Sada je: ned 26 tra, 2026 3:00 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 S01E02 - The Kingsroad 

Ocijeni epizodu
10 43%  43%  [ 3 ]
9 14%  14%  [ 1 ]
8 29%  29%  [ 2 ]
7 0%  0%  [ 0 ]
6 14%  14%  [ 1 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 7

S01E02 - The Kingsroad 
Autor/ica Poruka
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
 S01E02 - The Kingsroad
"The Kingsroad"
[Sezona I, Epizoda II]

Scenarij: David Benioff, D.B. Weiss
Režija: Tim Van Patten

Sinopsis [HBO]:
Branova je sudbina i dalje neizvjesna. Nakon što je pristao postati Kraljevom Rukom, Ned Stark napušta Winterfell zajedno sa kćerima Sansom i Aryjom, dok Catelyn ostaje kod kuće kako bi brinula o Branu. Jon Snow kreće ka sjeveru kako bi se pridružio bratsvu Noćne straže, a Tyrion odustaje od putovanja na jug sa ostatkom obitelji kako bi se pridružio Jonu i njegovoj sviti na putu prema Zidu. Viserys se ne žuri sa planovima za preuzimanje prijestolja, dok Daenerys uči kako pružiti užitak svome novom mužu.

slika

slika

pon 25 tra, 2011 6:48 pm
Profil Web stranica
Častoljupka

Naj Serija: ENT
Naj Film: ST: XI
Post Re: S01E02 - "The Kingsroad"
Uvodna špica = srčeko. Zaista najbolji najbolji dio serije. Cijeli dan pjevušim tu glazbu.

I Arya = srčeko.

Joffrey je odvratan. Cersei je....argh...nemam riječi za nju. Shut up, woman! :ant:

Pas je pozitivno iznenađenje. 8-[ Zgadio mi se u knjizi, nešto je podnošljiviji u seriji.

Zašto Jon Snow ima onako blentav izraz lica? Ne sjećam se da je u knjizi bio tako...blentav.

Tyrion je...ok, ajde, zakon je. I u trećoj knjizi mi se popravlja dojam o njemu.

I apsolutno mi je muka od tih scena seksa/napola silovanja. :whatever: Mogli su bolje utrošiti te kadrove.

E i da...Ned Stark ne smije ispasti preljubnički gad. Tako mi svega, ne smije. :smrc: Izgubit ću vjeru u ljudski rod. :smrc:

Uglavnom...6.

Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov

pon 25 tra, 2011 7:01 pm
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: S01E02 - The Kingsroad
Naj scena u epizodi:
[Prikaz] Spoiler:
slika

EDIT: Tko dade jedinicu? :scratch:

pon 25 tra, 2011 10:54 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: h+
Koje si vrste?: Da
Post Re: S01E02 - "The Kingsroad"
Za početak, Tyrion je najjači lik. Ikad. Igdje.
Mir'Na Riker je napisao/la:
E i da...Ned Stark ne smije ispasti preljubnički gad. Tako mi svega, ne smije. :smrc: Izgubit ću vjeru u ljudski rod. :smrc:

Pa ako si čitala sve knjige, trebala bi biti barem upoznata sa jednom teorijom... da je Jon sin Rhaegara i Lyanne. Makar postoje MNOGE druge teorije sa različitim nivoima mogućnosti.

pon 25 tra, 2011 11:21 pm
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
bolja mi je ova epka od predhodne.

nekako joj jos uvijek fali prave radnje, ali ajde, pojedinacno ima zakon scena.

gorespomenuto samaranje Joffreya za pocetak. u biti, Tyrion je naprosto maestralno odrađen. dođe mi da po nekoliko puta premotam svaku scenu u kojoj se pojavljuje.

nadalje i kombinacija Robert Ned mi je zakon. mozda to nisam bas najbolje dozivio u samoj knjizi, ali u seriji se bas vidi to njihovo prijateljstvo. ah, nabijem Martina i njegove likoubilacke porive...

Joffrey je također genijalan. odnosno genijalno antipatican. rekao bih da mi je on najbolje pogođen od svih klinaca. ok, i Arya je tu negdje.

Sansa mi je, s druge strane totalno bezveze. djeluje nekako mutavo. steta, bas sam volio njezin lik u knjizi. e, da, ni Catelyn mi nikako nije sjela. bas sam nekako razocaran sto se tice zenskih likova.

Daenerys je ok, premda moram priznati da mi nekako nikad taj njezin storyline nije bio pretjerano zanimljiv.

e, da, i strahovukovi su ZAKON!

uto 26 tra, 2011 5:08 pm
Profil ICQ Web stranica
Častoljupka

Naj Serija: ENT
Sansa je u knjizi ista takva. Ako ne i gora.

A i vidi se prijateljstvo između Neda i Roberta, možda i bolje nego u seriji.

Jesmo mi čitali istu knjigu, kolega? O.o

Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov

uto 26 tra, 2011 6:29 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: h+
Koje si vrste?: Da
Da, to je i meni bila prva pomisao. Sansa je savršeno ista u knjizi.

uto 26 tra, 2011 6:38 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Bolja epka nego prva, Drogo je majstor, pravi "dimnjačar". :zubo:

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

uto 26 tra, 2011 9:13 pm
Profil Web stranica
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
dala sam osmicu jer su mogli i bolje...

ono što mi se svidilo jest što je Joff stvarno ispao isti kao i svoj tata Scena sa Aryom, Sansom i Joffom uz rijeku je ista kakvu sam je zamišljala...

Treća scena sa Danny u epizodi je bila genijalna. (call me opsessed)

I super mi je kako su spojili zadnju scenu... to je bilo odlično... Bran i Lady...

Sansa je u odnosu na knjigu skroz pogođena. Iako mi nikad nije bila nešto. Ali kad je shvatila da će izubiti Lady... mislim da je u knjizi pokazala više emocija.

Oz... govori ti da to storyline sa Dany nije zanimljiv

Zadnja izmjena: Cvicek; pon 09 svi, 2011 12:26 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

uklonjeni spoileri

čet 28 tra, 2011 2:01 pm
So Say We All

Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
9 iz razloga što nema prikazanog Jonovoga Vuka kada se on rastane sa Nedom i odjaše na sjever.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

čet 05 svi, 2011 9:06 pm
Profil ICQ
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Jonov vuk opcenito kronicno fali.
Ne znam zasto, a i nije mi jasno kako kane odraditi drugu sezonu/knjigu bez njega.
Nije da je on neki glavni lik tamo, ali dosta cesto se pojavljuje.

pet 06 svi, 2011 5:42 am
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Dobra epizoda, dat ću 8.

Ned je fora lik, i dosta paše što on i njegova familija čine okosnicu radnje. Nisu u centru zbivanja (tj. glavnom gradu). Pozitivac, slično kao i kralj :)
Žena mu je okej, tipična pozitivna majka. Valjda će u idućim epizodama biti nešto više i o njoj i familiji iz koje dolazi (Tully)

Cersei je zla manipulatorska drolja. Izvana se pravi dobra, a u stvari je najveća gadura. Prvo da bi se spasili da ih se ne razotkrije gurnu klinca u ponor (pokušaj ubojstva djeteta!!!) i ona šuti, okej je s tim. I još ima petlje doći provjeriti da li će Bran preživjeti i pravi se suosjećajnom kako je ona izgubila dijete bla bla... i kako se nada najboljem, a najradije bi da Bran umre. Ona je za mene arhetip zle kuje. A koliko mi se čini, ni buraz joj nije puno bolji...

Jon je fora lik. Nije čudno da je odlučio otići do tog zida, s obzirom da nije priznati sin, pa mu to ponekad spočitavaju, a i rođak mu je šef tamo. Pa da se na taj način dokaže da nešto vrijedi.
Kad mu Ned kaže da je on njegova krv, i da će mu kad se idući puta vide, ispričati sve o njegovoj majci.... to mi djeluje nekako... sudbinski... kao da tog sljedećeg puta neće biti :|
I znači velite da nije uzeo vuka sa sobom? A možda je vuk samo otišao do obližnjeg drveta taman dok su se Jon i Ned opraštali :mrgreen:

Sexy scene sa Danaerys i Drogom :inlove:
Pogotovo ona dok se zabulji u jaja i to kao da joj daje snagu za bolje snalaženje.
S obzirom koliko puta su prikazana u ovih par epizoda, mislim da nisam jedini koji je pomislio da možda ta jaja i nisu samo okamenjena, već da bi se neki vrag mogao izvaljati iz njih :-k
(i po zadnji put, j**ali vas spoileri da vas j**ali!!! :evil:
Što to ima u ljudima ružnog da ih toliko zabavlja kad drugima uništavaju gušt gledanja :joj: )

I tako su se, zahvaljujući novim Danaerysinim vještinama, ona i Drogo počeli sve više zbližavati :inlove:
Hm da, jedan od razloga zašto ljudi vole HBO (meni osobno je najfascinantnije što se u HBO serijama toliko ćesto stalno spominje riječ c**t :mrgreen: )

Uz scenu spašavanje Brana od strane vuka, najupečetljiviji trenuci bi svakako bili pljuskanje razmaženog princa od strane Tyriona, i nezgoda u igri koja bi bila središnji dio te epizode...
Uz pokušaj djetetoubojstva, evo još jednog incidenta koji pogoršava odnose između familija sa sjevera i juga.
Princ je toootalno bahat i stvarno mu treba netko poput Tyriona da ga malo skulira. No, možda je još i dobro ispao s obzirom da mu je majka tolika kuja :mrgreen:
Uz Tyrionove pljuske i ožiljke od ugriza, mislim da ga je ipak najviše pogodilo to što ga je otac pred svima na dvoru sprdao da se dao razoružati od pišulje :zubo:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 09 svi, 2011 2:57 pm
Admiral
Admiral

Naj Serija: TOS
Koje si vrste?: Nisam :P
Uff sto su mi Lannisteri digli tlak, pogotovo Cersei. Htio sam joj sljagu skeljit prek tv-a. What a B**ch!

"This is usually the part where people start screaming."

pon 09 svi, 2011 11:03 pm
Profil ICQ
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Lucius je napisao/la:
Uff sto su mi Lannisteri digli tlak, pogotovo Cersei. Htio sam joj sljagu skeljit prek tv-a. What a B**ch!
QUIET, WOMAN!

Scena je isto tako dobro legla kao i pljuskanje Joffreya =D> :mrgreen:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 10 svi, 2011 12:02 am
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Čitam vaše dojmove, al ne mogu se snać, jer sam slabo popamtio imena.

Ovdje je miđet bičslepao Joffa i to pošteno. =D>
A mali je đubre, kak je preuzvišeno krenuo srat mesarevom sinu i onda ironično ko visoko leti nisko pada. Al mesarevom sinu to malo znači kad je ubijen. :( I još je odvratan, baš izgleda ko produkt incesta. :lol:

Arya mi je ovdje upala u oči, mala je baš živac. :D Al u dobrom smislu, ne boji se reći što misli i nema dlake na jeziku. Za razliku od starije sestra --- hm --- Sansom (morao provjerit) kojoj je važnije se ne zamjerit budućem mužu od đubreta. A samim time i titulom kraljice.

Snow i njegov dolazak na Zid me najviše zanimao. Em zbog grim and frostbitten winter ugođaja, em zbog tog misterija i straha što je s druge strane, em zbog dijaloga kako su tu svi odbačenici i propalice, a u biti čuvaju kraljevstva od zla sa sjevera.

10

Bajdvej, anketu odključajte.

čet 23 lip, 2011 10:56 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: