|
Sada je: sri 29 srp, 2026 3:49 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Nešto bolje od Star Treka...
| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Nešto bolje od Treka?! Takvo nešto ne postoji.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| uto 24 lis, 2006 8:01 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
T'Grel je napisao/la: Nešto bolje od Treka?! Takvo nešto ne postoji.
istina!
i upravo u tome se krije paradoks!
obije tvrdnje nemogu istovremeno biti tocne (u istom univerzumu)
(i tu se krije zacetak jedne od mojih zanimljivijih teorija)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 24 lis, 2006 8:07 pm |
|
 |
|
Über Trekker
Pridružen/a: čet 22 lip, 2006 11:50 pm Postovi: 3227 Lokacija: Zagreb
|
Ant je napisao/la: T'Grel je napisao/la: Nešto bolje od Treka?! Takvo nešto ne postoji. istina! i upravo u tome se krije paradoks! obije tvrdnje nemogu istovremeno biti tocne (u istom univerzumu) (i tu se krije zacetak jedne od mojih zanimljivijih teorija)
Nemoj se sada izvlaciti
Rekao si nesto sto je smrtni grijeh...Nista nije bolje od Treka...NISTA... NISTA 
| uto 24 lis, 2006 8:17 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Nightshoot je napisao/la: Rekao si nesto sto je smrtni grijeh...Nista nije bolje od Treka...NISTA...NISTA
a opet ima...
|
| uto 24 lis, 2006 8:53 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Gukni već jednom.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 24 lis, 2006 10:25 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
OK, idemo ovako... :
najprije postoji Ideja, i ona je apsolutna i apstraktna. moze ti se sviđati, moze ti se neviđati, ali kakvo god da misljenje imas o njoj, to misljenje mora biti "cjelovito", tojest nepodjeljeno (nemozes misliti da je u nekim aspektima doba a u nekim losa) upravo zato sto je ta Ideja psolutna ona je nedjeljiva i zato sto je apstraktna ona ne podrazumjeva neku primjenu. dakle, zasad postoji samo Ideja i ti je ili obozavas ili mrzis ili vec nesto trece.
i sad netko (nesto?) poveze tu Ideju sa Svijetom (to je ovo u cemu zivimo  ). i sad odjednom imas neke elemente te prvobitne Ideje koji se manifestiraju u Svijetu. oni, za razliku od same Ideje, nisu niti apsolutni niti apstraktni i zbog toga je tvoje misljenje o njima nesto kompleksnije. za njih mozes reci "to mi se sviđa, a to mi se nesviđa", stovise, tvoje misljenje nemoze biti apsolutno.
poanta je u tome da te manifestacije Ideje nikada nece postati istovjetne samoj Ideji jer su ogranicene konkretnoscu Svijeta u kojem postoje niti ce u podpunosti predociti tu Ideju. kao sto, recimo, sljepcu od rođenja nikada neces uspjeti definirati crvenu boju. ono sto ipak mozes uciniti je docarati mu crvenu boju kroz neke asocijacije i metafore.
dakle, ono sto ja ovdje pokusavam reci je sljedece: Trek je manifestacija jedne Ideje, i koliko god trek sam bio dobar, on nikada nece biti savrsen upravo zato sto nikada nece biti apsolutan, pa ipak, ideja na kojoj se zasniva to je.
edit: e, jesam li ga sad zakomplicirao znam da sam otisao u OT, ali ljudi su se pobunili pa mislim ba je kulturno da im odgovorim
|
| uto 24 lis, 2006 10:45 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
@ Ant - Pokušavaš reći da si totalno zafilozofirao, a nisi ništa rekao, pokušavajući obrazložiti da po nečijem mišljenju postoji bolje od Treka, a po nečijem ne (to je bit tvoje Ideje). Ja sam te samo jednostavno pitao što je to što imaš, a za što tvrdiš da je bolje od Treka. To je bilo pitanje iz znatiželje. Ne čekam odgovor kao zapeta puška da bih popljuvao tvoj stav o tome, jednostavno me zanima. Mogu li dobiti jednostavni odgovor, please? 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 24 lis, 2006 11:01 pm |
|
 |
|
Über Trekker
|
to sammu ja rekao danas u skoli...sva da ideja o apsolutnosti ideje je ljepa, ali to ne opravdava cinjenicu da je rekao da postaoji nesto bočlje od treka...
sram ga bilo!
| sri 25 lis, 2006 3:25 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 16 svi, 2006 7:02 am Postovi: 1066 Lokacija: Atlantis
|
Ant je napisao/la: OK, idemo ovako... : najprije postoji Ideja, i ona je apsolutna i apstraktna. moze ti se sviđati, moze ti se neviđati, ali kakvo god da misljenje imas o njoj, to misljenje mora biti "cjelovito", tojest nepodjeljeno (nemozes misliti da je u nekim aspektima doba a u nekim losa) upravo zato sto je ta Ideja psolutna ona je nedjeljiva i zato sto je apstraktna ona ne podrazumjeva neku primjenu. dakle, zasad postoji samo Ideja i ti je ili obozavas ili mrzis ili vec nesto trece. i sad netko (nesto?) poveze tu Ideju sa Svijetom (to je ovo u cemu zivimo  ). i sad odjednom imas neke elemente te prvobitne Ideje koji se manifestiraju u Svijetu. oni, za razliku od same Ideje, nisu niti apsolutni niti apstraktni i zbog toga je tvoje misljenje o njima nesto kompleksnije. za njih mozes reci "to mi se sviđa, a to mi se nesviđa", stovise, tvoje misljenje nemoze biti apsolutno. poanta je u tome da te manifestacije Ideje nikada nece postati istovjetne samoj Ideji jer su ogranicene konkretnoscu Svijeta u kojem postoje niti ce u podpunosti predociti tu Ideju. kao sto, recimo, sljepcu od rođenja nikada neces uspjeti definirati crvenu boju. ono sto ipak mozes uciniti je docarati mu crvenu boju kroz neke asocijacije i metafore. dakle, ono sto ja ovdje pokusavam reci je sljedece: Trek je manifestacija jedne Ideje, i koliko god trek sam bio dobar, on nikada nece biti savrsen upravo zato sto nikada nece biti apsolutan, pa ipak, ideja na kojoj se zasniva to je. edit: e, jesam li ga sad zakomplicirao znam da sam otisao u OT, ali ljudi su se pobunili pa mislim ba je kulturno da im odgovorim
Čime te doma hrane?!
Bottom line, ništa ne može biti tako savršeno kao Ideja.... Nightshoot, drugi put trejdmarkaj svoje quotove ili što već 
_________________ "That is Lt. Colonel errand boy to you."
|
| sri 25 lis, 2006 3:36 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
TerNek je napisao/la: Pokušavaš reći da si totalno zafilozofirao, a nisi ništa rekao, nebih se slozio (kako neocekivano  ) samo je pitanje koliklo si me razumio. TerNek je napisao/la: pokušavajući obrazložiti da po nečijem mišljenju postoji bolje od Treka, a po nečijem ne opet si u krivu. pokusavam objasniti zasto ja mislim da postoji nesto bolje od treka. TerNek je napisao/la: Ja sam te samo jednostavno pitao što je to što imaš, a za što tvrdiš da je bolje od Treka.
moj odgovor se vise odnosio na Nigtshootove tvrdnje
a sto se tice serije, radi se o Andromedi (mislio sam da si to skuzio kako svima zivima pricam da je zakon serija)
ma stvar je u tome sto nju gledam po prvi put, a TNG sam, recimo, pogledao vec kojih 2-3 puta
(a sto se tice moje prehrane, nije ona tako losa, a moje povremene ispade nikome_osim_meni_razumnih_ideja_i_razmisljanja posljedica je šmrkanja amonijaka prije par godina  )
|
| sri 25 lis, 2006 4:18 pm |
|
 |
|
Über Trekker
|
Ant je napisao/la: (a sto se tice moje prehrane, nije ona tako losa, a moje povremene ispade nikome_osim_meni_razumnih_ideja_i_razmisljanja posljedica je šmrkanja amonijaka prije par godina  )
Nije to bilo niti tako davno, mozda pretprosle godine....
Jos se dobro sjecam kako si naivno udahnuo...a ne zaboravljam ni izraz lica...
| sri 25 lis, 2006 4:37 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
|
| sri 25 lis, 2006 7:38 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
Ant je napisao/la: OK, idemo ovako... : najprije postoji Ideja, i ona je apsolutna i apstraktna. moze ti se sviđati, moze ti se neviđati...
...dakle, ono sto ja ovdje pokusavam reci je sljedece: Trek je manifestacija jedne Ideje, i koliko god trek sam bio dobar, on nikada nece biti savrsen upravo zato sto nikada nece biti apsolutan, pa ipak, ideja na kojoj se zasniva to je. slazem se. Toje to. To sam i ja jednom davno pokusavao reci...
u treku mi nije glavna ona fensi-šmensi tehnologija ni specijalni efekti, vec sam ga gledao upravo zbog ideje...
i ta ideja se zna pojaviti i u drugim serijama/filmovima koji nisu sf...ali necemo o tome.
danas imam iza sebe vec poveci broj odgledanih sf serija raznih vrsta i mogu jos uvijek reci da je TNG nesto... jednostavno iznad svega.
Ali nista nije apsolutno! a -apstraktno je pridjev koji gubi svoje znacenje s vremenom...
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| čet 26 lis, 2006 1:43 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Same here - Trek sam zavoljela i ostala mu vjerna zbog ideje!!!
|
| čet 26 lis, 2006 3:03 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Da, shvacam ste zelis reci glede te Ideje
Kad sam gledao TNG to je bilo vrijeme dok nisam bio u prilici nabaviti toliko raznih drugih serija, i nazalost, od TNGa sam ocekivao da ce biti vise akcije, ratova, bitaka i sl. i nisam toliko obracao paznju na sve te "uzvisenije" stvari oko kojih se veliki broj epizoda vrti.
Stalno susrecem ljude od kojih se neki cak i ne smatraju trekerima, ali hvale TNG i sve te teske odluke koje je Picard morao donositi, ideale i moralne vrijednosti koje su se prozimal seriju kao nit vodilja kroz svaku epizodu.
Dodje mi da sada kad sam stariji pogledam TNG jos jednom 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 26 lis, 2006 3:45 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|