Sada je: uto 09 lip, 2026 11:37 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 154 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sljedeća
 BRODOVI 
Autor/ica Poruka
Defender of Earth

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Post Re: BRODOVI
Sovereign je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:
Sovereigen postoji najmanje godinu dana prije 5. sezone DS9-a.

''Prvi kontakt'' se prikazivao u kinima kad su se emitirale ove epizode DS9-a koje upravo gledamo. A u samom filmu se spominje da je Enterprise-E godinu dana u svemiru.

Dok je Prometheus konstruiran na kraju 6. sezone DS9-a, kad je rat sa dominijem trajao već godinu dana
.

A dobro, onda mi je glupo to što nije Enterprise sudjelovao u tako važnom ratu :thumbs3: To je velika pogreška scenarista, isto kao i napraviti jači brod od flagshipa :beee: :thumbs3:

Al gle Enterprise je flagship samo zbog imena...
Nikad Enterprise nije bio najjači brod... od početka Federacije pa sve do kraja 24. st.

sri 01 tra, 2009 4:20 pm
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Sovereign je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:

''Prvi kontakt'' se prikazivao u kinima kad su se emitirale ove epizode DS9-a koje upravo gledamo. A u samom filmu se spominje da je Enterprise-E godinu dana u svemiru.

Dok je Prometheus konstruiran na kraju 6. sezone DS9-a, kad je rat sa dominijem trajao već godinu dana
.

A dobro, onda mi je glupo to što nije Enterprise sudjelovao u tako važnom ratu :thumbs3: To je velika pogreška scenarista, isto kao i napraviti jači brod od flagshipa :beee: :thumbs3:

Fora je što su u velikim bitkama u DS9 (bitka za vraćanje postaje, Chintoka 1 i 2) sudjelovali ostali brodovi Galaxy klase (Magellan, Trinculo, Venture, Galaxy), koji su po snazi trebali preuzeti ulogu flagshipa (naravno, ako ne akcijom ne zapovijeda admiral Ross ili general Martok, pa u tim slučajevima njihov brod postaje flagship), no ipak se išlo na sposobnost kapetana (koji je usput imao i malu zvjerku Defianta), pa je flotama zapovijedao Sisko.

Suikotreki je napisao/la:
Nikad Enterprise nije bio najjači brod... od početka Federacije pa sve do kraja 24. st.
Onda nas prosvijetli koji su svojevremeno bili jači brodovi od flagshipova imenom Enterprise, dakle jači u usporedbi sa Constitution, Excelsior, Ambassador i Galaxy klasom.

sri 01 tra, 2009 4:22 pm
Profil ICQ Web stranica
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
TerNek je napisao/la:
Onda nas prosvijetli koji su svojevremeno bili jači brodovi od flagshipova imenom Enterprise, dakle jači u usporedbi sa Constitution, Excelsior, Ambassador i Galaxy klasom.

Pa Enterprise-i su bili samo Constitution, Galaxy i Sovereign.
A od svih tih klasa postoje jače klase tog vremena...
Od Constitution je jača Excelsior ...
Za Galaxy nisam siguran dal ima jača klasa koja je napravljena otprilike u isto vrijeme...
A od Sovereigna Prometheus i možda Defiant.

sri 01 tra, 2009 4:32 pm
Overlord
Overlord

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian

E tu si u krivu [-X :baeh:
Sovereign i Prometheus su skoro pa podjenako jaki, a Defiant je slabiji.

slika

ST battles audio/video tribute!

sri 01 tra, 2009 4:39 pm
Profil YIM Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Sovereign je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:

.

Kao što smo već rekli, flagship ne znači da je taj brod najači, već da je dobar multipractic, u svemu je dobar ali u ničemu izvrstan, osim u svrhu istraživanja ( kao što je slučaj sa Sovereign-om )

Specijalizirani brodovi su naravno bolji u onomo za što su specijalizirani.

To što mi nismo vidjeli Sovereigena u niti jednoj bitci, uopće ne znači da on u njima nije sudjelovao. Pa mi nismo vidjeli cijelu hrpu bitki. Mi smo vidjeli zapravo samo mali djelić dominijskog rata ito iz pogleda posade DS9-a.
:)

sri 01 tra, 2009 5:35 pm
Overlord
Overlord

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
RAI'TARA je napisao/la:
Kao što smo već rekli, flagship ne znači da je taj brod najači, već da je dobar multipractic, u svemu je dobar ali u ničemu izvrstan, osim u svrhu istraživanja ( kao što je slučaj sa Sovereign-om )

Specijalizirani brodovi su naravno bolji u onomo za što su specijalizirani.

I opet ti meni sve isto navodiš ](*,)
Na većini stranica piše da je Sovereign most advanced Federation starship i svrstavaju ga ili pod battlecruisera, ili pod dreadnoughta, ili pod battleshipa - slobodno pogledaj, ako ne vjeruješ
:vulcan:

RAI'TARA je napisao/la:
To što mi nismo vidjeli Sovereigena u niti jednoj bitci, uopće ne znači da on u njima nije sudjelovao. Pa mi nismo vidjeli cijelu hrpu bitki. Mi smo vidjeli zapravo samo mali djelić dominijskog rata ito iz pogleda posade DS9-a.[/b] :)

Tu se slažem :thumbs2: Pročitao sam da se pojavljuje u 3 DS9 epizode i jednoj VOY epizodi.

slika

ST battles audio/video tribute!

sri 01 tra, 2009 6:48 pm
Profil YIM Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Piše na internetu svašta. Sovereign je napredan brod, to je istina. Ali nije najači. Njegova primarna funkcija je istraživanje.
Niti jedan brod nije najbolji u svemu, svi imaju i prednosti i mane.

Ne pojavljuje se on u serijama. Razlog tome je jer Paramount nije želio da se fanovi zasite tog modela, pa su ga koristili samo u filmovima. Isto tako rendriranje CGI modela Sovereigena, bilo bi predugotrajno i preskupo za buđet serija.
:)

sri 01 tra, 2009 6:55 pm
Lieutenant
Lieutenant

Sovereign je laka krstarica/ istrazivacki brod, A to ukljucuje da je on sposoban za obranu ali da mu je prvi zadatak istrazivanje svemira, takoder na Sovereignu se nalaze bolnica, vrt,hologrami apartmani, labaratoriji i ostale potrebe stvari za zabavu i istraživanje...... A Prometheus je cisti bojni brod on nema ni bolnicu ni labaratorij nista od toga.... veci dio broda se koristi za spremanje manjih brodova, sadrzavanje vojnika i njihova obuka.
A sto se jacine tice moram dati malu prednost Prometheusu jer da su ubacili jos onaj oklop sto ima yoyager na kraju i ona torpeda mislim da mu nebi ni borgova kocka prismrdit;

A u vezi zapovjednog broda(flagship) gdje pise da je Enterprise zapovjedni brod.... a u ostalom Sovereigen klass brodovi mozda jesu flagsships ali samo zato sto on moze posluzit za opcu namjenu kao istrazivanje i bitku,, dok je Prometheus cisti borbeni brod....

sri 01 tra, 2009 8:39 pm
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

Opis Stanja: </3
Dambaa_15 je napisao/la:
Prometheus je cisti bojni brod on nema ni bolnicu ni labaratorij nista od toga....

A kamo je onda Voyagerov EMH prebačen u epizodi "Message in a bottle" ako Prometheus nema bolnicu??

sri 01 tra, 2009 9:46 pm
Profil Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

Alokin je napisao/la:
Dambaa_15 je napisao/la:
Prometheus je cisti bojni brod on nema ni bolnicu ni labaratorij nista od toga....

A kamo je onda Voyagerov EMH prebačen u epizodi "Message in a bottle" ako Prometheus nema bolnicu??

Istina ali usporedi bolnicu na Prometheus i Sovereign.
Prometheus ima samo osnovnu bolnicu.

sri 01 tra, 2009 9:55 pm
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

Opis Stanja: </3
Neznam... nismo nikad vidjeli koliko i kako je Prometheusova bolnica opremljena...

sri 01 tra, 2009 9:58 pm
Profil Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

Svejedno gore i jedan i drugi brod su prezakon

sri 01 tra, 2009 9:59 pm
Lieutenant
Lieutenant

Naj Serija: TNG
Dambaa_15 je napisao/la:
Sovereign je laka krstarica/ istrazivacki brod, A to ukljucuje da je on sposoban za obranu ali da mu je prvi zadatak istrazivanje svemira, takoder na Sovereignu se nalaze bolnica, vrt,hologrami apartmani, labaratoriji i ostale potrebe stvari za zabavu i istraživanje...... A Prometheus je cisti bojni brod on nema ni bolnicu ni labaratorij nista od toga.... veci dio broda se koristi za spremanje manjih brodova, sadrzavanje vojnika i njihova obuka.
A sto se jacine tice moram dati malu prednost Prometheusu jer da su ubacili jos onaj oklop sto ima yoyager na kraju i ona torpeda mislim da mu nebi ni borgova kocka prismrdit;

A u vezi zapovjednog broda(flagship) gdje pise da je Enterprise zapovjedni brod.... a u ostalom Sovereigen klass brodovi mozda jesu flagsships ali samo zato sto on moze posluzit za opcu namjenu kao istrazivanje i bitku,, dok je Prometheus cisti borbeni brod....

A ti ga isto usere :lolsmjeh:, bolnicu si valjda vidio u Voy epki kad Doca prebace u Alfu preko one mreze.
Za laboratorije nisam ziher, al ako ih i nismo vidjeli u serijama neznaci da oni nuzno ne postoje. Na kraju, sama bolnica je jedan medicinski laboratorij takodjer :P

Sto se tice ovog koji je jaci... to je sad zahebano pitanje, nismo ih jos vidli da pucaju jedni po drugima tako da neznamo iz iskustva :baeh:
Ovako odoka, iduci od najslabijeg prema najjacemu... defiant, sovereign, prometheus. Mislim da je prometheus na borbenom planu ipak jaci od sovereigna, prvenstveno zbog MVA moda. Naravno, ovaj ga pwna na ostalim podrucijima.
Ko sta RAI-TARA rece: Sovereign je vise multipractic (slicno Galaxy klasi, ali je ipak nabrijaniji za borbu).
I btw, mislim da nije nekako u skladu sa federacijskim nacelima da flagship bude ratni brod. Bolje zvuci ovo da ima sirok spektar aktivnosti. :wink:

sri 01 tra, 2009 10:04 pm
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

TerNek je napisao/la:

Za Galaxy nisam siguran dal ima jača klasa koja je napravljena otprilike u isto vrijeme...

Sad si ga upropastio. Refreshaj malo znanje.
Constitution je išao u penziju i naslijedio ga je Enterprise B koji je bio Excelsior klase (prvi Excelsior pod oznakom NX bio je ekspertimentalni transwarp fijasko), dakle najjači svoga vremena.
Inače, Enterprise C je klase Ambassador, također premoćne u svoje doba, a možeš ga vidjeti u TNG epizodi Yesterday's Enterprise.
Galaxy je klasa za sebe, samo mu Defiant može konkurirati (vidjeli smo da može i višestruko većeg mirror Negh'Vara poraziti), no jako bi ga teško dobio (koliko god meni Defiant bio draži).
Sovereign klasa je najjači federacijski brod ikada i nema mu ravnog. Multivektorski mod Prometheusu ne može sam po sebi garantirati nadmoć, i pitanje je kakva mu je budućnost, budući da su ga Romulanci preoteli, a mogli su sve njegove šeme prenijeti svojima prije nego su dva holodoktorska egomanijaka vratili stvari na mjesto u epki "Ship in a bottle".
I btw., siguran sam da Starfleet uvijek ima projekt nekog ludog znanstvenika u rukavu, no prototipovi moraju prvo biti stavljeni u punu službu i zaživjeti kao klasa da bi mogli ozbiljno računati na njih. :wink:

čet 02 tra, 2009 12:44 am
Profil ICQ Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

TerNek je napisao/la:
TerNek je napisao/la:

Sad si ga upropastio. Refreshaj malo znanje.
Constitution je išao u penziju i naslijedio ga je Enterprise B koji je bio Excelsior klase (prvi Excelsior pod oznakom NX bio je ekspertimentalni transwarp fijasko), dakle najjači svoga vremena.
Inače, Enterprise C je klase Ambassador, također premoćne u svoje doba, a možeš ga vidjeti u TNG epizodi Yesterday's Enterprise.
Galaxy je klasa za sebe, samo mu Defiant može konkurirati (vidjeli smo da može i višestruko većeg mirror Negh'Vara poraziti), no jako bi ga teško dobio (koliko god meni Defiant bio draži).
Sovereign klasa je najjači federacijski brod ikada i nema mu ravnog. Multivektorski mod Prometheusu ne može sam po sebi garantirati nadmoć, i pitanje je kakva mu je budućnost, budući da su ga Romulanci preoteli, a mogli su sve njegove šeme prenijeti svojima prije nego su dva holodoktorska egomanijaka vratili stvari na mjesto u epki "Ship in a bottle".
I btw., siguran sam da Starfleet uvijek ima projekt nekog ludog znanstvenika u rukavu, no prototipovi moraju prvo biti stavljeni u punu službu i zaživjeti kao klasa da bi mogli ozbiljno računati na njih. :wink:

Od Galaxy klase je jača intrepid klasa.
A od sovereigena Prometheus. Tu uopće nema ni govora o suprotnome.
Prometheus je ratni brod, koji ima najnapredniju ratnu tehnologiju.

Zaboravio si na Akire i slične brodove, i oni su vjerojatno jači od Galaxy klase.
A ambasador klasa mi ni ne znamo jeli bila najača klasa u svom vremenu.
[-X

čet 02 tra, 2009 2:23 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 154 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: