Re: Najlogicniji temporalni paradox ?
Miki je napisao/la:
DS9 - Sisko ni kriv ni dužan postane vođa socijalnog pokreta.
SG1 - rušenje vlasti GoaUlda na Zemlji
...and shit like that.
5 - Predestinacijski paradoks
Mislis na ovu epizodu u sg1-u ?
http://stargate.wikia.com/wiki/Moebius,_Part_1Ako mislis na to .. u te cetiri epizode (DS9 i SG1 ) paradox je zanimljiv zato jer se originalna vrimenska linija prominila samo u detaljima ali ne i u sirem aspektu
DS9 primjer vrimenske linije i gabrel bell-a :
A - U toj vrimenskoj liniji sisko nije gabriel bell nego je sve defacto onako kako je on sam ucija da se zbilo.. i sve je bilo bez vlastitog siskovog sudjelovanja u tome
B - Onda se zbiva da sisko odlazi u proslost i uzrokuje smrt gabriela bell-a ..sta minja vrimensku liniju ..ipak sisko preuzima ulogu gabriel bell-a uz razliku sta je on sad bell ..povijest se ponovo vraca na pocetak i sve je onako kako je bilo
Međutim s obzirom da je to paradox onda se moze rec kako u siskovom ili DS9 svemiru koji smo mi gledali i u scenariju koji su za nas napisali ..pravi william bell nikad nije nit ima mogucnost napravit ista dobro jer je ionako bilo suđeno da sisko preuzme njegovu ulogu ..a sisko kad je bija manji nije moga znat da je bell zapravo on ..tako da se sve u tom paradoxu moralo zbit bas kako se zbilo
Onda mogu rec da je verzija A :
Citat:
U toj vrimenskoj liniji sisko nije gabriel bell nego je sve defacto onako kako je on sam ucija da se zbilo i sve je bilo bez vlastitog siskovog sudjelovanja u tome
Zapravo minimalno razlicit paralelni svemir u kojem sisko nije nikada otisa u tu proslost ..jedino zajednicko je to sta je povijest bila ista ali sa sitnom razlikom vezanom uz siska