|
Sada je: pon 24 kol, 2026 3:31 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 25 lip, 2006 8:24 pm Postovi: 901 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Nisam :P
|
TerNek je napisao/la: @ vb 23 Internet Explorer je integriran u Windowse i jako bi ga bilo teško maknuti, a da usput ne zbrljaviš u Windowsima. Jednostavno ga više nemoj koristiti za surfanje, to je sasvim dovoljno. Ad-aware neće naškoditi sustavu niti izbrisati nešto važno jer je specijaliziran samo za ubijanje malicioznog softwarea. Neke procese ili fieove ti može uništit samo neki čistač registrya, ali gotovo svi imaju mogućnost kreiranja restore pointa, tako da ako i nešto pođe po zlu, možeš sve vrlo lako vratiti u prvobitno stanje. Firefox i Thunderbird nisu isto jer je Firefox browser odnosno po funkciji srodan Internet Exploreru, a Thunderbird je mail client, odnosno program po funkciji srodan Outlook Expressu i također je jako dobar i slobodno si ga instaliraj ako hoćeš za promjenu, ali nije uvjet. Možeš koristiti i OE sa Firefoxom. Drago mi je ako sam pomogao. 
Naravno, pomogao si, hvala!!!!
Sada idem to provest u praksu! 
|
| pet 30 lip, 2006 8:47 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Javi jesi li uspio sve riješiti.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pet 30 lip, 2006 11:43 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...sad sam bio na iglama, modem me zezao, tj. dobio sam prozor da nije dobro spojen, i nisam mogao na net, zapravo čudno je kak uopće mogu, jer ako niste primjetili nije me bilo nekoliko većeri...
...i nakon nekoliko restartanja, isključivanja , uključivanja, ponovo sam ovdje...  ...sad sam happy...
| sub 01 srp, 2006 12:43 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Umalo da nisi svr... To se često događa i na adsl-u. Nekad mi iz čista mira pokaže pblačić "network cable is unplugged". Nema druge nego sve provjerit i restartat kantu.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 01 srp, 2006 2:50 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 25 lip, 2006 8:24 pm Postovi: 901 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Nisam :P
|
TerNek je napisao/la: Javi jesi li uspio sve riješiti.
Jesam, thx!
A jel znaš kako mogu, hehe sorry šta te zezam! Kako mogu popraviti problem koji mi se javlja u obliku gašenja kompa, znači kada igram neku igricu ili kada radim nešto odjedanput mi se komp ugasi i resetira i onda ponovo kada se upali kaže mi da se zbio "CRITICAL ERROR", pita me da pošaljem report ili ne, ja sam ga poslao i javio mi je sljedeće:
Hardware failure: replace failed component
Thank you for submitting an error report.
Problem description
The error was caused by an unrecoverable hardware error which forced the operating system to stop functioning.
Although we know the problem is caused by a hardware component, unfortunately the error report does not contain enough information to tell us the specific component. More than likely the problem is being caused by problems with one or more of the following computer components:
* Random Access Memory (RAM) * System board * Central Processing Unit (CPU) * Power supply
Recommendations
If you have received this error more than once, it could indicate a serious problem with your computer. We recommend that you do the following:
1. Back up your files to avoid data loss in case of a complete hardware failures. 2. Contact the original manufacturer of your computer or your local computer repair shop. Either will have advanced hardware diagnostics to determine the specific component which is failing.
Razumijem ja text, ali ne znam što da napravim i kako da provjerim koji to component stvara probleme!
|
| sub 01 srp, 2006 11:30 am |
|
 |
|
Über Trekker
Pridružen/a: čet 22 lip, 2006 11:50 pm Postovi: 3227 Lokacija: Zagreb
|
Ja ti savjetujem da ti odvedes svoj komp negdje da ti ga provjere, jer bi ti se moglo zajebat i vise nego sto je sada
|
| sub 01 srp, 2006 11:36 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
vb23 je napisao/la: Razumijem ja text, ali ne znam što da napravim i kako da provjerim koji to component stvara probleme!
Pa u izvješću o erroru ti je napisano bog kojih dijelova može doći do takvih problema. Ja bih odbacio matičnu, procesor i napajanje jer da ti riknre nešto od toga, komp mislim da nebi ni radio.
Pretpostavljam da bi mogli RAM-i biti u pitanju. Ako imaš više pločica, mogla je jedna riknuti pa komp više ne može progurati sve zbog smanjenog kapaciteta protoka podataka (joj kakva techo babble špreha).
Možeš probat sa programom Everest koji ti ispiše sve informacije o hardveru i softveru, a možeš testirati brzinu zapisivanja i brzinu čitanja i nakon toga ti tablično usporedi rezultate sa pripadajućim konfiguracijama pa znaš na čemu si.
A isto tako, vrlo dobar je i Nighshootov savjet da komp otfuraš na servis pa neka se takmo bakću sa njim. Ako se odlučiš na to, izbjegavaj Kvarkov servis u Baštijanovoj jer totalno nemaju pojma. Prije dvije godine je moj komp bio 6 dana tamo, a biseri za to vrijeme nisu znali ni srušit Windowse.
|
| sub 01 srp, 2006 1:02 pm |
|
 |
|
Admiral
|
TerNek je napisao/la: vb23 je napisao/la: Razumijem ja text, ali ne znam što da napravim i kako da provjerim koji to component stvara probleme! Pa u izvješću o erroru ti je napisano bog kojih dijelova može doći do takvih problema. Ja bih odbacio matičnu, procesor i napajanje jer da ti riknre nešto od toga, komp mislim da nebi ni radio. Pretpostavljam da bi mogli RAM-i biti u pitanju. Ako imaš više pločica, mogla je jedna riknuti pa komp više ne može progurati sve zbog smanjenog kapaciteta protoka podataka (joj kakva techo babble špreha). Možeš probat sa programom Everest koji ti ispiše sve informacije o hardveru i softveru, a možeš testirati brzinu zapisivanja i brzinu čitanja i nakon toga ti tablično usporedi rezultate sa pripadajućim konfiguracijama pa znaš na čemu si. A isto tako, vrlo dobar je i Nighshootov savjet da komp otfuraš na servis pa neka se takmo bakću sa njim. Ako se odlučiš na to, izbjegavaj Kvarkov servis u Baštijanovoj jer totalno nemaju pojma. Prije dvije godine je moj komp bio 6 dana tamo, a biseri za to vrijeme nisu znali ni srušit Windowse.
Ok, vidjet ću, prvo moram pričekat da si kupim DVD pržilicu da mogu sve podatke sa kompa prebaciti na cd! Onda može komp na servis!
|
| sub 01 srp, 2006 1:16 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
I zaboravio sam još jednu stvar. Za sprječavanje upada raznoraznog smeća na komp, treba ti i firewall. Ako koristiš T-com, imaš mogućnost aktivirat njihov firewall, a od ostalih je jako djelotvoran, hvaljen i jednostavan za korištenje Zone Alarm. 
|
| sub 01 srp, 2006 11:41 pm |
|
 |
|
Admiral
|
|
| ned 02 srp, 2006 11:22 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ajoj!! čitam, ja čitam... ...pa ti fakat imaš komedije... ...kad jedan problem riješiš, drugi se pojavi..
| ned 02 srp, 2006 11:39 am |
|
 |
|
Admiral
|
Mr.bobo je napisao/la: ...ajoj!! čitam, ja čitam... ...pa ti fakat imaš komedije... ...kad jedan problem riješiš, drugi se pojavi..
Da......ne znam koji mu je vrag, samo mi se kvari Ah čini se da je ostario, trebao bi ja novi komp upiknuti, sada ću si ja kupiti neki 64 bitni Athlon, neku pilu tako da mogu ove "upcoming" igrice pokrenuti! Najvažnije mi je da pokrenem onu ONLINE, na tu igricu sam nabrijan od kada sam glasine čuo, jer takvu sam igricu oduvijek želio. Htio sam im čk prijedloge slati, ali čini se da su se opametili Ma glavno da se ja sada riješim ove kante, jer po ovome mi se čini da je dala svoje!! 
|
| ned 02 srp, 2006 11:47 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
I još jedna stvar bi ti pomogla. Instaliraj si Registry mechanic (ako ga nađeš na netu sa važećim serialom što sumnjam) ili recimo besplatni Advanced Uninstaller.
Sa AU možeš deinstalirati programe tako da ti se izbrišu i njihovi ustaci u Windows registryu, a postoji opcija i za skeniranjje registrya u uklanjanje starih ostataka nebrojenih programa i igara koji su ti bili istalirani na kompu. "Zaštopani" registry isto nekad zna stvoriti probleme.
Eto, iscrpio sam sve savjete. Ako ni nakom svega ovoga komp ne bude bar malo bolje radio, onda je stvarno vrijeme za reinstalaciju sustava ili, u slučaju ozbiljnih hardverskih problema, za škartiranje stare kante i šoping.
|
| ned 02 srp, 2006 12:17 pm |
|
 |
|
Über Trekker
Pridružen/a: čet 22 lip, 2006 11:50 pm Postovi: 3227 Lokacija: Zagreb
|
Slazem se u svemu...Obavezno kupi Athlona jer su punop tisi i manje se griju, naravno 64 bitni da ti komp ne zastari za mjesec dana....
Vidio sam ove neke nove reklame od t-coma, gdje uz novi komp dobis besplatno adsl, ali nisam ziher dali su kompovi 64 bitni...
|
| ned 02 srp, 2006 1:01 pm |
|
 |
|
Admiral
|
Nightshoot je napisao/la: Slazem se u svemu...Obavezno kupi Athlona jer su punop tisi i manje se griju, naravno 64 bitni da ti komp ne zastari za mjesec dana.... Vidio sam ove neke nove reklame od t-coma, gdje uz novi komp dobis besplatno adsl, ali nisam ziher dali su kompovi 64 bitni...
Ma imam ja Adsl, samo mi novi komp treba sve ostalo je "IRRELEVANT"!!!!! 
|
| ned 02 srp, 2006 1:06 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|