|
Sada je: uto 28 tra, 2026 5:37 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Mister 47
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 5:38 pm Postovi: 1609 Lokacija: Philadelphia, PA Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: ST: IV
|
 Dva prijedloga
Ovo sam rekao u četvrtak u Udruzi, pa ću ovdje ponoviti:
Imam dva prijedloga-
1. Da Udruga nabavi nekakvog sponzora. 2. Da Udruga nabavi posjetnice.
Znam da je nešto bilo govora o tome i da je teško bilo sa sponzorom, i ja ovdje samo želim dati prijedloge. Ovo s posjetnicama se svidjelo šefovima.
| ned 15 lis, 2006 1:32 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Prijedlog je jako dobar samo što šefovi ne žele podignuti članarinu za 50 kn. Da je tako onda ne bi imali probleme s izlaženjem Fanzina na vrijeme i sl.
Eto, moj je prijedlog, kojeg ću reći i na Skupštini da se članarina podigne za 50 kn. Tako bismo dobili na kvaliteti. Ako je nekome to skupo-tko ga tjera da bude član udruge. Voljan sam dati 100 kn članarine jer smatram da bi tako doprinijeo boljitku i prosperitetu.
Sumnjam da bi netko sponoziraro "par freakova koji misle da znaju nešto o Star Treku".*
*-subjektivno mišljenje koje nije odraz kolektiva udruge
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| ned 15 lis, 2006 2:07 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ja osobno sam protiv dizanja cijene clanarine... clanarina od 50 kn je cisto dovoljna za redovito izlazenje fanzina (kasnjenje pretprolsog fanzina nije bilo uzrokovano nedostatkom novaca nego greskama nas nekoliko u predsjednistvu... i zbog toga se ispricavam). Ako bi se povecala clanarina, mislim da bi doslo do osipanja clanstva, sto nam nije cilj.
No svakako ako imate ikakvih ideja, pa i ako mislite da treba povisiti clanarinu, svakako dodjte na skupstinu i dajte prijedlog svoje ideje na glasanje. Jer ako nekaj zelim, onda je to da svi imaju pravo da iskazu svoje misljenje ili ideje.
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 15 lis, 2006 3:05 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
mozda bi se clanarina mogla podjeliti na dva placanja godisnje od po 50 kn. tako da ljudi plate 50 kn, a kad prođe pola godine tko bi se vise sjecao onog proslog placanja? tako u biti dobivate 100kn po clanu godisnje, a razlika za clanove je gotovo nikakva.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| ned 15 lis, 2006 3:09 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 Re: Dva prijedloga
eh da... da odgovorim mislavu
Mislav je napisao/la: Imam dva prijedloga- 1. Da Udruga nabavi nekakvog sponzora. 2. Da Udruga nabavi posjetnice.
1. vrlo rado bi nabavili sponzora. Znas li ikoga tko bi nas sponzorirao. Trenutno imamo sponzora za web.... Avalona .... Q ga blagoslovio!
2. ja osobno ne znam sto bi radio sa posjetnicom od udruge. Nikad do sada u 6 godina nisam imao potrebu za takvim cime.
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 15 lis, 2006 3:24 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
mozda bi se mogle osmisliti nekakve posjetnice, pa tko zeli njemu se naprave, a tko nezeli nemora.
|
| ned 15 lis, 2006 4:03 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Ant je napisao/la: mozda bi se mogle osmisliti nekakve posjetnice, pa tko zeli njemu se naprave, a tko nezeli nemora.
To je bespotrebno. Neće se ići samo zbog nekolicine raditi posjetnice. To se može i treba raditi za konove.
Slažem se s tvojim prijedlogom da članarina bude 50+50 kn. Npr. neka se prvih 50 kn plati na početku godinje (islkjučivo do recimo 30.ožujka), a drugih 50 kn do 31.12. tekuće godine. Tako bismo riješili mnogo problema s kvalitetom same udruge.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| ned 15 lis, 2006 4:42 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
T'Grel je napisao/la: Slažem se s tvojim prijedlogom da članarina bude 50+50 kn. Npr. neka se prvih 50 kn plati na početku godinje (islkjučivo do recimo 30.ožujka), a drugih 50 kn do 31.12. tekuće godine. Tako bismo riješili mnogo problema s kvalitetom same udruge.
sto bi mi tocno radili sa dodatnih 50 kn clanarine? Na sto bi to tocno trosili. "rjesavanje problema s kvalitetom same udruge" mi bas i ne daje neke konkretne stvari nego samo zvuci kao fraza.
Nacin placanja 50+50 kn, koji si ti T'grel rekao, bi znacio da ce ljudi u 3 mjeseca trebati platit po 50 kn, no to je sporedno.
Vec smo se mi u predsjednistvu medjusobno dogovorili da necemo imati razdoblja u kojima ce se uplacivati clanarina (npr. da se uplacuju od 1.1 do 31.2.) pa da clanarina vrijedi za tekucu godinu. To nam izaziva previse problema po pitanju novih clanova koji dodju tokom razdoblja di se ne placa, pa po pitanju ljudi koji ne stignu platiti clanarinu u razdoblju predvisdjenom za to (itd. ... da bas ne ulazim u kompliciranije stvari). Umjesto tih razdoblja clanu racunamo da je clan od dana kad je uplatio clanarinu do istog datuma sljedece godine.

|
| ned 15 lis, 2006 5:06 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
Chaky je napisao/la: sto bi mi tocno radili sa dodatnih 50 kn clanarine? Na sto bi to tocno trosili. "rjesavanje problema s kvalitetom same udruge" mi bas i ne daje neke konkretne stvari nego samo zvuci kao fraza.
evo jos jedne fraze: Od viska glava ne boli!
a sto se tice konkretnih stvari, ima njih. mogli bi, recimo, poboljsati svoju promociju na konovima. znam da ja nisam jos bio niti na jednom od njih, ali uvijek ima mjesta za napredak. mogli bi napraviti nekakve velike postere za nas stand, mogli bi napraviti nekakvih sadrzaja za prodavati/djeliti kao recimo one karte ili tako nesto. mogli bi nabaviti odore za nove clanove koji ih jos nemaju (uz potrebnu nadoplatu, ali ipak), mogli bi malo sparati pa nabaviti klima uređaj za prostorije Udruge ( ovo zadnje sam ja kako se zezam), mogli bi svasta s tim novcima.
pa na kraju krajeva, proracun bi se udvostrucio, a mislim da kad bi isli sa pola-pola principom to nebi imalo nekih znacajnijih utjecaja na broj clanova, tako da bi takav potez IM_not_so_HO (  nemojte mi zamjeriti  ) bio financiski krajnje povoljan.
|
| ned 15 lis, 2006 6:43 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
ja se ne slazem sa time da to nebi imalo utjecaja na broj clanova... no to je smo moje misljenje... svakako tu ideju treba predstaviti na skupstini pa vidjeti sto vecina zeli

|
| ned 15 lis, 2006 6:59 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
uf ja brijem da se mnogima ne bi svidjelo poskupljenje...ne bi ni meni 
_________________ njanjanja
|
| pon 16 lis, 2006 2:14 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Meni se cini da se jos i cuda naprave za tih 50kn po clanu... s obzirom da clanova ima oko 50, ispada da udruga prezivljava sa 200kn/mjesecno
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 16 lis, 2006 3:09 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Ja se ni najmanje ne bih bunio da članarina bude 100 kn ili 2x50kn. I tako su u udruzi stalno problemi da nešto ne radi na kompu i slično, umnožavanje Fanzina uopće nebi bio problem, a i nabava nekih rekreacijskih potrepština za Udrugu bi prošla glatko.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 16 lis, 2006 11:51 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pon 25 ruj, 2006 1:37 pm Postovi: 1032 Lokacija: Deep space Spol: Muški Naj Serija: VOY Opis Stanja: Care to buy my ship? Koje si vrste?: Ferengi
|
Ni meni nebi pasalo da poskupi clanarina
Jer na necu moci placati 100 kn po mjesecu
To mi je jednostavno previse
_________________ Mind is terible thing to waste
9. Prilika + instinkt = zarada. 10. Pohlepa je vjecna. 48. Sto je veci osmjeh, to je ostriji noz 95. Prosiri posao ili umri. 190. Cuj sve, ne vjeruj nista. 285. Niti jedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno.
|
| pon 16 lis, 2006 1:28 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
100 kn po mjesecu?
od kud ti sad to?
ljudi raspravljaju o 100 kn godisnje (iliti 2x50)

|
| pon 16 lis, 2006 1:30 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|