|
Sada je: uto 25 kol, 2026 9:59 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
 Re: Rat Entovaca i TNG-ovaca
dašo je napisao/la: štoviše... krše neke izjave koje su ranije dane.... npr... da su ljudi prvi put susreli borga u epizodi kad ih je q gurnuo u delta kvadrant....a sad odjednom se dozna da je capt.Archer to učinio i da to nije nikad nikom rečeno ni zapisano.... jer data bi se vjerojatno sjetio da je vidio tu vrstu itko prije u floti....
svaka cast na opasci, ali to ti se desi kad prckas po vremenskoj liniji 

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| ned 01 ožu, 2009 1:20 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
pa upravo to govorim.... nisu cenaristi pazili sto pisu nego su pisali kako im padne na pamet....
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| ned 01 ožu, 2009 1:27 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Cmd Data je napisao/la: dašo je napisao/la: štoviše... krše neke izjave koje su ranije dane.... npr... da su ljudi prvi put susreli borga u epizodi kad ih je q gurnuo u delta kvadrant....a sad odjednom se dozna da je capt.Archer to učinio i da to nije nikad nikom rečeno ni zapisano.... jer data bi se vjerojatno sjetio da je vidio tu vrstu itko prije u floti....
svaka cast na opasci, ali to ti se desi kad prckas po vremenskoj liniji  Tu se ne krši kanon. Picard je ostvario prvi službeni kontakt federacije sa Borgom. Odnosno Picard se vratio u federaciju i dao podatke njoj o svom susretu sa Borgom. U Voyageru smo naučili da su se federacijski brodovi već prije sretali sa Borgom, samo što to federacija nije znala. U ENT-u smo naučili da su se ljudi sreli sa Borgom u 22. stoljeću ali oni nisu znali da se tu radi o borgu, već je za njih to bila samo nova vrsta koja koristi kibernetiku.
Prema tome to nije kršenje kanona.I da, još nadodam. Picard nije sreo Borga u delta kvadrantu. Da bi bio u Delta kvadrantu, Q bi ga trebao odbaciti najmanje 40 000 svjetlosnih godina dalje.
|
| ned 01 ožu, 2009 1:27 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
dašo je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Kako to misliš Voyager nije dobrar trek. Voyager je bolji od TNG-a, meni je TNG najlošija trek serija.
A to da ENT krši kanon su gluposti. Navedi ta ''kršenja kanona'', pa da vidimo.
Slažem se s tobom da je TOS temelj kanona. Ovako ne možeš reć da je TNG najloši trek jer nije....i ja kao i ti obožavam voyager i smatram bar u raspravama da je to nesto najbolje... ima akciju ima psihološku radnju ima dramu.... likovi su koliko toliko razradivani....ali TNG je nastao u vrijeme gena roddenberrya i mislim da je kao serija super napravljen...daleko izvan dosega i oy i ds9-na i enta.... napravljena je st-trekovski jer u njoj se još uvijek vidi ta ljudska težnja istraživanju... vidi se utopični svemir zbog kojeg je trek i nastao... vidi se pozivanje na pomjnu na zajedništvo... na težnju da se bude čovjek.... voy i ds9 je isao paralelno iz razloga jer je trekijima trebalo neka promjena....27 godina je prošlo kako su se prikazivali TOS i TNG... i zato je došo voy. i ds9... koji su se prikazivali istovremeno....jedna akcija drugi filozofija.... pa ko voli nek izvoli.... a ent.... mislim meni ent jest trek i sve to.... ali je napravljen najkasnije i kao brod koji je najranije napravljen.... to je genijalna ideja... samo da su poštovali kanon.... pod jedan brod enterprise nx-01 nigdje nije zapisan....malo čudno s obzirom da je to prvi međuzvjezdani brod.... koji je stupio u prvi kontakt s mnogo vrsta.... susreo se s borgom i pobjedio ga.... Zemlja je napadnuta od Xinda pobijeno se.dam milijona ljudi a svijet je spašen od kapetana Archera..... Zatim govor pred vijećem i pozivanje na potpis Ujedinjene Federacije planeta..... I koliko je vjerojatno da se nijedan događaj...a morate priznat da su povijesni ne spominju nigdje prije enta.... ni u TOS-u ni u TNG-u ni u voy- ni u ds9-nu ni u sedam osam filmova koji su izasli prije enta... ni događaji ni ljudi ni brod.... štoviše... krše neke izjave koje su ranije dane.... npr... da su ljudi prvi put susreli borga u epizodi kad ih je q gurnuo u delta kvadrant....a sad odjednom se dozna da je capt.Archer to učinio i da to nije nikad nikom rečeno ni zapisano.... jer data bi se vjerojatno sjetio da je vidio tu vrstu itko prije u floti.... i uza svo dužno poštovanje prema ent-u ja ga i volim i mogu ga pogledat i uživam gledajuć jer animacija i tehnologija snimanja je stvarno olja od svega.... ne možeš se ne nasmijat na provale koje se tamo iznesu i radnje koje se obrade.. no znamo to je prijeko potrebno za uzbudljivost i radnju... to je prijeko potrebno za dramsku napetost..... Pa eto, meni je TNG najlošija star trek serija. To je jednostavno tako. Meni su ostale 4. bolje od TNG-a. 
|
| ned 01 ožu, 2009 1:30 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
kako nisu znali da se radi o borgu....količina podataka je jednostavno tako mala... kibernetički usadci... nanosonde.... prilagođavanje... asimilacija kao oblik prislie rada....poboljšane tehnlogije.... osobni štitovi...asimilacijse cjevčice.... i zvuk kolektivne svijesti koja je snimljena... bit ćete asimilirani... vase tehnološeke i biološke etc.... kad su spomenjivali da je voy naišao na borga u prošlosti mislili su na ravan brod i posadu...
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| ned 01 ožu, 2009 1:30 pm |
|
 |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
RAI'TARA je napisao/la: Ted;DeA je napisao/la: Ja se dolazim na ovaj forum raspravljat i da tuku me al ne doma neg u ussCroatii...trekiji... I gle to sto ja zelim da neki normalni ljudi i djeca koja dodu na ovaj forum vide razliku izmedu dobrog Treka, loseg Treka i NE Treka je moja stvar...jel ti jasno?HVALA Smatram da se nemre uopce usporedivat TNG i ENT jer je TNG nesto sto je najvise doprinjelo razvoju treka ko i tos koji je sve to zapoceo...i smetaju me onda izjave koje d ovodu u pitanje sta je bolje od toga dvoje...jer to je NEUSPOREDIVO!!!!!! Da nema ENTa mi bi bar vecina jos bila tu na forumu al da nije bilo TOSa i TNGa hm....I da to sta pricas da u TOSu vidis sam pijance il kaj vec,ti ne znas ocito kolko je TOS utijecao na promijene u svijetu, pozitivne...pa ja sad tebe pitam,A STA JE TO ENT UCINIO??  Kako to misliš Voyager nije dobrar trek. Voyager je bolji od TNG-a, meni je TNG najlošija trek serija.
Slažem se s tobom da je TOS temelj kanona.Odi na druge topice o kanonu pa si procitat...vise mi se doista ne da navoditi primijere...a ima ih....stoga procitaj si malo po forumu Vi ENTovci ste fakat ful nedokazani...ko da zidu govorim... A da oprost al ako TNG smatras najgorim Trekom onda si skroz fulala smisao STa...mislim da se takvi ljudi niti ne mogu smatrati trekkijima 
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| ned 01 ožu, 2009 1:31 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
dašo je napisao/la: kako nisu znali da se radi o borgu....količina podataka je jednostavno tako mala... kibernetički usadci... nanosonde.... prilagođavanje... asimilacija kao oblik prislie rada....poboljšane tehnlogije.... osobni štitovi...asimilacijse cjevčice.... i zvuk kolektivne svijesti koja je snimljena... bit ćete asimilirani... vase tehnološeke i biološke etc.... kad su spomenjivali da je voy naišao na borga u prošlosti mislili su na ravan brod i posadu... Pa kakve to ima veze. Pa to se dogodilo 200 godina prije. Znaš li ti što je neki kapetan Pero Perić sreo prije 200 godina???
Ti podaci o susretu nalaze se zakopani u arhivima. Tko zna možda su i izgubljeni uništenjem memory alpha.
Isto tako u Voyu se spominje da Borg nije jedina kiborg vrsta za koju federacija zna.
|
| ned 01 ožu, 2009 1:36 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Ted;DeA je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Ted;DeA je napisao/la: Ja se dolazim na ovaj forum raspravljat i da tuku me al ne doma neg u ussCroatii...trekiji... I gle to sto ja zelim da neki normalni ljudi i djeca koja dodu na ovaj forum vide razliku izmedu dobrog Treka, loseg Treka i NE Treka je moja stvar...jel ti jasno?HVALA Smatram da se nemre uopce usporedivat TNG i ENT jer je TNG nesto sto je najvise doprinjelo razvoju treka ko i tos koji je sve to zapoceo...i smetaju me onda izjave koje d ovodu u pitanje sta je bolje od toga dvoje...jer to je NEUSPOREDIVO!!!!!! Da nema ENTa mi bi bar vecina jos bila tu na forumu al da nije bilo TOSa i TNGa hm....I da to sta pricas da u TOSu vidis sam pijance il kaj vec,ti ne znas ocito kolko je TOS utijecao na promijene u svijetu, pozitivne...pa ja sad tebe pitam,A STA JE TO ENT UCINIO??  Kako to misliš Voyager nije dobrar trek. Voyager je bolji od TNG-a, meni je TNG najlošija trek serija.
Slažem se s tobom da je TOS temelj kanona.Odi na druge topice o kanonu pa si procitat...vise mi se doista ne da navoditi primijere...a ima ih....stoga procitaj si malo po forumu Vi ENTovci ste fakat ful nedokazani...ko da zidu govorim... A da oprost al ako TNG smatras najgorim Trekom onda si skroz fulala smisao STa...mislim da se takvi ljudi niti ne mogu smatrati trekkijima  Navedi ti ta ''kršenja kanona'', ja tvrdim da ih nema.Ja volim sve st serije. Ali od njih TNG mi je najlošiji da.
|
| ned 01 ožu, 2009 1:39 pm |
|
 |
|
dr.med.
|
logično odnekle je i borg dobio takvu ideju.... ali mi ne govorimo o peri periću nego o kapetanu Archeru koji je doliko toga učinio ALI NIGDJE NEMA NI JEDNOG JEDINOG PODATKA o tome..... a memory alpha nije jedina baza podataka.... tako da činjenica da se nigdje ne spominje kapetana koji je veći i od Kirka i bilo kojeg drugog je malčece nategnuta.....
ja ne namjeravam ponavljat svoje rječi svako pet min kao neki drugi.... čitaj postove....a ako ih ne možeš razumit.... to je već drugi problem....
|
| ned 01 ožu, 2009 1:40 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
dašo je napisao/la: logično odnekle je i borg dobio takvu ideju.... ali mi ne govorimo o peri periću nego o kapetanu Archeru koji je doliko toga učinio ALI NIGDJE NEMA NI JEDNOG JEDINOG PODATKA o tome..... a memory alpha nije jedina baza podataka.... tako da činjenica da se nigdje ne spominje kapetana koji je veći i od Kirka i bilo kojeg drugog je malčece nategnuta.....
ja ne namjeravam ponavljat svoje rječi svako pet min kao neki drugi.... čitaj postove....a ako ih ne možeš razumit.... to je već drugi problem.... Memory alpha je bila glavna federacijska baza podataka. Kako se spominje u epizodi, tu se pohranjivalo znanje svih federacijskih svjetova odnosno planeta.
Što se tiče Archera, pa zašto bi se uopće i spominjao. Uopće nije ni bilo prilika da se spominje. Toliko inih kapetana u serijama se ne spominje. Pa nisu Kirk, Picard, Sisko i Janeway jedini federacijski kapetani u 200 godina federacijskog postojanja.
A Archer je možda važan ljudima, ali nije toliko važan ostalim članicama federacije kojih ima preko 150.
Isto tako tko može reći da neki drugi zemaljski kapetani nisu učinili nešto više i važnije od njega samo što se to ne spominje.
|
| ned 01 ožu, 2009 1:47 pm |
|
 |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
ovo je copy pastano sa teme rusenje kanona i to je samo dio...stoga CITAJTE forum onda postavljajte GLUPA pitanja...HVALA
Klingonci i prvi kontakt Da izricito je bilo navedeno da je bio los i da je doveo do dugogodisnjeg rata...al gle...Ent je napravio cudo??? Crusherica je rekla u onda u nekom spacebubblko;kbcfgk....da je bilo do sad 5 Enterprisea...dakle...A,B,C,D i E... al gle ti cuda bio je jos jedan Sulibane nitko ne zna u daljnjim serijama a ni Archer se ne spominje a on je kao nes vazno napravio.. Rekli su da je Borg najveca prijetnja Zemlji u povijesti,da li je bilo ubijeno onoliko ljudi na zemlji ko u Entu?... i tak...ima toga...prolistaj forum,pa nisi valjda oduzet... I gle ne brijem ti ja da si nes kao pametan jer dosta ljudi tu s foruma znam koji su pametni i nitko nije ko ti...stoga koristi glavu da ti ne sluzi samo ko ukras na vratu
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| ned 01 ožu, 2009 1:48 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
dašo je napisao/la: Ovako ne možeš reć da je TNG najloši trek jer nije Vidiš kako "boli" kad netko vrijeđa ili omaložava tvoju naj Trek seriju. A sad ja pitam po čemu bi nama ENT-ovcima bilo išta drugačije kad svi vi masovno i organizirano iz dana u dan to radite prema ENt-u? dašo je napisao/la: ....i ja kao i ti obožavam voyager i smatram bar u raspravama da je to nesto najbolje... ima akciju ima psihološku radnju ima dramu.... likovi su koliko toliko razradivani....ali TNG je nastao u vrijeme gena roddenberrya i mislim da je kao serija super napravljen...daleko izvan dosega i oy i ds9-na i enta....napravljena je st-trekovski jer u njoj se još uvijek vidi ta ljudska težnja istraživanju... vidi se utopični svemir zbog kojeg je trek i nastao... vidi se pozivanje na pomjnu na zajedništvo... na težnju da se bude čovjek.... A u Voy, DS9 ili ENT-u ne postoji ta "ljudska težnja za istraživanjem"... a pogotovo u VOY i ENT-u? A što se tiče tog utopijskog svemira... to je ono što je mene najviše smetalo u TOS-u i TNG-u. Ne postoji i nikad neće postojat nešto što se zove utopija. Takvo što se ne može napravit ni u jednoj državi... a kamoli tek u međuplanetarnom savezu... to je jednostavno smiješna fantazija i Gene Roddenberry je imao preebujnu maštu, te je sva sreća što su tu glupost ispravili u DS9 pa na dalje. dašo je napisao/la: a ent.... mislim meni ent jest trek i sve to.... ali je napravljen najkasnije i kao brod koji je najranije napravljen.... to je genijalna ideja... samo da su poštovali kanon.... pod jedan brod enterprise nx-01 nigdje nije zapisan....malo čudno s obzirom da je to prvi međuzvjezdani brod.... koji je stupio u prvi kontakt s mnogo vrsta.... susreo se s borgom i pobjedio ga.... Zemlja je napadnuta od Xinda pobijeno se.dam milijona ljudi a svijet je spašen od kapetana Archera..... Zatim govor pred vijećem i pozivanje na potpis Ujedinjene Federacije planeta..... I koliko je vjerojatno da se nijedan događaj...a morate priznat da su povijesni ne spominju nigdje prije enta.... ni u TOS-u ni u TNG-u ni u voy- ni u ds9-nu ni u sedam osam filmova koji su izasli prije enta... ni događaji ni ljudi ni brod....[/quote Joj oprosti što je ENT bio toliko drzak pa nadopuni ogromnu prazninu u radnji koju su ostavili TOS i TNG. Sram ih bilo... mislim čista sramota. Treba streljan Brannona i Bragu zbog toga. dašo je napisao/la: štoviše... krše neke izjave koje su ranije dane.... npr... da su ljudi prvi put susreli borga u epizodi kad ih je q gurnuo u delta kvadrant....a sad odjednom se dozna da je capt.Archer to učinio i da to nije nikad nikom rečeno ni zapisano.... jer data bi se vjerojatno sjetio da je vidio tu vrstu itko prije u floti.... Ok, ajmo reći da je ovdje ENT "rušio" kanon (iako je sve lijepo kasnije objašnjenjo i prvi kontak je ostavljen TNG-u i Picardu), ali zaboravljaš činjenicu da je ENT u tom nastavku se samo nadopunjavao na radnju filma First Contact.... Znači ako misliš nešto optuživati za kršenje kanona onda optuživaj film First Contact... jer oni su doveli Borg u prošlost. Ako ti smeta Borg u ENT-u, zašto ti tamo ne smeta? Nije li to dvoličnost? dašo je napisao/la: i uza svo dužno poštovanje prema ent-u ja ga i volim i mogu ga pogledat i uživam gledajuć jer animacija i tehnologija snimanja je stvarno olja od svega.... ne možeš se ne nasmijat na provale koje se tamo iznesu i radnje koje se obrade..
no znamo to je prijeko potrebno za uzbudljivost i radnju... to je prijeko potrebno za dramsku napetost..... Ovo je jedino s čime se mogu s tobom složit... ali ENT ima puuno više za ponudit od samo toga, a svi vi zbog nekih vaših predasuda to ne želite vidjet.
| ned 01 ožu, 2009 1:52 pm |
|
 |
|
Predsjednica
|
Ali bas zato je Star Trek napravljen totalno utopisticki, pogotovo TOS jer je to bio cilji ono sto mozda,vjerojatno ljudi nikad nece biti... ....sta tebi je sad kao ENT bolji jer on to ignorira,jer on igra na realno... ...e pa to nije ORGINALNA IDEJA STAR TREKA 
|
| ned 01 ožu, 2009 1:58 pm |
|
 |
|
dr.med.
|
RAI'TARA je napisao/la:
A Archer je možda važan ljudima, ali nije toliko važan ostalim članicama federacije kojih ima preko 150.
Isto tako tko može reći da neki drugi zemaljski kapetani nisu učinili nešto više i važnije od njega samo što se to ne spominje.
Jel ti sebe čuješ.... on je osnovao federaciju..... i on se u entu prikazuje kao najbolji....i najveći kapetan....
|
| ned 01 ožu, 2009 2:00 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Ted;DeA je napisao/la: ovo je copy pastano sa teme rusenje kanona i to je samo dio...stoga CITAJTE forum onda postavljajte GLUPA pitanja...HVALA
Klingonci i prvi kontakt Da izricito je bilo navedeno da je bio los i da je doveo do dugogodisnjeg rata...al gle...Ent je napravio cudo??? Crusherica je rekla u onda u nekom spacebubblko;kbcfgk....da je bilo do sad 5 Enterprisea...dakle...A,B,C,D i E... al gle ti cuda bio je jos jedan Sulibane nitko ne zna u daljnjim serijama a ni Archer se ne spominje a on je kao nes vazno napravio.. Rekli su da je Borg najveca prijetnja Zemlji u povijesti,da li je bilo ubijeno onoliko ljudi na zemlji ko u Entu?... i tak...ima toga...prolistaj forum,pa nisi valjda oduzet... I gle ne brijem ti ja da si nes kao pametan jer dosta ljudi tu s foruma znam koji su pametni i nitko nije ko ti...stoga koristi glavu da ti ne sluzi samo ko ukras na vratu Prva stvar. Prvi kontakt sa klingoncima u ENT-u je kanon i to je točna godina. Ona koja je postojala prije nikad ni nije bila kanon, već su je izmislili fanovi.
Kontakt ljudi sa klingoncima i jest bio katastrofalan i jest doveo do mnogih sukopa.
Isto tako moram napomenuti da mi ne znamo o čijem je prvom kontaktu Picard uopće govorio. O zemaljskom, andorijanskom, telaritskom, vulkanskom, ili pak federacijskom. Jer i federacija kao organizacija morala je ostvariti prvi kontakt sa klingoncima.A sa klingoncima nisu ratovali ljudi nego federacija.Dalje što se tiče Enterprisea. NX Enterprise nije federacijski već je zemaljski brod. U to vrijeme bilo je 5 federacijskih brodova koji su se zvali Enterprise, NX Enterprise se ne računa.Kakve ima veze što se sulibani ne spominju u ostalim serijama, pa sigurno se ni stotine drugih vrsta ne spominje isto. Puno vrsta koje su sreli u TOS-u ili TNG-u ne spominju se u ostalim serijama. I kakve veze ima što se Archer ne spominje u ostalim serijama??? Pa u Nemesisu se spominje brod Archer nazvan po njemu.Pa tko kaže da Borg nije najveća prijetnja u povjesti zemlji. Koja se god opasnost pojavi za nju će se uvijek govoriti da je najveća prijetnja. Ista je stvar i sa dominijem.Ništa od navedenog nije kršenje kanona.
|
| ned 01 ožu, 2009 2:01 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|