Ja stvarno ne znam šta je ovdje takav problem
Malo opčenitiji odgovor, ne nužno samo tebi nego i ostalima koje zanima
(neka me drugi isprave ako za povijest početake kutaka nešto krivo napišem - tada nisam bio toliko aktivan na forumu pa nisam ni pratio šta se događa, moguće je da ponegdje griješim) :Kutke nismo smislili ni ja ni Brick, ni Bobo, OZ i ostali, "nasljeđeni" su od prošlog osoblja foruma... kutke je smislio Chaky ( u suradnji sa Shadowmastwrom, pretpostavljam). Prvi kutak je bio za Teddeu kako ona svoje izljeve raznolikih postova ne bi imala po cijelom forumu, nego samo u tom kutku. (nije mi jasno zašto taj sistem umjesto PM-War-ban al dobro...)
Kasnije je taj kutak naslijedio / djelio Mr. bobo zajedno s Teddeom.
U jednom od apdejtova (mislim da sa phpbb2 na phpbb3) je dobivena mogućnost za više podforuma unutar istog podforuma i tako su od Bobinog&Teddeinog kutka nastala 2 kutka - Mr.bobin i Teddein.
Tada je Chaky krenuo i drugima otvarati kutke - sebi, Lilmee i drugima.... koga zanima točan redoslijed, može vidjeti po IDima podforuma - viši ID = noviji podforum) i u kratkom vremenu je došlo do 10+ kutaka. Kad sam ja sa Antom preuzimao forum, bilo ih je već oko 16.
Uglavnom,...
Sam koncept kutaka, a to je mišljenje više ljudi, u nekim stvarima nema smisla i zakomplicirao je puno stvari. Prva je kaos / offtopic, a ima ih još, dolje sam ponešto naveo.
Bilo je prijedloga da ih se ukine, ali nismo, jer tko zna kako bi "vlasnici" kutaka na to reagirali, nije nikome cilj (nadam se

) da 10ak ljudi / bivših vlasnika kutaka radi toga uvrijeđeno ode s foruma (i sa sobom povuče još nekolicinu frendova, kako to obično biva)
Kutke je bilo lako otvoriti, ali ih je teško ukinuti...
Zato su se i dodali u pravila foruma.... da se pojasne stvari oko njihovog funkcioniranja.
npr:
Citat:
Članak 6.07
U slučaju dulje neaktivnosti korisnika (više od osam tjedna), kutak se uklanja sa vidljivog dijela foruma, a vlasnik kutka gubi sve povlastice koje je dobio osnivanjem kutka.
Članak 6.08
Ukoliko se vlasnik kutka ne javi unutar tri mjeseca sa valjanom isprikom ili objašnjenjem svoje odsutnosti, administratori mogu odlučiti o brisanju tog kutka.
A nekih pravila i nema, ali mogu se dodati po potrebi - npr. dodati to za premještanje, ili da se Trek teme, ako imaju smisla, prebacuju iz kutaka u Trek podforume (to se stalno radi - npr. Suiki može potvrditi)
@Modesty,
Koliko znam, prebacivale su se opčenite teme (o koliko tema se uopće radi? 2 ili 3?), i to ne teme u kojima pišeš o sebi, već teme koje je mogao otvoriti bilo koji forumaš u zoffu.
Napisao sam ti u prošloj poruci da ako ti je stvarno tako stalo da ti teme budu zaključane (umjesto da se o njima dalje može pisati), da ti ih vratim u kutak, i otvorim sličnu temu. Iako mislim da sam time predložio i više nego bih trebao (radim loš presedan za ubuduće).
Mislim da nije fer da bilo tko ima 'monopol' nad nekom temom. I šta ako neki "vlasnik" kutka odluči pobrisati sve teme, koje su nekima drage i puno su pisali u njih. I meni se ne sviđa što je par tema koje su mi drage ostale zaključane nakon lockanja tvog i drugih kutaka (recimo Nosozabadalica je fora tema, posjeća me na one leksikone koje smo ispunjavali ko mali

i volio sam pročitati šta su drugi napisali. Zašto bi bilo toliko loše da recimo ja tu temu prebacim u Zoff?
Zar ti nije draže da teme koje si otvorila, da nastave "živjeti"?
Znaš li priču o Solomonu i 2 majke koje su tvrdile da je dijete njihovo?

Što se opomena tiče -
Za to da drugi nisu dobili warn - kako možeš znati da i drugi nisu na PM dobivali opomene za vrijeđanje raitare? Ti si isto dobila samo PMa da se ne svadite, drugi su dobili i ozbiljnije opomene, jer su i gadnije vrijeđali.
Tako da ako nisi saznala da je netko drugi upozoren, ne znaći da nije...i nitko ne svaljuje tko zna kakvu krivnju na tebe, pa pogledaj samo neke druge ljude kako su se znali prepucavati/svaditi, puno grđe nego ti i Raitara

Ja na ovo vaše prepucavanje nisam javno reagirao sve dok se nije pojavio post u pritužbama (do tada mi je to bilo više smješno za čitati), tada nakon pritužbi sam pretražio teme koje su bitne (ravnopravnost spolova, evolucija, i ono što je završilo u trashu), konzultirao se s ostalim "osobljem" i napisao ono par poruka prije.
Po potrebi sve na što sam naišao mogu postati i ovdje...