| Autor/ica |
Poruka |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Treba dobro sagledati obje strane medalje. Ako niste, pričitajte predavanje o Makijima koje smo T'Grel i ja naškrabali (možete ga skinuti na našem službenom siteu u aplikaciji data transfer) pa ćete vidjeti da nije sve tako crno-bijelo. Jedna strana medalje je čisto domoljublje, odnosno obrana svojih domova. Hvalevrijedan motiv za borbu. Mislim da bi se svatko od nas borio do zadnje kapi krvi za svoje da mu netko dođe i posstavi uvjete kako će živjeti u svojoj kući, a ako mu uvjeti ne pašu, zagorčat će mu život maksimalno pa je jedino rješenje iseliti se.
Druga strana medalje je pitanje opravdava li cilj sredstva kojima se on pokušava postići. Jedno je presretati i napadati kardasijanske brodove u Demilitariziranoj zoni kako bi se opskrbili i oteli oružje koje se krijumčari, a sasvim je druga stvar korištenje nuklearnog i biološkog oružja za čime je posegnuo Eddington.
Dakle, za mene je to nekakva pat -pozicija, svaka strana medalje može biti i svijetla i tamna.
A opet s treće strane, mogu reći da je ta afera sa mirovnim sporazumom i podjele teritorija u DMZ-u IMHO jedna od najvećih mrlji na svijetli ugled Federacije. Uopće me ne čudi kivnost Makija na Federaciju i osjećaj da su izdani jer su prepametni birokrati iz SF commanda obični knjiški crvi i uopće nisu razmišljali kakve će posljedice biti njihovih nesmotrenih odluka. I tu je preneseno licemjerje kakvo je prisutno u našoj politici. Pitam se kao su ti smradovi mogli praktički oduzeti domove desecima tisuća ljudi, a kasnije sve te ljude koji su se borili za svoje nazvati teroristima i progoniti ih kao zadnju gamad.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 26 lip, 2006 7:52 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Reći ću samo ovo: definitivno sam ZA MAKIJE jer se bore za svoju slobodu i ugnjetavanje od Kardaša.
Znamo kako je nama bilo kad smo se u Dom. ratu borili za slobodu. Mislim, to se nikako ne može uspoređivat jer je Star Trek fikcija, ali kažem.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 26 lip, 2006 8:03 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Pa i može se usporediti, samo je kod nas bilo još gore. Došli čede, potjerali naše i rekli "ovo je sada naše", a u DMZ-u kardasijanci nisu inicirali baš otvoreni sukob, nego su podlo pokušavali protjerat kolonoste nemogućim životnim uvjetima.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 26 lip, 2006 10:38 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
TerNek je napisao/la: nego su podlo pokušavali protjerat kolonoste nemogućim životnim uvjetima.
Što je opet nedemokratično, ušljivo i podlo.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 26 lip, 2006 10:42 pm |
|
 |
|
Über Trekker
Pridružen/a: čet 22 lip, 2006 11:50 pm Postovi: 3227 Lokacija: Zagreb
|
Ja sam i dalje protiv. To nije nacin! Nemoze se krasti od federacije oprema i onda njome napadati kardasijance..
Rat za domoljublje je prosao, a oni sada osvecuju proslost...
bzvz
|
| pon 26 lip, 2006 11:55 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
moj konačni odgovor je protiv...nemrem glasat za terorizam i nasilje, iako se na to sve definitivno može gledat s dvije strane ko što kaže ternek...
_________________ njanjanja
|
| uto 27 lip, 2006 10:33 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ja se još premišljam... i nebrem se odlučiti... ...ne veseli me terorizam... ...sad je 45% za i 55% protiv...
| uto 27 lip, 2006 10:35 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Lil'Mee je napisao/la: moj konačni odgovor je protiv...nemrem glasat za terorizam i nasilje, iako se na to sve definitivno može gledat s dvije strane ko što kaže ternek...
Upravo tako. Boriti se za svoje izgleda kao potpuno prirodna i normalna stvar, ali kad je Eddington preuzeo stvar u svoje ruke, sve je postalo takva prjetnja da ihse moralo po svaku cijenu zaustaviti. Još bi Federacija mogla i zahvaliti Jem'Hadarima što su završili njihov posao.
|
| uto 27 lip, 2006 10:51 am |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: pon 24 tra, 2006 10:17 am Postovi: 288 Lokacija: Gama quadrant
|
Kak smo svi mi u duhu StarFleeta... Pogledajte samo trenutni rezultat ankete... 
_________________ Live long and prosper!
HUSMOP member
|
| uto 27 lip, 2006 2:04 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Nightshoot je napisao/la: Ja sam i dalje protiv. To nije nacin! Nemoze se krasti od federacije oprema i onda njome napadati kardasijance.. Rat za domoljublje je prosao, a oni sada osvecuju proslost... bzvz
A, način kako su se Kardasijanci ponijeli? To je u redu što su im zagorčavali život?
|
| uto 27 lip, 2006 2:23 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Bez obzira. Takav način razmišljanja baš nije efektivan. Znaš i sam da su većinom ratovi počinjali zato što se jedno zlo opravdavalo drugim.
|
| uto 27 lip, 2006 6:43 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
TerNek je napisao/la: Znaš i sam da su većinom ratovi počinjali zato što se jedno zlo opravdavalo drugim.
Znam, a ti sigurno znaš i zašto znam.
Ponukalo me da ovo kažem: Znaš, TerNek kad je jedan učenik rekao Mati da on zna da ništa ne znam, a Mata će njemu; "A, ja znam da š' ti dob't jedin'cu!"
I tras u imenik!  To je bilo strašno.
|
| uto 27 lip, 2006 6:46 pm |
|
 |
|
Über Trekker
Pridružen/a: čet 22 lip, 2006 11:50 pm Postovi: 3227 Lokacija: Zagreb
|
To je bila proslost
|
| uto 27 lip, 2006 7:13 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Nightshoot je napisao/la: To je bila proslost
O čem ti to???
|
| uto 27 lip, 2006 7:29 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Za!
Samnom je to 3. glas ZA Makije.
Moj glas je ZA Makije kao partizane (Maqui = fr partizan) i za pravednu borbu protiv okupatora (bez obzira sto je netko treci potpisao mir i "legalizirao" tu okupaciju).
Moj glas nije glas za Makije kao teroriste.
O svemu tome cu se detaljnije raspisati kad ce mi se dati otvarati temu slicne tematke.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 27 lip, 2006 8:23 pm |
|
 |
|