Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
Najbolji SF INTRO
Star Wars
SGA
Sg1
X-files
BSG
ENT
Voy
DS9
TNG
Ovin su oni kojih san se moga sitit ali ima vrlo vjerojatno josh toga ..znan i da su intro-i po sezonama cesto razliciti ali u biti izbor je na tome koji van je muzikalno i ambijentalno najbolji i zasto
TNG ..X-files i BSG .. prva tri a svi ostali su mi super , ipak iz nekog razloga ova tri preferiran mrvu iznad ostalih
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
Re: Najbolji SF INTRO
Ant je napisao/la:
firefly, mate, firefly!
Okey ali nista posebno
Ne pobuđuje mi nikakve emocije
A bas to triba napravit dobar intro :
TNG - Valjda me onaj ozbiljan picardov ..tj glas patricka stewarta odmah asocira na pustolovine posade ENT ..na neistrazene granice svemira u kojen zivimo ..a ona pomalo klasicna ali ipak uzbudljiva muzika odma pomaze masti da proradi
DS9 - U uvodnoj spici za tu seriju se jasno daje doznajnja da je postaja koju gledamo u tom uvodu nesto vazno ..onako isprve prolazi komet sa strane a onda fokus na DS9 i na kraju se pomalo otvara crvotocina i u nju ulazi brod ..plus sta cilo vrime imas osjecaj asocijacije na nesto vazno uz tu muziku ..bar ja
Voy - Taj me intro asocira na klizanje u nepoznate dubine ..pomalo je manje siguran i agresivan u glazbi od TNG intra ali daje isti dojam odlaska u nepoznato
ENT - E tu imas pismu ..mozda isprve djeluje manje duboko ali daje svojevrsan dojam nade i izdizanja iz pepela ..ono stvarno dojam kako se sve sta se i oce ..uz puno volje i moze ..samo ipak dosta rijecito opisano pa se teze moze osobno dozivljavat
Sg1 - Pomalo indiana jones asocijacija isprva ..ali u biti i to je cilj ..mene ta mjuza opcenito asocira na nesto drevno ..nesto izgubljeno pa nađeno ali misteriozno i opasno
SGA - U biti tu me asocira na nekakvo iscekivanje necega velikoga ..nekakvog događaja a atlantis je srediste tog ..u biti isto odlican intro
- Star Wars i muzika i text ko da sami pricaju neku daleku povijesnu pricu ..onako u davna doba bilo je to i to i sad cemo to ispricat
X-Files - Slusajuci taj intro imas dojam da si na rubu svijesti ..negdi u polusnu i da je pomalo realitet iskrivljen ..paranormalan ..intro glazba pun pogodak
BSG - ukratko ..iscekivanje ..ocaj i bitka za goli zivot , tocno me podsjeca pocetak kad prikazu capricu na one dokumentarce o ratovima pa kad komentator pocne "vogograd (prikazivajuci slike istog) je bija napredan i bla bla ..a onda je dosa rat ..i bum unistenje " ..u biti prikaz zatisja prid buru ..a onda ide ocaj ..unistenje je zavrseno i krece egzodus ..da bi na kraju sve rezultiralo zustrijom mjuzom ..to jest borba za opstanak
Inace kul je i kad zaminis intro muziku sa drugon serijom
BSG mjuza jednostavno moze bit koristena u svemu ..bas se super slaze sa ostalim serijama
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.