovi koji se pojave dva-tri puta u sezoni.
|
| pon 29 kol, 2011 9:11 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|