|
Sada je: uto 09 lip, 2026 5:53 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Episode III: Revenge of the Sith (2005.)
Episode III: Revenge of the Sith (2005.)
| Autor/ica |
Poruka |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
 Re: Episode III: Revenge of the Sith (2005.)
Joj, Mirna, sad ces mi jos pokvariti dozivlja filma. Ja sam si stvorio tako lijep, kompleksan i prosaran svijet u svim zamislivim nijansama sivila, a ti ga otpuhala kao kulu od karata. 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 19 ožu, 2011 9:19 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Tek sam sad shvatila da od svih SW nastavaka, samo ovaj nemam. I da... mislim da je bilo onako kako je mirna rekla... ista fora je bila kasnije s lukom.
| ned 20 ožu, 2011 1:31 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ako internet promet nije problem, taj dio se može pogledati na youtubeu... http://www.youtube.com/watch?v=wKiq_xjrB4UOvdje fali samo prvih par sekundi ( a to je ovdje na početku) Prvo Windu kaže: "In the name of galactic senate of Republic, you are under arrest" Pa se fajtaju i izbije Palpatineov mač, i samo drži mač uperen prema njemu (da ga je htio ubiti, već bi to napravio) I onda taman kad Anakin dolazi mu opet kaže "You are under arrest" I nakon što mu se munje odbiju natrag u Palpatina, Windu najednom mijenja priču i kaže "I am going to end this once and for all" I onda mu Anakin veli da mora na suđenje, a Windu mu odgovara da on kontrolira i senat i sudove, da je preopasan da ga se ostavi živim Pa ga ide dovršiti ali mu Anakin odsječe ruku... (BTW, kad smo imali onaj sveesefovski kviz rekli ste da sam fulao  ) Uglavnom... uz ona pitanja koja sam postavio (i još ih se niste takli), sad se pitam zašto je Windu samo tako unutar par sekundi promjenio mišnjenje. Mislim, na kraju je okej zaključio da previše kontrolira politiku da bi mu se nešto moglo napraviti... ali čemu tek tada?! Ant je napisao/la: Tehnicki niti kancelar (odnosno senat) imenuje jedije Zar mu nije senat dao pravo glasa u izboru jedija? Ant je napisao/la: A sto se tice Palpatinovog mandata, to mi je naprosto smjesan "argument". Po meni bi se Jediji, cak i da kancelar prestupi svoje ovlasti i cak da ih sam senat zamoli za intervenciju, trebali uljudno ispricati i pustiti organima republike da rijese stvari.
Pogledaj samo mandalorijanske ratove za primjer, tamo je republika bila izravno napadnuta, a jedijima nije bio problem povuci se. U slucaju prekoracenja mandata u kriznoj situaciji govorimo o neusporedivo mutnijoj situaciji od neprijateljske invazije.
Ukratko, jedijima nebi palo na pamet onako se kaubojski obracunavati s Palpatinom da nisu zakljucili da je on sith, a taj im razlog, po meni barem, nije opravdanje za djelovanje. To sam već komentirao koji post prije, da je uređenje republike nešto drugačije nego u stvarnosti (zemlje zapadne demokracije i sl) i postoji povezanost jedija i države... pa se to treba gledati kroz takvu prizmu...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 20 ožu, 2011 2:15 am |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Wooopsy daisy. Sve nijanse sive su dakle vraćene u antolišev svijet.
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| ned 20 ožu, 2011 2:19 am |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Windu ima boju mliječne čokolade. Dakle, dobar je, i sve mu se oprašta. Bad guyevi su crvenkasto-crni, imaju male roščiće ili crne kapuljače.  Da, to je točno. 
| ned 20 ožu, 2011 5:13 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Hehehe, i am Gray!
Nego, ovoga, da. Ja i dalje tvrdim da su senat i vijece neovisni jedni od drugih. Utjecaja u realnoj situaciji naravno da ima, ali s neke formalne strane oni stoje odvojeno. Ako pogledas povjesni razvoj vidi se da je to i logicno.
|
| ned 20 ožu, 2011 5:43 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Ant je napisao/la: Nego, ovoga, da. Ja i dalje tvrdim da su senat i vijece neovisni jedni od drugih. Utjecaja u realnoj situaciji naravno da ima, ali s neke formalne strane oni stoje odvojeno. Ako pogledas povjesni razvoj vidi se da je to i logicno. A što ako Ustav Republike priznaje Jedije kao legitiman, ali neovisan organ zadužen za čuvanje mira, te zaštitu iste od vanjskih ili unutarnjih prijetnji? Kada je Mace odlučio ubiti Palpatinea, bio je svjestan da se sustav raspao, da demokracije više nema, itd... Uostalom, kada vlast preraste u diktaturu, kada jedna osoba preuzme kontrolu nad svim organima vlasti (zakonodavnom, izvršnom, sudskom), nije li nasilni puč jedina preostala opcija? Ako ćemo Macea Windua smatrati razbojnikom, tada i Pobunjenički savez moramo smatrati terorističkom organizacijom.
|
| ned 20 ožu, 2011 6:07 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
E, to je vec malo zanimljivija ideja! Ali i dalje ostajem priprigovoru na egzekucionistickom stilu s kojim je oletio tamo. Mogao je Palpatinu suditi unutar samoga jedi vijeca sto se mene tice, samo da se "konzultirao" s jos nekime. Ako pogledas ovako u sobi imas dva predstavnika Jedija, od kojih je jedan Htio ubiti Palpatina, a drugi je bio protiv. Privatne motivacije na stranu, to pokazuje da nisu ni svi jediji jednoglasno i bez promisljanja bili za palpatinovu smrt. Na stranu sto bi sve mogli doznati palpatinovim ispitivanjem ili tako necime. A sto se terorizma tice ja bih nekako podvukao crtu na napadima na civilne mete. Ako su se pobunjenici drzali vojnih ciljeva nek im bude. Mozemo ih zvati gerilskim paravojnim postorojbama 
|
| ned 20 ožu, 2011 6:17 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
@Oz, I ja sam ga priupitao slične stvari, i za ustav i umješanost (u prva 2 filma) u politiku republike kao i još neke druge stvati, ali izgleda da nisam dostojan njegovog odgovora... Slažem se s tvojim razmišljanjem, kada demokracija prelazi u diktaturu, praktički ti je dužnost da se tome suprostaviš (ako naravno, vjeruješ u nju) Ovdje u fantasy svijetu SW-a je sve to lakše razdvojiti, za razliku od današnjeg Svijeta gdje bi se na hrpu načina moglo raspravljati i krizizirati da li je ono što smatramo demokracijom zaista demokracija, ili maska ispod koje se krije nešto suplitlija diktatura...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 20 ožu, 2011 6:18 pm |
|
 |
|
Number One
|
_Oz je napisao/la: Ant je napisao/la: Nego, ovoga, da. Ja i dalje tvrdim da su senat i vijece neovisni jedni od drugih. Utjecaja u realnoj situaciji naravno da ima, ali s neke formalne strane oni stoje odvojeno. Ako pogledas povjesni razvoj vidi se da je to i logicno. A što ako Ustav Republike priznaje Jedije kao legitiman, ali neovisan organ zadužen za čuvanje mira, te zaštitu iste od vanjskih ili unutarnjih prijetnji? Kada je Mace odlučio ubiti Palpatinea, bio je svjestan da se sustav raspao, da demokracije više nema, itd... Uostalom, kada vlast preraste u diktaturu, kada jedna osoba preuzme kontrolu nad svim organima vlasti (zakonodavnom, izvršnom, sudskom), nije li nasilni puč jedina preostala opcija? Ako ćemo Macea Windua smatrati razbojnikom, tada i Pobunjenički savez moramo smatrati terorističkom organizacijom. + 1 
| ned 20 ožu, 2011 8:34 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
_Oz je napisao/la: Uostalom, kada vlast preraste u diktaturu, kada jedna osoba preuzme kontrolu nad svim organima vlasti (zakonodavnom, izvršnom, sudskom), nije li nasilni puč jedina preostala opcija? Ako ćemo gledati iz perspektive današnjih, zapadnjačkih demokracija, onda da. Međutim, ne sjećam se da se IJEDNOM spomenula riječ 'demokracija' u svih šest filmova. Plus, povijesni primjer Rimskog Carstva koji je nekoć bio Republikom je također proglašen legitimnim zbog unutarnjih previranja i kriza; pa je vlast u vidu jednog čovjeka bila okarakterizirana kao stabilniji entitet koji bi krizu uspješnije okončao. Bilo je i onih koji su se tome protivili, ali u tom slučaju nisu imali teroriste Đedaje da im pomognu. Palpatine je Cezar. Ili ako ćemo biti precizniji, onaj drugi Cezar, August.
|
| ned 20 ožu, 2011 8:46 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miki je napisao/la: Ako ćemo gledati iz perspektive današnjih, zapadnjačkih demokracija, onda da. Međutim, ne sjećam se da se IJEDNOM spomenula riječ 'demokracija' u svih šest filmova. My allegiance is to the Republic. TO DEMOCRACY! -- Obi-Wan Kenobi
|
| ned 20 ožu, 2011 9:39 pm |
|
 |
|
Number One
|
| ned 20 ožu, 2011 9:58 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
Ma to sto se radi o demokraciji samo pogorsava Winduov polozaj. Jer on nnije zastupao stajaliste naroda niti vecine niti ista slicno.
Ma cak bi bilo bolje da je na facebooku postao da je palpatin sith.
|
| ned 20 ožu, 2011 10:12 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Ndakle ipak postoji demokrasi.
Demokracija koju treba očuvati pučem. Svrgnućem cara. Galaktička republika = Rumunjska.
|
| ned 20 ožu, 2011 10:46 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|