|
Sada je: sri 05 kol, 2026 12:11 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
 Paralelni Svemiri
RAI'TARA je napisao/la: nikad neća smatrati dijelom njega, odnosno dijelom star trek svemira, i te lijepe slagalice, koja još nije sastavljena, a taj dio se nikad neće uklapati.  Zašto bi ga morali smatrati dijelom star trek svemira. ni meni se ne sviđa što je film reebot, ali ja na to gledam drukčije. Po meni ovaj film ne ruši postojeći kanon, nego stvara novi kanon neovisan o dosadašnjem star trek svemiru kojeg čine ENT/TOS/TNG/DS9/VOY. Ja na njega gledam kao na neki mirror universe film.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| sub 21 ožu, 2009 1:14 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
 Re: Star Trek XI
Lore je napisao/la: Ja na njega gledam kao na neki mirror universe film.
Hmm.. bilo bi onda logički da ima i mirror kanon! Zamisli kak' bi izgledala "Prime directive" - mirror. "Ubij bližnjega svoga" "Obvezno miješanje u sve sukobe" "Glumatati boga di god i kad je to moguće" ... Paaa... hmmm... zapravo ni ne izgleda mi na nešto što Fedsi nisu delali a da nisu bili "mirrorizirani". Pozdrav Garakova 4

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 21 ožu, 2009 1:41 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
Slažem s s Loreom... samo, čini mi se da će ovo biti drukčije od mirrora u seriji... Fedsi će opet biti anđeli, a kadeti će riješiti sve što krene po zlu... 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| sub 21 ožu, 2009 2:11 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Vi imate malo krivu predodžbu o mirror universeu/ima. Postoji puno mirror universea i nisu u svima ljudi gamad kao što se često prikazivalo u ST-u. Taj su prikazivali zato jer je najzanimljiviji pošto je čista suprotnost pravom svemiru...

|
| sub 21 ožu, 2009 2:28 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Mirror je zrcalna slika akl se ne varam. Eh sad ako je zrcalna slika tijela onda bi trebala bit i zrcalna slika "duha" (karaktera) a sve su zrcalne slike "naopke". TRAP je napisao/la: Postoji puno mirror universea i nisu u svima ljudi gamad...
Onda ili nisu mirrori ili su orginali "gamad". Pozdrav Otičke varke 13

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 21 ožu, 2009 3:23 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
T'Rap je dobro odgovorio. buco je napisao/la: Onda ili nisu mirrori ili su orginali "gamad". Ne znam, odakle se ustalio taj naziv mirror. Kad si već rekao da je mirror zrcalna slika, onda bi pravilnije bilo reći "paralelni svemir" umjesto "mirror svemir". postoji beskonačno mnogo paralelnih svemira. a ne samo ona dva koja smo mi vidjeli: federacijski svemir i terran empire.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| sub 21 ožu, 2009 3:49 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
T'Rapavi je napisao/la: Vi imate malo krivu predodžbu o mirror universeu/ima. Postoji puno mirror universea i nisu u svima ljudi gamad kao što se često prikazivalo u ST-u. Taj su prikazivali zato jer je najzanimljiviji pošto je čista suprotnost pravom svemiru... Yap, upravo tako. Mirror Universe je samo jedan od n paralelnih svemira.Dovoljno je sjetiti se one epke TNG-a s Worfom u središtu radnje, kad iz procjepa počne izlijetati tisuće Enterprisea-D (uključujući i onaj u kome je Borg predvladao  ). Uostalom, svaka promjena na vremenskom pravcu stvara novi vremenski pravac, koji se grana od tog trenutka, praktički novi paralelni svemir.
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| sub 21 ožu, 2009 4:46 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miroslav je napisao/la: T'Rapavi je napisao/la: Vi imate malo krivu predodžbu o mirror universeu/ima. Postoji puno mirror universea i nisu u svima ljudi gamad kao što se često prikazivalo u ST-u. Taj su prikazivali zato jer je najzanimljiviji pošto je čista suprotnost pravom svemiru... Yap, upravo tako. Mirror Universe je samo jedan od n paralelnih svemira.Dovoljno je sjetiti se one epke TNG-a s Worfom u središtu radnje, kad iz procjepa počne izlijetati tisuće Enterprisea-D (uključujući i onaj u kome je Borg predvladao  ). Yep, "7x11 - 'Parallels,'" baš sam je neki dan pogledao prije spavanja, u jednoj stvarnosti Worf nema Alexandera, nego dvoje djece sa Deannom. Inače, jedna od meni dražih Star Trek priča je A Less Perfect Union koja se događa u paralelnom svemiru u kojem je Terra Prime uspjela pročistiti Zemlju od vanzemaljske pošasti.
|
| sub 21 ožu, 2009 4:58 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Lore je napisao/la: onda bi pravilnije bilo reći "paralelni svemir" umjesto "mirror svemir".
Slažem se potpotpuno!  No jasno je bilo rečemo "mirror universe" a ne paralelni svemir i na to se odnosio moj komentar. Miroslav je napisao/la: Dovoljno je sjetiti se one epke TNG-a s Worfom u središtu radnje, kad iz procjepa počne izlijetati tisuće Enterprisea-D
Sjećam se toga "događaja" . Ima i epka u ENT slične ravni no s jednim brodom+. (Archerova kćer Tripov sin....itd..) Eh sad ta 4-ta dimenzija je zanimljiva za SF svakako no ... uhh... umalo odoh u raspravu o vremenu. Pozdrav Vremeplovova 3

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 21 ožu, 2009 6:33 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Miroslav je napisao/la: T'Rapavi je napisao/la: Vi imate malo krivu predodžbu o mirror universeu/ima. Postoji puno mirror universea i nisu u svima ljudi gamad kao što se često prikazivalo u ST-u. Taj su prikazivali zato jer je najzanimljiviji pošto je čista suprotnost pravom svemiru... Yap, upravo tako. Mirror Universe je samo jedan od n paralelnih svemira.Dovoljno je sjetiti se one epke TNG-a s Worfom u središtu radnje, kad iz procjepa počne izlijetati tisuće Enterprisea-D (uključujući i onaj u kome je Borg predvladao  ). Uostalom, svaka promjena na vremenskom pravcu stvara novi vremenski pravac, koji se grana od tog trenutka, praktički novi paralelni svemir. da upravo tako postoje tisuce tih paralenih svijetova . Ali meni je mirror bas zakon !
| sub 21 ožu, 2009 6:48 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
4 od 1 je napisao/la: da upravo tako postoje tisuce tih paralenih svijetova . Ali meni je mirror bas zakon ! Točnije, broj paralelnih svemira je beskonačan, kao što je rekao Data u "Paralells." Svaki put kada se čovjek nađe pred nekim izborom, trenutni svemir se grana na onoliko svemira koliko se mogućnosti našlo pred tim čovjekom u tom trenutku.
|
| sub 21 ožu, 2009 7:22 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
_Oz je napisao/la: 4 od 1 je napisao/la: da upravo tako postoje tisuce tih paralenih svijetova . Ali meni je mirror bas zakon ! Točnije, broj paralelnih svemira je beskonačan, kao što je rekao Data u "Paralells." Svaki put kada se čovjek nađe pred nekim izborom, trenutni svemir se grana na onoliko svemira koliko se mogućnosti našlo pred tim čovjekom u tom trenutku. A to je skroz oprečno ostatku epizoda i filmova. Da je tako u prvom kontaktu nebi trebali ići onda za borgom u prošlost, u voyageru također ispravljati vremensku liniju, u DS9-u također, kao i u ostalim epizodama TNG-a.To bi onda značilo da je vremenska linija ne promjenjiva, a to krši kanon većine epizoda i filmova star treka. 
|
| sub 21 ožu, 2009 8:55 pm |
|
 |
|
The Traveler
|
RAI'TARA je napisao/la: _Oz je napisao/la: 4 od 1 je napisao/la: da upravo tako postoje tisuce tih paralenih svijetova . Ali meni je mirror bas zakon ! Točnije, broj paralelnih svemira je beskonačan, kao što je rekao Data u "Paralells." Svaki put kada se čovjek nađe pred nekim izborom, trenutni svemir se grana na onoliko svemira koliko se mogućnosti našlo pred tim čovjekom u tom trenutku. A to je skroz oprečno ostatku epizoda i filmova. Da je tako u prvom kontaktu nebi trebali ići onda za borgom u prošlost, u voyageru također ispravljati vremensku liniju, u DS9-u također, kao i u ostalim epizodama TNG-a.To bi onda značilo da je vremenska linija ne promjenjiva, a to krši kanon većine epizoda i filmova star treka.  Kao što sam rekao, po meni ENT/TOS/TNG/DS9/VOY i ST filmovi čine jedan kanon. Spremili smo taj kanon u ladicu. Ajmo pravit novi. 
|
| sub 21 ožu, 2009 9:03 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Lore je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: _Oz je napisao/la: Točnije, broj paralelnih svemira je beskonačan, kao što je rekao Data u "Paralells." Svaki put kada se čovjek nađe pred nekim izborom, trenutni svemir se grana na onoliko svemira koliko se mogućnosti našlo pred tim čovjekom u tom trenutku. A to je skroz oprečno ostatku epizoda i filmova. Da je tako u prvom kontaktu nebi trebali ići onda za borgom u prošlost, u voyageru također ispravljati vremensku liniju, u DS9-u također, kao i u ostalim epizodama TNG-a.To bi onda značilo da je vremenska linija ne promjenjiva, a to krši kanon većine epizoda i filmova star treka.  Kao što sam rekao, po meni ENT/TOS/TNG/DS9/VOY i ST filmovi čine jedan kanon. Spremili smo taj kanon u ladicu. Ajmo pravit novi.  Upravo tako, ja sam fan prvog star treka, ne ovog novog. Zato želim da ovaj novi film propadne, tako da nastave sa razvojem starog kanona. 
|
| sub 21 ožu, 2009 9:21 pm |
|
 |
|
bubica
|
|
| sub 21 ožu, 2009 9:30 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|