Sada je: uto 09 lip, 2026 5:36 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
 Outcasts 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Post Outcasts
Dakle, prošli je tjedan počelo emitiranje nove BBC-jeve SF serije pod naslovom "Outcasts", a o kojoj možete više saznati na SFC portalu. Do sada su emitirane dvij epizode, a treća je na rasporedu sutra. BTW. epizodnu ulogu u seriji ima i Jamie Bamber.

Sinoć sam pogledao prvu epku. Sve u svemu, seriji bih dao solidnu trojku. Vizualno je lijepa, no priča mi se zasada čini malo tanka, očito se ide na dramtiku. :D

Dakle, riječ seriji sličnoj serijalima Lost in Space i Earth 2, a prema ideji Bena Richardsa (MI-5).

Naime, nakon što život na Zemlji postane gotovo nemoguć, dio stanovništva biva preseljen na planet Carpathiu, gdje osnivaju grad Forthaven. Nakon što na Carpathiu stigne posljednji brod sa Zemlje, a na njemu i budući vođa naseljenika, ubrzo dolazi do borbe za vlast.

U seriji nastupaju Jamie Bamber (Battlestar Galactica, Dollhouse), Eric Mabius (Ugly Betty, The L Word), Liam Cunningham (Clash Of The Titans), Hermione Norris (MI-5, Wire In The Blood), Daniel Mays (The Bank Job, Atonement), Amy Manson (Being Human, Torchwood, Desperate Romantics), Ashley Walters (Hustle, Speed Racer), Langley Kirkwood (Generation Kill, Invictus), Michael Legge (Shameless, Angela’s Ashes), Jeanne Kietzmann i Patrick Lyster (Invictus, End Game). Neki od navedenih će utjeloviti slijedeće likove:

Eric Mabius - glumit će Juliusa Bergera, potpredsjednika Evakuacijskog programa na Zemlji, koji posljednjim transportnim brodom stiže na Carpathiu, očekujći i ondje moć i status koji je imao na Zemlji.

Liam Cunningham - vidjet ćemo ga u ulozi Richarda Tatea, predsjednika Carpathie, odlučnog spasiti čovječanstvo. Tate je pošten i cijenjen vođa, odlučan voditi planet na demokratski način, no u tome će ga kočiti neke dvojbene odluke iz prošlosti.

Hermione Norris - je Stella Isen, zamjenica predjednika Tatea i vođa Obrambeno-sigurnosne službe (PAS), zadužene održavati mir i red na Carpathiji. Sve je žrtvovala kako bi spasila ovječanstvo i stoga joj neizmjerno neodstaju oni koje je ostavila na Zemlji.

Jamie Bamber - je Mitchell Hoban, vođa prvih naseljenika. Naprednog i ambicioznog, počinje ga sve više živcirati nametnuti red, kao i nemogućnost da u djelo provede vlastite ideje.

Ashley Walters - glumi Jacka Holta, Hobanovog zamjenika. Holt je čvrst, borben i potencijalno opasan.

Daniel Mays - utjelovit će Cassa Cromwella, časnika PAS-a, beskrajno odanog predsjedniku Tateu.

Amy Mason - je Fleur Morgan, mlada i idealistički nastrojena časnica PAS-a, bliska Cromwellova suradnica.

Lagnley Kirkwood - vidjet ćemo ga u ulozi Rudija, vođe genetički modificiranih ljudi. Bijesan zbog načina na koji se postupa prema njjemu i njegovima, Rudi je spreman osvetiti se građanima Forthavena.

Još uvijek nije poznat točan datum premijere, izuzev kako će emitiranje serije krenuti u prvoj polovici godine.

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

ned 13 vel, 2011 10:15 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Re: Outcasts
Sinoć sam pogledao i treću epizodu, i mogu reći kako serija uopće nije loša. Jedino me smeta onaj Julius "Baltar", sa svojim new age sranjima, kao i totalno držanje gledatelja u mraku od događajima na Zemlji, bar dok su naseljenici s Carpathije bili na Zemlji. I naravno, Britanci moraju biti toliki kreteni, pa u svaku seriju uvesti bar jednog pedera, doduše u epizodnoj ulozi.

BTW. gledanost serije je totalno potonula.

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

uto 22 vel, 2011 8:29 am
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Re: Outcasts
Četvrta epizoda je puno bolja, pogotovo nakon što su pronašli onu čeljust staru tisućama godina. A što se tiče Tatea i njegovih priviđenja, sigurno je riječ o nekakvim izvanzemaljcima.

BTW. Fleur je baš dobra pičoka :D

slika

Benedikt XVI

sri 23 vel, 2011 8:13 am
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: