|
Sada je: ned 26 tra, 2026 3:01 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
S01E04 - Cripples, Bastards, and Broken Things
| Autor/ica |
Poruka |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
"Cripples, Bastards, and Broken Things" [Sezona I, Epizoda IV] Scenarij: Brian Kirk Režija: Bryan Cogman Sinopsis (HBO Publicity): Ned istražuje smrt svog prethodnika te pritom pronalazi jedno od kraljeve nezakonite djece. U Crnom zamku John štiti Samwella od daljnjeg zlostavljanja, nezadovoljni Viserys sukobljuje se s Daenerys u Vaes Dothraku, Sansa zamišlja svoju budućnost kao kraljice, dok Arya svoju vidi na sasvim drugačiji način. Catelyn oko sebe okuplja saveznike svog muža, a Tyrion biva zetačen na krivom mjestu u krivo vrijeme.  Više o epizodi: http://www.hbo.com/game-of-thrones/inde ... index.htmlhttp://www.imdb.com/title/tt1829963/
|
| pon 09 svi, 2011 3:32 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
 Re: S01E04 - Cripples, Bastards, and Broken Things
Treba se iduća epizoda. Mnogo!
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| pon 09 svi, 2011 5:33 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
9 Nešto je bolja od prošle epizode. Ovaj put mi se svidio Sam... Skroz su ga pogodili... Cately i Tyrion... Just like I imagined it... Targaryeni... Napokon počinjemo shvačati tko je pravi zmajček... moram priznati da sam se smijala kad sam vidila Jamiea kako stoji ispred vrata i sluša... a ono svako malo jedna izlazi... 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pon 09 svi, 2011 10:22 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
bolja epka od predhodnih, vidno rekao bih.
kraj je genijalan. cak mi se Catelyn i svidjela. do sad mi je znala djelovati mutavo s vremena na vrijeme. scena je, kao sto Mimi kaze, jaka i u knjizi, ali bilo ju je uzitak vidjeti na ekranu.
plus, vidimo spletke u Grudobranu u pravom svjetlu. opcenito, taj dio radnje mi je uvijek bio i najzanimljiviji, serija je, ako ista, samo produbila taj dojam.
sto se tice Jamiea pred vratima, i ta scena mi je bila dobra. u biti, sam Jamie mi se sve više i više sviđa. ima dosta karaktera, drago mi je zbog toga. jest gad, ali opet zraci tom nekom kvalitetom. ne zovu ga bez razloga najvecim macevaocem u sedam kraljevstava.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 09 svi, 2011 11:26 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Nekako...bezveznjikavo. Prethodna epka je bila puno bolja. Ser Pajcek (Samwell) izgleda kao psihopat u nekim kadrovima  eee i vidimo Jonovog strahovuka konačno. ^^ Ne kužim baš ono s Viserysom i onom ženskom. Nju je kao Daenerys poslala njemu da napravi...šta točno? Osim očitog.  Ali šta točno? Jaime mi je...čudan, u najmanju ruku. Ili je glumac jednostavno dobar. Ali tolika mješavina osjećaja u njegovim očima je naprosto zapanjujuća. Ehm, ili si ja to umišljam. E da, i Theon je odvratan, a Robb je idiot. I ove političke spletke mi taaaaaaako izlaze na uši. Ant je napisao/la: ne zovu ga bez razloga najvecim macevaocem u sedam kraljevstava. U Cerseinom smislu "mača" ili? 
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| uto 10 svi, 2011 12:22 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Mir'Na Riker je napisao/la: U Cerseinom smislu "mača" ili?  ovo je quote tjedna, ako vec ne mjeseca!!! ali ovoga... da... nisam mislio u Cerseinom smislu mača.  u biti, po tom pitanju je dosta skroman. to je zapravo ono sto ljudi kod njega nekako ne dozivljavaju. on nju stvarno voli. dio toga ima u onome sto si spomenula ranije, ta mjesavina osjecaja u njegovim ocima. nisu ni Lannisteri crno/bijel (odnosno bolje bi bilo reci cisto crni) i oni su takvi kakvi jesu jer su ih takvima okolnosi napravile. Jamie je bio prakticki djecak kad je ogrnuo bijelo i otisao sluziti Ludog kralja. sto se svodilo na gledanje ljudi kako se kuhaju kao kokice. pa ti zamisli sto to napravi sa psihom. s druge strane imas njegov ponos. on je Lannister! (s tim da je njegov djed bio lagano propalitet, dakle Jamieov otac, Tywin je u biti uzdigao njihovu obitelj do polozaja koji ima danas. tako da je pitanje tog istog polozaja dovoljno aktualno da bi ih moglo pogoditi na osobnoj razini.) s, opet pak druge strane, on zaista jest jedan od najboljih (ako ne i najbolji) macevaoca svoga vremena, a Ludi kralj je samo potpalio taj ponos kad ga je uzeo u svoju strazu. a onda imamo i tu njegovu vezu/ljubav sa Cersei. koja je, ako to postavimo s te strane, dovoljno jaka da zbog nje gurne neduzno dijete s balkona. pimjeti da se on Roberta nimalo ne boji. nije on klinca bacio da izvuce vlastitu kozu. bacio ga je jer zna sto bi taj skandal znacio upravo za Cersei. on tu ne misli na sebe samoga.
|
| uto 10 svi, 2011 12:49 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Evo još jedne osmice makar bi ova više vukla prema 7 nego prema 9... I dalje zanimljivi odnosi među likovima, ali se glavna priča gotovo i nije pomakla još od samog početka prve epizode... Mislim, meni paše i ovakva "sapuničasta" radnja (hoće li netko spomenuti da je doza sapuničenja nekoliko puta veća od SGUa za kojeg je dosta kritika bilo u tom smjeru?) i okej mi je i ako tako nastavi, ali bilo bi fora vidjeti i neke pomake... Na zidu ništa novo osim onog luzera kojeg Jon želi zzaštititi makar mu je pristup dosta loš (sve sam čekao da zapovjednik kaže očito - da će prije ili kasnije doći do sranja i da svi trebaju biti sposobni jedni drugima čuvati leđa... Stanje u glavnom gradu... najviše mi je fora scena kad prolaze parkom i imenuju tko je čiji špijun. Pitam se je on toliko "iznad" drugih koji šalju svoje špijune okolo, pa zna sve o svima, ili je sve to praktički dio gradskog folklora? Preko bare je zanimljivo, baš je bilo lijepo za vidjeti da je Daenerys konačno dozlogrdio bratov bahatluk, pa mu je rekla što ga ide I stvarno, na koji način on misli pridobiti Drogovu bandu da krenu na Westeros.... tu ga ne j**u ni pol posto, a čak ako bi ih pridobio da krenu na invaziju, trebao bi imati i debele veze s druge strane mora, nekoga tko će mu nabaviti flotu i isplanirati da iskrcavanje ne ispadne totalni fail... veći od onog koji je napravila Catelyn kad je optužila Tyriona da je kriv za Branov pad... sad bi se moglo dogoditi da ona zbog takve ishitrene odluke ispadne kriva za pogoršanje stanja... Što se ostalog tiče, viteški turnir je bio dosadnjikav, Jamievo čuvanje straže donekle zanimljivo (vidi se da mu kralj baš i nije drag  ) a istraga glede "snažnog sjemena" .... vidjet ćemo šta će od toga dalje biti... podsjeća me na questove iz Obliviona I fora izgleda ona debela knjiga koju je Ned posudio  Ant je napisao/la: Jamie mi se sve više i više sviđa. ima dosta karaktera, drago mi je zbog toga. jest gad, ali opet zraci tom nekom kvalitetom. ne zovu ga bez razloga najvecim macevaocem u sedam kraljevstava. Pa baš se i nije nešto iskazao u praksi tokom ovih par epizoda S druge strane, Jon ispada ko faca iz akcijskih filmova kad je epizodu prije istukao pola Nightwatcha Ant je napisao/la: nije on klinca bacio da izvuce vlastitu kozu. bacio ga je jer zna sto bi taj skandal znacio upravo za Cersei. on tu ne misli na sebe samoga. Što se mene tiče, ubojstvo djeteta nema opravdanja. Točka.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 16 svi, 2011 10:41 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
opravdanja mozda i nema, ali motivacije ima svakako i to je upravo ono kljucno. kad se na kraju dana podvuce crta razlozi zbog kojih radimo stvari koje radimo definiraju nas same, sto jesmo i sto nismo. a Jaime Lannister nije kukavica.
|
| uto 17 svi, 2011 10:41 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Sve što si rekao stoji. Inače, Jamie možda i nije kukavica, no ne vidim ništa herojskog u tome da se uplašeno dijete gurne kroz prozor, niti ništa časno u komentarima da bi najradije pobio sve ljude u kraljevstvu osim Cersei. A da backstabanje bivšeg kralja i neke druge stvar i ne spominjem...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 17 svi, 2011 12:20 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Lannisteri i čast ne idu u istu rečenicu. 
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| uto 17 svi, 2011 4:11 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Cvicek je napisao/la: I dalje zanimljivi odnosi među likovima, ali se glavna priča gotovo i nije pomakla još od samog početka prve epizode... Mislim, meni paše i ovakva "sapuničasta" radnja (hoće li netko spomenuti da je doza sapuničenja nekoliko puta veća od SGUa za kojeg je dosta kritika bilo u tom smjeru?) Au contraire. Sapuničarenje, sapunjanje mačora i spletkarenje. Sve lajkam, i već mi je tu žao što ima samo deset nastavaka u sezoni. Jer rekao sam prije, reći ću i tu. Takvo sapuničarenje je odličan poligon za razvoj likova. Karakteri nekih likova se odmah pohvataju, nekih nešto kasnije, al sve je u svrhu radnje koja polako ali sigurno ide naprijed. Turnir - prvo sam mislio da će biti dosadnjikavo kao u Tudorima, no scena probušenog grkljana me iznenadila, iako to (valjda) nije bilo nešto neuobičajeno za viteške turnire. A i bilo je još par krvavih scena do sad (tipa Boromirova žena i cucak kad zakolju onog Branovog wannabeubojicu). Još Maloprsti pita Sesku...  SSSS... zaboravio sam, sestru od Arye, 'ovo garant niste očekivali'? Lik Sama mi nije nešto. Ono stari ga ne voli, žene ga ne vole i što će jadan nego u sigurnu smrt. Al prije toga sramoćenje i premlaćivanje. Ne znam, ne djeluje mi taj lik prenesigurno, niti predepresivno, niti prebilošto. Ko da ga voda nosi. Instruktor na Zidu kad je počeo pričati svoju priču, to mi je baš bilo zakon. Kog vraga idu uopće s druge strane Zida na tak duga razdoblja ak znaju da je tamo čisti horor? Maloprsti pokazuje Boromiru tko je čiji špijun, no cijelo vrijeme se pitam za koga on radi. Čak i da radi za Starka ili za kralja, svejedno nekak ne vjerujem preljubaznom i nasmješenom čoeku. It's just me. I tak. Jaime sluša kak kralj vara njegovu sestru, to mu je opis posla. Još se dobro drži. Iako je trebao već pri prvom kraljevom varanju još jednom upotrijebiti svoj nadimak Kingslayer i odsjeći kralju kitu. Al eto, incest je baš zakon, pa neće. 10
|
| čet 23 lip, 2011 11:27 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
upravo pogledah pa rekoh prije nego počnem slj. da odmah nešto i napišem Ma evo samo ukratko...ma baš mi se i neda... ...znala sam da će na kraju onaj nanić nastradati...nadam se da neće biti krvi ...veliki kralj ima kopile...wooohooooo, zar je to nešto čudno  prejako mi je bilo ono kada je kralj hopsao a onaj brat je morao slušati sve ispred...zamisli traume ...i da, kako je samo onaj vitez dobro umirao...krv prštala na sve strane...i to taman ispred djece ...Snow dobio frenda, smiješno mi je bilo kada su pričali o ženama ...je onaj mali paraliziran ili samo trenutačno ne može hodati... 10
| pon 04 srp, 2011 11:54 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
pahuljica je napisao/la: ...i da, kako je samo onaj vitez dobro umirao... Bloddy snowflakes! Pahuljica nam je krvoločna!!! pahuljica je napisao/la: ...je onaj mali paraliziran ili samo trenutačno ne može hodati... Mali je trenutačno paraliziran i ne može hodati Zar nisu spomenuli u epizodi da bi to trebalo ostati stalno stanje? No s obzirom da stalno sanja nekakve ptice, možda mu jednom krila narastu Miki je napisao/la: Instruktor na Zidu kad je počeo pričati svoju priču, to mi je baš bilo zakon. Kog vraga idu uopće s druge strane Zida na tak duga razdoblja ak znaju da je tamo čisti horor? Po meni je to sasvim logično. S obzirom da je taj zid s par utvrda jedino što djeli kraljevstvo od potencijalnog napada zombija, logično je da se cijelo vrijeme pripremaju za obranu. A poslati izvidnicu je korisna stvar da se na vrijeme sazna da počinje Noć živih mrtvaca, pa da na vrijeme uspiju organizirati kakvu-takvu obranu. Barem u teoriji... 
|
| uto 05 srp, 2011 1:00 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Pa dok je ekipa gore, imaju sasvim lijep pogled. Snow i Sam kad su bili na vrhu, vidjeli su izdaleka da ide konj. A i mali Lannister je išao na Zid samo da se može popišati s vrha i uživati u pogledu. Tak da mi se čini ko da su mogli sve nadgledati sa tog Zida, jer s druge strane se nitko ne može popesti osim ako ih ne propuste s druge strane.
|
| uto 05 srp, 2011 5:50 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
Kad ti neprijateljska vojska dođe u vidokrug malo je kasno. Nocnoj strazi treba par mjeseci da im stignu ikakva pojacanja, a tamo ih ima par stotina, ako i toliko. Nije bas neka vojska za odbijanje invazije.
|
| uto 05 srp, 2011 10:49 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|