| Autor/ica |
Poruka |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Re: metalci
Kao gothic. I symphonic.
|
| sri 02 lip, 2010 3:10 pm |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
Budućnost metala leži u avangardi i post black-u, što u današnjem metalu čini 0,1% svih bendova. Danas se uglavnom na našim prostorima svira i stvara metalcore, hardcore, nu, heavy ili šablonski death/black, što čini 95% hrvatske metal scene. I onda se silni bendovi čude kako ih nitko ne primjećuje od izdavačkih kuća. No shit! ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

Hrčak je napisao/la: lol ja nisam dama
|
| sri 02 lip, 2010 5:54 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ovo si dobro rekao.
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| sri 02 lip, 2010 5:58 pm |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
Znam! 
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

|
| sri 02 lip, 2010 6:02 pm |
|
 |
|
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Danas sam otkrila da postoji trance metal.
|
| ned 06 lip, 2010 7:49 pm |
|
 |
|
Desolate
|
A to bi bilo?

|
| ned 06 lip, 2010 7:51 pm |
|
 |
|
|
Ovo kao
|
| ned 06 lip, 2010 8:00 pm |
|
 |
|
Desolate
|
Ako je ovo trance, ja sam papa, ovo je najobičniji melodic (malo baca i na emo) metal.  Trance u metalu ne postoji, sve što ima elektronike i nekakav beat u pozadini bi se etiketiralo kao industrial metal, recimo nešto kao ovo:

|
| ned 06 lip, 2010 8:28 pm |
|
 |
|
|
Slažem se.
OMG ovaj doom je tako depresivan, kako vi to možete slušat. 
|
| ned 06 lip, 2010 8:30 pm |
|
 |
|
Desolate
|
Pa... ja ga baš ne preferiram, ali neki bendovi poput Katatonie, My Dying Bride, Anatheme ili Swallow The Sun imaju par vrhunskih stvari. 

|
| ned 06 lip, 2010 8:35 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Pa doom je i osmišljen da bude depresivan. 
|
| ned 06 lip, 2010 11:58 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
Opa...kako radi search dugme dobro..nasao sam iz prve ovaj topic Ja slusam oko 80% Metal onih 15% ide Rock-u a ostatak drugim zanrovima..klasika,jazz i electronica (to je samo mozda po koja numera  ) Ovako ja najvise slusam : Death -lud Thrash-zbunjen Heavy-normalan Aj sad ozbiljno... Slusam najvise Death i to uglavnom najvise Technical/Progressive Death Metal..nakon Death mogu da kazem da slusam Thrash Metal...a nakon njega Hard & Heavy..old school Od ostalih takodje volim Black,Nu,Industrial,Power,Symphonic i Metalcore 
| pet 27 tra, 2012 8:10 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Wildchild je napisao/la: Budućnost metala leži u avangardi i post black-u, što u današnjem metalu čini 0,1% svih bendova. E al ovaj post black je meni aljkav, isto ko i post metal. Čuješ jedan bend, čuo si sve. Al ja sve više i više odmičem od metala. Mizeran mi je interes za nove bendove, eventualno za nove albume desetak bendova. Za sve ostalo tu je dark muzika - industrial/ambient/drone/noise i sl. Mislim da je to vrhunac opskurnosti i da nakon te faze ću dostići neki kraj potraživanja za novim glazbenim formama, te se naprosto utopiti u već odslušanom, pa makar bilo šablonizirano i klišejizirano. Norexan je napisao/la: Slusam najvise Death i to uglavnom najvise Technical/Progressive Death Metal Ja nekako nastojim razdvojiti pojmove 'tehnički' i 'progresivni'. Nile je recimo dobar primjer benda koji je od death metala (sa eventualno orijentalnim folk elementima) skrenuo u te tehničke vode, ali to ne bih nazvao progresijom. Istina, Sanders i Wade prangijaju po žicama kao manijaci, ali to prangijanje je samo njihov osobni napredak u ovladavanju sviranja gitarom. Progresivni death? Možda češki Lykathea Aflame. Jer progresivnost po meni znači naprednost u stvaranju melodija, korištenje više instrumenata, šarolike strukture pjesama. Tehniciranje je samo prplprpprlpprllrrl po žicama.
|
| pet 27 tra, 2012 9:26 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
Pa ima razlika izmedju Technical Death-a i Progressive Death-a...evo primer Technical Death Metalnije samo prl prl...zapravo taj prl prl efekat imas isto u eleltronskoj muzici..odslusaj ovu dole pesmu pa da vidis sta je umece u sviranju ali oni su nesto izmedju tako da bolji primer ti je Progessive Death MetalJedan od mojih NAJ bendova Inace sam naziv Progressive znaci da ima elemente klasicne i jazz muzike 
| sub 28 tra, 2012 1:18 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Čoeče. Znam sve te bendove, ne moraš me učiti. Al na kakve elemente klasične i jazz glazbe misliš? 
|
| sub 28 tra, 2012 3:11 pm |
|
 |
|