|
Sada je: pon 24 kol, 2026 4:47 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
 Re: Rat Entovaca i TNG-ovaca
Ted;DeA je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Pa ENT je bliže vremenski nama, taj utopijski svijet ( koji je meni također super ), tek se treba dogoditi poslije ENT-a. ENT je početak prema njemu. Ja nebi mogao živjeti u onom utopiskom svijetu kakvim ga prikazuju u TNG-u naprimjer. Prolupao bi u roku od tjedan dana... od svih tih lažnih osmijeha, ubermoralnog i pristojnog ponašanja, pretjerane pristupačnosti kao svi ti žele biti prijatelji. Ne znam takav svijet bi mi se previše alienski. Mislim prije bi tamo živio s Romulancima ili Ferengijima nego u svetoj Federaciji. Onda ti ocito nisi pravi trekki jer se trek bas po tome istice naspram drugog SFa .... ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Pa ako su to osobine pravog Trekkia da onda nisam pravi trekki. Više volim nijanse crne i bijele boje, neku sredinu... a ovo kako je prikazano u TOS-u i TNG-u takav svijetonazor nitko nema... čak je i obrnuto. Oni koji glume takvo što u večini slučajeva su još i veča gamad koja će te prevarit nego obični ljudi...
| ned 01 ožu, 2009 2:51 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Suikotreki je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Pa ENT je bliže vremenski nama, taj utopijski svijet ( koji je meni također super ), tek se treba dogoditi poslije ENT-a. ENT je početak prema njemu. Ja nebi mogao živjeti u onom utopiskom svijetu kakvim ga prikazuju u TNG-u naprimjer. Prolupao bi u roku od tjedan dana... od svih tih lažnih osmijeha, ubermoralnog i pristojnog ponašanja, pretjerane pristupačnosti kao svi ti žele biti prijatelji. Ne znam takav svijet bi mi se previše alienski. Mislim prije bi tamo živio s Romulancima ili Ferengijima nego u svetoj Federaciji. ja sa uz tebe ! U takom svijetu ,rade bi se predo dobrovoljno u kolektiv !
| ned 01 ožu, 2009 2:54 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
4 od 1 je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Pa ENT je bliže vremenski nama, taj utopijski svijet ( koji je meni također super ), tek se treba dogoditi poslije ENT-a. ENT je početak prema njemu. Ja nebi mogao živjeti u onom utopiskom svijetu kakvim ga prikazuju u TNG-u naprimjer. Prolupao bi u roku od tjedan dana... od svih tih lažnih osmijeha, ubermoralnog i pristojnog ponašanja, pretjerane pristupačnosti kao svi ti žele biti prijatelji. Ne znam takav svijet bi mi se previše alienski. Mislim prije bi tamo živio s Romulancima ili Ferengijima nego u svetoj Federaciji. ja sa uz tebe ! U takom svijetu ,rade bi se predo dobrovoljno u kolektiv ! Pa definitivno. Ne znam nekako kao da su ljudi u 24. st. zaboravili kako živjeti život... ako znaš na kaj mislim. Sve je nekako umjetno... ukočeno, kao da je isisan sva živost iz ljudi u budućnosti.
| ned 01 ožu, 2009 3:07 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Da zaboravili su zivjeti zivot ,nije mi jasno kako vecini ljudi prode dan tamo ? Bas sve umijetno ,ako takva bude buducnost ,stavarno jadni ljudi koji zive tamo !
| ned 01 ožu, 2009 3:12 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
4 od 1 je napisao/la: Da zaboravili su zivjeti zivot ,nije mi jasno kako vecini ljudi prode dan tamo ? Bas sve umijetno ,ako takva bude buducnost ,stavarno jadni ljudi koji zive tamo ! A ono što je fascinantno je to da je takvu viziju budućnosti Gene Roddenberry imao. Ok, neću ništa govorit protiv čovjeka... ali što je toliko privlačno u takvoj budućnosti?
| ned 01 ožu, 2009 3:16 pm |
|
 |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
Privlacno je to sto je utopija, sto ljudi zive po i vode se po nekim drugim nacelim sto su evoluirali... GENE JE IZMISLIO ONO STO TI *NAVODNO* VOLIS.... Onako ovo ne zelim uopce vise gledat...mislim sta sad ni Gene nije dovoljno dobar... 
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| ned 01 ožu, 2009 3:18 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
Ted;DeA je napisao/la: Privlacno je to sto je utopija, sto ljudi zive po i vode se po nekim drugim nacelim sto su evoluirali... GENE JE IZMISLIO ONO STO TI *NAVODNO* VOLIS.... Onako ovo ne zelim uopce vise gledat...mislim sta sad ni Gene nije dovoljno dobar...  Evoluirali? Ooo da Picard je odlično pokazao svoju "evolucijski razvoj" u First Contactu kad je totalno izgubio razum... kad je ubio člana svoje posade koji je bio asimiliran prije nego što ga je pokušao spasit. Što da su tad takvo što napravili Picardu kad je on bio asimiliran? A imali su razloga da to naprave... Cijela Zemlja je bila u opasnosti. Dali je Picardov život važniji od onog običnog člana posade iz First Contacta da njega nisu pokušali spasit? Zar nisu svi ljudi u 23. i 24. st. jednako važni? Zato mi nemoj pričati o nekoj razlici između danas ljudi i onda u 24. st. jer ih nema. U ljudskoj je psihi da u određenom trenutku razmišljaju samo o sebi, da budu pokvareni... Razlika je samo u količini.
| ned 01 ožu, 2009 3:27 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Sve što je rekla TDA stoji. Ići snimati serijal koji zatire Ideju Treka (Geneovu Ideju) i raditi protiv TOS-a i velikana Kirka je nezamislivio... sad je odjednom podmorničar Archer bolji i veći kapetan od Kirka ili Picarda... yea, right... 
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| ned 01 ožu, 2009 3:33 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
T'Grel je napisao/la: Sve što je rekla TDA stoji. Ići snimati serijal koji zatire Ideju Treka (Geneovu Ideju) i raditi protiv TOS-a i velikana Kirka je nezamislivio... sad je odjednom podmorničar Archer bolji i veći kapetan od Kirka ili Picarda... yea, right...  Kao pokvarena ploča... Cijelo vrijeme vrtiti jedne te iste floskule je jednostavno više čak i ne smiješno... nego žalosno. Mi smo vam već dali na stotine primjera zašto ENT je trek... dajte vi nama barem jedan pravi primjer zašto nije Trek...a da nisu ovakve žalosne floskule...
| ned 01 ožu, 2009 3:35 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
T'Grel je napisao/la: Sve što je rekla TDA stoji. Ići snimati serijal koji zatire Ideju Treka (Geneovu Ideju) i raditi protiv TOS-a i velikana Kirka je nezamislivio... sad je odjednom podmorničar Archer bolji i veći kapetan od Kirka ili Picarda... yea, right...  Tko kaže da je Archer najveći kapetan. On je najveći kapetan u tom razdoblju. Tad se Kirk još nije ni rodio.
Kao što sam već rekla, naravno da u ENT-u utopije nema, pa radnja se odvija 100 godina prije nego što je došlo do te utopije.
|
| ned 01 ožu, 2009 3:36 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Suikotreki je napisao/la: T'Grel je napisao/la: Sve što je rekla TDA stoji. Ići snimati serijal koji zatire Ideju Treka (Geneovu Ideju) i raditi protiv TOS-a i velikana Kirka je nezamislivio... sad je odjednom podmorničar Archer bolji i veći kapetan od Kirka ili Picarda... yea, right...  Kao pokvarena ploča... Cijelo vrijeme vrtiti jedne te iste floskule je jednostavno više čak i ne smiješno... nego žalosno. Mi smo vam već dali na stotine primjera zašto ENT je trek... dajte vi nama barem jedan pravi primjer zašto nije Trek...a da nisu ovakve žalosne floskule... Pa tebi su očito neki argumenti tužne floskule, a kad bi ja hvalio ENT i dizao ga u nebesa onda bi to bili pravi argumenti, jel? Niste vi nikakve argumente dali da je ENT Trek. Npr., pisali ste da se "ENT odvija u Trek svemiru", kakav je to "Trek svemir", definicija toga?, pa onda da se pojavljuju Vulkanci i još neke ST rase, pa šta onda ako se pojavljuju, ne mora to nužno bit da je serija onda ST. Kao kad bi se Sean Conery pojavio u nekom filmu koji nema veze s James Bondom i predstavio se kao Bond, James Bond, da li bi taj film isto bio dio serijala s Jamesom Bondom??
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| ned 01 ožu, 2009 3:39 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
RAI'TARA je napisao/la: Tko kaže da je Archer najveći kapetan. Pa, to vi, ENTovci govorite jer je Archer O, veliki utemeljitelj Federacije. Da on nije spasio Zemlju i sve te spike da ne bi ni bilo Federacije...
|
| ned 01 ožu, 2009 3:40 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
T'Grel je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Tko kaže da je Archer najveći kapetan. Pa, to vi, ENTovci govorite jer je Archer O, veliki utemeljitelj Federacije. Da on nije spasio Zemlju i sve te spike da ne bi ni bilo Federacije... Archer je za ljude važan kapetan, ali nije najvažniji i on nije utemeljitelj federacije, on je samo smatrao da bi bilo dobro da zemlja sklopi saveze sa drugim civilizacijama.
|
| ned 01 ožu, 2009 3:44 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
RAI'TARA je napisao/la: T'Grel je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Tko kaže da je Archer najveći kapetan. Pa, to vi, ENTovci govorite jer je Archer O, veliki utemeljitelj Federacije. Da on nije spasio Zemlju i sve te spike da ne bi ni bilo Federacije... Archer je za ljude važan kapetan, ali nije najvažniji i on nije utemeljitelj federacije, on je samo smatrao da bi bilo dobro da zemlja sklopi saveze sa drugim civilizacijama.A nebi nitko ništa rekao da to nisi ti, Bobo, ja i tko zna kolko još ljudi to naglasilo. Al mislim da je bezveze. Oni ne vide dalje od svoje usljepljenosti da ENT po defoltu krši kanon. U to su se uvjerili i što god im mi dali kao dokaze u suprotno oni neće promjenit svoje mišljenje... tako da je ovo samo gubitak vremena... našeg i njihovog. Mene samo zanima odkud toliki otpor, odkud tolika sljepoća. Dali je to zbog straha da bi se tim potezom umanjila vrijednost svetog TOS-a i TNG-a?
| ned 01 ožu, 2009 3:53 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Suikotreki je napisao/la: Mene samo zanima odkud toliki otpor, odkud tolika sljepoća. Mi, TNGovci (a ima nas i DSovaca i TOSovaca) nismo slijepi samo ne želim priznat da neki tamo SF serijal se gura pod TSFS. Suikotreki je napisao/la: Dali je to zbog straha da bi se tim potezom umanjila vrijednost svetog TOS-a i TNG-a? Pa to se s ENT i radi, želi se umanjit uloga TOS i kasnijih serija. Želi se prikazat da je ENT prvi Trek i da je Archer ne znam kako dobar kapetan i utemeljitelj ideje o Federacija. 
|
| ned 01 ožu, 2009 3:57 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|