|
Sada je: sub 18 tra, 2026 12:33 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Da li smatrate cloak kukavičkom spravom?
| Autor/ica |
Poruka |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
 Re: cloak - kukavicka sprava?
RAI'TARA je napisao/la: . Hrabro je nemati prednost a svejedno napasti, pa onda čak i pobijediti.  To nije hrabrost, to je ludost i glupost. Nitko ne napada jačeg protivnika od sebe, barem ne nitko pametan. Uvijek su kroz povijest jači napadali slabije, nikad obrnuto. Tako da stvarno ne znam šta je tu čudno? Jedino u američkim akscijskim flimovima možeš vidjet da netko brojčano, taktički i tehnološki nadjačan može pobjedit protivnika... A današnje ratovanje je daleko drugačije od prijašnjeg kroz povijest. Danas se ne pobjeđuje sirovom snagom već lukavštvinom, tehnološkom razvijenošću i taktičnom prednošću.
| sub 06 vel, 2010 3:50 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Sve ja to znam. Upravo zato sam i rekla da hrabrost i jest ludost.
Hrabrost je napadati jačega od sebe, kad nisi u prednosti, kad vrlo lako možeš poginuti, ili izgubiti. Pa čak i kad napadaš a nemaš nikakve šanse za pobjedu.
Sjetite se samo onih 300 spartanaca, oličenje hrabrosti, koji su napali puno jaču i mnogobrojniju vojsku premda nisu imali šansu za pobjedu. To je hrabrost u pravom smislu te riječi.
Imat taktičku prednost u obliku skrivanja, koju protivnik nema nije hrabro.
|
| sub 06 vel, 2010 4:00 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Suikotreki je napisao/la: Danas se ne pobjeđuje sirovom snagom već lukavštvinom, tehnološkom razvijenošću i taktičnom prednošću. Nikad se nije ni pobjeđivalo isključivo sirovom snagom. Iako je taj pojam relativan jer "sirova snaga" danas praktički znači "tehnološka razvijenost". I samo u tom pogledu se ratovanje promijenilo, dok su lukavština i taktika imale uvijek presudni značaj.
|
| sub 06 vel, 2010 5:04 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
RAI'TARA je napisao/la: Sve ja to znam. Upravo zato sam i rekla da hrabrost i jest ludost.
Hrabrost je napadati jačega od sebe, kad nisi u prednosti, kad vrlo lako možeš poginuti, ili izgubiti. Pa čak i kad napadaš a nemaš nikakve šanse za pobjedu.
[b]Sjetite se samo onih 300 spartanaca, oličenje hrabrosti, koji su napali puno jaču i mnogobrojniju vojsku premda nisu imali šansu za pobjedu. To je hrabrost u pravom smislu te riječi.
Imat taktičku prednost u obliku skrivanja, koju protivnik nema nije hrabro.[/b] Joj strasno djecu donose rode ,poklone Djeda Bozicnjak ,a kune dobijas od Zubice Vile . To za Spartance je mit ,bajka i nevjerujem u to . shirajzl je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: Danas se ne pobjeđuje sirovom snagom već lukavštvinom, tehnološkom razvijenošću i taktičnom prednošću. Nikad se nije ni pobjeđivalo isključivo sirovom snagom. Iako je taj pojam relativan jer "sirova snaga" danas praktički znači "tehnološka razvijenost". I samo u tom pogledu se ratovanje promijenilo, dok su lukavština i taktika imale uvijek presudni značaj. Gle ima u povijesti primjera gdje ti pobijedila bas snaga .... Odnosno u ovom stoljecu drugi Svjetski rat Hitler je imo tehnoloski razvijenu vojsku i oruzja ,a Staljin ima samo snagu ljudi i masovnu proizvodnju .... Tako da je na 1 Njemackog vojnika islo 50 Rusa ,na jednog Panzera islo ti je 10 T34 Tako da su gubici Rusa bili uzasni u pocetku borbe za Staljingrad jedna rus je imo municiju a drugi orujze Imali su na kraju oko 20 miljuna ljudi gubitaka (zapadni povijesnicari dodaju jos 10 miljuna itd ) Da ali to Rusi za zamisli da Sad-e negdje ima 1 miljun zivota izgubljenih pa tu doslo do revolucije . Sad sam cuo prije par dana da su i Rusi izbacili nevidljivi avion za radre (neznam dali je istina )
| sub 06 vel, 2010 5:57 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
To za Spartance nije nikakva bajka. Već je to opisana bitka. I ona je pravi primjer hrabrosti.
Hrabro je boriti se sa jačim od sebe a ne sa slabijim i onima koji su u lošijem položaju u bitci.
|
| sub 06 vel, 2010 6:10 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
4 od 1 je napisao/la: Da ali to Rusi za zamisli da Sad-e negdje ima 1 miljun zivota izgubljenih pa tu doslo do revolucije .
Sori, ali ja nemam pojma što pola stvari znači u tvom postu, a ova rečenica je najbolji primjer. Jedino što sam skužio je da pričaš o seksi Sukhoi PAK FA. Forica je, ali meni je ipak žao što ne nastavljaju zvijer Su47 razvijati...
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sub 06 vel, 2010 10:37 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
RAI'TARA je napisao/la: To za Spartance nije nikakva bajka. Već je to opisana bitka. I kako sad da se čovjek ne uhvati za glavu od muke? U termopilskoj bitci je isprva sudjelovalo cca 7000 Grka, a nakon dva dana je Leonida raspustio većinu vojnika pa ih je ostalo oko 1500 (među njima 300 Spartanaca). Inače, jedini pravi izvor podataka je Herodot, Grk, a prema tome i pristran, tako da je pitanje koliko mu se uopće može vjerovati. Pretpostavljam da Iranci uče malo drugačiju povijest...
|
| sub 06 vel, 2010 10:52 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
4 od 1 je napisao/la: Gle ima u povijesti primjera gdje ti pobijedila bas snaga .... Odnosno u ovom stoljecu drugi Svjetski rat Hitler je imo tehnoloski razvijenu vojsku i oruzja ,a Staljin ima samo snagu ljudi i masovnu proizvodnju .... Tako da je na 1 Njemackog vojnika islo 50 Rusa ,na jednog Panzera islo ti je 10 T34 Tako da su gubici Rusa bili uzasni u pocetku borbe za Staljingrad jedna rus je imo municiju a drugi orujze Imali su na kraju oko 20 miljuna ljudi gubitaka (zapadni povijesnicari dodaju jos 10 miljuna itd )
Da ali to Rusi za zamisli da Sad-e negdje ima 1 miljun zivota izgubljenih pa tu doslo do revolucije .
Sad sam cuo prije par dana da su i Rusi izbacili nevidljivi avion za radre (neznam dali je istina ) Gle, ako već izvlačiš bitku za Staljingrad...Sovjeti su je dobili zbog Hitlerove tvrdoglavosti i idiotizma. Unatoč masi upozorenja da povuče vojsku iz Staljingrada odbijao je (kao i u mnogim sličnim situacijama). Odgovorni časnici su ga molili praktički da ih povuče, al on nije htio ni čuti. Kad su Sovjeti stegli obruč, opskrba je prekinuta, i Nijemci su samo mogli časno poginuti. Dakle, poanta ovog off topica je da u tom trenutku Nijemci nisu imali nikakve koristi od tehnološke razvijenosti Reicha, a u izgubljenoj situaciji su se našli zbog krive strateške procjene Hitlera. Dakle, opet je odlučila taktika.
|
| ned 07 vel, 2010 8:12 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 25 kol, 2009 8:47 pm Postovi: 919 Lokacija: oh no I frakked it up again... Spol: Ženski
|
ja sad necu tu pametovati samo ću reći da je cool imati funkciju skrivanja  ponekad dosta pomaze 
Cal Lightman: Nobody can tell the whole truth, it's subjective, and passes through our own filters. Judge Quinn: How about you promise to be honest to the best of your ability? Cal Lightman: Now you're talking!
|
| uto 16 vel, 2010 8:27 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|