Sada je: čet 27 kol, 2026 1:44 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 229 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Sljedeća
 Parade i homoseksualna prava 
Autor/ica Poruka
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Post Re: Parade i homoseksualna prava
Cvicek je napisao/la:
@Ant, ovo što komentiraš nema previše veze s onime što sam ja pisao.

demantiram direktnim citatima:

Cvicek je napisao/la:
Čak i ako se djeca usvajaju, ili se lezbi doniraju spermiji i sl,... samo zaćeće je i dalje heteroseksualne prirode.

Ant je napisao/la:
Po kojem principu karakteriziras postupak umjetne oplodnje kao homoseksualni ili heteroseksualni? Osoba mu se moze podvrgnuti bez obzira na svoju seksualnu orijentaciju i on se tehnicki izvodi potpuno neovisno o njoj.

btw, na osnovu cega smatras biologe koji se bave seksualnoscu nekompetentnima da rade istrazivanja na temu seksualnosti?

pet 08 srp, 2011 2:34 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
@Ant, ti si počeo pričati o drugim stvarima, konkretno:

Ant je napisao/la:
Po kojem principu karakteriziras postupak umjetne oplodnje kao homoseksualni ili heteroseksualni? Osoba mu se moze podvrgnuti bez obzira na svoju seksualnu orijentaciju i on se tehnicki izvodi potpuno neovisno o njoj.

Za detalje vidjeti moj zadnji post na prošloj stranici, no evo, kopipejstat ću ono što se vezuje uz to:

Cvicek je napisao/la:
ako idemo gledati iz biološkog stanovišta, mi kao ljudska bića, tj. ljudski rod imamo nekoliko osnovnih životnih potreba potrebnih za preživljavanje i nastavak vrste - zrak, hranu, vodu, zaklon od opasnosti i razmožavanje (produžetak vrste)
I to je ono što je "normalno" za nas kao vrstu, univerzalno za cijeli ljudski rod.

Iz ovog "zaklon od opasnosti" su se kroz evoluciju razvile neke druge socijalno-društvene potrebe, no s obzirom da smo se veeeeoma naglo (u evolucijskim okvirima) razvili, još nismo došli do toga da se točno definiramo koje bi to bile dodatne potrebe univerzalne baš za sve (iako se za neke došlo poprilično daleko). Fizička evolucija je usporila i prepustila mjesto društvenoj, kao vrsta se još uvijek 'tražimo', ako tako mogu reći, i ono što je za jednu kulturu "normalno", smatra se posve "nenormalnim" u drugoj. Kulture se mijenjaju, napreduju, slamaju se,... i ako bi došlo do megapokalipse da na svijetu opet ostane par desetaka tisuća ljudi, stvorila bi se potpuno drugačija kultura sa svojim sustavima vrijednosti i društvenim ustrojstvom, no tih par osnovnih potreba bi i dalje bile prisutne da se ljudska vrsta nastavi...

S obzirom da se iz homoseksualnosti ne može produživati vrstu. Čak i ako se djeca usvajaju, ili se lezbi doniraju spermiji i sl,... samo zaćeće je i dalje heteroseksualne prirode. I to teško da će se tako brzo promjeniti (tu ulazimo problematiku hi-tech genetskog inžinjeringa u kojem bi se od genetskog materijala 2 muškarca ili 2 žene napravilo biće koje bi posjedovalo gene od 2 muškarca, ili 2 žene,... i takvo "splajsanje" (lol još se sječam onog filma :mrgreen: ) sa sobom vuče teške etičkomoralne dileme, za koje bi trebalo otvoriti posebnu temu...
Cvicek je napisao/la:
Postoji seksualna reprodukcija, koja uključuje muške i ženske spolne organe ;)
(i sama po sebi bi bila "heteroseksualna" (hetero=različito, Točkica bi vjerujem bolje objasnila etimologiju ove orginalno grčke riječi)

Ono što bi bilo najbliže "homoseksualnoj" reprodukciji (makar to je opet pomalo kriva riječ) bi koliko se sjećam iz biologije u srednjoj, bilo među bakterijama. One nemaju spol no vrše konjugaciju kad se 2 bakterije spoje i izmjenjuju djelove svojeg genetskog materijala. Napredniji oblici života su se polarizirali na spolove.

Sam postupak (u tehnološkom smislu) slažem se da nije bitan, kao i seksualna ordjentacija donora, no poanta u biološkom smislu je ta da ako se želi "stvoriti" ljudsko biće, neovisno da li se radi o umjetnoj ili prirodnoj oplodnju, potreban je muški spermij, i ženska jajna stanica. 2 različita (hetero) elementa.

(ajme ko da pišem sastavak za osnovnu školu :lolsmjeh: )

A što se tiče ovoga:
Ant je napisao/la:
btw, na osnovu cega smatras biologe koji se bave seksualnoscu nekompetentnima da rade istrazivanja na temu seksualnosti?

Blah, u onim temama o zakonima logičke argumentacije, baš za ovaj slučaj nema cool latinskog naziva... samo naziv "kompleksno pitanje" :|

Uglavnom, ti mene pitaš zašto ja smatram nešto, što ja NISAM NAPISAO. Nemoj to više raditi!

Štaviše, čak sam zamolio da mi se da link na neki vjerodostojniji sajt/istraživanje kako bi se upoznao s tematikom, jer do sada nisam čuo za tog Kinseya :neznam:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 08 srp, 2011 3:58 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
Pa ako odbijas ponuđene podatke i trazis neke vjerodostoje onda iz toga proizlazi da ranije navedene ne smatras vjerodostojnima, to jest da smatras da istrazivanja koja su dovela do tih podataka ne smatras dobro izvedenima i za kraj navodis rezultat svojih vlastitih istrazivanja koja upucuju na udio od 1% do 3%.

Sto se oplodnje tice, ono sto ja argumentiram je da ona nije u izravnoj vezi sa seksualnom orijentacijom pojedinaca. To sto su u procesu prisutne musne i zenske spolne stanice nema veze sa seksualnoscu.

pet 08 srp, 2011 5:53 pm
Profil ICQ Web stranica
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill
Odeš cviček na google i upišeš Kinsey research i izbaci ti puno stranica a posebno jedan od njegovih najvećih tvorevin kinsijev institut
http://www.kinseyinstitute.org/

http://www.kinseyinstitute.org/research/ak-data.html

pet 08 srp, 2011 9:31 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Ant je napisao/la:
Pa ako odbijas ponuđene podatke i trazis neke vjerodostoje onda iz toga proizlazi da ranije navedene ne smatras vjerodostojnima, to jest da smatras da istrazivanja koja su dovela do tih podataka ne smatras dobro izvedenima i za kraj navodis rezultat svojih vlastitih istrazivanja koja upucuju na udio od 1% do 3%.

Sto se oplodnje tice, ono sto ja argumentiram je da ona nije u izravnoj vezi sa seksualnom orijentacijom pojedinaca. To sto su u procesu prisutne musne i zenske spolne stanice nema veze sa seksualnoscu.
LAŽ je da odbijam ponuđene podatke (je**mu pa 2put sam ti objasnio da bi htio proučiti rezultate tih istraživanja. Pa onda donjeti zaključak)

LAŽ je da istraživanja ne smatram dobro izvedenima, iz istog razloga kao rečenica prije, ne mogu smatrati nešto dobro ili loše izvedenim ako i ne znam o čemu se uopće radi.

LAŽ je da sam ja radio svoje istraživanje i došao do cifre od 1 ili 3 posto.

A za oplodnju sam ti se stvaaaaaaarno potrudio objasniti o čemu se radi, ali ti i dalje "ne želiš" razumjeti.

Zadnjih mjeseci si sa svojim konstantnim vrijeđanjem, omalovažavanjem, trolanjem i iznošenjem laži po raznim temama na forumu uspio anulirati sav kredit koji kod mene imaš kao bivši korisni član osoblja foruma. Čestitam, to je rijetko kome uspjelo =D>

Suikotreki je napisao/la:
Još ironičnije je kad takvo što čuješ od skupine ljudi koju se isto tako segregacijski doživljava tj. od Trekkija.
Čak i pustimo tu poruku Treka gdje se promovira tolerantnost i suživot s različitostima za koju pretpostavimo da fanovi Treka bi ju trebali podržavati i pokušavati živjeti prema tome.
Tko to u udruzi ne podržava toleranciju, suživot i različitost? :scratch:
Dolaziš u udrugu, i dolazili su tu i tamo homoseksualci (ne bi navodio konkretna imena...) i ZNAM da NISI mogao vidjeti da smo prema ikome bili netolerantni (osim MOŽDA Mr.Z, ali on je priča za sebe...)
Nije li tako?

Pa ako je, što se onda kačiš na moj post koji uopće nije umjeren u tom smjeru, komentirao sam što mi se ne sviđa kod gej aktivizma, a ne kontra gejeva. A znanstvena istraživanja se moraju bazirati na dokazima, i ne bi trebala biti pod utjecajem politike i lobiranja.

Uostalom, imaš i gejeve koji NE podržavaju neke od ekstremnih manipulatorskih pasivno-agresivnih metoda koje su prisutne kod gej aktivizna (neke od njih sam opisao prije)

Hoćeš li i gejeve koji smatraju da takve stvari graniče sa heterofobijom i da su kontraproduktivne - ići na isti način kritizirati? :P

dašo je napisao/la:
Da, baš tako... u nama se događa borba dobra i zla... od rođenja... ma majkooo mojaaa.... :zgrožen:
Zar to nije istina? :-k

Napisao si taj post posebno, bez kvotanja ili ičega drugog, pa ne znam kontekst, ali to da svi imamo "dobru" i "lošu" stranu je istina. Pogledaj samo epku "The Enemy Within" sa dobrim i lošim Kirkom i slavnim quoteom:

"And what is it that makes one man an exceptional leader? We see indications that it's his negative side which makes him strong, that his evil side, if you will, properly controlled and disciplined, is vital to his strength."

Ali kakve to veze ima s temom, nemam pojma :neznam:

captain je napisao/la:
Ovo je istina ..ali opet trosak definitivno , s druge strane ponekad bi i organizatori tribali birat sta sigurniju rutu ..naprimjer u splitu su minjali rutu i primistili je na rivu ..iako se zna da je na rivi mozda vjerojatnost incidenta veca od nekog drugog mista
Smatraš li da je "opasnija" ruta odlučena slučajno, ili da je to bilo namjerno u cilju da se izazove što jača reakcija (da bi se, kako sam pisao prije par tjedana, na temelju toga moglo pojačati političko-financijski pritisak na institucije)?

captain je napisao/la:
Širenjem pojmova "fašizam" na svaku grupu koja ima različito mišljenje je samo put u daljnje nerazumijevanje i zlouporaba pojma u dnevno-političke svrhe
i
captain je napisao/la:
Druga stvar ..uistinu se i radi baren minimalno o izgovoru za dobivanje novaca od drzave ..jer realno to sve spada u nekakav "manjinski folklor" a to drzava uvik ima obavezu financirat ..pitanje je zapravo dal je to uopce logican aktivizam ...mozda bi bolje bilo edukaciju spojit sa nekom opcom edukacijom o ljudskim pravima
i viewtopic.php?p=268345#p268345

Ovo je jako lijepo rečeno :thumbs2:

Slažem se da bi trošenjem sredstava na radionice gdje se govori o toleranciji u svim poljima života, a ne samo o toleranciji za skupine koje su medijsko-politički jake, to ispalo puuno korisnije nego metode koje sada koriste.

Kako sam već pisao, napravi se situacija koja samo čeka da se incident dogodi, i onda se na temelju toga djeluje. I možda ponetko i završi u zatvoru ili bude na neki drugi način sankcioniran. Da li će taj netko radi toga što dobije pendrekom odustati od svojih netrpeljivih stavova? Pretpostavljam da neće biti toliko glup da netoleranciju ponovno prakticira na mjestima gdje ima 400 policajaca koji snimaju svaki njegov pokret i samo čekaju njegovu reakciju, no to ga ni neće činiti tolerantnijom osobom. Samo će se suzdržavati, i djelovati u "boljim" prilikama gdje će imati manje šanse da ga se kazni...
Bilo bi zanimljivo za pogledati da li više "homofobnih" napada ima u "razvijenim" zemljama u kojima se dogodio takav oblik "žestokog obračunavanja s netolerancijom" ili kod nas. Ja baš i nisam čuo da se, osim na paradama, provodi nekakva tortura nad pederima i lezbama. Može se čuti koji komentar, primjetiti podsmjeh i to je to...

Ne bih htio da se radi ovakvog kako sami kažu - bespoštednog, odlučnog i beskompromisnog obračunavanja s fašistima - na kraju dogodi to da čak i poraste broj homofobnih napada. Tko od toga ima koristi?! :-k

Tako da ne vjerujem da će ovakav pristup stvoriti stvarno tolerantno društvo, već će homofobija biti prikrivena (kao nekada homoseksualnost) ali ne i iskorijenjena.

Paradiranje u ZG je koštalo oko milijun kuna, a ništa korisno nije učinjeno. Paradiranje u Splitu je koštalo nešto manje, a još je i napravljena šteta (za koju su organizatori mogli i pretpostaviti da će se dogoditi, ali njihove suntsuovske odluke sam već opisao prije). Možda si čuo kako je onoj Nizozemskoj kćerci kao naručen došao Splitski nered da bi politički negativno djelovala na završetak HR pregovora za EU. Politika. :roll: :thumbs3:
Da su se te pare, kako si predložio, potrošile na edukativne radionice bilo bi puno više koristi za sve nas, bilo bi pravednije prema drugim manjinama, ne bi bilo nametanja kao ni nereda koji se je dogodilo u Splitu.

...

Svatko od nas je individua koja svijet vidi na svoj jedinstveni način. Svatko od nas je u nečemu dobar, u nečemu loš, svatko od nas je više ili manje tolerantan prema određenim stvarima i pojavama, pa bi bi takve zajedničke radionice bile produktivne u traženju zajedništva svih ljudi, stremljenja onome što nas sve povezuje i što nas u konačnici i čini ljudima, nastojati unaprijediti ljudski rod u zajedništvu, toleranciji i podržavanju različitog svjetonazora, umjesto da se rade takve separacije među samo određenim manjinama, ili kako ti to nazivaš - getoizacija društva. Umjesto da tražimo stvari koje nas povezuju, za koje svi trebamo stremiti prema naprijed, događa se skoro pa obrnuto. :neznam:
Kako ono ide vic - jedni viču "KOMUNISTI!!!", drugi viču "FAŠISTI!!!", a jeka odzvanja - "Isti! Isti!"

Ne znam koliko vas koji pišete u ovom topiku ujedno pratite što se događa u Svijetu?
Države se zadužuju i sad više nije pitanje da li će, već kada će se globalni financijski sistem raspasti (jer je sam sistem sagrađen na matematički neodrživim osnovama, slično ko piramidalna šema), sve veći je nesrazmjer između bogatih i siromašnih, svugdje se sve više smanjuju ljudska prava na uštrb svega osim financijskih institucija (odnosno internacionalnih bankara). IMF se više i ne pravi da je tu da s financijske strane pomaže razvitku čovječanstva, već samo štiti interese krupnog kapitala.
U doba kad proizvodnja i hrane i drugih dobara nikad nije bila lakša, istodobno siromaštvo u svijetu nikad nije bilo veće, a da i ne pričam kakve su posljedice za okoliš...

Sve lagano odlazi u ku**c. Kao ljudski rod ne idemo naprijed već nazadujemo ili u najboljem slučaju - stagniramo.
I umjesto da se svi ujedinimo oko zajedničkih ciljeva da i s društvene strane budemo spremni da stvorimo bolji svijet opisan u Treku (s tehničke strane smo već godinama spremni na korak naprijed), mi se sa nepotrebnim konfliktima sve više udaljavamo jedni od drugih... :(
I dok se kačimo oko gluposti, ne vidimo širu sliku i polako srljamo u propast...

U Treku je opisano da će nam trebati 3.Sv.rat i gotovo uništenje čovječanstva da bi se osvjestili. Zar bolja budućnost zaista nije moguća bez da prije toga dođe do generalnog sranja?

...

Meni omiljeni band Bad Religion ima jedan stih koji im je praktički postao tagline - "Do what you want, but don't do it around me!", koji bi mogao sažeti njihovo višedesetljetno djelovanje.

U mojoj viziji idealnog svijeta budućnosti bi postojao sličan moto.
Iako ne smatram homoseksualnost korisnom za napredovanje ljudskog roda, svatko tko želi živjeti drugačiji život, slobodan ga je živjeti, dokle god to ne utječe negativno na druge i dokle god se taj svoj životni stil ne nameće drugima.

Naravno, tada bi se trebalo dozvoliti i drugi alternativni stilovi. Kao što znamo, kao ljudi po prirodi mismo pretjerano monogamni, i ne vidim razloga zašto ne bi bile dozvoljene razne vrste poligamnih udruživanja, npr. koncept prikazan u Caprici (ali spomenut i u Treku kroz lik Dr.Phloxa i rase Denobulanci) - gdje više muškarca i žena žive u nekoj vrsti kolektivnog braka, koji ovisno o dogovoru, može biti i heteroseksualne ali i biseksualne prirode. Zašto bi bilo loše da netko ima 3 "majke" i 3 "oca". Tako se žene mogu rotirati u obavezama odgajanja djece, manja je vjerojatnost da svi izgube posao i mogu zadržati nekretnine (ukoliko novac još uvijek ne bi bio ukinut), i kao grupa bi se lakše mogli nositi kroz sve druge životne probleme...

Znate li da grupni brakovi u nijednoj državi svijeta nisu dozvoljeni, i često se i u tzv. naprednim državama takva praksa zna kažnjavati zatvorom?

Eto... ako već postoji aktivizam za LTBQ, zašto da se taj gej pokret ne ujedini i sa drugim nastojanjima za (trenutačno) alternativne tipove veza i brakova? Pa se onda mogu udružiti i u aktivizam za druge društvene alternative koje su trenutačno zabranjene ili smatrane neprihvatljivim.... i na kraju se svi ljudi ujedine i stvaranje novo, bolje društvo apsolutne tolerancije?

A ne ovakav "aktivizam" danas koji sve neistomišljenike proglašava fašistima protiv kojih se treba boriti na sve načine, odbijanje dijaloga, provociranjem sukoba i lobiranjem za sebe na uštrb drugih. Ukratko, današnji gej aktivizam provodi ideju da se netolerancijom treba boriti protiv netolerancije :roll:

(svaka čast vama obojici koji ste sve ovo pročitali od početka do kraja :sesir2: )

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 15 srp, 2011 6:06 pm
Desolate

Opis Stanja: Alienated
Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
Pošto nisam imao što raditi, uzeo sam si vremena da pročitam ovu raspravu, i zadnji post od Cviceka mi se sviđa u nekim segmentima. :thumbs2:

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

pet 15 srp, 2011 10:15 pm
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Radi se o tome da LGBTQ teme su stvari koje spadaju u sveru sociologije i psihologije ..postenija bi edukacija bila ona u studijima socijologije i skolama po principu dokaza i suprotstavljanja misljenja diskusijom a onda dolazenja do zakljucaka plus ucenja o opcoj toleranciji ..nego ovo sada 8)

Stos je u tome da svak prakticira svoju seksualnost zbog razlicitih razloga ..na razlicit nacin , nekome je sve mozda prolazna avantura i jedno zivotno iskustvo a nekome je homosexualnost nesto dublje u psihi i nije bas prolazna stvar ..s obzirom da je svak poseban ..nemozes nikad govorit o jednoj te istoj crti karaktera ili politickom uvjerenju da bi se automatski moglo ocekivat da je svak tolerantan na sve i u slicnoj mjeri ..posebno ako iz pozicije vjecne manjine postupis na nacin da smatras vecinu vjecnom nezrelom za toleriranje vlastitog psihickog stanja kojeg dilis s jos nekim ..jer stvar je u tome da ode vecina proizvodi manjine 8)

Uostalom svak ima svoje momente trazenja i nalazenja ..siguran san da mnogi imaju gay veze pa se na kraju ozene i dobiju dicu u heterosexualnoj vezi a opet mnogi imaju cure pa na kraju zavrse u gay vezi a mnogi su malo u jednom a malo u drugom ..nakon 14 godine , vecina ljudi ima nagon za trazenjen samog sebe u svakom pogledu ..od seksualnosti do politickih uvjerenja ..u tom segmentu nista nije trajno

Ljudi su u sexualnosti najraznolikija bica ..pa u heterosexualaca postoje stvari koje ponekad spadaju u sveru neobicnog i vise nego kod gay ljudi ..sta opet znaci da smo svi isti na neki nacin :mrgreen:

Heterosexualna vecina proizvodi razne oblike fetisizma i devijacija ..neke su cudne i bezazlene a neke su cudne i opasne ..no kod vecine mi se cini da nekako nemaju potribe stvarat od tog bauk jer je uistinu sve od osobe do osobe razlicito

Sve je to socijoloska i psiholoska prica u kojoj nema bas mista za klasicnu ideolosku ispolitiziranost ..znaci ako ces proucavat ljudsku seksualnost ..moras je proucavat cilu i tolerirat ili netolerirat na individualnom principu i na principu toga koliko neke prakse stete drugima ili tebi samom

LGBTQ prava su samo manjinska preslika temeljnih ljudskih prava za nekim samoodređenjem identiteta i uklapanjen toga u sire drustvo

Citat:
Naravno, tada bi se trebalo dozvoliti i drugi alternativni stilovi. Kao što znamo, kao ljudi po prirodi mismo pretjerano monogamni, i ne vidim razloga zašto ne bi bile dozvoljene razne vrste poligamnih udruživanja, npr. koncept prikazan u Caprici (ali spomenut i u Treku kroz lik Dr.Phloxa i rase Denobulanci) - gdje više muškarca i žena žive u nekoj vrsti kolektivnog braka, koji ovisno o dogovoru, može biti i heteroseksualne ali i biseksualne prirode. Zašto bi bilo loše da netko ima 3 "majke" i 3 "oca". Tako se žene mogu rotirati u obavezama odgajanja djece, manja je vjerojatnost da svi izgube posao i mogu zadržati nekretnine (ukoliko novac još uvijek ne bi bio ukinut), i kao grupa bi se lakše mogli nositi kroz sve druge životne probleme...

Znate li da grupni brakovi u nijednoj državi svijeta nisu dozvoljeni, i često se i u tzv. naprednim državama takva praksa zna kažnjavati zatvorom?

Radi se o tome da ljudsko drustvo nije evoluiralo na taj nacin ..mislin da nijedna individua nije spremna na denobulanski tip u kojem neko moze imat tri zene a opet te tri zene mogu imat tri muza ..mozda su onda rodbinske veze prekompleksne ..sa nekog stambenog i drugog aspekta ..ko bi s kim zivia i kako ..bili dica bila s materon ili ocem ..s kim bi zivila polubraca ..kako bi se imovina dilila ..iako istina naspram ovog je svit netolerantniji nego naspram gay veza

Citat:
Eto... ako već postoji aktivizam za LTBQ, zašto da se taj gej pokret ne ujedini i sa drugim nastojanjima za (trenutačno) alternativne tipove veza i brakova? Pa se onda mogu udružiti i u aktivizam za druge društvene alternative koje su trenutačno zabranjene ili smatrane neprihvatljivim.... i na kraju se svi ljudi ujedine i stvaranje novo, bolje društvo apsolutne tolerancije?

Nisu sve neprihvatljive nego su selektivno prihvacene jer ponekad zahtijevaju određene prilagodbe ponasanja za koje ljudi nisu bas uvik spremni 8)

I ovisi o cem se radi ..let tri ko zabavna grupa je prihvatljiva mozda ali sad da ti polugoli cova sa necin u dupetu i prostin rijecnikom dođe na posa radit ..nebi bilo prihvatljivo

S druge strane i razni oblici glazbenog polutransvestizma ili alternativnog stila su prihvaceni dok su umjereni ..naprimjer roker sa tri rećine (naušnice) i crnin noktima mozda i nece bit neprihvacen u drustvu ali rocker sa deset nausnica i cili istetoviran i presminkan ce izazvat određeno odbijanje u drustvu

alternativa se svodi na vanjsko predstavljanje sebe ..u svin elementima i tu ljudi vole neku umjerenost ..svi ce se naprimjer divit plocicama i misicima u muskarca ali ce opet sve doc na fazu odbojnog ako je osoba prenapuhana i cisti nabildani komad osobe bez imalo estetike

Imamo i slucaj sada s onim malim manekenom andrejom pejicem(trazi googel pa cete lako skuzit zasto to spominjen) ..lik je totalno suprotan bilo kojem poimanju neceg sta muski spol predstavlja ali ko takav doslovce ne predstavlja prijetnju nicemu jer ono sta on zivi njemu sasvim odgovara ..a dosta ljudi to uopce ne dozivljava posebno ..s druge strane ima i onih koji se pitaju ..koji ce vrag musko koje ne djeluje tako .. i sigurno razmislja o tome kako bi bilo debilno se nac u situaciji da vidis neku "zenu" ides se upucavat a ono skuzis da to nije to ..i onda nastane odboj zbog mogucih i komicnih situacija jer je drustvo priviklo na određene obrazce ponasanja ..pa se rodi i nepotrebna diskriminacija ..pitanje je zapravo koliko individualizam moze bit rasiren a da ostavlja svakom prostor za disanje

Moje je misljenje da nevalja osuđivat odma ...ali je ipak sve stvar postavljanja naspram drustva ..određene mjere i ponasanja koje ima neku svoju miru i granicu i onda kad ide i malo u ekstrem

Btw ..interesantno je kako drustvo(zapadno) prihvaca lezbijke ..cure bodybuilderice ..zensko maskiranje u muske likove ili nosenje odjece za muske osobe ...a kad je obrnuto onda je drustvo okrutno .. doceka takvo ponasanje sa suprotne strane ostrije nego sta su ostra sto batleth maca ..zasto je alternativa u zenskih osoba drustveno prihvatljivija nego u muskih ..zasto je gay ..baletan ..sov maskiran u uhuru :D .. ili musko nosenje suknje ili sta vec ..neprihvatljivo ..zasto je pasivna agresija naprimjer prihvatljivija u zena a aktivna u muskaraca ..uostalom nakon sveg pisanja pitan se sta je alternativa cemu ?

Na kraju kad sve napises opet ispada da LGBTQ teme uistinu i nisu nista drugo nego teme o opcim ljudskim pravima..jer kako uopce definirat ko pripada ovin BTQ slovima i zasto L ima vise drustvenog odobravanja od G :-k

sub 16 srp, 2011 4:29 am
anarho trekkie

Djeluje mi da su zadnja 2 posta bila previše dugačka pa su odbili druge da pročitaju i komentiraju? :-k

BTW, sjetio sam se ove teme radi ovoga:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/jos- ... 04133.aspx

Eto, jesam vam rekao o čemu se tu radi, i da će naknadno, kad skoro više nitko na to neće obračati pažnju, sve proći samo s uvjetnim kaznama? 8)

slika

uto 13 ožu, 2012 7:50 pm
anarho trekkie

Naši alpski susjedi su na referendumu, između ostalog, izglasali da su protiv uvođenja zakona da homo parovi unutar obitelji mogu posvajati djecu
http://www.advance.hr/vijesti/slovenci- ... nje-djece/

Komentari?

A što se mene tiče, bio sam si razmišljao i mislim da je ovo još jedno pitanje koje ne bi smjelo imati veze s politikom, no nažalost ima.

Ako se već nekom autoritetu daje za pravo da odlučuje o takvim stvarima, ne bi li struka (odgojna, edukacijska, zdravstvena i sl) trebala imati primat u ovakvim odlukama, i to od slučaja do slučaja, jer i među homo i hetero obiteljima okruženje može biti loše za razvoj djeteta, i općenito (neovisno o zakonu koji nije ni išao tako daleko da posvajanje izvan obitelji) mislim da bi dobri homo roditelji bili bolja alternativa institucionaliziranom skrbništvu (tj. domovima za djecu bez roditelja i sl)

slika

ned 25 ožu, 2012 10:16 pm
Desolate

Pa... ja isto ne bi dao da usvajaju djecu. Malo su previše, kako bi se reklo, dobili krila, nek se spuste malo.
Lijepo je imati liberalne stavove i prihvaćati nekog zbog nečega što je, ali i dalje mislim da u praksi to nije zdravo. Cvicek, kad i ako budeš imao djecu, možda ćeš vidjeti o čemu pričam.

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

pon 26 ožu, 2012 6:56 pm
Profil ICQ Web stranica
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Wildchild je napisao/la:
ali i dalje mislim da u praksi to nije zdravo.

Možemo mi mislit šta hoćemo, ali je činjenica da do danas nema ni jednog jedinog praktičnog dokaza da je takvo što nezdravo. Dokaza za suprotno ima pak pregršt.

pon 26 ožu, 2012 8:41 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Wildchild je napisao/la:
Cvicek, kad i ako budeš imao djecu, možda ćeš vidjeti o čemu pričam.
Čestitam Wildchild! Što nam se nisi do sada pohvalio? Dečko ili curica? :mrgreen:

_Oz je napisao/la:
Wildchild je napisao/la:
Možemo mi mislit šta hoćemo, ali je činjenica da do danas nema ni jednog jedinog praktičnog dokaza da je takvo što nezdravo. Dokaza za suprotno ima pak pregršt.
Upravo tako.
I sam imam određenu dozu predrasuda o takvom posvajanju ili odgoju. Kako sam već spomenuo, ne čini mi se da je to odluka koju bi narod trebao donijeti (ne tiče se velike većine njih) već je to pitanje za znanost. Ta istraživanja bi trebala biti provođena par desetaka godina da se u praksi vidi kako će ispasti i koji problemi se pri tome pojavljuju (osim osuđivanja okoline za koju određeni par nije odgovoran). Nisam upoznat s detaljima istraživanja, pa ne znam koliko su bila opsežna...

slika

pon 26 ožu, 2012 9:43 pm
Desolate

Cvicek je napisao/la:
Wildchild je napisao/la:
Cvicek, kad i ako budeš imao djecu, možda ćeš vidjeti o čemu pričam.
Čestitam Wildchild! Što nam se nisi do sada pohvalio? Dečko ili curica? :mrgreen:

Hehe, ne ne, još nisam postao tata... :mrgreen: Kad dođe vrijeme za to, bilo bi mi svejedno, samo da je zdravo. :mrgreen:

_Oz je napisao/la:
Wildchild je napisao/la:

Tako je, nema dokaza jer sve što dosad rade je teorija, ja isto tako mislim da u praksi to nikako nije zdravo za dijete. Kao što sam i gore napisao, lijepo je biti libelaran, ali negdje treba povući crtu.

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

pon 26 ožu, 2012 11:30 pm
Profil ICQ Web stranica
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Wildchild je napisao/la:
Tako je, nema dokaza jer sve što dosad rade je teorija

Nije, ima puno primjera odraslih ljudi koje su "ilegalno" odgojili homo roditelji, i koji ne pokazuju nikakve znakove mentalne izopačenosti i šta ja znam.

uto 27 ožu, 2012 8:08 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

@Oz, da se naći ekipe koja će i sam homoseksualizam nazvati čistom mentalnom izopačenosti :mrgreen:

Pogotovo papa.

Ne bi se čudio da u pauzi od dvoličnih izljeva krene špotati rvate koji, kako li se usude, polemiziraju da li bi bilo okej da se zločini nad djecom ne smiju više prikrivati kroz tajnost ispovjedi...

slika

uto 27 ožu, 2012 9:11 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 229 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: