|
Sada je: sub 18 tra, 2026 2:49 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
 Re: FEDERACIJSKI MEGA BROD?
4 od 1 je napisao/la: Ja smatram da federacija ima pre malo brodova ,okruzena vojnim silama tipa Carda. ,Klingon . Carstvo ,Rom. itd ? Pa kad su hrpu brodova izgubili zbog Borga i Dominija...
| uto 17 vel, 2009 10:56 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Prometheus je klasican ratni brod , nije velik nesto ali je ubojit 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 17 vel, 2009 11:01 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| uto 17 vel, 2009 11:19 pm |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
captain je napisao/la: Prometheus je klasican ratni brod , nije velik nesto ali je ubojit  Vidiš, vidiš... da na sve brodove ugrade MVAM, neprijatelju bi bilo puno teže (više meta).
| uto 17 vel, 2009 11:23 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Cmd Data je napisao/la: ...ma samo nek stave transfazna torpeda i onaj oklop na Defiant i eto ti najjaci brod...cloacking device, transfazna/kvantna/fotonska, rafalni fazorski top, regenerirajuci stitovi/auto modulacijski, taj oklop, hmm šta još...  Quantum slipstream drive ili Borgov transwarp pogon, generator crnih rupa i crvotočina, transfazne štitove (da se mogu sakriti u zvijezde),... 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 18 vel, 2009 1:44 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Meni osobno nije jasno zašto federacije uopće ima toliko različitih klasa brodova. Mislim stvarno bespotrebno.
|
| sri 18 vel, 2009 3:01 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Zato jer kad bi svi brodovi sličili jedni drugima, ne bi bilo fora... 
|
| sri 18 vel, 2009 3:04 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
To i jest jedini razlog, jer stvarno osim raznolikog izgleda nema razloga ni potrebe za toliko različitih klasa.
|
| sri 18 vel, 2009 3:12 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Postoje različiti brodovi za različite namjene.... od teretnjaka do onih za znanstvena istraživanja. Pa od patrolnih brodova do onih "katica za sve" sa teškim naoružanjem... A također, isto kao s autima, svako malo izađe noviji model... neće se odmah 1701A povući iz upotrebe jer je izašao 1701B i sl  Da nastavim šta bi mu se dodalo: takav ogroman brod bi bio laka meta za masovni napad, pa bi trebao imati i eskadrile pojačanih runnabotova... ili ako je zaista ogroman, onda eskadrilu Defianta  A i ja se pitam da li bi se Federaciji isplatilo imati ogroman brod?! I nije mi skroz jasna politika Federacije da neće (bar službeno) graditi ratne brodove... ne moraju napadati, samo da ih druge vrste ne napadaju svako malo jer nemaju ratnu flotu..... negdje sam čuo da se pametan čovjek i u doba mira priprema za rat.... 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 18 vel, 2009 9:18 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
Cvicek je napisao/la: Postoje različiti brodovi za različite namjene.... od teretnjaka do onih za znanstvena istraživanja. Pa od patrolnih brodova do onih "katica za sve" sa teškim naoružanjem... A također, isto kao s autima, svako malo izađe noviji model... neće se odmah 1701A povući iz upotrebe jer je izašao 1701B i sl  Da nastavim šta bi mu se dodalo: takav ogroman brod bi bio laka meta za masovni napad, pa bi trebao imati i eskadrile pojačanih runnabotova... ili ako je zaista ogroman, onda eskadrilu Defianta  A i ja se pitam da li bi se Federaciji isplatilo imati ogroman brod?! I nije mi skroz jasna politika Federacije da neće (bar službeno) graditi ratne brodove... ne moraju napadati, samo da ih druge vrste ne napadaju svako malo jer nemaju ratnu flotu..... negdje sam čuo da se pametan čovjek i u doba mira priprema za rat....  Da znam da postoje razne namjene brodova. Ali federacija stalno izbaciva nove klase, to nije baš logično. 
|
| sri 18 vel, 2009 9:31 am |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
|
RAI'TARA je napisao/la: Da znam da postoje razne namjene brodova. Ali federacija stalno izbaciva nove klase, to nije baš logično.  Pa izbacuje nove klase kako napreduje tehnologija. Neće valjda kvantna torpeda stavit na Constitution klasu 
| sri 18 vel, 2009 9:55 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
Alokin je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Da znam da postoje razne namjene brodova. Ali federacija stalno izbaciva nove klase, to nije baš logično.  Pa izbacuje nove klase kako napreduje tehnologija. Neće valjda kvantna torpeda stavit na Constitution klasu  Druge vrste nemaju recimo toliko različitih klasa. Recimo čemu klasa centaur, saber, akira itd.. Sve su one lijepe nemijte me krivo shvatit. Ali zar nije sovoljno napravit recimo jednu istraživačku, jednu ratnu, znanstvenu, putničku, teretnu klasu. Čemu toliko puno novih. Zapravo to je više zbog gledatelja koji žele vidjeti nove brodove. I ja volim vidjeti novi brod. Ali samo primjećujem, da bi u stvarnosti toliki broj klasa bio bespotreban. 
|
| sri 18 vel, 2009 10:47 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
I to samo od Federation Starfleet-a. A zamisli samo kolko svaka od članica ima zasebno svoje klase i brodove...
| sri 18 vel, 2009 11:28 am |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
|
Suikotreki je napisao/la: I to samo od Federation Starfleet-a. A zamisli samo kolko svaka od članica ima zasebno svoje klase i brodove... To je zato što su u Federaciji mnoge vrste, svaka sa svojim brodovima. Druga je stvar sa Romulancima, Kardašima i sl. Njihove saveze čini jedna vrsta.
| sri 18 vel, 2009 11:55 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
RAI'TARA je napisao/la: Druge vrste nemaju recimo toliko različitih klasa. To je problem čisto praktične prirode - brodove treba dizajnirat, računalno animirat (nekad su radili makete, u stara dobra pred-CGI vremena). Ovako dosta uštede para i vremena, jer već imaju modele, mesheve, "stock-footage" u pripremi i to samo recikliraju (npr. jesmo li u TNG-u uopće vidjeli neki romulanski brod da nije D'Deridex klase, a klingonski su uglavnom svi Vor'cha i šta ja znam). Oko federacijskih su ipak uložili malo više truda, ipak je UFP u centru zbivanja.
|
| sri 18 vel, 2009 12:54 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|